ایران پرسمان

آخرين مطالب

اگر فضانوردی روی ماه بمیرد، چه اتفاقی برای جسدش می‌افتد؟ دانش و فناوری

اگر فضانوردی روی ماه بمیرد، چه اتفاقی برای جسدش می‌افتد؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - عصر ایران /با توجه به شرایط متفاوت ماه نسبت به زمین، در صورت مرگ یک نفر روی ماه آیا بدنش تجزیه می‌شود یا چیزی شبیه مومیایی قمری ایجاد می‌شود؟
وقتی روی زمین می‌میرید، حتی اگر نخواهید به آن فکر کنید، معمولاً می‌دانید چه اتفاقی برای بدنتان می‌افتد. اما اگر در فضا، روی ماه یا در مسیر رفتن به ماه بمیرید، چه اتفاقی برای بدنتان می‌افتد؟
 گرچه احتمالاً ناسا دوست ندارد به این موضوع فکر کند، اما این سازمان فضایی برای مواقعی که مرگی در فضا رخ دهد، برنامه‌های از پیش تعیین‌شده‌ای دارد.
کریس هدفیلد، فضانورد و فرمانده سابق ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌گوید ناسا برای مواقعی که ممکن است کسی در فضا بمیرد، تمرین‌هایی انجام می‌دهد. در این تمرین‌ها (که به آن‌ها شبیه‌سازی مرگ می‌گویند)، فضانوردان یاد می‌گیرند اگر چنین اتفاقی بیفتد، چه کاری باید انجام دهند و چطور با این شرایط کنار بیایند.

کریس هدفیلد می‌گوید اگر کسی حین انجام کاری خارج از فضاپیما (مثل پیاده‌روی فضایی) بمیرد، اولین اقدام این است که بدن او را به بخش هوابند می‌برد. او می‌افزاید، اگر کسی در فضا بمیرد، بدنش را داخل لباس فضایی نگه می‌دارند، چون اگر آن را از لباس خارج کنند، بوی بدی از تجزیه‌ی بدن پخش می‌شود و فضانوردان دیگر را اذیت می‌کند. سپس جسد را در جای سرد در ایستگاه فضایی می‌گذارند تا سرما باعث شود بدن دیرتر تجزیه شود.
ناسا برای مواقعی که ممکن است کسی در فضا بمیرد، تمرین‌هایی انجام می‌دهد
در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)، مشکل مرگ فضانوردان می‌تواند نسبتاً سریع حل شود. در چنین وضعیتی ابتدا بدن را برای مدتی در قسمت سردتر ایستگاه نگه می‌دارند و سپس احتمالاً منحصر‌به‌فردترین تشییع جنازه یا حمل جسد در تاریخ بشر رخ خواهد داد. درنهایت، واحد برنامه‌ی ایستگاه فضایی بین‌المللی تصمیم‌گیرنده نهایی درباره نحوه نگهداری یا دفن بقایای جسد است.
اگر فضانوردی در ایستگاه فضایی بین‌المللی بمیرد، ناسا سه انتخاب برای برخورد با بدن دارد: نخست اینکه بدن را به زمین باز می‌گردانند. دوم، اینکه بدن را به مسیری پرتاب می‌کنند تا به طور کامل از بین برود و سوم اینکه جسد را وارد جو زمین می‌کنند تا بسوزد و از بین برود. البته ناسا به خواسته‌های خود فضانورد نیز که قبلاً گفته شده باشد، توجه خواهد کرد. اما در سفرهای طولانی‌تر مثل سفر به مریخ، ممکن است به روش‌های متفاوتی برای برخورد با جسد نیاز باشد.
می‌توان جسد را به فضا پرتاب کرد؛ اما این کار ممکن است باعث تبدیل جسد به زباله فضایی شود و برای فضاپیماها و تجهیزات دیگر خطرناک باشد. پرتاب جسد به فضا برخلاف قوانین بین‌المللی برای جلوگیری از زباله‌های فضایی است و می‌تواند باعث بروز مشکلات و تنش‌ بین کشورها شود.
یکی از پیشنهادات ناسا این است که بدن فرد فوت‌شده را در کیسه‌ای بگذارند و سپس آن را به بازوی رباتیکی که بیرون فضاپیما قرار دارد، وصل کنند. در فضا، جسد یخ می‌زند. سپس بازوی رباتیک کیسه را به مدت 15 دقیقه تکان می‌دهد تا جسد به تکه‌های کوچکی تبدیل شود. آب داخل کیسه ازطریق دریچه‌ای بخار می‌شود و در پایان حدود 25 کیلوگرم از بقایای بدن باقی می‌ماند که باید به زمین بازگردانده شوند.
سوزان ویگ-ماساک از شرکت ارائه‌دهنده‌ی خدمات دفن سازگار با محیط زیست، می‌گوید در فضاپیما باید همه چیز کم‌حجم و دقیقاً تنظیم‌شده باشد؛ چون فضای زیادی وجود ندارد و جایی برای نگهداری جسد سالم نیست. برای این منظور، تعداد کیسه‌های جسد باید با تعداد اعضای خدمه منهای یک نفر برابر باشد؛ چرا که آخرین نفر نمی‌تواند جسد خود را در کیسه قرار دهد.
اما اگر به ماه برسید و در آنجا بمیرید، چه اتفاقی برای بدنتان می‌افتد؟
درباره نحوه‌ی برخورد با جسد کسی که روی ماه فوت می‌کند، هنوز دستورالعمل خاصی وجود ندارد. تصمیم‌گیری احتمالاً بستگی به نظر سایر فضانوردان حاضر در مأموریت و تیم‌های پشتیبانی در زمین خواهد داشت. خواسته‌های فضانوردی که فوت کرده است نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
ناسا بسیار مراقب است میکروب‌های زمین به دیگر سیاره‌ها و قمرها منتقل نشوند. بنابراین، اگر جسد فضانورد به زمین برگردانده نشود، ناسا ترجیح می‌دهد آن را بسوزاند تا میکروب‌ها از بین بروند. اگر این کار ممکن نباشد (مثلاً اگر برای تمام خدمه اتفاقی بیفتد) ممکن است اجساد در سطح ماه دفن یا رها شوند.
اگر جسد در سطح ماه رها شود، مانند روی زمین تجزیه نمی‌شود. اگر در روز ماه بمیرید و لباس فضانوردی بر تن داشته باشید، باکتری‌های داخل بدن، مثل همان اتفاقی که روی زمین می‌افتد، روند عادی تجزیه‌ی بدن را‌ آغاز می‌کنند. اما این فرآیند چندان دوام نمی‌آورد یا آنچنان موثر نخواهد بود؛ زیرا آب موجود در جسد به سرعت در محیط خلاء نزدیک ماه بخار می‌شود.
اگر جسد در سطح ماه رها شود، مانند روی زمین تجزیه نمی‌شود
وقتی شب طولانی ماه شروع می‌شود (که 14 روز زمینی طول می‌کشد)، جسد شما یخ می‌زند و فعالیت باکتری‌های تجزیه‌کننده به‌کلی متوقف می‌شود. در آن هنگام، چون دیگر هیچ باکتری‌ای برای تجزیه‌ی جسد وجود ندارد، بافت‌های نرم بدن سالم می‌مانند و تبدیل به «مومیایی ماه» می‌شود.
بدون محافظت جو و میدان مغناطیسی زمین، تابش‌های فضایی جسد شما را بیشتر تجزیه می‌کنند. این فرآیند بسیار زمان‌بر است و ممکن است میلیون‌ها سال طول بکشد تا فقط استخوان‌های شما باقی بماند.
تغییرات دمایی در ماه نیز که از 127 درجه سانتی‌گراد در طول روز تا منفی 173 درجه سانتی‌گراد در شب نوسان می‌کند، بر بدن تأثیر می‌گذارد و ممکن است باعث شوند بدن در اثر یخ‌زدن و ذوب‌شدن مداوم، متلاشی شود. اگر بدن شما را در ماه دفن کنند، از تابش‌های خطرناک سطح ماه محافظت می‌شوید و دمای بسیار سرد باعث می‌شود بدنتان برای مدتی سالم بماند و به شکل مومیایی حفظ شود.
درنهایت، اگر قرار است بمیرید، بهتر است روی زمین این کار را انجام دهید؛ چون در فضا برای آژانس‌های فضایی دردسرهای بسیاری خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1208151/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علت افزایش قیمت پلاستیک در بازار

تسنیم: «معیشت» گروگان برخی نمایندگان مجلس

لحظه جالب آبگیری دو فروند هواپیمای آتش‌نشانی از ساحل سانتامونیکا

گل آرایی حرم امام رضا (ع) به مناسبت میلاد امیرالمومنین (ع)

پرش نفس‌گیر از بلندترین آسمانخراش نیمکره جنوبی

مولودی "مست نجف" از علی اکبر حائری به مناسبت ولادت حضرت علی (ع)

ویدئویی از لحظه سرقت 20 کیلو طلا از جواهرفروشی در شهر کارابوک ترکیه!

ترکیب پروژکتور، بلندگو و لامپ در یک دستگاه

انتشار «یک شاهزاده هخامنشی» و «ایران، روم و قدرت‌های منطقه‌ای»

توافق اسموتریچ و بن گویر بر سر لوایح بودجه اسرائیل

6 کشور اتحادیه اروپا خواستار لغو موقت تحریم‌های سوریه شدند

ترکیه مظنون بمب گذاری 2013 را در خاک سوریه دستگیر کرد

ویدئوی دستکاری شده ترامپ از گفت‌وگو با باراک اوباما

وزیر خارجه دانمارک:‌ آماده گفت‌وگو با آمریکا درباره شمالگان هستیم

کرملین دیدار پوتین و ترامپ را منطقی و ضروری می‌داند

مواضع تند مشاور ترامپ چالشی جدید برای اتحادیه اروپا

درخواست حزب‌الله و امل از عون درباره رایزنی‌های پارلمانی

جامعه بنزین‌زده

با امضای قراردادی در نمایشگاه ایران پتروکم 2 کاتالیست نفتا و اروماتیزاسیون پتروشیمی نوری بومی‌سازی می‌شود

سخنگوی انجمن صنایع لبنی: دو بار افزایش قیمت لبنیات به فاصله 3 ماه صحت ندارد

باغ چای زیبایی در گیلان

ویدیویی پربازدید در شبکه های اجتماعی از راه رفتن گربه در برف

لحظه عجیب چپ کردن اتوبوس مسافربری بعد از تصادف با کامیون

کاهش اختلالات شبکه برق با پوشش‌های نانویی

روایت مستند زندگی شهیدی که از گارد شاه استعفا داد

بیانیه کرملین درباره سفر رسمی پزشکیان به مسکو

دستگیری عضو گروهک تروریستی داعش در جویبار

چرا شهرک نشینان اقدام به جاسوسی برای ایران می‌کنند؟

قیمت جدید روغن اعلام شد

گمرک: خودروهای وارداتی توسط وزارت صمت ارزش‌گذاری می‌شوند

مبارزه جالب دو آهوی سیکا

این درو اون در نزن، برگرد و بگو به من مولانا ابالحسن یا حیدر...

خودکارهایی با این تنوع دیده بودید؟

قالیباف: منیر گرجی جایگاه بانوان در ساختار سیاسی ایران را اعتلا داد

انصاری: برای تربیت و کارآموزی نیرو به خارج از کشور اعزام می‌کنیم

حماس: شهادت اسرا در زندان‌های صهیونیست‌ها «جنایت جنگی» است

نظام نامه رمزارز ابلاغ شد

بانک‌ها 321 همت به خودشان وام دادند

آمارجدید معاملات بازار ارز تجاری؛827میلیون دلارمعامله شد

آمادگی شرکت فرانسوی برای فروش سوخت جت به ایرلاین های ایرانی

قرعه‌کشی خودروهای وارداتی انجام شد

ماری که11 تخم بلعیده شده رو بالاآورد!

لحظه هولناک سقوط رول ورق فولاد در کنار کارگر ها

ویدئویی جالب از پنهان کردن بلوط توسط سنجاب

نتیجه توکل و اعتماد به خدا در حدیث امام جواد(ع)

ماه‌نورد ایرانی؛ نقشه راه ایران برای کاوش در کره ماه

«خاطرات رسام ارژنگی» منتشر شد

توضیح نایب رئیس کمیسیون شوراها درباره مطرح شدن پیشنهاد تمدید یک‌ساله فعالیت دوره فعلی شوراها

روایت مهدی مجاهد از جلسه خصوصی ظریف و شهید رئیسی درباره شانگهای و FATF

مرعشی: شرایط امروز ایران مانند سال 67 و بعد از سقوط فاو است!