ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله اعتماد/ مسابقه در پیست یک بانده اقتصاد روز

سرمقاله اعتماد/ مسابقه در پیست یک بانده
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد / «مسابقه در پیست یک بانده» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم عباس عبدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
طرفداران وضع موجود و فیلترینگ به تکاپو افتاده‌اند، بلکه توجیهاتی برای دفاع از فیلترینگ بیابند، این کوشش آنان از یک جهت خوب است، زیرا واقعیت انگیزه‌های آنان را نشان می‌دهد و اینکه چرا دنبال فیلترینگ هستند؟ و چرا به بن‌بست کنونی رسیده‌اند؟ ابتدا متذکر شوم که به لحاظ شخصی ترجیح می‌دهم که ایران از حیث نظام رسانه‌ای به گونه‌ای باشد که مردم دنبال رسانه‌های فرامرزی نروند و رسانه‌های داخلی نیازهای مردم را تامین کنند. همچنین سکوهای اینترنتی نیز اگر داخلی باشند، از نظر من ترجیح دارند. ولی شرط این آرزو تامین نیازهای ارتباطی مردم است. پس مسوولیت وضع موجود به عهده مردم نیست، بلکه متوجه سیاستگذارانی است که یک رسانه عریض و طویل با ده‌ها هزار کارمند و ده‌ها شبکه و سرمایه بسیار بزرگی را به جایی رسانده‌اند که مردم برای تامین نیازهای خبری و تحلیلی خود دست به دامن شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان در خارج از کشور شوند. متاسفانه متهمان اصلی این وضع به ناحق خود را در مقام دادستان و مدعی‌العموم جا زده‌اند. یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به فیلترینگ، همین جابه‌جایی قربانی و مجرم است که قربانی بدهکار شده است. یکی از طرفداران وضع موجود و فیلترینگ در شبکه‌های داخلی خودشان تحلیلی درباره فیلترینگ نوشته است که پاراگراف اول آن مشخص می‌کند که نگاه این افراد تا چه اندازه طلبکارانه و غیرمستدل است. او نوشته است که «اصلی‌ترین دلیلی که برای رفع فیلتر مطرح می‌شود، این است که خواست و اراده جامعه، همسو با این تصمیم است و جامعه می‌خواهد به شبکه‌های اجتماعی غربی، دسترسی داشته باشد. 
از این‌رو استدلال می‌شود چنانچه حاکمیت در راستای رفع فیلتر حرکت نکند، سرمایه و بدنه اجتماعی‌اش را از دست می‌دهد و میان دولت و مردم، شکاف پدید می‌آید. بر این‌ اساس، هر چند آشکار است که بسترها و سکوهای غربی به قواعد ما تن در نمی‌دهند، بلکه حتی لحظه‌های بحران سیاسی را می‌آفرینند و خاستگاه نهفته و ناپیدای تنش و تلاطم اجتماعی هستند، اما نگه‌داشت سرمایه اجتماعی، مهم‌تر است و به ‌ناچار باید آنها را رها گذاشت. در واقع، حاکمیت میان دو امر متزاحم و متعارض، گرفتار شده است که گویا قابل‌ جمع با یکدیگر نیستند و باید یکی از آن دو را انتخاب کند.» اولین پرسش این است که چرا مردم به استفاده از سکوهای خارجی گرایش دارند؟ آیا مردم بیمار هستند؟ طبیعی است که کیفیت سکوهای مورد استفاده و نیز امنیت آن برای مردم بسیار مهم است. اگر از همان 15-10 سال پیش این امکان را فراهم می‌کردید که جوانان و کارآفرینان بتوانند چنین سکوهایی را با امنیت کامل و آزادی قانونی ایجاد کنند، به‌طور قطع یا نیازی به استفاده از سکوهای خارجی پیش نمی‌آمد یا اگر هم بود، قطعا ضعیف بود یا سیاست فیلترینگ موثر واقع می‌شد. سکوهای خارجی که نمی‌توانند بیایند زیر نظارت داخلی که انواع و اقسام خرده‌فرمایش‌ها در خصوص کاربران داشته باشند. برای نمونه شبکه ایتا در اقدامی عجیب کانال روزنامه فرهیختگان که گرایش‌های اصولگرایانه دارد را در این پیام‌رسان محدود کرد. ایتا در توضیحی کوتاه اعلام کرده که «کانال شما به علت تخلف در نشر محتوا محدود شد. از انتشار هر محتوایی که طبق قوانین غیرمجاز محسوب می‌شود در سایر گروه‌ها و کانال‌های خود پرهیز فرمایید. در غیر این صورت علاوه بر حذف کانال یا گروه، از ادامه میزبانی شما در ایتا هم معذور خواهیم بود.» هنگامی که خودشان را هم تحمل نمی‌کنند چرا مردم باید به آنان اعتماد کنند؟
به علاوه اصلا چرا باید حکومت در برابر خواست مردم بایستد که موجب چنین شکافی شود؟ بهتر و ضروری است که این شکاف را برطرف کنید. از سوی دیگر یکی از علل مخالفت با فیلترینگ ناکارآمدی آن حتی با اهداف حکومت است. فیلترینگی که اکثریت قاطع کاربران آن را دور می‌زنند، چه فایده‌ای جز بدبینی مردم و هزینه برای آنان دارد؟ به علاوه استفاده از فیلترشکن کلی عوارض دارد که اصلا به آن توجه نمی‌کنید. حتما از منافع مادی آن بهره‌مند می‌شوید و الا عقل سلیم چنین حکمی نمی‌دهد که فیلتر کنیم، بعد عده‌ای ابزار عبور از فیلتر را بفروشند و اغلب مردم نیز بخرند و با این ابزار نه تنها از دیوار فیلترینگ عبور می‌شود، بلکه انواع عوارض دیگر هم دارد. از سوی دیگر اگر ترس از ایجاد مشکلات در مواقع بحرانی دارید، چرا درباره ماهواره چیزی نمی‌گویید؟ چون زورتان به ماهواره نمی‌رسد. به همان دلیل گریبان نویسندگان داخلی را می‌گیرید، چون در دسترس هستند و نجابت دارند. این نیز نهایت ضعف است. مشکل مخالفان این است که نمی‌دانند حکومت با یا بدون اینترنت و ماهواره باید بر اساس رضایت مردم رفتار کند. متاسفانه موافقان فیلترینگ به هیچ مبنای منطقی و عینی ملتزم نیستند. اخیرا عده‌ای از آنان پا را فراتر گذاشته و حتی شکست اسد در سوریه را ناشی از آزاد بودن شبکه‌های اجتماعی دانسته‌اند. گویی جهان باید به عقب برود تا این افراد خیال‌شان راحت باشد و به بقای خود ادامه بدهند. این امر شدنی نیست. جهان رو به جلو می‌رود و باید خود را با آن تطبیق داد، در غیر این صورت هر روز که می‌گذرد، در واقع فرصتی بر‌ای اصلاح را از دست می‌دهید. نیرویی که از آزادی رسانه بترسد، پیشاپیش اعلام شکست و خود را تسلیم کرده است. تنها راه‌حل پذیرش حق حاکمیت مردم و احترام به خواست اکثریت و تن دادن به اصلاح نظام رسانه‌ای است. اگر نظام رسانه‌ای رسمی آزاد باشد آنگاه مردم نیازی به دیدن ماهواره و استفاده از شبکه‌های خارجی ندارند. وضعیت رسانه رسمی در ایران این‌گونه است که برای زمان طولانی به تنهایی در یک استادیوم ملی در یک پیست یک بانده، مسابقه می‌داده، سلانه سلانه با هیکل فربه راه می‌رفته، وسط مسابقه تک‌نفره استراحتی هم می‌کرده و یک چای دبش هم نوش جان می‌کرده سپس مسابقه را ادامه می‌داده است. در نهایت هم در مسابقه تک نفره قهرمان می‌شد و مدال طلا به خود می‌داد که نقره و برنز هم نداشت. حالا تعداد باندهای مسابقه بیشتر شده و جوانانی قبراق هم آمده‌اند، ‌گرچه به دست و پای آنان وزنه‌های زیادی آویزان است ولی آن پیر فرتوت قدرت رقابت ندارد و می‌خواهد دوباره مسابقه در یک باند برگزار شود. این شدنی نیست.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1205402/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نگاهمان تبدیل فرهنگ ایثار و شهادت به باورهای اجتماعی است

کارگروهی از نخبگان شاهد و ایثارگر موضوع تامین مسکن ایثارگران را پیگیری می‌کنند

یادواره شهدای استان سیستان و بلوچستان و قائم مقام لشکر 41 ثارالله

تصاویری از یخ زدن آبشار مارگون سپیدان

جنگ برفی بزرگ در واشنگتن

ساخت انیمیشن با لگو!

زمین از نگاه فضانورد، خارج از ایستگاه فضایی بین المللی

زیباترین نان جهان ؛ بخوریم یا قاب بگیریم؟

ماکت های استارلینک در حال نصب برای پرتاب هفتم

خواندن چند بیتی از اخوان ثالث درباره زمستان

رئیس‌جمهور: تهران دیگر ظرفیت توسعه ندارد/ به عموم مردم بسته‌های معیشتی خواهیم داد

آملی‌لاریجانی: با تقاضای رئیس‌جمهور، رهبری بررسی FATF را به مجمع تشخیص ارجاع داده‌اند

روایت سفیر ایران در ریاض از پیگیری وضعیت زندانیان ایرانی در عربستان

سخنگوی دولت:‌ منافع ایران در سند جامع همکاری با روسیه لحاظ شده است

ادعایی درباره تایید حکم اعدام ⁧پخشان عزیزی

پایتخت منتقل خواهد شد؟

نادری: اگر به ایران حمله‌ای شود منطقه وارد جنگ فراگیر خواهد شد

«سلیمان فرنجیه» به نفع جوزف عون از انتخابات لبنان کناره‌گیری کرد

احتمال اخراج سخنگوی ارتش اسراییل در پی مشاجره با وزیر جنگ

ارمنستان: پایگاه‌های نظامی روسیه را همچنان حفظ می‌کنیم

ادامه اتهامات ماسک به نخست وزیر انگلستان؛ ماجرای باندهای آزار جنسی کودکان چیست؟

اسراییل جنازه 2 اسیر را در غزه پیدا کرد

دیدار بی‌سروصدای آمریکایی‌ها با سرکرده شورشی سوریه

زیان و فایده انتقال پایتخت از تهران

هاشمی مردم‌فریب نبود

چند می‌گیری بازی کنی؟

4 هشدار خاص هاشمی

رنگ بازار طلا و ارز سبز شد؛ صعود مجدد دلار به کانال 80 هزارتومان

قیام 19 دی؛ نقطه عطف تاریخ انقلاب و تجلی خروش مردم قم

گذرِ سیاره ی ناهید از مقابلِ خورشید

خوابگاه یک پلنگ ایرانی در پارک ملی صیدوا

نجات یک زن از خودروی غوطه‌ور در سیل

حرم مطهر امام رضا(ع) آماده جشن میلاد امام جواد(ع)

سفری به سحابی غول پیکر کارینا

گر نباشد حیا و درک و شعور!

رهبر انقلاب در دیدار با سودانی: حشدالشعبی یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق است

معاون وزیر ارتباطات: با رفع فیلترینگ، شاهد ریزش کاربران در پیام رسان‌های داخلی نبودیم

خبرگزاری ایتالیا: عابدینی احتمالا آزاد شود

تعرض وحشیانه پلیس اسرائیل به دختر محجبه فلسطینی

فرانسه خطاب به سوریه: به خودتان بستگی دارد تحریم‌ها کی برداشته شود

امارات 19 فرد و موسسه از اخوان المسلمین را در فهرست تروریسم قرار داد

کشمکش در تل‌آویو؛ سخنگوی کاتس، هاگاری را تهدید کرد

ایده پایتختی «مکران» نه کارگشا است نه شدنی

پا روی دم روباه

نقش طرح سیپاد در مبارزه با قاچاق سوخت

تایید ورودانبوه آیفون رفرش؛ ثبت هفته‌ای60شکایت موبایل مستعمل

غروب مهارلو و فلامینگوها

لحظه وقوع زلزله 7/1 ریشتری در چین

یک کلاه می‌خواهد زمین را نجات دهد!

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای