ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ 290 میلیون سال زنده ماند و هنوز زنده است؛ پیرترین جاندار زمین اقتصاد روز

گوناگون/ 290 میلیون سال زنده ماند و هنوز زنده است؛ پیرترین جاندار زمین
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / معمولاً درخت ژینگو، "فسیل زنده" نامیده می‌شود و دلیل آن‌هم مشخص است؛ اصل و نسب این درخت به بیش از 290 میلیون سال قبل و به دوره پرمین بازمی‌گردد؛ دوره‌ای قبل از دایناسورها.
سه ثانیه اول پس از انفجار بمب اتمی بر فراز هیروشیمای ژاپن، دمای هوا به 3870 درجه سانتی‌گراد رسید. برای آنکه شدت این دما را درک کنید، کافی است بدانید که دمای گدازه‌هایی که از فوران آتش‌فشانی بیرون می‌آید حدود 1315 درجه سانتی‌گراد است و فضاپیمایی که وارد مدار زمین می‌شود با دمایی در حدود 2200 درجه سانتی‌گراد مواجه می‌شود. سطح خورشید هم در دمای 3315 درجه سانتی‌گراد خنک می‌شود.
درنتیجه هرکسی که در شعاع این انفجار بود فوراً جانش را از دست داد؛ ساختمان‌ها ذوب شدند و بیشتر شهر در طوفانی از آتش به خاکستر تبدیل شد. بااین‌حال، این انفجار سهمگین برای شش درخت ژینگویی ( Ginkgo biloba ) که فقط 1.6 کیلومتر دورتر از مرکز انفجار واقع‌شده بودند فقط یک رویداد دیگر بود که بر آن غلبه کردند.
برگ‌های این درختان که در اثر انفجار از تنه جداشده و سوخته بودند، در عرض چند ماه دوباره رشد کردند و این چالش سخت را پشت سر گذاشتند؛ این تنها یک بخش از حماسه حیرت‌انگیز درخت ژینگو است؛ گونه‌ای که نه‌تنها از ویرانی‌های هسته‌ای جان سالم به دربرد؛ بلکه عصر یخبندان، انقراض‌های دسته‌جمعی و دوره‌های تحولات محیطی را نیز پشت سر گذاشته است.

ایران پرسمان


فسیلی که منقرض نشد
این درختان باستانی چیزی فراتر از درختانی ساده هستند و در حکم یادگارهایی زنده و نمادی از انعطاف‌پذیری، تکامل و بقا به شمار می‌روند.
معمولاً درخت ژینگو، "فسیل زنده" نامیده می‌شود و دلیل آن‌هم مشخص است؛ اصل و نسب این درخت به بیش از 290 میلیون سال قبل و به دوره پرمین بازمی‌گردد؛ دوره‌ای قبل از دایناسورها.
درختان ژینگو با برگ‌هایی بادبزنی شکل و متمایز و با ساختاری مقاوم، تقریباً هزاران سال بدون تغییر باقی‌مانده‌اند. در فسیل‌های دوره ژوراسیک برگ‌هایی مشاهده می‌شود که تقریباً شبیه برگ‌های ژینگوهای مدرن هستند و این نشان‌دهنده ثبات تکاملی این‌گونه گیاهی است. در طول میلیون‌ها سال، ژینگوها در سراسر لوراسیا (ابرقاره شمالی) رشد می‌کردند تا اینکه رویداد انقراض کرتاسه-پالئوژن، دایناسورها و بسیاری از گیاهان و جانوران اطراف آن‌ها از بین برد.

ایران پرسمان

در آن زمان، بسیاری از گونه‌ها در برابر این انقراض دسته‌جمعی تسلیم شدند ولی ژینگوها پایدار ماندند؛ هرچند که سلطه آن‌ها در هزاره‌های بعدی با ظهور و تنوع گیاهان گل‌دار کاهش یافت و رقابت شدیدی میان آن‌ها و دیگر گیاهان برای منابع و فضا درگرفت. در پایان دوره پلیستوسن، جمعیت ژینگوهای وحشی کاهش یافت و تنها در بخش‌های پراکنده‌ای از چین به حیات ادامه دادند؛ این درخت زیبا حتی در آستانه انقراض هم قرار گرفت، اما به لطف ترکیبی از انعطاف‌پذیری طبیعی و متحدی فوق‌العاده به نام بشر، توانستند به حیاتشان ادامه دهند.
کمک انسان‌ها به زنده ماندن ژینگوها
خیلی از ژینگوهایی که امروز زنده‌اند، فراتر از درختانی نجات‌یافته‌اند؛ آن‌ها واقعاً قدیمی هستند. در کوه‌های ژون‌نان چین، درخت ژینگوی 1400 ساله‌ای در نزدیکی معبد بودایی Gu Guanyin دیده می‌شود. این درخت در طول عمرش تعدادی از سرنوشت‌سازترین رویدادهای تاریخ بشر را تجربه کرده: ظهور و سقوط سلسله تانگ، ایجاد مسیرهای تجاری جاده ابریشم و تحولات جهانی انقلاب صنعتی.

ایران پرسمان


تا پیش‌ازاین تصور می‌شد که ژینگوها در اوایل قرن بیستم در طبیعت منقرض‌شده بودند، اما نهایتاً جمعیت‌های کوچکی از این درختان در مناطق دورافتاده چین دوباره کشف شد. حالا محققان بر این باورند که راهبان بودایی که این درختان را به دلیل زیبایی، انعطاف‌پذیری و خواص دارویی محترم می‌دانستند، این درختان را حفظ و پرورش داده‌اند. این‌یک اتفاق عجیب است؛ چراکه در دورانی که انسان‌ها اغلب مسئول تخریب محیط‌زیست هستند، ما نقشی اساسی در نجات درختی داشتیم که میلیون‌ها سال قبل از ما قدمت داشته.
امروزه درختان ژینگو در خیابان‌ها، پارک‌ها و فضاهای سبز شهرهای مختلف دنیا به چشم می‌خورند و به دلیل انعطاف‌پذیری بالا و مقاومتشان در برابر آلودگی، آفات و آب‌وهوای سخت یکی از گونه‌های جذاب شهری به شمار می‌روند.
هدیه‌ای ژنتیکی
ژینگوها برخلاف بسیاری از موجودات، نشانه واضحی از پیری را نشان نمی‌دهند. براساس مطالعه‌ای که در ژانویه 2020 منتشر شد، حتی درختان ژینگوی 600 ساله هم مثل همتایان جوانشان، سرزندگی و پاسخ ایمنی مشابهی دارند.
این درختان در سطح سلولی، در طول عمرشان به تولید آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد میکروبی ادامه می‌دهند و بدین ترتیب خود را از بیماری و عفونت دور می‌کنند. کامبیوم (لایه‌ای از سلول‌های بنیادی در تنه) فعال و قوی باقی می‌ماند و امکان رشد مداوم را فراهم می‌کند.

ایران پرسمان


برخی از مطالعات حاکی از آن است که حتی ژینگوهای مسن‌تر ممکن است سریع‌تر از ژینگوهای جوان‌تر رشد کنند که دلیل آن احتمالاً افزایش قطر درخت و توانایی ذخیره و انتقال مؤثر مواد مغذی است؛ این توانایی در حفظ عملکردهای متابولیک و یکپارچگی ساختاری در طول سال‌ها حیرت‌انگیز است. به‌علاوه ژینگوها سازگاری بالایی دارند؛ آن‌ها می‌توانند خود را از آسیب (ناشی از بلایای طبیعی و چه اتفاقی مثل انفجار هسته‌ای هیروشیما) احیا کنند. سیستم ریشه عمیق ژینگو، آن‌ها را محکم به خاک می‌چسباند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا حتی در شرایط سخت به آب و مواد مغذی دسترسی داشته باشند. این انعطاف‌پذیری با ضخیم‌تر شدن پوسته، افزایش می‌یابد و سدی طبیعی در برابر آفات، بیماری‌ها و عوامل محیطی افراطی ایجاد می‌کند.
لازم به ذکر است که ترکیب ژنتیکی ژینگو نقش مهمی در طول عمرش ایفا می‌کند. طبق مطالعات انجام‌شده، ژن‌های مرتبط با مقاومت پاتوژن و پاسخ به استرس، حتی در نمونه‌های باستانی بسیار فعال باقی‌مانده‌اند. این تولید مداوم ترکیبات محافظ شبیه به سیستم ایمنی است که دچار تزلزل نمی‌شود و به همین دلیل است که این درختان در گذر مقاومت فوق‌العاده‌ای دارند.
منبع: forbes

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1205739/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر باورنکردی از چین که واقعا وجود دارند!

خالی ترین کشور جهان که پر از زندگی است!

آمریکا: گفتگوهای سازنده‌ای با دولت موقت سوریه داشتیم

بیروت، جهانی دیگر؛ سفرنامه مهاجرانی به لبنان

روایت سعودی از «مسیر نفوذ جدید ریاض در نظام بین‌الملل»

هراس ریاض از دومینوی مخاطره‌انگیز

پایان سرمایه‏‌گذاری 20 ساله شرکت سعودی در ایران

تحلیل اکوایران از تله فقر در بازار اجاره

روایت مجید شاکری از مهم‌ترین عامل جهش ارزی اخیر

مهم‌ترین حذفی سفره ایرانیان

لحظات شگفت‌انگیز تلاش جوجه اردک‌ها برای بقا در جنگل؛ از پرش 5 متری تا فرار از دست مار

حمله ببر به فیل اهلی در حالی که انسان سوار آن است!

بازسازی عجیب شیرایرانی منقرض شده توسط موزه حیات وحش

گوناگون/ از «دره پادشاهان» چه می‌دانید؟

طلوع خورشید آخرالزمانی در لس آنجلس ناشی از آتش‌سوزی عظیم

ساخت نانوکاتالیست جدید برای تولید بنزوکسازول

بجای چت جی پی تی از این هوش مصنوعی استفاده کن؛

در باب اهمیت انتخاب راه صحیح و نیاز به راهنما در کلام مولانا

مهاجرانی:‌ موضوع انتقال پایتخت در دست مطالعه است

دیدار سران قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان در خط مرزی مشترک

کشته‌شدن بیش از 12 هزار غیرنظامی از آغاز جنگ اوکراین

پاریس «ایلان ماسک» را تهدید کرد؛ شبکه X را می‌بندیم

جولان تانک‌های اسرائیلی در سوریه

برگزاری نشست شورای امنیت با تاکید بر حفظ تمامیت ارضی سوریه

رنج طبابت در غزه؛ پزشکی که 56 نفر از خانواده‌اش را کفن کرده است

ترامپ نیامده، گرد و خاک به پا کرد

آنجلینا جولانی

مرحوم هاشمی بالانس کننده سیاست های کشور بود

برانداز علیه برانداز!

سند ساماندهی رمز ارزها تصویب شد

خرید طلای آب شده حتی با 100 هزارتومن! 5 سوت طلای هدیه

پیش بینی قیمت دلار 20 دی 1403

پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن بزودی

گوشی نوکیا 5510؛ تلفیقی از نوستالژی و تکنولوژی

شکار ماهی توسط پرندگان با استفاده از بال‌های خاص!

تعادل حیرت‌انگیز بزکوهی روی صخره‌

عیدی این قاری قرآن به کودکان کلیسا در جشن کریسمس

وقتی هنرمند دید خارج از چارچوب داشته باشه...

این نانوای خیابانی بزرگترین نان جهان را تولید می‌کند

تصاویری تکان‌دهنده از استتار قورباغه‌ای شیشه‌ای برای فرار از دست مار!

لحظه شگفت‌انگیز تپیدن قلب در بدن قورباغه شیشه‌ای

زنده‌خواری گوزن آفریقایی توسط کفتار (+18)

سلاخی وحشتناک گورخر توسط دو تمساح غول‌پیکر! (+18)

مقایسه شگفت‌انگیز مغز انسان با دیگر موجودات

بخشی از کتاب/زمان تغییر می‌کند

نخست وزیر عراق وارد مشهد شد

تسلیت پزشکیان به چینی‌ها و اعلام آمادگی برای ارسال کمک‌ به زلزله‌زدگان

وقتی هاشمی رفسنجانی درباره موضوعی به رفیق‌دوست گفت تو عقلت نمی‌رسد

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد ایروان شد

نماینده ایران در سازمان ملل: خروج ایران از سوریه مسئولانه بود