واکنش یک اصلاحطلب به رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی؛ امیدبخش است به شرطی که ادامه پیدا کند
سیاست روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - اعتماد / حسین نورانینژاد تاکید کرد: برخلاف آنچه تندروهای پایداریچی همچون رجا نیوز سعی میکنند تا رفع فیلترهای دیروز را بیاهمیت جلوه دهند و دولت را به اصطلاح پیش هوادارانش خیط کنند تا مبادا امیدی خلق شود، اتفاق رخ داده در حد خودش قابل تقدیر و امیدبخش است، به شرطی که این مسیر ادامه یابد.
حسین نورانینژاد در یادداشتی با عنوان «ایستادگیدولت در تحقق وعدههایش با مردم» در روزنامه اعتماد نوشت: رفع فیلتر واتساپ گوگلپلی، دو اقدام اولیه خوب در راستای عمل به یکی از وعدههای اصلی آقای دکتر پزشکیان است. اقدامی که در کنار ایستادگی دولت بر سر قانون عفاف و حجاب در سر میپروراندند، امیدها به حفظ سرمایه صداقت و وفای به عهد دولت و در راس آن، شخص آقای پزشکیان را افزایش میدهد. این سرمایهای است که حاصلش نه برای یک شخص یا یک دولت که برای همه کشور و حتی مخالفان دولت خواهد بود.
میتوان طرفدار فیلترینگ بود، میتوان سنگ قانون حجاب و عفاف را به سینه زد، اما نمیتوان مخالف بازگشت اعتماد و افزایش سرمایه اجتماعی در جامعهای شد که دیگر به سختی کسی را باور میکند. تا این جا، بدون اینکه بخواهیم با مبالغه و ردیف کردن فاکتورگونه فعالیتهای عادی دولت دستاوردسازی کنیم، باید گفت که دولت در شیبی ملایم اما ملموس، از خود تصویری محترم و قابل اعتماد ساخته است. البته اهل فن میدانند که رفع فیلتر از واتساپ و گوگل پلی تاثیر چشمگیری در استفاده از فیلترشکن نخواهد داشت. یعنی همچنان این عامل آزارگر در گوشی شهروندان باقی خواهد ماند. اینستاگرام و تلگرام به عنوان دو پلتفرم اصلی و مورد اقبال بیشتر، همچنان فیلترند، یوتیوب کماکان از دسترسی آزاد خارج است و قطعا انتظار میرود که آنها و سایر مواردی چون فیسبوک و کلابهاوس، رفع فیلتر شوند. اما برخلاف آنچه تندروهای پایداریچی همچون رجا نیوز سعی میکنند تا رفع فیلترهای دیروز را بیاهمیت جلوه دهند و دولت را به اصطلاح پیش هوادارانش خیط کنند تا مبادا امیدی خلق شود، اتفاق رخ داده در حد خودش قابل تقدیر و امیدبخش است، به شرطی که این مسیر ادامه یابد و طرفداران رفع فیلترینگ هم با توجه به مخالفان قدرتمندی که این موضوع دارد، این اقدام دولت را بیاهمیت جلوه ندهند. خود واتساپ اگر کاملا رفع فیلتر شده باشد، به تنهایی بخشی از مشکل شهروندان برای ارتباطات را حل میکند یا کلافگی مضحکی که برای دانلود برنامههای مورد نیاز از گوگل پلی بود تمام میشود.
اما مهم است که همه اندازه نگه دارند. نه نادیده گرفتن این دستاوردی که تاثیری نسبی در کیفیت زندگی شهروندان دارد و یک آزار غیر ضرور را کاهش میدهد، منطقی و منصفانه است؛ نه در دولت اصولگرایان چنین اتفاقی ممکن بود و در نتیجه تفاوتی بین دو رییسجمهور مختلف تجربه شد (همانطور که در بحث قانون عفاف و حجاب دیده شد، در مواجهه با تحریکات اسراییل برای به جنگ کشاندن ایران دیده شد و ...)، و نه آنچه رخ داده است تحقق نهایی وعدههای دولت حتی در سطح یکی از وعدهها یعنی رفع فیلترینگ است. اما میتوان گفت که اگر این روند با سرعتی معقول ادامه یابد، دولت هم صداقت و هم توانمندی خود را در تحقق وعدههایش نشان داده است.
و نکته مهم آخر. از تندروهایی که در عالمی دیگر و عصری دیگر سیر میکنند و از هر امید و دلخوشی مردم به معنای عموم شهروندان ایرانی ناراحت میشوند بگذریم، کسانی که به معنای دقیق کلمه قائل به موضوعیت شهروند و ملت و ملیت نیستند؛ اما بقیه جامعه رنگینکمانی ایران با همه تفاوتها و اختلاف سلایق از چنین اتفاقهایی که به سادگی رخ میدهند خوشحال میشوند و احساس دستاورد میکنند. وفاق یعنی همین. نباید یک موضوع و ضرورت ملموس و ساده را گرفتار لفاظی و پیچیدگی کرد. حل مساله فیلترینگ، گیر ندادن به پوشش مردمی که نشان دادهاند خودشان با خودشان مشکلی ندارند و اگر مداخله بیمورد حاکمیت نباشد به نقطه تفاهم میرسند و احترام همدیگر را نگه میدارند و در نتیجه حل مشکلات معیشتی، مواردی هستند که همه شهروندان با همه گرایشها میتوانند از آن احساس برد و توفیق کنند. خوشحال کردن این مردم قانع و کم توقع کار سختی نیست. مساله، قدرت بیش از حد اقلیتی است که با همه اختلافهایی که دیگر اقشار جامعه با یکدیگر دارند، در مخالفت با آن اقلیت توافق دارند و باید برای آن فکری کرد. مساله، اقلیتسالاری است که از قضا ترک خورده و باید بدون آوار و ویرانگری ادامه یابد.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1201346/