ایران پرسمان

آخرين مطالب

عضو کمیسیون امنیت ملی: شورای حکام، قطعنامه ضدایرانی را به شورای امنیت ارجاع نمی‌دهد سیاست روز

عضو کمیسیون امنیت ملی: شورای حکام، قطعنامه ضدایرانی را به شورای امنیت ارجاع نمی‌دهد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: شورای حکام، قطعنامه ضدایرانی که تصویب کرده را به شورای امنیت ارجاع نمی‌دهد چرا که می‌داند اعضای دائم آن که حق وتو دارند، رای مخالف می‌دهند.
علی خضریان صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را از دو منظر داخلی و بین المللی قابل توجه دانست و گفت: لازم است که در داخل کشور سر مسائل هسته‌ای هم نظر باشیم تا در خارج از کشور با سوءاستفاده از این موضوع، چنین قطعنامه‌هایی را علیه ما به تصویب نرسانند.
وی با اشاره به یکی از دیدگاه‌هایی که در کشور در خصوص نحوه پیگیری مسائل هسته‌ای دنبال می شود، گفت: عده‌ای به غلط بر این نظرند با توجه به اینکه اکتبر 2025 یعنی 26 مهر 1404، زمان 10 ساله برجام به پایان می‌رسد و بسیاری از محدویت‌های هسته‌ای از جمله قطعنامه‌های 1696، 1737، 1803، 1805 و مهمترین آنها یعنی 1929 برداشته می‌شود، باید مراعات آژانس و کشورهای غربی عضو 1+4 را داشته باشیم.
خضریان افزود: این افراد بر این اعتقادند با توجه به اینکه بعد از گذشت 10 سال از برجام که با کنار رفتن قطعنامه‌های شورای امنیت، تحریم‌های سازمان ملل منقضی می‌شود البته این موضوع شامل تحریم‌های آمریکا در کنگره و یا اروپایی‌ها نمی‌شود، از این رو باید در مدت زمان باقیمانده، با طرف غربی مماشات کنیم تا آنها مکانیسم ماشه یا اسنپ بک را فعال نکنند. این جریان متأسفانه قصد دارد با اعطای امتیازهای فراپادمانی که خلاف قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها نیز است، کشورهای غربی را راضی نگاه دارد؛ این در حالی است که این قانون می‌گوید همکاری‌ها حتماً باید در قالب پادمان باشد.
وی اقداماتی که در سفر اخیر گروسی به ایران انجام شد را خلاف قانون دانست و افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با جدیت پیگیر این موضوع است، چرا که نباید هیچ اقدامی خلاف قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها صورت گیرد و هر تصمیم جدیدی باید در صحن مجلس به تصویب برسد.
این نماینده مجلس در ادامه به تشریح مسیر مکانیسم ماشه در برجام پرداخت و گفت: بر این اساس هرگاه یکی از طرفین قرارداد برجام اعلام کند طرف مقابل به یکی از وظایف عمده و اصلی خود عمل نکرده و در مسیر تعیین شده قرار نگرفته، طبق این قرارداد مسیر اسنپ بک که در برجام پیش بینی شده، آغاز می‌شود.
وی یادآور شد: یکی از نقدهایی که به دولت روحانی می‌شود این است که وقتی ترامپ از برجام خارج شد، جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مشترک برجام نخواست تا از اسنپ بک استفاده کند که البته دلیل آن نیز این بود که خودشان می دانستند مسیر ثبت اعتراض یک طرفه بوده و هر طرح شکایتی به دلیل بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت عملاً علیه ما خواهد بود.
خضریان ادامه داد: اکنون نکته عجیب اینجاست که همین جریان امروز معتقد است باید با امتیازهای فراپادمانی از مکانیسم ماشه جلوگیری شود و فراموش کرده‌اند سه کشور اروپایی در ژانویه 2020 که مصادف با دی ماه 1398 است، با ادعای عدم عمل به تعهدات برجام، عملاً اسنپ بک را آغاز کردند.
عضو کمیته هسته‌ای مجلس بیان کرد: آن زمان نه دولت شهید رئیسی بود و نه مجلس یازدهم شکل گرفته بود تا قانون اقدام راهبردی به تصویب رسیده شود که بگویند باعث این موضوع شده است؛ اروپایی‌ها علیرغم اینکه به تمام تعهدات خود در برجام عمل کردیم، ادعای عدم عمل به برجام را مطرح کرده و اسنپ بک را آغاز کرد و زمان رسیدگی آن را نیز بدون تعیین زمان تمدید کردند؛ دولت وقت هم با آنها همراهی کرد و در این موضوع توافق کرده است. نکته مهم اینکه این موضوعات برای برهه‌ای است که هیچ جنگی در عرصه منطقه و بین الملل نبود و حتی جنگ اوکراین هم آغاز نشده بود.
وی افزود: غربی‌ها به دلیل عدم داشتن طرح جایگزین برجام، اسنپ بک را معلق نگاه داشتند تا به عنوان یک سیاست چماق و هویج از آن استفاده کنند با این حال ایران در صورت افزایش فشارها، در سیاست های هسته ای خود تجدیدنظر خواهد کرد. اسنپ بک غربی‌ها نیز از گذشته آغاز شده اما معلق مانده است لذا لازم نیست امتیازات فراپادمانی بدهیم.
خضریان اضافه کرد: شورای حکام، قطعنامه ضدایرانی که تصویب کرده را به شورای امنیت ارجاع نمی‌دهد چرا که می‌داند اعضای دائم آن که حق وتو دارند، رأی مخالف می‌دهند؛ تصویب چنین قطعنامه‌ای دو مرحله دیگر نیز سابقه داشته که در هر دوی آنها نیز دو عضو دائم شورای امنیت رأی منفی داده‌اند و مشخص است که ارجاع این قطعنامه به شورای امنیت بی‌فایده است. لذا قصد ندارند این پرونده را که بیش از چهار دهه از آن می‌گذرد و مشخص است که در حال سیاسی‌کاری هستند را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهند.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران به کرات برای آژانس اثبات شده است و اگر غیر از این بود و نسبت به محل‌هایی که امروز تلاش می‌کنند پرونده سیاسی تشکیل دهند سؤال داشتند، پای برجام را امضا نمی‌کردند. لذا خود آنها نیز به سیاسی بودن پرونده واقف هستند و قطعنامه را به شورای امنیت نمی‌برند فقط از آن به عنوان ابزار چانه زنی استفاده می‌کنند تا در خلاء عدم انجام تعهدات خود در چارچوب برجام، ایران را وادار به تعهدات فراپادمانی کرده و باج گیری کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه پر واضح است که دست غربی ها در این موضوع خالی است، خاطرنشان کرد: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها نیز در راستای مقابله با همین امتیازخواهی‌ها تصویب شد و دولت مکلف است در چارچوب این قانون، موضوعات هسته‌ای را پیگیری کند و طبق متن صریح این قانون، صرفا در چارچوب پادمان همکاری خواهیم کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1189832/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نوسانات قیمتی در بازار روغن خوراکی

آغاز ثبت سفارش برنج از 5 آذر

اعلام مدارک مورد نیاز برای انتقال الکترونیکی سهام متوفیان به وراث

توانیر: تعرفه پرمصرف‌ها تا 5 برابر هزینه تامین برق افزایش می یابد

وام‌های بلندمدت 50 ساله بانک‌ها به اشخاص مرتبط

شرایط ابطال گارانتی خودرو چیست؟

از مشکلاتِ بنزین‌ زدن در ایسلند

مراحل ساختِ آینه رو دیده بودید؟

5 طبیعت پاییزی ناشناخته در مشهد

لحظه گیر کردن دندان مار در پیشانی یک مرد

بکسل کردن خودرو توسط فیل!

واکنش جالب یک ایرانی به دیدن اتوبوس کمپر در جاده های مازندران

تصاویری کمتر دیده شده از خاک‌ بازی کبک ها در طبیعت

تنها مرغی که مارها از آن وحشت دارند!

این آبشار سریع ترین آبشار جهان است

نمایی از قدرت فک جگوار را ببینید

بخشی از برنامه ی چین برای سفر به ماه

قبل از بیگ بنگ چه اتفاقی افتاد؟

شعر انتخابی امان الله میرزایی در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

مرعشی: روسیه هیچ‌وقت موافق مذاکره ایران و آمریکا نبوده است

نماینده مجلس: بر چهره دروغگویان خبرساز خاک بپاشید

ستاد انتخابات کشور در انتظار پاسخ مجلس به استفساریه‌ای مهم

آکسیوس: ترامپ وقتی فهمید نیمی از گروگان‌ها در غزه زنده‌اند شگفت‌زده شد

هاآرتص: نتانیاهو بارها توافق آزادی اسرا را بر هم زده است

افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار

کرباسچی هم ظریف را مسئله مردم نمی‌داند

مواضع ایران بستگی به رفتار ترامپ دارد

2 قتل و 13 مصدومیت کادر درمان

ائتلاف ناپایدار لیبرترینیسم و ناسیونالیسم

آغاز پرداخت تسهیلات 400 میلیون تومانی مسکن روستایی از دی ماه

فقط با پرداخت 390 هزار تومان صاحب یک ریش تراش فوق العاده شوید

نوآوری جالب هندی‌ها؛ تبدیل موتور به وانت در 3 دقیقه!

میمون تبتی که از دستش را از دست داده است

گوناگون/ باستان‌شناسان ایرانی و محققان چینی در ارتفاعات ماسوله دنبال چه می‌گردند؟

اولین برف حیوانات باغ وحش بروکفیلد را به وجد آورد

لحظه‌ای استثنایی که سگ نگهبان با پلنگ می‌جنگد

ابداع رشته‌های اسپاگتی 200 بار نازک‌تر از تار مو

شعر انتخابی آرش پورعلیزاده در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

شعر انتخابی منصوره محمدی مزینان در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

اتفاقی ویژه برای نمایندگان ایران در نمایشگاه دستاوردهای دفاعی پاکستان

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: ظریف بهتر بود برای لغو تابعیت فرزندش تلاش می‌کرد

سفیر سابق ایران در چین: قطعنامه نباید موجب قهر ایران از آژانس شود

ایران به اجرای مکانیسم ماشه نزدیک شده است؟

تاجیک: خروج سیاست خارجی ایران از توازن باعث شده است که ما هم چوب را بخوریم و هم پیاز را

تجمع دانشجویان کانادایی در حمایت از مردم فلسطین

زلزله سیاسی در جهان؛ واکنش‌ها به حکم بازداشت نتانیاهو

تیر تندروها باز هم به سنگ خورد!

رئیس کمیسیون اصل 90: در همه کشور در حال سوزاندن مازوت هستیم

جداول کسری بودجه بر اساس اعلام دیوان محاسبات

ربع‌ سکه 1403 چند قیمت خورد؟