ایران پرسمان

آخرين مطالب

جزئیات بزرگترین قرارداد تاریخ صنعت نفت ایران اقتصاد روز

جزئیات بزرگترین قرارداد تاریخ صنعت نفت ایران
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران گفت: خبری که وزیر نفت در مورد بزرگترین قرارداد صنعت نفت ایران اعلام کرد،‌به ارزش 17 میلیارد دلار و برای طرح فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی است.
رضا دهقان مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس؛ در مورد خبر اعلامی وزیر نفت از بزرگترین قرارداد نفتی ایران، افزود: طرح فشار افزاییی میدان مشترک گازی پارس جنوبی به ارزش 17 میلیارد دلار به منظور حفظ تولید گاز استحصالی به زودی منعقد می‌شود.وی افزود: به موجب این طرح استراتژیک فشار افزایی میدان گازی که در 7 قرارداد اجرا خواهد شد،‌ به ارزش کلی 17 میلیارد دلار خواهد بود، بین 6 تا 7 سال اجرا می‌شود که با اجرای آن تا سال 1430 حدود 780 میلیارد دلار آورده در قالب گاز و میعانات گازی برای کشور آورده خواهد داشت. دهقان بیان داشت: این طرح فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی توسط شرکتهای ایرانی مانند اویک، پتروپارس، مپنا،‌قرارگاه خاتم،‌صدرا و دیگر پیمانکاران ایرانی با 70 درصد تجهیزات و مهندسی ایرانی اجرا خواهد شد و برخی تجهیزات پیشرفته هم از خارج وارد خواهد شد.

به گفته مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران،‌ هدف از اجرای طرح فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی، پایداری تولید و جلوگیری از افت فشار میدان در طول بهره برداری است.رضا دهقان مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت گفت: میدان مشترک گازی پارس جنوبی در عسلویه بزرگترین میدان گازی جهان است، 70 درصد گاز و 40 درصد بنزین کشور را تامین می کند.به گفته وی، در 39 فاز پارس جنوبی تا کنون 200 هزارتن تجهیزات در دریا نصب شده است، اما در طرح فشار افزایی قرار است 420 هزارتن تجهیزات بر چاه‌های گاز وسط دریا نصب می شود. به گفته وی، اشتعال در اوج طرح 17 هزارنفر و به صورت غیر مستقیم 50 هزارنفر مشغول کار می شوند.به گفته دهقان ، اولین گاز حاصل از فشار افزایی سال 1407 به دست می آید.مدیر مهندسی شرکت نفت گفت: در 7 هاب بدای فشار افزایی که 3 هاب در مرز ایران و قطر هست ، روی هر هاب 60 هزارتن تجهیزات قرار می گیرد.دهقان یاد آور شد ، با اجرای طرح فشار افزایی در چاه گاز پارس جنوبی ، تا سال 1430 جمعا 17 میلیارد دلار سرمایه گذاری می شود ، اما دستاورد آن معادل 780 میلیارد دلار گاز و میعانات گازی خواهد بود. نرخ هر متر مکعب گاز 33 سنت و گاز مایع 70 دلاردر به نرخ روز در نظر گرفته گرفته شد.وی افزود: تا کنون 4 طرح به ارزش هر کدام 100 میلیون دلار تهیه شده و جمعا 400 میلیون دلار مطالعه شده است.دهقان گفت: برای طرح فشار افزایی 600 کیلومتر خط لوله 32 اینچ برای گاز ترش در دریا به کارگیری خواهد شد.مدیر مهندسی شرکت نفت: برای تامین مالی این طرح ملی سالی 3 میلیارددلار نیاز است که از صندوق توسعه ملی تأمین خواهد شد.به گفته وی، صندوق توسعه ملی 15 میلیارد دلار برای طرح فشارافزایی در نظر گرفته است.
به گفته دهقان، 70 درصد پروژه از توان داخلی پیمانکاران و لوله سازان، توربوکمپرسورسازان استفاده می شود.به گفته وی، قرارداد فشار افزایی از اردیبهشت سال آینده آماده می شود. وی در مورد این که آیا همه طرح در دریا یا خشکیداجدا می شود، گفت: طرح فشار افزایی در دریا اجراومی شود، در خشکی هم برخی تجهیزات در خشکی قرار دارد.به بیان دهقان، در این طرح هم طرف قطری و هم افت میدان به عنوان رقیب ما قرار دارد و مجبور هستیم سریع تصمیم بگیریم. وی با بیان این که قطر از 30 سال قبل و ایران بعد از آن از میدان گازی مشترک برداشت می کند، به تدریج فشار مخزن چاه گاز افت می کند، لذا قرار شد هم قطر و هم ایران در زمینه افزایش فشار کارکنند.به گفته دهقان اول یک شرکت فرانسوی به عنوان مطالعه از 97 تا 1401 مطالعه کرد سپس با خاطر خروج آمریکا از برجام از ایران رفت، بعد خود ما با محوریت شرکت نفت مطالعه را شروع کردیم و از مهندسان ایرانی استفاده شد.
وی بیان داشت، اگر فشار افزایی انجام نشود، تا سال 1406 سالانه معادل یک فاز پارس جنوبی 28 میلیون متر مکعب در روز گاز کاهش می یابد و از سال 1408 سالی 1.5 فاز پاری جنوبی 42 میلیون متر مکعب در روز افت خواهد کرد.به بیان دهقان، 100 درصد پیمانکاری طرح فشار افزایی ایرانی و 70 درصد تجهیزات داخلی است ، 30 درصد تجهیزات شامل برخی توربوکمپرسورها و لوله‌های دریایی از خارج وارد و در کشور روکش گذاری می شود و در مجموع 70 تجهیزات و پیمانکاران داخلی خواهد بود.دهقان این راهم گفت: قراردادها آماده است و با مصوبه شورای اقتصاد و با ترک تشریفات مناقصه اجرایی خواهد شد. چون که کل سازندگان تجهیزات همین شرکتهای حاضر د مناقصه مانند تجهیزات دریایی صدرا، اویک، قرارگاه خاتم، مپنا است.به گفته مدیر مهندسی شرکت نفت. 7 هاب برای فشار افزایی در نظر گرفته شد که باید مثل هم باشند تا درصورت نیاز جایگزین شوند.دهقان گفت: طرح در آستانه قرارداد رسیده است، ما از مطالعات مفهومی شرکت فرانسوی استفاده کردیم و از توان مهندسی شرکت اویک، مپنا، قرارگاه خاتم و شرکت‌های ایرانی اسفاده کردیم و به مرحله عقد قرارداد رسیده است.وی افزود: با سکولارهای دریایی و توربو کمپرسورسازان ایران مذاکره می شود تا فشار افزایی میدان گاز پارس جنوبی آغاز شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1217364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای افزایش 50 درصدی قیمت شیرینی و ماکارونی در سال آینده چیست؟

وزیر نیرو: مشترکان پرمصرف کنترل پذیر می‌شوند

هنر به روایت تصویر...

لحظه تولد توله ببر

مکانی زیبا در سوئیس

سه پل معروف واقع در اسکاتلند

تا به حال نحوه برداشت تخمه افتابگردان را دیده اید؟

زیباترین تصاویر تلسکوپ جیمز وب

آشنایی با کتاب جالب درباره رابطه جذاب خواهر و برادری

داود منظور: 7 میلیارد دلاری که از کره جنوبی آزاد کردیم در قطر بلوکه شد!

سفر رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به استان بوشهر

یک روزنامه‌نگار پیشکسوت به یک سال محرومیت از روزنامه‌نگاری محکوم شد

غضنفری: طرحی برای اصلاح قانون مشاغل حساس به مجلس ارائه کردیم

فیلسوف روس: ایران و روسیه آماده گذار تاریخی در نظم جهانی باشند

فرماندهان ترور‌شده حماس زنده شدند

العربی جدید: اوجالان آماده انحلال پ‌ک‌ک می‌شود

واکنش عمان و بیانیه اتحادیه عرب به طرح ترامپ

شکنجه‌گاه سیا زندان مهاجران به آمریکا شد

ماکرون هم طرح ترامپ را رد کرد

ایرلند: نیازمند صلح دائمی در غزه هستیم

برزیل: آمریکا شریک نسل‌کشی اسرائیل در غزه است

تایمز اسرائیل طراح اصلی طرح جنجالی ترامپ را معرفی کرد

زمزمه حذف تابعیت قهری در بهارستان

جراحی در جاده مخصوص

سکه بهار آزادی و امامی به رکوردهای تازه دست یافتند؛ نرخ مسکوکات صعودی ماند!

دریافت 10 واحد سهام هدیه با بیش از 31٪ سود سالانه

توسعه همکاری‌های مشترک بیمه دی و بانک دی

جاده‌ای جالب و در عین حال عجیب در دل کوه‌هایِ چین

یکی از خفن‌ترین صحنه‌های حیات وحش

لحظه سقوط یک کامیون در گودالی عظیم در چین

سرویس بهداشتی عمومی به این زیبایی دیده اید؟

پاشینیان: به‌دنبال تعمیق روابط با ایران هستیم

برگزاری دومین جلسه کمیسیون مشترک مجمع تشخیص برای بررسی پیوستن ایران به پالرمو وCFT

پزشکیان یک لایحه در همکاری مشترک با روسیه را به مجلس ارسال کرد

نماینده ترامپ: «غزه دستکم برای 10 تا 15 سال آینده، غیر قابل سکونت است»

ترامپ در دیدار نتانیاهو: شایسته دریافت جایزه صلح نوبل هستم

وزارت دادگستری غزه: طرح ترامپ به زباله‌دان تاریخ خواهد پیوست

قسد: از طرح عقب‌نشینی آمریکایی‌ها از سوریه مطلع نیستیم

محتوای نامه شدید اللحن رئیس اسبق اطلاعات عربستان به ترامپ

انفجار 180 منزل مسکونی در اردوگاه جنین

«ترامپی»؛ توهین روزنامه اصولگرا به ظریف

نشنال اینترست: آیا اسرائیل باید نگران شهر موشکی ایران باشد؟

عضو کمیسیون صنایع مجلس مدعی شد: شرکت کروز با تبانی سهام دار ایران خودرو شده است

تعجب نماینده سابق مجلس از پاسخ قوه قضائیه در مورد پرونده های تخلف شرکت کروز

بخش خصوصی بالاخره فرمان هدایت ایران خودرو را بر عهده گرفت

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده های معظم شهدا و ایثارگران

اقیانوس زمزمه می کند!

گوناگون/ مگس راهزن؛ باهوش‌ترین حشره دنیا

حادثه هولناک برای موتورسیکلت حامل بادکنک‌های هلیومی

بزرگترین موزه موتورسیکلت جهان