ایران پرسمان

آخرين مطالب

علی مطهری: رهبری با اصل مذاکره موافق هستند سیاست روز

علی مطهری: رهبری با اصل مذاکره موافق هستند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / نائب رئیس مجلس دهم سیاست دولت چهاردهم برای پیگیری مذاکره و گفت و گو با کشورها از جمله آمریکا را تصمیمی عاقلانه دانست و گفت: ادعای بی نیازی به مذاکره، شعاری بیش نیست.
علی مطهری با بیان این که تصمیم به «مذاکره» یک تصمیم «عاقلانه» است به خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: دولت جدید آمریکا علامت‌هایی داده که حاکی از ابراز علاقه آن‌ها به «مذاکره» و احتمالا «توافق جدید» با ایران است. مثلا رئیس‌جمهور آمریکا افراد تندروی دولت قبلی خود مانند مایک پمپئو، جان بولتون، برایان هوک (مسئول پرونده ایران) را در دولت جدیدش به کار نگرفته است. علاوه بر این آمریکا در اجلاس ژنو، اعتراض حقوق بشری نسبت به ایران نکرد و ترامپ نیز تا 3 ماه کمک‌ها به مخالفان جمهوری اسلامی ایران را قطع کرده است.
رهبر انقلاب با اصل مذاکره مخالف نیستند

مطهری در ادامه تصریح کرد: طبیعی است که ایران باید از این فرصت‌ها استفاده کند زیرا نیازمند رفع تحریم‌ها و حل مشکلات و بحران های کشور هستیم و این فرصت خوبی برای مذاکره است. از سخنان مقام رهبری در مراسم عید مبعث نیز مشخص بود که ایشان نیز با اصل مذاکره موافق هستند زیرا گفتند در معامله‌ای که با دیگران دارید، باطن آن‌ها را در نظر بگیرید و هوشمندانه رفتار کنید که ممکن است ظاهر و باطن یکسانی نداشته باشند. توصیه‌ای که ایشان کردند نشان می‌داد با اصل مذاکره موافق هستند. بنابراین انشاءالله بتوانیم از این فضایی که ایجاد شده استفاده کنیم و یک گشایشی در فضای اقتصاد کشور بوجود آوریم.
وی درباره راهکار مواجهه با اشکال‌تراشی جریان افراطی در برابر مذاکرات تاکید کرد: مخالفت‌هایی که با دولت از جمله در زمینه مذاکره می‌شود از جانب قشر خاصی است و فکر نمی‌کنم مانع مهمی باشد. البته باید با مخالفان و منتقدان نیز برخورد خوبی شود به این معنی که دولت به آن‌ها اجازه بدهد حرف‌هایشان را بزنند و حتی در صدا و سیما حاضر شوند و نظراتشان را بیان کنند و البته دیگران هم پاسخ بدهند و طوری نباشد که بخواهیم این‌ قشر را سرکوب کنیم زیرا ما اصول و استدلال داریم.
مطهری در پاسخ به این پرسش که آیا روابط با همسایگان و نیز کشورهایی مانند چین و روسیه و حضور در پیمان‌هایی مانند شانگهایی و بریکس ما را بی‌نیاز از مذاکره با غرب نمی‌کند؟ گفت: در چندین سال گذشته ما همه راه‌ها را رفته ایم و دیده‌ایم تا زمانی که تحریم‌ها وجود داشته باشد و تا زمانی که از لیست سیاه FATF خارج نشویم، اقتصاد سالمی نخواهیم داشت و وضعیت معیشت مردم سر و سامان پیدا نخواهد کرد. اگر بخواهیم به دور زدن تحریم‌ها دلخوش کنیم، برای همگان روشن است که در این شیوه چه رانت‌هایی وجود دارد و باعث گران‌تر شدن کالاهای وارداتی و ارزان‌تر صادر کردن کالاهای داخلی می‌شود و همه این‌ها ضررهایی است که به جیب مردم وارد می‌شود.
با شعار نمی توان کشور را اداره کرد
وی در ادامه افزود: این ادعا که چون به شانگهای و بریکس پیوسته ایم پس دیگر نیازی به مذاکره، رفع تحریم‌ها و پیوستن به FATF نداریم، شعاری بیش نیست و با شعار هم نمی‌شود کشور را اداره کرد. اساسا چه ضرورتی هست که مردم ایران همیشه با تحریم زندگی کنند؟ بعد از چهل و اندی سال باید به نقطه‌ای برسیم که مردم احساس یک رفاه نسبی داشته باشند و این رفاه را از ناحیه جمهوری اسلامی ببینند نه این که احساس کنند هر روز زندگی برای آن‌ها سخت‌تر می‌شود و هیچ افق روشنی پیش رو وجود ندارد. البته باید گفت برای مدت موقت کشوری مانند ایران که دارای آرمان‌های بزرگی است ممکن است با سختی‌هایی مواجه ‌شود و مقاومت ‌کند اما به این معنی نیست که این وضعیت باید همیشگی باشد پس زمانی که امکان برطرف کردن تحریم‌ها وجود دارد نباید آن را از دست بدهیم.
نائب‌رئیس مجلس دهم درباره انگیزه مخالفان مذاکره و بی‌اعتنایی احتمالی آن‌ها به شرایط کشور و تحولات بین المللی، گفت: مدت‌ها است که به مخالفان مذاکره تزریق شده است که مذاکره و توافق مساوی با «تسلیم» و «خیانت» به انقلاب و فراموش کردن آرمان‌های آن است. عده‌ای از روی حسن نیت واقعا به چنین چیزهایی معتقد هستند، با این افراد باید گفتگو کنیم و مسئله را برای آن‌ها روشن کنیم که هر مذاکره‌ای حتی با آمریکا به معنی تسلیم و خیانت نیست و گاهی مذاکره برای تامین «منافع ملی» ضروری است.
دسته‌ای برای حفظ منافع خود با مذاکره مخالف هستند
مطهری درباره انگیزه گروه دیگری از مخالفان مذاکره نیز تصریح کرد: دسته دومی از مخالفان وجود دارند که از تحریم‌ها بویژه دور زدن آن منافعی بدست می‌آورند و برای حفظ منافع خودشان با مذاکره مخالف هستند و البته به موضع‌گیری این افراد نباید توجه شود و دولت باید مصالح مردم را بر هر امر دیگری ترجیح دهد.
وی درباره چشم‌انداز مذاکرات در دولت چهاردهم،گفت: مذاکرات در گذشته مصادف با حوادث غزه شد و بنابراین به توقف کشیده شد اما حالا دیگر فضا تغییر کرده و شرایط جدیدی بوجود آمده است بنابراین احتمال توافق بیشتر است. البته این احتمال به رفتار ما نیز بستگی دارد یعنی این‌که کل نظام پشت مذاکره هوشمندانه با در نظر گرفتن منافع ملی قرار گیرد و بعضی جریان‌ها کارشکنی نکنند و همه متحد شوند، در این صورت احتمال این که به یک توافق قابل قبول برسیم بالاست.
به گزارش ایرنا، رهبر انقلاب در فرازی از سخنرانی خود درعید مبعث خاطرنشان کردند: «حواسمان باشد که با چه کسی مواجهیم، با چه کسی معامله میکنیم، با چه کسی داریم حرف میزنیم؛ این را بدانیم. انسان وقتی که طرف خودش را شناخت، ممکن است معامله هم بکند امّا میفهمد که چه‌ کار باید بکند. باید بشناسیم، بدانیم.»
آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مذاکره شرفتمندانه در چارچوب سه اصل محوری حکمت، عزت و مصلحت و در چارچوب منافع ملی با دولت ترامپ، از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم اولین بار در گفتگوی رئیس‌جمهور با شبکه آمریکایی NBC بازتاب ویژه‌ای پیدا کرد و بابی برای گفتگو درباره ضرورت آن با هدف دستیابی به راه‌حل برای مشکلات اقتصادی کشور شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1216210/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تخریب 79درصد از مساجد و 3 کلیسا در نوار غزه به دست اسرائیل

فرهیختگان: برای رادیکال‌ها ظریف یا قهرمان است یا خائن

معامله‌گر؛ آیا ویتکاف می‌‏تواند معامله ترامپ را برای خاورمیانه جوش بدهد؟

شکاف تغذیه در ایران؛ از سوءتغذیه تا اسکینی‌های فیله‌ساز

حفاظت از حساب‌های کاربری، کلید بقا در دنیای دیجیتال / گزارشی در باب اهمیت حفاظت از حساب‌های کاربری در پلتفرم‌های مختلف

واکنش سازمان گمرک به قاچاق 25 میلیون لیتری سوخت

شیعه از مسیر امام سجاد (ع) منحرف شد

زندگی بزرگان/ نگاهی کامل به زندگینامه حضرت ابولفضل العباس؛ از شمایل تا جهاد با نفس

گوناگون/ اعمال و آداب روز چهارم شعبان، ولادت حضرت ابوالفضل

نقاره نوازی شام میلاد حضرت ابوالفضل (ع) در حرم مطهر رضوی

توضیح جالب اثر ژانیبکوف

سخنان جالب دکتر قمشه ای

مدیرکل سیاسی وزارت کشور: تجمعات اخیر در تهران غیرقانونی برگزار شد

شعارهای قافیه‌دار تجمع کنندگان مقابل مجلس!

واکنش معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور به حربه جدید تخریب‌گران علیه پزشکیان

دیدار و گفتگوی معاون وزیر خارجه پاکستان با عراقچی

ظریف: اسرائیل با برجام جنگید، چون نمی‌خواست "قاب امنیت سازی ایران" از بین برود

کارزار «درخواست محاکمه سعید جلیلی درصورت اثبات خیانت به منافع ملی» به بیش از 55 هزار امضا رسید

پزشکیان در دیدار با دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان: تغییر مرزهای منطقه به هیچ عنوان قابل قبول نیست

جنگنده‌های پیشرفته رافال فرانسوی در راه اندونزی

دردسر جدید نخست وزیر انگلیس

رسانه عبری راهبرد ترامپ درباره غزه را فاش کرد

معاون سابق ستاد ارتش اسرائیل خواستار احداث پایگاه در مرز لبنان شد

تیراندازی مقابل دفتر سازمان ملل در کابل

تلاش اتحادیه اروپا برای بسط روابط اقتصادی‌اش از بیم ترامپ

کُردهای سوریه: انفجارهای منبج ارتباطی به ما ندارد

شرع در آغوش ‌بن‌سلمان

زندان‌های اسرائیل: جهنم زندگان

هشدار رئیس قوه قضائیه: نفوذ با شعارهای انقلابی

خضریان: مدیران شرکت کروز به ما پیشنهادهای ملاقات دادند و ما دعوت را قبول نکردیم

توقفی در کار نیست؛ واردات آیفون 16 پابرجاست

نماینده مجلس: تسهیلات 650 میلیونی پاسخگوی هزینه ساخت مسکن نیست

شورای رقابت: مدیریت ایران خودرو توسط کروز غیرقانونی است

ارسال بخش دوم لایحه بودجه سال 1404 کل کشور به مجلس

بیمه مرکزی: بیمه ها از هزینه های غیرضرور اجتناب کنند

صحنه ای شگفت انگیز از پرواز 100 ها drones!

علائم جاده ای در تایوان

مشاهده یک گوزن سفید نادر در جنگل‌های کانادا

پانسمان ارزان‌قیمتی که درمان زخم را متحول می‌کند

چند سال دیگر فارسی را بدون کمک انگلیسی نخواهیم فهمید!

واکنش فضائلی به ادعای یک خبرگزاری درباره هماهنگی قدم به قدم ظریف با رهبر انقلاب در مذاکرات برجام

ضرغامی: مردم می‌گویند گور پدر سرمایه داری و سوسیالیستی؛ زندگی‌مان نمی‌چرخد

امیر ایرانی: برای حضور در هیچ‌ یک از دریاها محدودیتی نداریم

اظهارات رئیس اداره اکو وزارت امور خارجه درباره نقش ایران در سازمان اکو

دبیرکل اکو: ایران یکی از بازیگران مرکزی و غیرقابل‌چشم‌پوشی در سازمان همکاری اقتصادی است

ظریف: اگر یکی از موشک‌های ایران به مراکز جمعیتی یا سربازان اسرائیلی اصابت کرده بود دنیا متوجه می شد توان آفندی ایران چگونه است

احمد بیگدلی: اجازه بررسی مجدد FATF در مجمع در پی نامه رئیس‌جمهور به رهبر انقلاب بوده است

مدودف، زلنسکی را به دروغگویی متهم کرد

پشت پرده اهداف سفر نتانیاهو به واشنگتن چیست؟

کرملین: گفت‌وگو با دمشق درباره پایگاه نظامی طرطوس ادامه دارد