ایران پرسمان

آخرين مطالب

برنامه «25 اقدام» برای حضور ایران در میان 10 قدرت هوش مصنوعی جهان اقتصاد روز

برنامه «25 اقدام» برای حضور ایران در میان 10 قدرت هوش مصنوعی جهان
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / معاون توسعه فناوری سازمان ملی هوش مصنوعی از تدوین برنامه 25 اقدام در این سازمان با هدف قرار گرفتن ایران در میان 10 کشور برتر هوش مصنوعی جهان خبر داد و گفت: اجرای این برنامه در بازه‌های زمانی 2 تا 10 سال است که در آن بر ایجاد زیر ساخت‌های پردازشی، آزمایشگاه مرجع و توسعه مدل‌های بنیادی تاکید شده است.
آرش عباسی در گفت‌وگو از تدوین برنامه 25 اقدام هوش مصنوعی در سازمان ملی هوش مصنوعی خبر داد و گفت: این برنامه با همکاری اساتید دانشگاه‌ها و کارشناسان و صاحبان کسب و کار در حال نهایی‌سازی است. این برنامه پس از اصلاح، منتشر خواهد شد. 
وی با بیان اینکه در این سند به طور جزئی اقدامات کشور در بازه‌های زمانی 2، 4 تا 10 ساله تعیین شده است تا کشور بتواند در سایه این برنامه در آینده جزء 10 کشور برتر دنیا قرار گیرد، ادامه داد: اجرای این برنامه‌های حوزه هوش مصنوعی نیازمند سرمایه‌گذاری 15 میلیارد دلاری است که تامین این عدد در توان دولت نیست و نیاز به مشارکت بخش خصوصی دارد. به‌زودی برنامه 25 اقدام حوزه هوش مصنوعی منتشر می‌شود.
عباسی با اشاره به جزئیات برنامه 25 اقدام در سازمان ملی هوش مصنوعی، گفت: در برنامه 25 اقدام، کلیه اقداماتی که برای توسعه هوش مصنوعی در کشور نیاز است، لیست شده و آغاز این برنامه از موضوع توانمندسازها است؛ چرا که برای توسعه هوش مصنوعی یکسری زیربنا و توانمندساز نیاز داریم.
وی، نیروی انسانی را یکی از مهمترین این توانمندسازها و زیربناهای توسعه هوش مصنوعی عنوان کرد و ادامه داد: زیر ساخت‌های پردازشی، داده و قوانین حامی توسعه هوش مصنوعی از دیگر زیربناهای توسعه هوش مصنوعی است که در این برنامه این اقدامات لیست شده است.
عباسی با بیان اینکه در برنامه 25 اقدام بعد از لیست کردن زیر بناها، به مقوله توسعه هوش مصنوعی پرداخته است، اظهار کرد: در این برنامه اعلام شده است که در زمینه توسعه چه مقوله‌هایی اقدام شود. از این رو در این بخش به حوزه‌هایی چون مدل‌های زبانی، مدل‌های بزرگ تصویر، سخت‌افزارهای پردازشی لبه و خاص و نهادهایی که برای توسعه هوش مصنوعی نیاز داریم، اشاره شده است.
معاون توسعه فناوری سازمان ملی هوش مصنوعی با بیان اینکه در حال حاضر چند نهاد برای توسعه هوش مصنوعی در کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: در کنار این نهادها، نیاز به نهادهای دیگری داریم مانند «آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی» که زمینه توسعه هوش مصنوعی را به طور جدی و بدون توجه به آورده‌های اقتصادی ایجاد کند. این آزمایشگاه باید با همکاری دانشگاه‌ها و شرکت‌ها ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه «صندوق سرمایه‌گذاری هوش مصنوعی» باید تاسیس شود، راه‌اندازی این صندوق را در گرو مشارکت بخش خصوصی و دولتی دانست تا بتواند در این حوزه سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی صورت گیرد.
عباسی با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی در کشور، یادآور شد: بعد از تحقق توسعه در هوش مصنوعی باید این ارزیابی صورت گیرد که مدل‌هایی که در ایران فعال شده‌اند، آیا زمینه‌های قانونی و اخلاقی را به درستی رعایت می‌کنند و یا اینکه آیا کیفیت آنها کیفیت قابل توجهی است یا خیر. ارزیابی این موارد نیازمند مرجعی است.
معاون توسعه فناوری سازمان ملی هوش مصنوعی تعیین بازه‌های زمانی را بخش دیگر این برنامه ذکر کرد و یادآور شد: اولویت اول ما توانمندسازها و زیرساخت‌ها است و بعد از آن در حوزه توسعه، حرکت به سمت توسعه مدل‌های بنیادی برنامه‌ریزی شده است.
وی در خصوص این زمان‌بندی‌ها توضیح داد: فاز اول توسعه زیر ساخت باید در مدت یک سال تامین شود و فازهای بعدی آن در دو سال آینده اجرایی می‌شود. توسعه مدل‌های بنیادی نیز باید در بازه یک ساله نسخه‌ای از آن تهیه شود تا در اختیار مردم، سازمان‌ها و شرکت‌ها قرار گیرد و بالا بردن این مدل‌ها و پرداختن به مدل‌های جدید نیز در سال‌های آتی صورت می‌گیرد.
عباسی با بیان اینکه «آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی» نیز در مراحل اولیه قرار دارد، تاکید کرد: اجرای این طرح‌ها نیاز به تامین سرمایه دارد که به دلیل تغییر دولت و استقرار دولت جدید به تازگی وارد سرمایه‌گذاری در این حوزه شدیم.
به گفته وی برای اجرای این طرح نیاز به 15 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است، اظهار کرد: این میزان سرمایه‌گذاری برای اجرای 25 اقدام است تا در افق 10 ساله، کشور را در میان کشورهای برتر هوش مصنوعی قرار دهد. این میزان سرمایه‌گذاری تخمینی است، چون هوش مصنوعی حوزه ای است که تحولات در آن بسیار سریع است.
عباسی با بیان اینکه سازمان هوش مصنوعی حول این 25 اقدام فعالیت می‌کند، افزود: بخشی از این برنامه‌ها ماموریت ما است که باید اجرایی کنیم، ضمن آنکه اجرای همه این برنامه‌ها بر عهده سازمان ملی هوش مصنوعی نیست، بلکه وزارت ارتباطات، مرکز ملی فضای مجازی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری هر کدام ماموریت‌هایی دارند که باید اجرایی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1187852/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

رشد 14 هزار واحدی شاخص بورس

افزایش 60 هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت

بلیت قطارهای 5 ستاره 30 درصد گران شد

علاقه عجیب یک گوسفند در ایران به نوشیدن چای با قند!

یوزپلنگ‌ها دارند می‌میرند؛ فقط چند عدد دیگر باقی مانده تا به طور کامل منقرض شوند

صحنه های جذاب پرواز جنگنده از داخل کابین خلبان

تصادف مرگبار موتورسیکلت و آسیب ندیدن معجزه آسای موتورسوار

«اسپیس‌ایکس» اولین ماموریت را برای هند انجام داد

ظهور نویسندگان جوان، از نقاط قوت داستان‌نویسیِ امروز است

نویسنده‌ای که رهبر انقلاب مدیون او بود!

ساداتیان: اوضاع برای مدیریت ترامپ مثل 8 سال پیش نیست

عراقچی از وزیر خارجه سوریه استقبال کرد

امتیاز 2ماهه به زلنسکی؟

سرمقاله وطن امروز/ صدای مقاومت قطع نمی‌شود

همتی: به عنوان وزیر اقتصاد از رفع فیلتر دفاع می کنم

کشف 11 ماینر در یکی از ادارات رشت!

وزیر کار: اقتصاد ایران جراحی نمی‌خواهد بلکه نیازمند فیزیوتراپی است

اسکلت یک دایناسور غول پیکر 5 میلیون یورو فروخته شد

بازداشت مردی که صدها رتیل را به شکم خود بسته بود

وحشت نمازگزاران یک مسجد هنگام وقوع زلزله

همزیستی عجیب درختان اقاقیا و مورچه ها؛ یک درخت که بردگان خود را دارد!

علت گریه‌های گردشگر اروپایی در ایران

نمای 360 درجه مریخ از منظر مریخ‌نورد «کنجکاوی»

فراخوان برنامه تابستانه دانشمندان جوان در سال 2025

بازدید عارف از موزه کتاب و میراث مستند ایران

زیبایی انسان عاشق!

نشست سخنگوی قوه قضائیه؛ از تشکیل پرونده برای عباس پالیزدار تا وضعیت پرونده فساد در فوتبال

پاسخ عارف به حواشی و انتقادات از انتصابات

بیگدلی: جنگ اوکراین و جنگ غزه به زودی پایان می‌یابند

الیاس حضرتی: پزشکیان به دولت گفت میخواهم ادبیات «دولت خرابه‌ای را تحویل گرفته است» را حذف کنم

عارف: راهبرد این دولت این است دنبال نخود سیاه نرود

وزارت دفاع انگلیس: 50 هزار اوکراینی را آموزش دادیم

چمدان‌های هوکشتاین در فرودگاه بیروت مورد بازرسی قرار گرفت

اعدام 24 تبعه افغان و پاکستانی در عربستان

حملات موشکی اوکراین برق 80 هزار نفر در «دونتسک» را قطع کرد

ترامپ یک مجری دیگر فاکس نیوز را وزیر کرد

اصابت موشک حزب‌الله به پایگاه «بیت لید» در شمال تل‌آویو

سرمقاله ابتکار/ حاشیه و متن اخبار گفت‌وگوی پنهان در نیویورک

سرمقاله فرهیختگان/ جای درست لاریجانی؟

سرمقاله جوان/ راز تشکیل بسیج دشمن شناسی امام بود

جزئیات تصمیمات جدید برای رفع تعهد ارزی از محل ورود موقت اعلام شد

خضریان: ابلاغیه افزایش قیمت خودرو ابطال شود

سخنگوی دولت: فعلا برنامه‌ای برای قطع برق صنایع نداریم

دلار کوتاه آمد، اما طلای جهانی بالا رفت

وزیر کار: جلسه شورای عالی کار برای تعیین دستمزد 1404 به زودی برگزار می‌شود

نمایی زیب از قلعه اوراوا در اسلواکی

نجات معجزه آسای یک نهنگ

کوکاکولا اولین تبلیغ خود با هوش مصنوعی را ارائه کرد

افتخارآفرینی نخبگان ایرانی در المپیاد نانو؛ مدال طلا برای ایران