ایران پرسمان

آخرين مطالب

کشف مولکولی برای چربی‌سوزی بدون عضله‌سوزی دانش و فناوری

کشف مولکولی برای چربی‌سوزی بدون عضله‌سوزی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /محققان موفق به شناسایی پروتئینی شده‌اند که چربی‌سوزی را بدون از دست دادن عضله ممکن می‌کند.
اگر شما از آن دسته از افراد هستید که داروی GLP-1 را برای کاهش وزن مصرف می‌کنید، ممکن است بدانید که در حالی که چربی بدن شما آب می‌شود، ماهیچه‌ها نیز تحلیل می‌روند و اگر اهل ورزش کردن و وزنه زدن نباشید، کاری در قبال این عضله‌سوزی نمی‌توانید انجام دهید.
به نقل از نیو اطلس، اکنون دانشمندان مؤسسه سالک(Salk) مولکولی را شناسایی کرده‌اند که به طور بالقوه می‌تواند برای کمک به این موضوع به کار آید. آنها دریافتند که پروتئینی به نام BCL6 وظیفه حفظ ساختار عضلانی را بر عهده دارد و با افزایش حضور آن می‌توان از تخریب بافت در حین کاهش وزن جلوگیری کرد.
پروفسور رونالد ایوانز(Ronald Evans)، مدیر آزمایشگاه بیان ژن در سالک می‌گوید: عضله فراوان‌ترین بافت بدن انسان است، بنابراین نگهداری از آن برای سلامت و کیفیت زندگی ما حیاتی است.
وی افزود: مطالعه ما نشان می‌دهد که چگونه بدن ما حفظ تمام این ماهیچه‌ها را با سطح تغذیه و انرژی ما هماهنگ می‌کند و ما با این بینش جدید می‌توانیم مداخلات درمانی را برای بیمارانی که عضله را به عنوان یک عارضه جانبی کاهش وزن، سن یا بیماری از دست می‌دهند، توسعه دهیم.
البته این کشف تنها برای کسانی که از داروهایی مانند GLP-1 استفاده می‌کنند، کاربرد ندارد و در حالی که کشف BCL6 از طریق مطالعه روی موش‌ها انجام شده است، محققان مطمئن هستند که این کشف به فیزیولوژی انسان نیز قابل ترجمه خواهد بود.
پژوهشگران با بررسی مکانیسم‌های درگیر در دوره‌های ناشتا ماندن یا روزه‌داری، یعنی زمانی که معده و مغز با هم ارتباط برقرار می‌کنند تا ترشح هورمون رشدی را که به سلول‌های عضلانی هدایت می‌شود، افزایش دهند، دریافتند که این واکنش زنجیره‌ای باعث کاهش سطح BCL6 می‌شود و اگر BCL6 تخلیه شود، اساساً منجر به ضعیف شدن و کوچک شدن ساختارهای بافت عضلانی می‌شود.
هنگامی که محققان سطح BCL6 را افزایش دادند، بافت ماهیچه‌ای در برابر این فرآیند مقاوم بود. بنابراین کاهش وزن در عوض از چربی ناشی می‌شود.
محققان در مطالعه روی موش‌ها دریافتند که بدون این تقویت BCL6، موش‌ها 40 درصد توده عضلانی کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند. عضله‌ای که آنها حفظ کردند نیز از نظر ساختاری ضعیف بود. سپس هنگامی که موش‌های سرکوب شده با پروتئین BCL6 تقویت شدند، از دست دادن عضلات و قدرت معکوس شد.
در موش‌های ناشتا نیز BCL6 در یک بازه زمانی کوتاه مانند یک شب، به طور قابل‌توجهی کاهش یافت.
هانتر وانگ(Hunter Wang)، محقق فوق دکترا در آزمایشگاه ایوانز و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما هیجان‌زده هستیم که نقش مهم BCL6 را در حفظ توده عضلانی آشکار کرده‌ایم. اینها یافته‌های بسیار شگفت‌انگیز و ویژه‌ای هستند که راه را برای بسیاری از اکتشافات جدید و نوآوری‌های درمانی بالقوه باز می‌کنند.
محققان بر این باورند که این کشف راه را برای توسعه یک تقویت کننده BCL6 هموار می‌کند که می‌تواند با داروی GLP-1 برای محافظت در برابر از دست دادن عضله تجویز شود. در همین حال، این تیم قصد دارد اثرات دوره‌های طولانی‌تر ناشتا ماندن و تأثیر آن بر بافت عضلانی را بررسی کند. همین نوع درمان با BCL6 این پتانسیل را دارد که به جمعیت گسترده‌تری مانند افراد مسن‌تر و کسانی که دارای شرایط تأثیرگذار بر عضله از جمله سرطان هستند، کمک کند.
این پژوهش در مجله National Academy of Sciences منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1212736/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرپرست اداره‌کل استاندارد استان تهران: مردم برای سرمایه‌گذاری، طلای آب‌ شده نخرند

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: بیمه دی هم راستا با بنیاد در خدمت رسانی به جامعه ایثارگری

بزرگترین مارمولک جهان اژدهای کومودو نام دارد

قوی‌ترین آهنربای جهان را ببینید!

آسمان به زمین افتاد!

گرافن کلید طلایی دستیابی به فناوری 6G است

کتابی جالب که درباره نقص عضو برای کودکان صحبت می‌کند

یادداشت محسن رضایی درباره اقتصاد آمریکا در دوره ترامپ

پزشکیان: تاکنون 20 میلیون مترمکعب گاز در روز توسط مردم صرفه جویی داشتیم

جزئیات عفو و تخفیف مجازات 3 هزار و 126 نفر از محکومان عمومی و انقلاب

رئیس‌جمهور: دیگر مازوت نمی‌سوزانیم!

لاوروف: رقابت عادلانه مدت‌هاست توسط غرب لغو شده است

تیراندازی در مرکز بروکسل

شکاف در غرب بر سر آینده غزه؛ اروپا طرح ترامپ را غیرقانونی خواند

پلیس سوئد: تیراندازی شهر «اوربرو» انگیزه ایدئولوژیک نداشت

روسیه اعضای حزب التحریر را در کریمه بازداشت کرد

ترکیه مخالفتش با نقشه ترامپ برای غزه را اعلام کرد

لاوروف ترامپ را ستود

افزایش تولید نفت و گاز با وجود تحریم‌ها

گل یا پوچ ایران خودرو بازار سهام را گیج کرد؛ وضعیت بورس امروز 17 بهمن 1403

حکمت/ دوست داشتن حضرت علی(ع)

چهار چیز عظیمی که خدا به پیامبر(ص) داد

نمایی زیبا از یک فانوس دریایی

اتوبانی در چین که کامل به زیر آب می‌رود!

پیش‌بینی زرتشت از روز عاشورا!

تعداد ماه‌ها در منظومه شمسی

برگزاری محفل شعر نوزدهمین جشنواره بین المللی فجر در زاهدان

ترامپ: توافق صلح‌آمیز هسته‌ای راستی‌آزمایی‌شده با ایران را ترجیح می‌دهم

لاهوتی: پزشکیان محور تحقق وفاق است

حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان شد

زیدآبادی: ترامپ در مورد ایران به رمز و کنایه، هدف و استراتژی‌اش را آشکار کرد

واکنش سخنگوی قوه‌ قضائیه به صدور پروانه وکالت سعید مرتضوی: باید بررسی کنیم

اظهارات ترامپ در مورد غزه، صدای آلمان را هم درآورد

برنامه های دولت چهاردهم برای رفع محرومیت و توسعه پایدار روستایی

افزایش 75 میلیون متر مکعبی گاز نسبت به سال گذشته

آخرین نرخ پروازهای داخلی تا 20 بهمن اعلام شد

جزئیات بزرگترین قرارداد تاریخ صنعت نفت ایران

پاسخ وزیر نیرو به خبرنگار آخرین خبر درباره وضعیت برق کشور در تابستان و زمستان آینده

نامه جدید قوه قضاییه درباره کروز و ایران‌خودرو

افزایش مهلت انقضای درخواست های تخصیص ارز به 30 روز

مرکز مدیریت دارایی شبکه برق و‌ تجهیزات تهران راه اندازی شد

جمع آوری کالاهای امریکایی از فروشگاه های کانادا

بهترین عبادت در ماه شعبان

پیدا کردن جهت قبله

آیا جهان ما حاصل سفیدچاله است؟

صدا بزن مرا شبی به غربتی که خواستی!

بانوان شاعر از دید بهمن بنی هاشمی

حواشی داغ حیاط دولت؛ وزرا و معاونان رئیس جمهور چه گفتند؟

روحانی: صدام این همه کشتار و جنایت کرد اما امام اجازه مذاکره دادند

جلایی پور قائم مقام ظریف شد