ایران پرسمان

آخرين مطالب

4گوشه دنیا/ حراج شاهکاری با اثر انگشت رافائل خواندنی ها

4گوشه دنیا/ حراج شاهکاری با اثر انگشت رافائل
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / برای سومین بار در این قرن، یک نقاشی اصلی از استاد بزرگ دوره رنسانس، «رافائل سانتسیو»(1483 ـ 1520)، به حراج گذاشته می‌شود. این نقاشی کوچک که یک اثر رنگ روغن روی چوب از مریم مقدس است و حدود سال 1503 میلادی زمانی که این هنرمند فقط 20 سال داشت، خلق شده، قرار است در حراج آثار استادان قدیم نقاشی «ساتبیز» نیویورک ارائه شود. برآورد قیمت این اثر بین دو تا سه میلیون دلار است.
این نقاشی آخرین‌بار در ماه «مه»‌ سال 2000 به حراج گذاشته شد و در کریستیز نیویورک به قیمت 611,000 دلار فروخته شد. این تابلوی چوبی در واقع دوطرفه است و در پشت آن یک مدال گرد با چرخشی تقریباً شبیه به طرح‌های رنگی دیده می‌شود.
«داریا فونر»، متخصص آثار استادان قدیم نقاشی در حراجی ساتبیز، در این‌باره گفت: «شما می‌توانید یکی از اثر انگشت‌های رافائل را پشت این تابلو ببینید.» او همچنین اشاره کرد که شواهدی از استفاده‌ی او از تکنیک نقاشی با انگشت در اثر مشهورش «تصلیب موند» (Mond Crucifixion)، که در حوالی همان دوره خلق شده و اکنون در مجموعه‌ی نگارخانه ملی لندن قرار دار نیز وجود دارد.»
«فونر» افزود: «او رنگ‌ها را با دستان خود ترکیب و محو می‌کرد.»
متخصص آثار استادان قدیم نقاشی در حراجی ساتبیز بیان کرد: «این تصویر غیرمعمول، اما فوق‌العاده است؛ نمونه‌ای درخشان از رافائل در نخستین دوره‌ی کاری‌اش و پس از شاگردی نزد پروجینو (1450–1523) محسوب می‌شود.»
این نوع «مریم مجدلیه توبه‌کار» تصویری نسبتاً نادر است، اما شاید شناخته‌شده‌ترین نمونه‌ی آن، تندیس چوبی با اندازه‌ی واقعی ساخته‌ی «دوناتلو»(1386–1466) باشد که در موزه اپرای دومو در فلورانس نگهداری می‌شود.
«فیلیپینو لیپی»(1457–1504) دو نسخه از این موضوع را خلق کرده است: یکی در گالریا دل‌آکادمیا در فلورانسو و دیگری اثری است که در سال 2005 در کریستی نیویورک به قیمت 2.25 میلیون دلار فروخته شد و در سال 2022 در ساتبیز فقط 64,500 دلار قیمت‌گذاری شد.

اما درحالی‌که «دوناتلو»، مریم را با چشمانی گودافتاده و چهره‌ای پر از چین‌وچروک مجسم کرد و لیپی او را فرتوت و ژولیده به تصویر کشید، رافائل تصویری درخشان و زیبا از او ارائه داد که حتی در لباسی فروتنانه، هاله‌ای مقدس از خود ساطع می‌کند.
«فونر» درباره‌ی این اثر گفت: «چهره‌ی او زیبا و آرمانی‌ شده است. این ویژگی بسیار تحت تأثیر پروجینو است که نشان می‌دهد این اثر متعلق به رافائلی جوان است که هنوز از دیگر هنرمندان تأثیر می‌پذیرد.اما در همین زمان، او با مهارتی کار می‌کند که برای این مرحله از دوران حرفه‌ای‌اش خیره‌کننده است. در این اثر، نوعی ظرافت، وقار و لطافت وجود دارد که با نام رافائل پیوند خورده است.»
این نقاشی همچنین می‌تواند یک فرصت عالی برای خریداران باشد، به‌ویژه با توجه به این که رکورد بالاترین قیمت یک اثر رافائل در حراج، مبلغ 29.16 میلیون پوند (48 میلیون دلار) است. این رکورد در سال 2009 در کریستی لندن برای طراحی با گچ سر یک الهه‌ی شعر (Head of a Muse) ثبت شد.
گران‌ترین نقاشی رافائل، «پرتره‌ی لورنزو د مدیچی، دوک اوربینو» (1518)، در سال 2007 در حراجی کریستیز لندن به قیمت 18.5 میلیون پوند (37.3 میلیون دلار) فروخته شد.
او با این حال اذعان داشت که برآورد پیش‌فروش این اثر به‌ویژه با در نظر گرفتن نادر بودن آثار رافائل در حراج‌ها و کمیاب بودن آثار باقیمانده‌ی او در مجموعه‌های خصوصی، محتاطانه است و پیش از حراج، علاقه‌ی زیادی به این اثر نشان داده شده است.
به‌جز این اثر که 25 سال پیش به حراج گذاشته شد، تنها دو نقاشی از رافائل در قرن 21 به مزایده گذاشته شده‌اند: «پرتره‌ی لورنزو د مدیچی» و «پرتره‌ی نیم‌رخ والریو بلی» که در سال 2016 در ساتبیز نیویورک به قیمت 3.2 میلیون دلار فروخته شد.
مشخص نیست چه کسی این نقاشی «مریم مجدلیه» را سفارش داده است. با این که رافائل در زمان خلق این اثر بسیار جوان بود، او در آن زمان به‌طور مرتب سفارشات هنری دریافت می‌کرد، چراکه پس از درگذشت پدرش در 13 سالگی، کارگاه او را به ارث برده و مدیریت آن را بر عهده گرفته بود.
این نقاشی از مریم مجدلیه، در اصل با یک تابلوی دیگر که تصویر «سنت کاترین اسکندریه» را نشان می‌داد، جفت بود. تابلوی سنت کاترین اکنون در مجموعه‌ی گالریا ناتسیوناله دله مارکه ( Galleria Nazionale delle Marche) در اوربینو، ایتالیا، نگهداری می‌شود.
این نقاشی از روز شنبه، اول فوریه، تا چهارشنبه، 5 فوریه، در دفتر مرکزی ساتبیز در خیابان یورک به نمایش گذاشته خواهد شد. حراج این اثر برای روز پنج‌شنبه، 6 فوریه، برنامه‌ریزی شده است.
این نقاشی یک پیشنهاد غیرقابل بازگشت (irrevocable bid) دارد، به این معنی که فروش آن تضمین‌شده است.
«رافائلو سانتسیو» که بیشتر با نام «رافائل»‌ شناخته می‌شود، امروزه به عنوان یک نقاش چیره‌دست شناخته می‌شود. با اینکه «رافائل»‌ در 37سالگی درگذشت، اما به عنوان یک معمار و نقاش ایتالیایی کارنامه پرباری از خود به جای گذاشت. او را بیشتر برای خلق تابلوهای نقاشی با موضوع مریم مقدس می‌شناسند.
«رافائل» نیز همچون «میکل‌آنژ»‌،‌ فرسکوهایی در واتیکان خلق کرد. «مکتب آتن»‌ که یک فرسکو بسیار مشهور است،‌ متفکران بزرگ یونانی همچون «ارسطو»‌ و «افلاطون»‌ را به تصویر می‌کشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1217178/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برنامه های دولت چهاردهم برای رفع محرومیت و توسعه پایدار روستایی

افزایش 75 میلیون متر مکعبی گاز نسبت به سال گذشته

آخرین نرخ پروازهای داخلی تا 20 بهمن اعلام شد

جزئیات بزرگترین قرارداد تاریخ صنعت نفت ایران

پاسخ وزیر نیرو به خبرنگار آخرین خبر درباره وضعیت برق کشور در تابستان و زمستان آینده

نامه جدید قوه قضاییه درباره کروز و ایران‌خودرو

افزایش مهلت انقضای درخواست های تخصیص ارز به 30 روز

مرکز مدیریت دارایی شبکه برق و‌ تجهیزات تهران راه اندازی شد

جمع آوری کالاهای امریکایی از فروشگاه های کانادا

بهترین عبادت در ماه شعبان

پیدا کردن جهت قبله

آیا جهان ما حاصل سفیدچاله است؟

صدا بزن مرا شبی به غربتی که خواستی!

بانوان شاعر از دید بهمن بنی هاشمی

حواشی داغ حیاط دولت؛ وزرا و معاونان رئیس جمهور چه گفتند؟

روحانی: صدام این همه کشتار و جنایت کرد اما امام اجازه مذاکره دادند

جلایی پور قائم مقام ظریف شد

آیت‌الله جنتی: انقلاب اسلامی آغازگر راهی شد که قطعاً به نابودی قدرت‌های استکباری ختم خواهد شد

کرملین: روسیه به روابط نزدیک خود با ایران ادامه می‌دهد

رفیق‌دوست: امام می‌فرمودند که سپاهی باید سیاست را بفهند، اما در سیاست دخالت نکند

گزارش روزنامه خراسان از بحران هویت در پرونده هسته ای ایران

اعضای هیئت رئیسه فراکسیون کارگری مجلس انتخاب شدند

فرانسه: اجبار فلسطینی ها به کوچ نقض قوانین بین‌المللی است

تیراندازی در بلژیک باعث بسته شدن ایستگاه‌های مترو شد

روایت مرکز امنیتی اسرائیل از توهمان صهیونیست ها

تأکید چین بر گفت‌وگوی مبتنی بر احترام متقابل با آمریکا

تاکید اپوزیسیون ترکیه بر انتخابات پیش از موعد

نشریه غربی: ترامپ از اوکراین اخاذی می‌کند

فرصت بازگشت برای بن گویر

سرمقاله فرهیختگان/ شهرت شرقی

تونل وحشت واردات؛ بررسی موانع ورود کالا به کشور

واکنش وزیر ورزش به شایعه حضورش در وزارت راه

دستفروشی در بساط قانون؛ از اجاره میلیونی پیاده‌روها تا سردرگمی در ساماندهی

تامین ارز واردات به مرز 58 میلیارد دلار رسید

هیچ وقت از پشت به اسب نزدیک نشید!

اجرای دوست‌داشتنی عموهای روحانی در حسینیه معلی

سرود نوستالژی «خجسته باد این پیروزی»

تغییر رنگ جالب یک آفتاب پرست

تغییر سیاست گوگل در استفاده تسلیحاتی و نظارتی از هوش مصنوعی

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

ارائه گزارش مالی دولت توسط رئیس خزانه‌داری در جلسه هیئت وزیران

روایت کاخ سفید از بخشنامه جدید ترامپ علیه ایران

آملی لاریجانی: تهدیدات آمریکایی‌ها همواره بوده؛ می‌خواهند با ترساندن ملت ایران به اهدافشان برسند

سخنگوی وزارت دفاع: در کمترین زمان ممکن می‌توانیم هواپیمای مسافربری بسازیم

عضو کمیسیون اجتماعی: اصلاح قانون مشاغل حساس با رویکرد پی‌نوشت دفتر رهبری انجام می‌شود

اظهارات وزیر نفت درباره پرونده کرسنت و توقیف ساختمان شرکت نفت در هلند

سیدحسن خمینی: الزاماً زدن زیر میز بازی نتایج خوبی ندارد

موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات بیش از سه هزار نفر از محکومان

مخالفت ترکیه با طرح ترامپ

استقبال وزیر دارایی رژیم صهیونیستی از اظهارات ترامپ درباره غزه