ایران پرسمان

آخرين مطالب

آشنایی با حسین اکبری؛ سفیری که شاهد چندفروپاشی بود! سیاست روز

آشنایی با حسین اکبری؛ سفیری که شاهد چندفروپاشی بود!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / نام حسین اکبری اولین در زمان جنگ بوسنی به میان آمد. او یکی از فرماندهان ایرانی بود که در سال‌های یکی از دردناک‌ترین جنگ‌های اروپا، به بوسنی اعزام شد.
یک سال و نیم قبل از آنکه همه چیز در سوریه بهم بریزد و نظم قبلی جایش را وضعیت نامعلومی دهد، حسین اکبری سفیر ایران راهی دمشق شد تا سفارت‌خانه را از مهدی سبحانی تحویل بگیرد. سبحانی تنها دو سال تجربه سفارت در سوریه را داشت و حسین اکبری که پیش از این تجربه کار در لیبی را داشت، جایگزین او شد. اکبری که در روز واقعه سقوط دمشق در این شهر حضور داشت در مورد اتفاقات دو هفته گذشته که به برکناری بشار اسد انجامید می‌گوید: قبل از رسیدن مسلحین از شمال و جنوب، پایتخت دچار اغتشاش شد و سقوط کرد. بعد از حلب، اراده دولتی و نظامی و مردمی بر این بود که حادثه را بپذیرند.
اما آنچه باعث شده حسین اکبری در صدر اخبار قرار بگیرد، تجارب اوست. نابه‌سامانی اوضاع و سقوط یک حکومت در سوریه تنها مورد عجیب از سلسله تجربه‌های اکبری نیست. او سال‌ها قبل و همزمان با جنگ بوسنی، سفیر ایران در این کشور بود. بعد وقتی به لیبی رفت، حکومت معمر القذافی پس از 42 سال از هم پاشید، قذافی آواره شد و لیبی به دردسری دچار شد که حالا بی‌پایان به نظر می‌رسد.

نام حسین اکبری اولین در زمان جنگ بوسنی به میان آمد. او یکی از فرماندهان ایرانی بود که در سال‌های یکی از دردناک‌ترین جنگ‌های اروپا، به بوسنی اعزام شد. اکبری را به عنوان کارشناس مسائل بوسنی و مقاومت می‌شناسند. او در نشستی که سال‌ها قبل در خبرگزاری قدسنا برگزار شد، از حضور ایران در جنگ بوسنی دفاع کرد و آن را مطابق با آرمان‌ها و با هدف دفاع از مظلومین دانست و از سوی دیگر از حضور مستشاری ایران در سوریه حمایت کرد. حسین اکبری سال 1396 در برنامه تلویزیونی جهان‌آرا در مورد سفر خود به بوسنی گفت: وقتی به بوسنی رفتیم، نه فقط ما نسبت به آنها شناخت کمی داشتیم، آنها هم همین‌طور بودند و به ما می‌گفتند شما عرب‌های خوبی هستید. علت آن هم این بود که در آن فضای کمونیستی، با جهان اسلام ارتباط زیادی نداشتند. البته رهبران بوسنی مثل عزت بیگوویچ ما را خوب می‌شناختند، ولی مردم اطلاع زیادی از ما نداشتند.
بین سال‌های 1380 تا 1390 یعنی پس از بازگشت از بوسنی، حسین اکبری به عنوان رئیس مرکز مطالعات راهبردی اندیشه‌سازان نور فعالیت می‌کرد. او در این سمت به مدت سه سال (از 1380 تا 1383) مشغول به کار بود و پس از آن به عنوان معاون عتبات سازمان حج و زیارت منصوب شد و به مدت تقریباً هفت سال (از 1383 تا 1390) در این مسئولیت فعالیت داشت. در سال 1390 اکبری به لیبی رفت. حسین اکبری در لیبی به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کرد و در واقع در پرتنش‌ترین سال‌های لیبی در این کشور حضور داشت. در واقع در همان سالی که حسین اکبری وارد لیبی شد؛ بهار عربی هم به این کشور رسید و کاه سبز قذافی را از جا کند و سیستم سیاسی لیبی را دگرگون کرد و این کشور راوارد یکی از سخت‌ترین دوره‌های خود شد. او در این سمت از سال 1390 تا 1396 مشغول به کار بود و در این دوره شاهد تحولات سیاسی و اجتماعی مهمی، از جمله سقوط معمر قذافی، بود. همچنین، او به عنوان سفیر غیر مقیم ایران در کشور چاد هم فعالیت می‌کرد. اکبری تاکنون 21 کتاب در حوزه روابط بین‌الملل نوشته است. یکی از این کتاب‌ها در حاشیه حضور در لیبی نوشته شد. این کتاب لیبی پس از قذافی نام دارد. کتابی که از آن حرف می‌زنیم، به تاریخ و فرهنگ و سیاست در لیبی پرداخته و مقداری هم از تجارب اکبری در این کشور را پوشش داده است.
حسین اکبری متولد خرداد سال 1344 در شهر اراک است. او تحصیلات خود را تا مقطع دکترا ادامه داده و فارغ‌التحصیل رشته مطالعات بین‌الملل از دانشگاه امام حسین است. او اولین تجربه خود به‌عنوان دیپلمات را در سال 1373 داشت و دبیراول سفارت ایران در سارایوو بود و تا سال 1380 در بوسنی باقی ماند. 
فروردین سال 1402 حسین اکبری به دمشق رفت تا کلید سفارت ایران در سوریه را از مهدی سبحانی تحویل بگیرد. او از دولت بشار اسد حمایت می‌کرد و نگران تجزیه سوریه بود و به اهمیت یک دولت مرکزی مقتدر در دمشق اعتقاد داشت. بعد از سقوط دمشق و خروج بشار اسد از سوریه، حسین اکبری در یک گفتگو نسبت به دخالت‌های بیگانگان در سوریه هشدار داد و گفت که این دخالت‌ها می‌تواند منجر به گسترش درگیری‌ها شود.
اکبری همچنین گفته: جریانی که در سوریه در حال حاضر قدرت را در دست گرفته می‌خواهد حکومت کند، در حالی که قبلاً با جریانی مثل داعش روبرو بودیم که می‌خواست از بین ببرد. 

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1196422/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرداخت 37 میلیارد دلار وام ارزی به اقتصاد

رشد 85 درصدی استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده

درخواست شرکت ملی گاز از مردم برای کاهش دو درجه‌ای دمای محیط

سود سهام عدالت برای این افراد واریز نمی‌شود

زیبایی باورنکردنی دانه‌های برف

طبیعت دیدنی پاکستان

«زینب و یه مشت حرامی» با نوای عبدالرضا هلالی

شبانه روز هر سیاره چه قدر طول می کشد؟

محرمی نیست وگرنه که خبر بسیار است!

رهبر: مردم سوریه باید وارد کارزار شوند

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و امارات

مرزهای آوارگی؛ قصه دردناک پناهجویان سوری در سرمای بعلبک

اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا در مورد اشغال منطقه حائل در سوریه توسط اسرائیل

هشدار رهبر انصارالله یمن به اوضاع فاجعه بار انسانی در غزه؛ انتقاد از سکوت جهان عرب

سوریه به راحتی روی آرامش نخواهد دید

سقوط اقتصادی در 13 سال قبل؛ ترکیه چطور شیره صنایع دمشق را کشید؟

ویروس فوق‏‌محرمانه

توصیه رئیس قوه قضاییه به فعالان اقتصادی: باج ندهید

معاون بانک مرکزی: تمام معاملات ارزی کشور به‌تدریج به مرکز مبادله منتقل می‌شود

مسکن‌سازی چینی‌ها در جنوب کشور؛ مسکن ملی هرمزگان را چین می‌سازد!

بلیط هواپیما چقدر گران می شود؟

پزشکیان: مصرف 90 درصد آب بازیافتی، فاجعه است

مخفی شدن ماهی از کوسه ها در زیر صخره مرجانی

4گوشه دنیا/ کشف تبر 50 هزار ساله توسط نوجوان انگلیسی!

آزمایش جالب دمای دو گوی فلزی

سخنان جالب دکتر قمشه ای

نایب رییس کمیسیون فرهنگی: لایحه عفاف و حجاب در هالیوود سخت‌گیرانه‌تر اجرا می‌شود

اژه‌ای: وقتی قانونی وضع شد همه باید به آن ملتزم باشیم

گزافه‌گویی مشاور امنیت ملی ترامپ درباره ایران

ناگفته‌های مهاجرانی از اکران آدم برفی

گزارشگران بدون مرز: اسرائیل مسئول کشته شدن یک سوم خبرنگاران در سال 2024 است

موافقت «قسد» با استفاده از پرچم تغییر یافته سوریه

پیگیری سفیر آمریکا در بیروت برای ریاست جمهوری جوزف عون

سفر مقامات ارشد ترکیه و قطر به دمشق

نظر 4 فعال اصولگرا درباره قانون حجاب

فرقه‌شناسی گروه‌های مسلح در سوریه

پایان سکوت ظریف

مقـاومت لرزان اسد

افزایش حجم مبادلات تجاری ایران و قطر به یک میلیارد دلار در سال

اختلاف در خانواده دنا؛ بازگشت پژو پارس به پیست افزایش قیمت

استوری/ شب زیارتی امام حسین(ع)

شهر ماهیگیران، دهکده‌ای متروک در چین

4گوشه دنیا/ حبس ابد برای سرکرده فرقه چند همسری در آمریکا

عبور سیاره عطارد از مقابل خورشید

کهکشانِ M87 را بشناسید

شعرخوانی زیبای باران نیکراه

تفاهم ایران و آژانس برای ترتیبات جدید پادمانی فردو

علوی: شعار «وفاق» فراخوانی برای مشارکت همه جناح‌ها است

سفیر ایران: دفاع از عراق و مقدسات، واجب و ضروری است

نگرانی کابینه نتانیاهو از حجم جاسوسی صهیونیستها به سود ایران