ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ خوب، ناقص، مبهم اقتصاد روز

سرمقاله هم میهن/ خوب، ناقص، مبهم
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - هم میهن / سرمقاله هم میهن با عنوان «خوب، ناقص، مبهم» در ادامه آمده است:
فیلترینگ فقط اهمیت نمادین داشت به این معنا که آیا می‌توان مخالفان را مجبور به تمکین در برابر خواست مردم کرد یا نه؟ معلوم شد که می‌توان فقط سرعت این تحول را افزایش داد. از این جهت، حتی رفع موردی و ‌محدود فیلترینگ نیز اهمیت نمادین زیادی دارد. از سوی دیگر، این کار ابهامات فراوانی دارد. ابهام این مصوبه در این است که اساساً توضیح نمی‌دهد که بنا به چه دلایل موجهی فیلتر همه سکوها برداشته نشده است؟ باید در این مورد توضیح داد که چرا فقط این دو مورد آزاد شده و چرا بقیه خیر؟
بالاخره زمان وعده فرا رسید و دستور رفع فیلترینگ از دو برنامه گوگل‌پلی و واتس‌آپ صادر شد. این گام خوبی است؛ زیرا نشانه‌ای از این است که به‌هرحال، مقاومت مخالفان رای ملت و مخالفان اراده مردم در ساختار سیاسی شکسته شد و یکی دیگر از وعده‌های آقای رئیس‌جمهور نیز به‌صورت جزیی محقق شد.
البته، این گام از این جهت که برداشته شد، مهم بود؛ هرچند واقعیت ماجرا این است که اکثریت مردم فیلترینگ را دور می‌زدند و همچنان می‌زنند و گرچه برایشان هزینه و زحمت داشت و حتی اخلاق آنان را به علت لعن و نفرین کردن روزانه بر عوامل فیلترینگ تحت‌تاثیر قرار داده بود، ولی در هر حال مردم در بند ممنوعیت بناحق فضای مجازی نبودند.
پس فیلترینگ فقط اهمیت نمادین داشت به این معنا که آیا می‌توان مخالفان را مجبور به تمکین در برابر خواست مردم کرد یا نه؟ معلوم شد که می‌توان فقط سرعت این تحول را افزایش داد. از این جهت، حتی رفع موردی و ‌محدود فیلترینگ نیز اهمیت نمادین زیادی دارد. از سوی دیگر، این کار ابهامات فراوانی دارد.
به قول ریاست قوه‌قضائیه اغلب بندهای این مصوبه که در 32بند نهایی شده، به تقویت زیرساخت‌ها و شبکه‌های بومی اختصاص دارد. خوب در این صورت باید پرسید که چرا این کار را تاکنون نکرده‌اند و حالا که مردم می‌خواهند فیلترینگ رفع شود به یاد تقویت این زیرساخت‌ها افتاده‌اند؟
این نشان می‌دهد که هیچ‌گاه دنبال تقویت این زیرساخت‌ها نبوده‌اند. به‌علاوه، کافی است که 50میلیارد تومان کمک به سکوهای داخلی را با 40هزار میلیارد تومان هزینه سالانه مردم برای خرید فیلترشکن مقایسه کنیم تا ببینیم با چنین مصوباتی چقدر از مرحله پرت هستیم.
آیا سکوهای داخلی دنبال دریافت چنین کمکی هستند، درحالی‌که مردم برای عبور از فیلترینگ روزانه صد برابر این رقم را خرج می‌کنند؟ خوب به‌جای این کارها سکوهای داخلی را امن و آزاد کنید تا مردم به آنها اعتماد پیدا کنند و کل ماجرا تمام شود.
از سوی دیگر، این مصوبه موجب حذف فیلترشکن‌ها از اینترنت ایران نخواهد شد. چون مردم در مقایسه با واتس‌آپ زمان بسیار بیشتری را صرف تلگرام، یوتیوب، اینستاگرام و توئیتر می‌کنند، پس همچنان باید از فیلترشکن استفاده کنند. آیا می‌توان گفت که این مصوبه مشکلی را حل نکرده است؟
ابهام این مصوبه در این است که اساساً توضیح نمی‌دهد که بنا به چه دلایل موجهی فیلتر همه سکوها برداشته نشده است؟ باید در این مورد توضیح داد که چرا فقط این دو مورد آزاد شده و چرا بقیه خیر؟ این پاسخ می‌تواند به فهم مردم از واقعیت فیلترینگ کمک‌ کند. متاسفانه مثل همه حوزه‌های دیگر عدم‌شفافیت بر همه حوزه‌ها به‌ویژه موضوعاتی که اطلاع از آنها حق مردم باشد، سایه افکنده است.
مسئله این است که در فضای غیرشفاف که استدلال‌های طرفین مطرح نمی‌شود، هر کس می‌تواند ادعاهایی را مطرح کند. یکی از بانیان وضع موجود فیلترینگ که در ستاد امربه‌معروف مسئولیت بالایی دارد؛ رفع فیلترینگ را معادل خنجر زدن به کمر انقلاب دانسته و معتقد است که: «خواسته یا ناخواسته سر فرمان امام‌تان را بریدید و به نیزه کردید و برای یزید زمان فرستادید، از ترس لشکر مجازی غرب؟!»
فرض کنیم چنین باشد؛ خُب! در این صورت، هنگامی که بالای 75درصد مردم فیلترینگ را دور می‌زنند، باید گفت که از انقلاب بدون این اکثریت قاطع چه چیزی مانده است که به کمرش خنجر زده شود یا نشود؟ انقلاب در سال1357 یک اصل و معنای بنیادی داشت و همه موارد دیگر پیرامون این اصل تعریف می‌شوند.
اصل حاکمیت مردم و تقدم خواست مردم بر اراده و خواست هر اقلیتی. مشکل این جماعت این است که تعریف خود از انقلاب را بدون توجه به خواست و فهم مردم انجام می‌دهند و در واقع، برداشت‌های بسیار سطحی و نادرست خود را معادل انقلاب می‌دانند و به همین دلیل، چاره‌ای ندارند جز اینکه علیه مردم اقدام نمایند.
آنها راه را گم کرده‌اند، چون قادر به تعامل با مردم نیستند و چیزی برای گفتن و اقناع مردم ندارند؛ در نتیجه به اوهام متوسل شده‌اند و متوجه تبعات ادعاهای نادرست خود نیز نمی‌شوند و مردم نیز با این جماعت و عقاید آنان مخالف هستند.
آنها تمام توان خود را بر سلب و ممنوعیت گذاشته‌اند. چه نبین، چه نخوان، چه نپوش، چه نخور، چه نگو، کجا نرو، چه فکر نکن و... ابزار منع نیز زور و قانون است. آنها نمی‌دانند که ممنوعیت فقط بخش کوچکی از ارتباط با مردم است. باید با مردم درباره توسعه ایجابیات و آزادی‌ها حرف زد و ممنوعیت‌های قانونی و الزامی باید بخش کوچکی از دستورات زندگی را شامل شود.
برای این کار باید ایده‌های سازنده و حرف‌های جدی داشت. خیلی وقت است که کار تندروها تمام شده؛ فقط نمی‌خواهند که بفهمند. متاسفانه، کار چندانی هم برای فهماندن این حقیقت به آنها نمی‌توان انجام داد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1201586/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمار تاخیرها در آبان؛ پویا ایر و اروان در صدر

ساعتی ساخته شده از روی عروسک اسکویید گیم

تهران به روایت بلاگر روسی

4 گوشه دنیا/ عجیب‌ترین عادت‌های افرادی که بیش از 100سال دارند!

اگر پرنده داخل کامیون پرواز کند، وزن کامیون کم می‌شود؟

بخشی از کتاب/ بعضی‌ آدم ها عین یک گل نایاب هستند

عطریانفر: در سال 88، هیچ بیانیه‌ای از سویِ موسوی، کروبی و خاتمی برای اعتراضِ خیابانیِ مردم صادر نشد

منشا و ریشه شایعه استعفای پزشکیان از نگاه مشاور مرحوم هاشمی

ارتش اسرائیل بیمارستان «کمال عدوان» غزه را به آتش کشید

افشاگری رئیس بانک مرکزی دولت روحانی از چرایی قیمت‌گذاری شبانه نرخ ارز

روش پخت کیک های قنادی در ژاپن

سقوط یک جرثقیل و برخورد آن با قطار مترو در حال حرکت در شانگهای چین

هارد دیسک و حافظه‌ها را می‌توان با پلیمر ساخت

روایت یک منبع آگاه از درخواست شهید رئیسی درخصوص مذاکرات: امتیازاتی فراتر از آنچه عراقچی از آمریکایی‌ها گرفته، بگیرید

جعفرزاده: رفع کامل فیلترینگ خواست مردم است

صدیقی: وعده صادق 3 را هم به نحوی که موثر باشد، خواهیم دید

جزئیات برنامه‌های وزیر خارجه در چین از زبان خبرنگار صداوسیما

رکورد بالای مرگ پناهجویان در مسیر رسیدن به اسپانیا

راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها در محکومیت حملات صهیونیست‌ها

استاندار دمشق: سوریه جدید مشکلی با اسرائیل ندارد

انحلال پارلمان آلمان و اعلام موعد برگزاری انتخابات زودهنگام

واکنش گوترش به حملات هوایی صهیونیست‌ها به یمن؛ ابراز نگرانی بدون محکومیت!

وعده خانم وزیر درباره مسکن

کاهش قیمت بیت کوین به کمتر از 96 هزار دلار

استوری/ جمعه های دلتنگی

این مرد موفق‌ترین کارتن‌خواب دنیاست!

شناسایی سیاه‌چاله‌ای هیولایی در حال چرت زدن پس از «پرخوری» در جهان اولیه

«چت‌جی‌پی‌تی سرچ» در خطر فریب خوردن است

5 هزار روز در برزخ؛ روایت‌هایی از درون زندان‌های اسرائیل

رئیس جمهور و رئیس مجلس به حناچی تسلیت گفتند

گزارش عراقچی از اهداف سفر به پکن؛ بحث هسته‌ای در سال جدید نیازمند مشورت‌های بیشتر است

اولیانوف، غرب را به مانع‌تراشی در روند مذاکرات ایران و آژانس متهم کرد

بیادی: کاسبان فیلترینگ از رفع فیلتر واتس‌اپ عصبانی‌اند

تظاهرات ساکنان صعده یمن در حمایت از غزه

مسیر طلا با سال جدید عوض می شود؟

اسمبل کردن ساعت از عجیب ترین کارهای دنیاست

هوش جمعی خارق العاده‌ی مورچه‌ها

ادای احترام اهالی هنر به حاج قاسم در گلزار شهدای کرمان

عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو؛ یک صهیونیست کشته شد

مان‌موهان سینگ درگذشت

روزنامه اسرائیلی: انصارالله یمن از ایران دستور نمی‌گیرد

اختلال واتس اپ بر طرف شد

برق گرفتگی هنگام کار با تلفن همراه

سرزمین چشمه ها در ایسلند

روزنوشت‌های سفری چندماهه به سرزمین دوچرخه و لاله چاپ شد

ادعای تلویزیون اسرائیل: هنیه از طریق کارگذاشتن یک بمب در بالش شخصی‌اش ترور شد

آملی لاریجانی: امروز روز انسجام و وحدت کشور هست

مجمع ملی کره جنوبی نخست وزیر را هم استیضاح کرد

بیانیه ارتش یمن درباره حمله به مرکز اراضی اشغالی و عملیات پهپادی علیه یک کشتی

السودانی: ماهر اسد وارد عراق نشده است