ایران پرسمان

آخرين مطالب

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند اقتصاد روز

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / روز گذشته تعرفه گاز مشترکان پر مصرف افزایش پیدا کرد، اقدامی که می‌تواند در بهینه‌سازی مصرف آن هم در شرایطی که ناترازی گاز به 300 میلیون متر مکعب می رسد، اندکی مثمرثمر باشد.
طی روزهای گذشته مصرف گاز در بخش خانگی در آستانه 500 متر مکعب قرار گرفت و موضوع به حدی نگران کننده شده است که رئیس جمهور هم در رابطه با آن گفته است کمبود گاز و برق را صادقانه با مردم در میان بگذارید. اما این میزان از مصرف، نشان دهنده مصرف بالای گاز آن هم پیش از آغاز زمستان است حتی غلامرضا کوشکی رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور در این راستا گفت: میانگین دما در آبان امسال در 25 روز سپری شده در مقایسه با مدت مشابه پارسال 3.5 تا 4 درجه کاهش یافته است.
وی افزود: این کاهش دما منجر به افزایش 80 تا 85 میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز در بخش خانگی - تجاری در آبان امسال نسبت به آبان پارسال شده است.
کوشکی با تأکید بر اینکه تمامی پالایشگاه‌ها با حداکثر ظرفیت در مدار تولید قرار دارند، بیان کرد: مقدار مصرف گاز در بخش خانگی - تجاری در روز گذشته بیش از 57 درصد کل تولید بود که این عدد برای این زمان از سال بسیار زیاد و قابل توجه است.
واقعی سازی قیمت‌ها مسأله‌ای است که برای بهینه سازی بارها مورد توجه کارشناسان بوده و حتی چندی پیش رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفته است سال گذشته 4 همت از 8 همت درآمد شرکت ملی گاز از محل گاز خانگی و تجاری به مردم پاداش صرفه‌جویی داده شد، اما از سوی دیگر از پرمصرف‌ها، حداقل دهک‌های 8 تا 10 جامعه هم انتظار می‌رود که قیمت واقعی گاز را بپردازند.
نوشادی با بیان اینکه باید برای بدمصرف‌ها قیمت گاز را واقعی کنیم و حتی صنایع نیز قیمت واقعی گاز را پرداخت کنند، گفت: اکنون صنایعی مثل فولاد، سیمان و یا پتروشیمی درآمد بالایی دارند بنابراین باید قیمت واقعی گاز را بپردازند، زمانی فولاد و پتروشیمی به گاز 17 سنتی معترض بودند و آن را تا متر مکعبی 13 سنت، 10 سنت و در نهایت 7 سنت رساندند و اکنون بهای گاز 5 هزار تومان در هر متر مکعب است و این در حالی است که شرکت ملی گاز از هر کدام از این صنایع هزاران میلیارد تومان طلبکار است که پرداخت نمی‌کنند.
پر مصرف‌ها باید بالاترین نرخ فروش گاز را پرداخت کنند
اما موضوع به همین جا ختم نمی‌شود و به نظر می‌رسد، امسال هم همچون سال‌های گذشته قرار است مشترکانی که صرفه‌جویی می‌کنند از پاداش بهره مند شوند و مشترکان بد مصرف افزایش تعرفه گاز را پیش رو داشته باشند، چرا که روز گذشته هوشنگ صیدآلی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران هم در این راستا گفت: با هدف مدیریت مصرف گاز طبیعی در زمان اوج مصرف، پاداش صرفه‌جویی تا سقف 20 هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است، همچنین تعرفه گاز تنها برای مشترکان بسیار پرمصرف افزایش می‌یابد.
صیدآلی با اشاره به تصویب آئین‌نامه اجرایی تبصره (8) ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور، از سوی هیئت وزیران در 20 آبان امسال، گفت: بر اساس بند 1 ماده 10 این آئین‌نامه و با هدف تشویق مشترکان خانگی و مدیریت مصرف گاز طبیعی در زمان اوج مصرف، پاداش صرفه‌جویی تا سقف 20 هزار میلیارد ریال برای این بخش در نظر گرفته شده است که بر اساس مقدار صرفه‌جویی آنها از صورت‌حساب مشترکان کسر می‌شود.
به گفته وی بر اساس این آئین‌نامه افزایش تعرفه گاز فقط شامل پلکان‌های 11 و 12 بخش خانگی (مشترکان بسیار پرمصرف) بوده و از تاریخ ابلاغ این مصوبه اجرا می‌شود.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در ادامه با تشریح پلکان‌های تعرفه گاز در بخش خانگی تصریح کرد: تعرفه گاز طبیعی در بخش خانگی در چارچوب 12 پلکان تعریف شده که از مشترکان کم‌مصرف تا بسیار پرمصرف دسته‌بندی شده و پنج درصد مصرف گاز بخش خانگی مربوط به پلکان‌های 11 و 12 است.
صیدآلی در پایان یادآور شد: بر اساس بند 2 ماده 10 آئین‌نامه تعرفه گاز در پلکان‌های 11 و 12 معادل بالاترین تعرفه فروش گاز طبیعی داخلی محاسبه و دریافت می‌شود.
لزوم صرفه‌جویی از سوی مشترکان
البته در کنار تمام برنامه‌ها راهکارهایی برای کاهش مصرف وجود دارد به گونه‌ای که با رعایت برخی نکات ساده اما کاربردی مثل شناسایی منافذ ورود سرما به منزل، تنظیم دمای بخش‌های مختلف منزل بر اساس کاربرد آن، تنظیم دمای وسایل گرمایشی در سطح استاندارد، پوشیدن لباس گرم و استفاده از پرده‌های ضخیم در منازل، ضمن تأثیرگذاری چشمگیر در کاهش مقدار هدررفت گاز در بخش خانگی، در حفظ جریان پایدار گاز برای تمامی بخش‌ها در اقصی نقاط کشور کمک کنند. چرا که در روزهای گذشته مصرف گاز در استان تهران به 89 میلیون مترمکعب رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال 17 درصد افزایش را نشان می‌دهد و در صورتی که چنین روند رو به رشدی در سایر استان‌ها وجود داشته باشد بدون شک با کمبود گاز مواجه می‌شویم.
همچنین در کنار موارد مذکور دولت باید در پروژه‌های ذخیره گاز سرمایه گذاری کند و حتی به خانوارها و صنایعی که از تجهیزات قدیمی استفاده می‌کنند تسهیلاتی را ارائه دهد تا وسایل خود را به روز کنند. در همین رابطه سال گذشته در دولت سیزدهم طرح جایگزینی بخاری‌های راندمان بالا در نظر گرفته شد؛ چرا که در صورت اعمال محدودیت برای پتروشیمی‌ها و صنایع زیان‌های هنگفتی به کشور تحمیل خواهد شد که از جمله آنها کاهش ارزآوری است.
بر اساس این گزارش، ناترازی گاز مسئله جدیدی نیست و طی سال‌های اخیر بیش از پیش نمود پیدا کرده است به همین دلیل دولت چهاردهم از همین ابتدای کار باید راهکارهایی نظیر ذخیره سازی توسط پتروشیمی‌ها و صنایع که در دولت قبل هم مطرح شد اما آنطور که گفته می‌شود راه پر پیچ و خمی دارد به همین جهت به نظر می‌رسد با اعمال راهکارهای قیمتی که برای مشترکان پر مصرف در نظر گرفته شده است می‌تواند کمی مثمر ثمر باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1189411/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پشتیبانی هوایی کلاغ برای گربه!

آترانی یک شهر ناشناخته در ساحل آمالفی ایتالیا

نقاشی‌ به سبک واقع‌گرایی افراطی یا هایپر رئالیسم

بازسازی چهره مشاهیر ایرانی با هوش مصنوعی

دهکده‌ای متروک در چین؛ شهر ماهیگیران

نقاشی خداوند بر روی بدن آفتاب پرست

پل زیبای پونته وکیو در ایتالیا

خانه های روستایی چینی منحصر به فرد در مناطق کوهستانی

سر این مرد سالخورده رزمی کار از جنس آهن است!

گوناگون/ سنگی که از طلا ارزشمندتر بود و صاحبش نمی‌دانست

تصویری از سطح سیاره ی بهرام (مریخ)

چون می روی بی من مرو!

حملات بی‌امان اسرائیل به ضاحیه در آستانه آتش‌بس

لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد

حمله رژیم صهیونیستی به غرب سوریه

تظاهرات مجدد در تل‌آویو در اعتراض به عدم توافق مبادله اسرا

نرخ تورم در محدوده فعلی باقی می‌ماند؟

دوباره مذاکره، دوباره ژنو

دو‌راهی‎ تحریم و توافق

زیدآبادی نوشت: قتل‏‌های آذرماه سال 77؛ رنج و پرسشی که تکرار می‏‌شود

نماینده سابق: جریان بازنده انتخابات هر روز چوب لای چرخ دولت می‌گذارد

همتی: مصمم به ایفای تعهدات خود در قبال بانک توسعه اسلامی هستیم

رئیس اتاق بازرگانی ساری: 80 درصد صادرات محصولات کشاورزی با کارت‌های اجاره‌ای انجام می‌شود

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: عایدی بخش صنعت، دوبرابر بخش کشاورزی است

سود سهام عدالت سال 1403 چه شد؟

اولتیماتوم انحلال به دو بانک خصوصی

تفاوتِ بین غرش شیر و ببر

لحظه‌ای به یادماندنی در مهاجرت غازهای برفی در اسکجیت!

اگر می‌خواهید عمر طولانی داشته باشید این کار را بکنید

حمله روباه به سگ در وسط شهر اسکو!

دریاچه زیبای کومو در ایتالیا

برگی از تاریخ/ بسیجی‌ها امانت‌های مردم ما هستند

گوناگون/ کشف کفش 2000ساله یک سرباز

ماهی غول پیکر استرالیایی

وقتی باباها میخوان به بچه ها سواری یاد بدن

نتیجه آزمایش ربات Figure 02 ؛ افزایش 4 برابری سرعت انجام کارها

سرگرمی سرگیجه‌آور فضانورد ناسا

داستانک/ اسب باهوش

شعرخوانی دلنشین دکتر کاکاوند

توئیت ویژه سخنگوی دولت برای روز جهانی منع خشونت علیه زنان

بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل‌عیسی‌الطائی»

آلمان: مذاکره با ایران درخصوص مسائل مختلف از جمله برنامه هسته‌ای خواهد بود

رایزنی سرکنسول ایران درباره مشکلات دانشجویان ایرانی در تاتارستان

تفکر بسیجی در برنامه هسته‌ای ایران

جزئیات آتش‌بس 60 روزه میان لبنان و رژیم‌صهیونیستی

تحریم روزنامه «هاآرتص» از سوی کابینه نتانیاهو

خودشیفتگی در آفساید! حمله «وطن امروز» به «عادل»

جزیره تندروها؛ تخریب ظریف پروژه‎‌ای سیاسی است

گشایش در فرآیند واردات خودرو به مناطق آزاد

تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت تا پایان سال جاری