ایران پرسمان

آخرين مطالب

چرا امسال داغ‌ترین سال تاریخ است؟ دانش و فناوری

چرا امسال داغ‌ترین سال تاریخ است؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / در گزارشی جدید به این نکته اشاره‌شده که نوامبر امسال دومین نوامبر گرم در تاریخ کره زمین امسال بوده است و بدین ترتیب انتظار می‌رود که سال 2024 به‌عنوان گرم‌ترین سال اندازه‌گیری شده در تاریخ سیاره ما ثبت شود.
براساس گزارشی که روز دوشنبه از سوی کوپرنیک، سرویس آب‌وهوای اروپا منتشر شد، کره زمین امسال دومین نوامبر گرم خود در طول تاریخ را پشت سر گذاشته است. گرم‌ترین نوامبر تا قبل از این، نوامبر سال 2023 بود و بدین ترتیب مطمئناً سال 2024 به‌عنوان گرم‌ترین سال اندازه‌گیری شده تاریخ زمین به پایان خواهد رسید.
این در حالی است که سال گذشته میلادی (سال 2023)، به دلیل تغییرات آب و هوایی ایجادشده توسط انسان‌ها و اثرات آل نینو، گرم‌ترین سال ثبت شده بود؛ اما پس‌ازآنکه تابستان امسال به‌عنوان گرم‌ترین تابستان تاریخ زمین ثبت شد، دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که سال 2024 یک رکورد سالانه جدید را نیز ثبت کند. در تابستان امسال، منطقه فونیکس در 113 روز متوالی دمایی بالاتر از 37.7 سانتی‌گراد داشت که این اتفاقی نادر است .
مقایسه شرایط دمایی در نوامبر سال‌های اخیر
در ماه نوامبر، دمای جهانی به‌طور متوسط 14.10 درجه سانتی‌گراد بوده است. میانگین دمای جهانی در سال گذشته میلادی 14.98 درجه سانتی‌گراد ثبت‌شده بود؛ اما در تا ماه نوامبر سال جاری میلادی، میانگین دمای جهانی امسال 0.14 درجه سانتی‌گراد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته ثبت‌شده است.
جنیفر فرانسیس، دانشمند آب‌وهوا در مرکز تحقیقات آب‌وهوای Woodwell در کیپ کاد دراین‌باره توضیح داد: «داستان مهم درباره ماه نوامبر این است که نوامبر امسال هم مثل نوامبر سال 2023، رکوردشکنی داشت و رکورد قبلی با اختلاف محسوسی جابه‌جا شد.»
در این گزارش به این نکته اشاره‌شده که این احتمالاً اولین سال تقویمی خواهد بود که در آن میانگین دما بیش از 1.5 درجه سانتی‌گراد بالاتر از زمان‌های پیش از صنعتی شدن جهان بوده است.
در توافقنامه پاریس در سال 2015 اعلام شد که گرمایش ناشی از انسان باید به 2 درجه سانتی‌گراد و در حالت ایدئال به کمتر از 1.5 درجه سانتی‌گراد محدود شود.
عواملی که باعث گرمایش زمین می‌شوند
اما در سال‌های بعد دانشمندان اعلام کردند که محدود کردن گرمایش زمین به کمتر از 1.5 درجه سانتی‌گراد در راستای جلوگیری از بدترین تأثیرات تغییرات آب و هوایی، ازجمله افزایش حوادث مخرب و مکرر بسیار کلیدی است. آن‌ها معتقدند که علت اصلی تغییرات آب و هوایی، سوزاندن سوخت‌های فسیلی مثل زغال‌سنگ، نفت و گاز طبیعی است.
سامانتا برگس، معاون مدیر کوپرنیک دراین‌باره گفت: «این بدان معنا نیست که توافق پاریس نقض شده؛ بلکه گویای آن است که اقدامات بلندپروازانه اقلیمی بیش از هر زمان دیگری ضروری به نظر می‌رسد.»
فرانسیس هم به این نکته اشاره کرد که رکوردهای جدید آب و هوایی، خبرهای وحشتناکی برای مردم و اکوسیستم‌ها هستند: «سرعت گرم شدن آن‌قدر سریع است که گیاهان و حیوانات نمی‌توانند مثل همیشه و مانند قبلی در آب‌وهوای زمین، خود را با محیط سازگار کنند. درنتیجه، گونه‌های بیشتری منقرض می‌شوند و همین شبکه‌های غذایی طبیعی را که این گونه‌ها بخشی از آن هستند، مختل می‌کند. کشاورزی با کاهش گرده‌افشان‌ها و شکوفا شدن آفات آسیب خواهد دید.» او همچنین هشدار داد که جوامع ساحلی در برابر بالا رفتن سطح دریاها آسیب‌پذیر خواهند بود.
کارشناسان بر این باورند که امواج گرما بر روی اقیانوس‌ها و از بین رفتن یخ دریا و پوشش برف انعکاسی احتمالاً در افزایش دما در سال جاری نقش داشته است.
کوپرنیک به این نکته اشاره کرد که وسعت یخ‌های دریای قطب جنوب در ماه نوامبر 10 درصد کمتر از حد متوسط بود که این در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود. اقیانوس‌ها حدود 90 درصد از گرمای محبوس شده توسط گازهای گلخانه‌ای را جذب می‌کنند و بعداً گرما و بخارآب را دوباره به جو بازمی‌گردانند.
دلایل رکوردشکنی گرما در سال 2023
رکوردشکنی دما در سال گذشته میلادی تا حدودی ناشی از آل نینو بود (پدیده‌ای که در اثر گرم شدن موقت طبیعی بخش‌هایی از اقیانوس آرام مرکزی، آب‌وهوا را در سراسر جهان تغییر می‌دهد.) جاناتان اورپک، دانشمند آب‌وهوا در دانشگاه میشیگان، دراین‌باره گفت: «ال نینو در اوایل سال جاری میلادی به پایان رسید؛ اما اثر خنک‌کننده‌ای که اغلب پس‌ازآن رخ می‌دهد و La Nina نامیده می‌شود، رخ نداد و جامعه علمی را گیج کرد که چه اتفاقی در جریان است و چرا دما بالا می‌ماند».
یک توضیح این است که ال نینو به دلیل گرم‌تر شدن آب‌های اقیانوس، گرمای بیشتری را به جو آزاد می‌کند. طبق توضیح اورپک، بدین ترتیب ما اثر خنک‌کنندگی که در دهه‌های گذشته به پایین آوردن دما کمک می‌کرد را دریافت نمی‌کنیم. به نظر می‌رسد این ماجرا به تسریع گرمایش جهانی کمک می‌کند. او درعین‌حال یادآوری کرد که امسال نیز شاهد یک پرش دمایی بزرگ به دنبال پرش قبلی بوده‌ایم و این اتفاق ترسناکی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1196275/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شروع بی‌خبر دوباره خاموشی‌ها

«نیما به تاریخ می‌پیوندد» ؛ ارز صادرکنندگان با نرخی توافقی عرضه می‌شود

عرضه سکه‌های 86 در مرکز مبادله طلا و ارز

تاکید بر تشکیل ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر وزارت ورزش و جوانان

کانگوروی درختی و فرزندش

آبشار Dettifoss در شمال شرقی ایسلند

مزارع خشخاش باعث شد پرندگان معتاد شوند!

لحظه شگفت‌انگیز پوست کندن یک موز توسط یک فیل آسیایی

لحظه نجات یک گرگ که سرش درون تله دبه‌ای گیر کرده بود

ساحل الپی کوشکنار هرمزگان زیبا

حکمت/ چه کسی زندگى ناگوارى خواهد داشت؟

دیواری در ایران با قدمتی بیش از دیوار چین!

وزارت دفاع: توسعه جزایر ایرانی اولویت ملی است

رایزنی صدراعظم آلمان و پادشاه اردن درباره سوریه

شمار شهدای غزه به 44 هزار و 835 نفر رسید

رشد 63 درصدی تجارت خارجی ایران و ترکیه در 8 ماه گذشته

شرکت گاز: از مردم می خواهیم درصورت مشاهده باغ ویلاهای پر مصرف گاز با 194 اطلاع رسانی کنند

رئیس برنامه‌وبودجه: دولت با افتخار مصوبات مجلس را اجرا می‌کند

نجات کوسه به گل نشسته توسط مردم

نمایی زیبا از کوه‌های مینیاتوری چابهار

درگی جذاب بین لامبورگینی اوروس با جت شخصی هاکر 400 در کیش

تاریخچه به وجود آمدن رایحه قهوه

جایگاه عطر مانند هویت و لباسمان است

نمایش رقص اژدهای چینی روی میله خوب پیش نرفت!

راهکار خلاقانه یک پدر برای خرید به همراه سه قلوهایش!

لحظه دلخراش تصادف خودروی سواری با دختر جوان؛ مرگ تلخ حین عبور از خیابان

تلاش هلیکوپترها برای خاموش کردن آتش در مالیبو آمریکا

گوناگون/ کشفی که می‌تواند چهره واقعی کلئوپاترا، آخرین ملکه مصر را نشان دهد

شومینه‌های چوب‌سوز مدرن؛ فاجعه‌ای برای سلامتی

شعرخوانی دلنشین باران نیکراه

شمخانی: با هر نوع تجاوز به هر سفارتی مخالفم

فعال اصولگرا: احتمال قیام مردم سوریه زیاد است

مسکو: حمله اوکراین با موشک‌های غربی را تلافی می‌کنیم

حاکمان جدید سوریه: تعطیلات رسمی هفتگی جمعه و شنبه است

سالیوان به دیدار نتانیاهو رفت

نقشه شامی اردوغان برای سرزمین‌های شمالی ایران؟

تصویب افزایش 40 درصدی مستمری مددجویان در سال آینده

نرخ سود بین بانکی صعودی شد

زمان حراج جدید سکه مشخص شد

تصاویری زیبا از طاووس هندی

کلیسای جامع کلن یکی از شاهکارهای بی‌نظیر معماری گوتیک

راهکار عجیب آفریقایی ها برای جلوگیری از شکار غیرقانونی

کاناپه را در اندازه یک پتو تحویل بگیرید!

راه آهن زیبای شمال؛ روستای ورسک مازندران

وقتی یه نقاش خیلی خلاق و هنرمند است

بهترین روش آبیاری گلدان ها هنگام مسافرت

کمک به بچه گوزنی که روی یخ گیرافتاده بود

افتادن فردی از روی سقف

گوناگون/ فقط افرادی با ذهن یک نابغه می‌توانند این معمای تصویری را حل کنند

زمین کج شد!