ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ طولانی‌ترین تونل‌های جهان که به اعماق زمین راه دارند! خواندنی ها

گوناگون/ طولانی‌ترین تونل‌های جهان که به اعماق زمین راه دارند!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / محققان، شجاعانه به دنبال کاوش غارها و گنجینه‌های پنهان زیرزمین هستند. از غار ماموت در ایالات‌متحده آمریکا تا غار شوانگه در چین، سیستم‌های غار وسیع سازه‌های زمین‌شناسی شگفت‌انگیز، آثار باستانی و شبکه‌های پیچیده زیرآب را نشان می‌دهند. هر کشف نه‌تنها محدودیت‌های شناخته‌شده را گسترش می‌دهد، بلکه اسرار و ماجراهای جدیدی را برای اکتشافات آینده ارائه می‌دهد.
 زمین هنوز دارای گنجینه‌های ناشناخته زیادی که در زیر سطح آن پنهان‌شده‌اند و سیستم‌های غار عظیمی است که هنوز کشف نشده‌اند. باوجود تمام اکتشافاتی که تاکنون صورت گرفته، هنوز هرسال، کاوشگران شجاع غارها تونل‌ها و اتاق‌های جدیدی را در زیرزمین کشف می‌کنند و درنتیجه محدودیت‌های شناخته‌شده طولانی‌ترین و بزرگ‌ترین سیستم‌های غار جهان را گسترش می‌دهند.
از هزارتوهای وسیع در فرانسه گرفته تا شبکه‌های پیچیده در ویتنام، هر کشفی اسرار جدیدی را برای زمین‌شناسی، تاریخ و اکوسیستم‌های سیاره به ارمغان می‌آورد. جذابیت این قلمروهای زیرزمینی، با صخره‌های منحصربه‌فرد، رودخانه‌های زیرزمینی و گستره‌های ناشناخته غیرقابل‌انکار است. بااین‌حال، به طرز باورنکردنی، حتی باوجود همه پیشرفت‌ها در اکتشاف، هنوز مایل‌ها غار وجود دارد که پنهان مانده و توسط چشم انسان دست‌نخورده باقی‌مانده است. این غارهای کشف نشده مرزهای جدیدی هستند و مرزهای جدید منبع عظیمی از کنجکاوی و ماجراجویی برای آینده کاوش در غارها و همچنین اسرار بسیاری هستند که در زیرزمین منتظر کشف هستند.
غار ماموت (685 کیلومتر)
غار ماموت در کنتاکی ایالات‌متحده، رکورد طولانی‌ترین سیستم غار پیوسته جهان را در اختیار دارد. انسان برای اولین بار در 4000 تا 5000 سال پیش، و احتمالاً برای استخراج گچ و سایر مواد معدنی وارد آن شده است اما این کاوشگران بومی تنها با استفاده از نور مشعل تقریباً 32 کیلومتر به داخل غار رفتند.
در قرن نوزدهم، غار ماموت یک مقصد توریستی بود که به دلیل استالاکتیت‌های عظیم و اتاق‌های وسیع خود مشهور بود. در سال 1842، یک راهنمای غار به نام استفان بیشاپ اولین نقشه از این غار را به‌صورت ذهنی طراحی کرد، اما از دهه 1950 غارنوردان شروع به نقشه‌برداری کامل از آن کردند.
همه‌چیز عادی به نظر می‌رسید تا زمانی که کاوشگران در سال 1972 گذرگاهی را شناسایی کردند که غار ماموت را به غار فلینت ریج که در مجاورت آن قرار داشت متصل می کرد، این گذرگاه طول غار را بیش از دو برابر کرد. نقشه‌برداری از این غار هنوز هم به اتمام نرسیده است و به‌عنوان یک تمرین بزرگ نقشه‌برداری همچنان باقی می‌ماند. در سال‌های اخیر، سالانه بیش از نیم میلیون نفر از غار ماموت بازدید می‌کنند.

ایران پرسمان


اوخس بلا (495 کیلومتر)
اوخس بلا (Ox Bel Ha)، واقع در شبه‌جزیره یوکاتان مکزیک، یکی از طولانی‌ترین غارهای جهان است که بیش از 495 کیلومتر را در برمی‌گیرد. نام آن، که به معنای "سه‌راه آب" است از زبان مایا آمده است و هزارتوی گذرگاه‌های زیرآب را توصیف می‌کند که بخش اعظم سیستم غار را تشکیل می‌دهد. این غار اولین بار در اواخر دهه 1990 با اکتشافات قابل‌توجهی توسط غواصان کاوش شد.
آنچه در مورد اوخس بلا جالب است، گستردگی شبکه غارهای زیرآب است که یکی از طولانی‌ترین و پیچیده‌ترین غارهای جهان است. این سیستم نه‌تنها یک شگفتی طبیعی است، بلکه به دلیل آثار باستانی مایاها و بقایای زندگی ماقبل تاریخ که در آن وجود دارد، از اهمیت باستان‌شناسی زیادی نیز برخوردار است.
این غار بخشی از شبکه عظیم آب زیرزمینی به نام Gran Acuífero Maya است که آب شیرین منطقه را تأمین می‌کند. درحالی‌که اوخس بلا در مقیاس بزرگ است و بسیاری از آن هنوز کاوش نشده است، غواصان و کاوشگران غار به‌طور مداوم به نقشه‌برداری و کشف اعماق آن می‌پردازند.

ایران پرسمان


غار شوانگه (417 کیلومتر)
غار شوانگه یکی دیگر از غارهای چین است که به طول 417 کیلومتر می‌رسد. این غار یکی از طولانی‌ترین غارهای شناخته‌شده در جهان است. این شبکه زیرزمینی وسیع در استان گوئیژو در سال 1980 کشف شد و میزبان گذرگاه‌های عظیم و همچنین استالاکتیت‌ها و استالاگمیت‌ها است و طیف گسترده‌ای از تشکل‌های زمین‌شناسی بسیار منحصربه‌فرد را ارائه می‌دهد.
غار شوانگه به ​​دلیل مقیاس بسیار زیادش قابل‌توجه است و برخی از مناطق آن هنوز کاوش نشده است. این غار توجه دانشمندان و ماجراجویان را به‌خوبی به خود جلب کرده است، زیرا نگاهی اجمالی از تاریخ طبیعی آن منطقه به نمایش می‌گذارد. جدا از این شگفتی‌های زمین‌شناسی، این غار از اهمیت زیست‌محیطی نیز برخوردار است و بخشی جدایی‌ناپذیر از اکوسیستم محلی را تشکیل می‌دهد. علیرغم وسعت غار، محیطی بسیار چالش‌برانگیز برای کاوش باقی‌مانده است، زیرابه غارنوردان ماهر برای حرکت در تونل‌ها و اتاقک‌های آن نیاز دارد.

ایران پرسمان


سک آکتون (376 کیلومتر)
سک آکتون (Sac Actun) یکی از طولانی‌ترین سیستم‌های غار شناخته‌شده در جهان است. این غار در شبه‌جزیره یوکاتان مکزیک قرار دارد و بیش از 376 کیلومتر امتداد دارد. بخشی از سیستم غاری سک آکتون زیرآب قرار دارد و به دلیل تشکلات آهکی خیره‌کننده، آب‌های شفاف و اهمیت باستان‌شناسی خود شهرت دارد.
سک آکتون که اولین بار در دهه 1980 کشف شد، یک مکان فعال اکتشافات عظیم است که نه‌تنها شگفتی‌های زمین‌شناسی، بلکه مصنوعات باستانی و بقایای انسانی را نیز در خود جای‌داده است که نشان‌دهنده استفاده از آن توسط تمدن‌های اولیه بشری به‌عنوان یک فضای آیینی است. غواصان و غارنوردان نیز با وضعیت دشواری روبرو هستند، زیرا برخی از بخش‌های غار زیرآب قرار دارد.
سک آکتون بخشی از میراث طبیعی و فرهنگی مکزیک است؛ تحقیقات در حال انجام برای کشف تاریخ و زمین‌شناسی باستانی آن منطقه ادامه دارد و هنوز هم دانشمندان و جویندگان ماجراجویی را به خود جذب می‌کند.

ایران پرسمان


غار جواهر (354 کیلومتر)
غار جواهر غاری است که در بلک هیلز داکوتای جنوبی آمریکا واقع‌شده است که با مسافت 354 کیلومتر از غارهای طولانی در جهان است. این غار شگفت‌انگیز در سال 1900 کشف شد که به خاطر مجموعه‌ای از کریستال‌های کلسیت عنوان غار جواهر را به آن داده‌اند. این غار دارای هزارتویی از گذرگاه‌ها، اتاق‌ها و تشکل‌های زمین‌شناسی منحصربه‌فرد است که آن را به مقصدی بسیار محبوب برای محققان و گردشگران تبدیل کرده است.
غار جواهر به‌ سازندهای ظریف و پر آذینی مانند توده‌های بزرگ بلورهای کلسیت، استالاکتیت‌های ظریف و استالاگمیت‌ها شناخته می‌شود. این غار همچنین دارای سازندهای نسبتاً کمیاب مانند سازند «boxwork» یا تارعنکبوتی است که از الگوهای نازک و مشبکی تشکیل‌شده است که در کناره‌های غار شکل می‌گیرد. بخش اعظم غار مورد کاوش قرارگرفته است اما هنوز هم گذرگاه‌ها و اتاق‌های ناشناخته و جدیدی در آن وجود دارد، بنابراین اکتشافات ادامه دارد.

ایران پرسمان


منبع: timesofindia

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1201697/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام تاریخ برگزاری جلسه بعدی حراج شمش طلا

خودکفایی 70 درصدی واحدهای تولیدی در صنعت مواد شیمیایی

سنگینی بار مسکن بر سبد هزینه خانوار

عرضه سکه ضرب سال 1403 فردا در حراج مرکز مبادله

اقدام جنون آمیز یک پارکورکار جوان در اصفهان

ادعای وزارت خارجه ایتالیا مبنی بر دستگیری یکی از روزنامه‌نگاران این کشور در ایران

پاسخ عراقچی به اتحادیه عرب؛ عبور از دوران پرالتهاب کنونی نیازمند پرهیز از اختلاف‌افکنی است

اردن: به آتش کشیدن بیمارستان کمال عدوان جنایت جنگی فجیع است

پیش بینی 20 میلیون تنی ترانزیت کالا تا پایان سال

رشد 790 درصدی ورود سرمایه به بورس

فقط خدا این بچه رو نگه داشت!

یکی از قوی‌ترین مدل‌های «هوش مصنوعی باز» رونمایی شد

ویران شده را حوصله منت معمار نباشد

محسن هاشمی: وفاق به معنای راهی برای رسیدن به حل مشکلات است

پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم

طمع ترامپ به گرینلند و پاناما؛ امپریالیسم بدون روتوش آمریکا

سازمان هوانوردی روسیه: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حمله پهپادی اوکراین بودیم

ترس منتهی به سقوط

توافق روی کاغذ دو وزیر برای قطع نشدن برق کشاورزان

علت برگشت سبزیجات صادراتی از ایران مشخص شد

موفقیت یک گوسفندی برای کسب شهرت در فضای مجازی

دانشمندان ژاپنی پلاستیک سازگار با محیط‌زیست ساخته‌اند که در آب دریا حل می‌شود

عرضه مجموعه چهار جلدی «نرگس پر ماجرا» برای بچه‌ها

نماینده مجلس: ان‌شاالله دوره ریاست جمهوری پزشکیان را افزایش بدهیم

ابراز نگرانی روسیه از مواضع غربی‌ها در قبال برجام

چین 7 شرکت آمریکایی را در رابطه با فروش سلاح به تایوان تحریم کرد

نیمی از اوکراینی‌ها ترامپ را برای صلح مفید می‌دانند

اعلام درآمد شهرداری تهران از قطع درختان در 7 ماهه نخست امسال

دشت 3 میلیارد دلاری ترکیه از گردشگران ایرانی

واکسیناسیون جالب جوجه تیغی!

خبر مهم معاون رئیس‌جمهور درباره عضویت ایران در یک اتحادیه اقتصادی

مردم یمن: آماده مقابله کامل با توطئه‌های دشمنان هستیم

سارا نتانیاهو در کانون پرونده‌های فساد رژیم صهیونیستی

اولین میدان جنگ پهپادی تاریخ

هشتاد درصد عقود بانکی صوری است

کارت بانکی جایگزین کارت سوخت می شود؟

آغاز ثبت سفارش دانه‌های روغنی و شکر از فردا

شگفتی کوه اورست

بارش زیبای برف در روستای تمرآباد

انگور قدرت کوانتومی دارد!

کاش میشد سرنوشت خویش را از سر نوشت !

حضور و ابراز همدردی معاون وزیر خارجه در سفارت آذربایجان

پیام های پشت پرده سفر رئیس دستگاه اطلاعاتی عراق به سوریه

اردوغان: بشار اسد قدر همسایگی با ترکیه را ندانست

نایب رئیس کمیسیون انرژی: حل ناترازی انرژی در 4 ماه امکان‌پذیر نیست

تامین 75 درصد سموم کشاورزی در داخل کشور

سراب اعتدال از زبان آیت الله جوادی آملی

پزشکیان در جریان آخرین وضعیت ناترازی‌های انرژی قرار گرفت

حضور تیمی از دادستانی جمهوری آذربایجان در محل سقوط هواپیمای این کشور

حمله صهیونیست‌ها به یمن نزدیک بود دبیرکل سازمان جهانی بهداشت را بکشد