ایران پرسمان

آخرين مطالب

آندرومدا، کهکشانی در مسیر تحول دانش و فناوری

آندرومدا، کهکشانی در مسیر تحول
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / یک کارشناس نجوم گفت: کهکشان آندرومدا، با درخشش در آسمان نیمکره شمالی، حتی با چشم غیرمسلح در شب‌های تاریک خارج از شهر قابل مشاهده است و با تلسکوپ‌های آماتوری نیز زیبایی‌اش آشکار می‌شود.
علیرضا بیات در گفت‌وگو اظهار کرد: کهکشان آندرومدا، یکی از شگفت‌انگیزترین پدیده‌های کیهانی، نام خود را از صورت فلکی آندرومدا گرفته است، همان صورت فلکی که در نیمکره شمالی آسمان شب خودنمایی می‌کند و با داستان‌های اساطیری یونانی گره خورده است.
وی افزود: آندرومدا در افسانه‌های کهن، نام یک شاهزاده بوده و این نام‌گذاری پیوندی زیبا میان آسمان و افسانه‌ها ایجاد کرده است. کهکشان آندرومدا، حتی با چشم غیرمسلح در شب‌های تاریک خارج از شهر، قابل مشاهده است و در دل خود داستان‌های کهکشان‌ها را پنهان دارد. همچنین در محیط‌های شهری می‌توان با استفاده از تلسکوپ‌های آماتوری به تماشای آن نشست.
این کارشناس نجوم ادامه داد: براساس پیش‌بینی‌های علمی و محاسبات دقیق، کهکشان آندرومدا حدود 4 تا 5 میلیارد سال آینده با کهکشان راه شیری برخورد خواهد کرد. این رویداد کیهانی شگرف، ترکیب و هم‌نشینی این دو کهکشان را رقم خواهد زد و کهکشانی عظیم‌تر و بیضی‌شکل به نام «میلکومدا» از این پیوند به وجود خواهد آمد. در نتیجه‌ این برخورد، ستارگان و گازهای موجود در هر دو کهکشان بازآرایی خواهند شد و توزیع آن‌ها به شکل مجدد سازمان‌دهی می‌شود. با این حال، به دلیل فاصله بسیار زیاد میان ستارگان، احتمال برخورد مستقیم میان آن‌ها بسیار اندک یا حتی غیرممکن خواهد بود، اما ین اتفاق می‌تواند به فشرده شدن گازها و غبارها منجر شود و در نهایت موجب افزایش فعالیت‌های ستاره‌زایی در این کهکشان تازه متولدشده شود.

ایران پرسمان


بیات گفت: آندرومدا بزرگ‌ترین کهکشان گروه محلی است؛ گروهی از کهکشان‌ها که کهکشان راه شیری نیز عضوی از آن است. این کهکشان مارپیچی عظیم، تخمینی حدود یک تریلیون ستاره در دل خود جای داده است، رقمی حدود دو برابر تعداد ستارگان راه شیری. بازوهای مارپیچی آن از طریق تلسکوپ‌های پیشرفته قابل مشاهده هستند و حتی در آسمان نیمکره شمالی، با تلسکوپ‌های آماتوری نیز می‌توان شکوه آن را رصد کرد. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، این کهکشان حتی با چشم غیرمسلح در آسمان شب‌های تاریک قابل دیدن است.
وی افزود: برخلاف اکثر کهکشان‌ها که از زمین و کهکشان راه شیری در حال دور شدن هستند، آندرومدا به دلیل جاذبه گرانشی موجود، با سرعت به سمت ما نزدیک می‌شود. این نزدیکی در نهایت به همان برخورد پیش‌بینی‌شده در آینده‌ای دور منجر خواهد شد.
کارشناس نجوم با بیان اینکه مرکز این کهکشان میزبان سیاهچاله‌ای عظیم و پرجرم است که جرم آن حدود 100 میلیون برابر خورشید ما تخمین زده می‌شود، اضافه کرد: این سیاهچاله به‌عنوان نیرویی بنیادین، رفتار ستارگان و گازهای اطراف خود را کنترل می‌کند. همچنین بر فعالیت‌های کهکشانی همچون فوران انرژی از نواحی مرکزی تأثیر بسزایی دارد. علاوه بر این، تکامل دینامیکی هسته کهکشان نیز تحت تأثیر این نیروی پرقدرت قرار دارد و به مرور زمان به دگرگونی کهکشان می‌انجامد.
بیات ادامه داد: با وجود عظمت و شکوه آندرومدا، این کهکشان به‌عنوان کهکشانی پیر شناخته می‌شود. بسیاری از ستارگان آن در گذشته‌های دور شکل گرفته‌اند و روند ستاره‌زایی آن به دلیل کاهش گاز و غبارهای قابل استفاده، رو به افول است. این امر به وضوح نشان می‌دهد که ذخایر مورد نیاز برای تشکیل ستاره‌های جدید در این کهکشان کاهش یافته است و پایان روند ستاره‌زایی در آینده‌ای دور قابل انتظار خواهد بود.
وی اظهار کرد: علاوه بر تمام این ویژگی‌ها، ماده تاریک که بخش عمده‌ای از جرم آندرومدا را تشکیل می‌دهد، هاله‌ای نامرئی و عظیم در اطراف آن ایجاد کرده است. این ماده، با وجود نامرئی بودن، نقش بسیار مهمی در گرانش کهکشان‌ها و پایداری ساختار آن‌ها ایفا می‌کند. ماده تاریک مسیر حرکت کهکشان‌ها در گروه محلی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و برخورد آندرومدا با کهکشان راه شیری نیز از همین موضوع ناشی می‌شود.
بیات گفت: کهکشان آندرومدا با تمامی رازها و شگفتی‌هایش، آینه‌ای از عظمت کیهان است؛ جایی که زمان و فضا در کنار هم، داستانی بی‌پایان از تغییر، تحول و زندگی را روایت می‌کنند. این کهکشان نه‌تنها یادآور شکوه جهان هستی است، بلکه نمونه‌ای زنده از تحولات آینده در کیهان بی‌کران است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1211386/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر اقتصاد: نرخ‌گذاری را کنار گذاشتیم، بورس رونق گرفت

سهمیه واردات کالای همراه مسافر اعلام شد

تفال/ دوش با من گفت پنهان کاردانی تیزهوش

حکمت/ تفاوت سخن گفتن عاقل و نادان

تقویم تاریخ/ تشکیل کمیته استقبال از امام خمینی

دیدارهای دیپلماتیک ظریف در داووس

دیدار پزشکیان با مردم خوزستان؛ امروز ساعت 14

تسنیم: اجرای حکم پخشان عزیزی به‌ تعویق افتاد

ترامپ به حفاظت فیزیکی از بولتون خاتمه داد

مجری عملیات استشهادی با سلاح سرد در تل‌آویو به شهادت رسید

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «ترامپ» اطرافیانش را غافلگیر می‌کند؟

سرمقاله خراسان/ ازدواج، قربانی ناترازی نظام بانکی نشود

گام 5 میلیارد دلاری برای رفع ناترازی برق

عکس «تلسکوپ فضایی هابل» از نوزادان «سحابی شکارچی»

پیامی برای درگذشت جلال متینی

پیام قالیباف درپی درگذشت همسر سردار شهید برونسی

پاناما از آمریکا شکایت کرد

وزیرخارجه جدید آمریکا: صلح اوکراین، نیازمند امتیازات دوطرفه است

کواکبیان: باید نظام انتخابات حزبی در کشور شکل بگیرد

روبیو: سیاست‌خارجی من در راستای منافع ملی آمریکا است

جدیدترین بخش ابرپروژه بلندپروازانه بن‌ سلمان

پاکسازی ترامپ آغاز شد؛ اخراج 12 مقام ارشد وزارت خارجه

السانسوریه

دوگانه پزشکیان و تندروها

جنگی که بردیم

زیدآبادی نوشت: قابل توجه آقای رییس‌جمهور!

سعید حجاریان: نسل Z به شگردهای مجاهدین خلق تن نمی دهد

بلومبرگ: چرا جهان دیگر از ترامپ نمی‌ترسد؟

پلیتیک ترامپ دوم

ماموریت در داووس

پیش بینی قیمت دلار 3 بهمن 1403

توقف جوانان در پیچ اشتغال، تقریبا دو سال

اقتصاددان و عضو هیات علمی اقتصادی دانشگاه علامه: دولت به چه حقی کسری بودجه دارد؟

هر ایرانی سالانه چند کیلو نان می‌خورد؟

نقاشی‌هایی جالب به روشی خلاقانه

پادشاه تمام قفل ها!

پرندگان مهاجر سیبری مهمان دریاچه هنر تهران

حکمت/ از سیرى ناپذیرى بپرهیزید

سقوط مرگبار دوچرخه سوار به خاطر بی احتیاطی راننده

ربات‌هایی که انسان‌ها به گرد پای آنها نمی‌رسند!

«ترامپ» در سودای رسیدن به مریخ!

داستانی زیبا از حسین پناهی

گفتگوی بی‌واسطه تولیدکنندگان با رهبر انقلاب در بازدید 2 ساعت و نیمه از نمایشگاه پیشگامان پیشرفت

چراغ سبز به پزشکیان برای مذاکره با آمریکا به روایت فیاض زاهد

نخست‌وزیر قطر: آمریکا به میز مذاکره بازگردد/ به‌عنوان یک کشور همسایه ایران این را می گویم

وزیر خارجه آمریکا: اتمام جنگ روسیه و اوکراین سیاست رسمی ترامپ است

پوتین و السیسی درباره تحولات غرب آسیا رایزنی کردند

حماس خواهان بسیج عمومی برای مقابله با اسراییل در جنین شد

شهردار بیت‌لاهیا: اسرائیل 95درصد از منازل شهروندان را ویران کرده است

رئیس ستاد ارتش اسراییل: مسئولیت شکست 7 اکتبر با من است