ایران پرسمان

آخرين مطالب

این سامانه پیشرفته ایران، تهدیدی خطرناک برای هواپیماهای اسرائیلی است سیاست روز

این سامانه پیشرفته ایران، تهدیدی خطرناک برای هواپیماهای اسرائیلی است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - باشگاه خبرنگاران / سامانه سوم خرداد یک مجموعه کاملا مستقل بوده که متشکل از موشک‌ها، رادار و اتاق کنترل است و تمام این تجهیزات روی یک کامیون مستقر شده تا مأموریت بدون نیاز به عناصر دیگری اجرا شود.
پدافند هوایی از جمله نیروهایی است که نقش پررنگی در حمایت از تمامیت ارضی کشور دارد. پدافند هوایی کشورمان در عملیات‌های متعددی حضور داشت و در طول 8 سال دفاع مقدس از حمله هوایی بیش از 24863 مورد جنگنده دشمن در صحنه نبرد جلوگیری کرد.


بنابر روایت باشگاه خبرنگاران جوان، همچنین انهدام و ساقط نمودن بیش از 600 فروند هواپیمای مهاجم دشمن صرفاً با استفاده از سامانه‌های پدافند هوایی و بیش از 74 فروند بالگرد تهاجمی نیروهای بعث در صحنه نبرد انجام شد.
پدافند هوایی متناسب با میزان اثرگذاری که در ایجاد امنیت دارد می‌تواند در توان دفاعی کشور نیز نقش آفرینی کند.
سامانه‌های پدافندی متنوع هستند و هر کدام ماموریت‌های ویژه خود را دارند. برخی سامانه‌ها برای انهدام اهداف پروازی در ارتفاع پایین ساخته شدند. برخی دیگر، ماموریت انهدام اهداف در ارتفاع بالا را بر عهده دارند. به همین دلیل کشورها تلاش می‌کنند با به کارگیری طیفی از تسلیحات، سطح توانمندی پدافندی خود را بالا ببرند. این سامانه‌ها برای حفاظت از اماکن حساس و استراتژیک بسیار مهم هستند.
حالا، اما پس از تعدی رژیم صهیونیستی به حریم هوایی کشورمان توجه به سیستم سامانه های پدافند هوایی برای مردم و توجه جدی‌تر به آن از سوژه‌های هر روزه افراد در کوچه و خیابان و جمع‌های خانوادگی شده است. عملکرد درخشان پدافند بی ادعای کشورمان بر خلاف ادعا های پوشالی صهیونیست‌ها بابت سامانه‌های پدافندی شان مانند گنبد آهنین و فلاخن داوود ثابت کرد که جمهوری اسلامی ایران در این سال‌ها علاوه بر پیشرفت در صنایع مختلف نظامی توانسته در سامانه‌های پدافندی خود نیز تفاوتی را با سایر کشورهای جهان برای خود ایجاد کند.


کمتر از 10 روز از عملیات شکست خورده صهیونیست‌ها در حمله به حریم هوایی کشورمان می‌گذرد. حمله‌ای که به جای آن که باعث ایجاد ترس در جامعه و یا حتی در باعث بی خوابی مردم کشورمان شود به سوژه طنزی در میان جوانان و نوجوان در فضای مجازی و حقیقی شد.
صهیونیست‌ها بامداد 5 آبان به حریم هوایی کشورمان حمله هوایی انجام دادند. طبق گزارش‌ها حمله شامل «سه موج» بوده است. ‏شواهد حاکی از آن است که شمار قابل‌توجهی از هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکایی در حمله مشارکت ‏داشتند. ‏
به لحاظ تاکتیکی هدف رژیم صهیونیستی در موج اول نابودی سامانه‌های پدافندی در موج دوم انهدام ‏تاسیسات مختلف ساخت موشک و پهپاد و در موج سوم تاسیسات مرتبط با نیروی هوا فضای سپاه پاسداران ‏انقلاب اسلامی بوده است.
اما در این بامداد یکی از سامانه‌های پدافندی کشورمان که توانست نقشی مهم را در امنیت حریم هوایی کشورمان استفاده کند. سامانه پدافندی سوم خرداد بود.
روزنامه اسراییلی کالکالیست درباره سامانه سوم خرداد نوشت: سیستم سوم خرداد با استفاده از سنسورهای نوری و حساس به حرارت قادر است هواپیماهای رادارگریز و پهپاد را از فاصله نامعلومی تشخیص دهد. این سیستم به طور مبتکرانه از دوربین برای تشخیص هدف استفاده می‌کند و نیازی به فعال کردن رادار نیست. این موضوع سوم خرداد را به تهدیدی خطرناک برای هواپیماهای اسرائیلی تبدیل کرده است.
این روزنامه اسرائیلی درباره مشک‌های «صیاد» نیز نوشت: یکی از خطرناک‌ترین موشک‌های دفاع هوایی در اختیار ایران، موشک صیاد است. این موشک که نسخه ارتقا یافته موشک آمریکایی RIM 66 است، از سال 1969 در حال توسعه و بهره‌برداری است و از لحاظ عملکرد موشک‌های جدیدتر را به چالش می‌کشد. نسخه‌ای صیاد 3 و صیاد 4 از رادار و سیستم کنترل رادیویی زمینی برای هدایت استفاده می‌کنند و از فاصله 300 کیلومتری قادر به انجام عملیات هستند. سرعت حداکثر این موشک‌ها نیز بیش از 5 ماخ است.

ایران پرسمان


با توجه به این صحبت‌ها بد نیست نگاهی به سامانه پدافندی سوم خرداد بیاندازیم.
نیروهای هوافضای سپاه در سال 1393 از سامانه جدیدی به نام سوم خرداد رونمایی کردند که طراحی مشابهی با سامانه بوک روسیه دارد. رادار آن مجهز به فناوری آرایه فازی فعال با برد 150 کیلومتری و در باند X است و 1700 المان دارد. از طرفی برای کشف اهداف خود از یک رادار دیگر به نام بشیر بهره می‌گیرد که در باند S کار می‌کند. (رادار بشیر برای اهداف پست مثل موشک‌های کروز و پهپاد به کار می‌رود)
رادار نه تنها وظیفه کشف هدف را بر عهده دارد، بلکه موشک را شناسایی کرده و دستورات لازم را برای اصلاح مسیر به آن ارسال می‌کند. می‌توان پست فرماندهی سوم خرداد را با سامانه رعد متصل کرد و یک گردان ترکیبی تشکیل داد. همچنین اپراتورها می‌توانند رادارهای سوم خرداد را خاموش کرده و مسئولیت هدایت را به رادار الکترواپتیک رعد محول کند.
همچنین سامانه پدافند هوایی سوم خرداد از فناوری ارائه فازی بهره می‌برد و توانایی تمرکز همزمان روی 4هدف و شلیک 8موشک به طرف آنها را دارد. «سوم خرداد» سامانه‌ای مستقل است و احتیاجی به همکاری همزمان با دیگر سامانه‌ها را ندارد.
یکی از قابلیت‌های مهم سامانه پدافند هوایی سوم خرداد، استفاده از موشک‌های مختلف در بردهای متفاوت است و برای مثال از موشک 9 دی با برد 30 کیلومتر به منظور مقابله با اهداف کوتاه برد و پست مثل موشک‌های کروز بهره می‌گیرد. حداکثر وزن موشکی که مناسب این سامانه باشد 300 کیلوگرم بوده و در کل از موشک طائر و صیاد 2 استفاده می‌کند. سوم خرداد می‌تواند به طور همزمان با 4 هدف درگیر شود و تا 8 موشک به سمت آنها پرتاب کند
تنها نکته قابل تأمل این است که سوم خرداد از سال 1393 تا به امروز مدام در فاز توسعه قرار داشته و همچنان در حال تکامل است. رادار این مجموعه یک آرایه فازی فعال AESA در باند X به همراه 1700 المان فرستنده و گیرنده است و می‌تواند همزمان 4 هدف را کشف کرده و با 8 موشک درگیر شود.
باید حداکثر ارتفاع درگیری سوم خرداد را 30 کیلومتر و برد آن را بیش از 200 کیلومتر دانست. برد 200 کیلومتری این سامانه را باید مدیون رونمایی از موشک سوم خرداد سپاه در رژه 31 شهریور 1401 باشیم.
سامانه سوم خرداد یک مجموعه کاملا مستقل بوده که متشکل از موشک‌ها، رادار و اتاق کنترل است و تمام این تجهیزات روی یک کامیون مستقر شده تا مأموریت بدون نیاز به عناصر دیگری اجرا گردد. تنها نقطه ضعف این سامانه، رادار اصلی آن است که می‌تواند فقط در یک جهت روی هدف درگیر و قفل شود و امکان درگیری همزمان با چهار هدف ندارد.

ایران پرسمان


سپاه برای حل مشکل فوق از رادار بشیر کمک گرفته است. پایش دائمی محیط اطراف و کشف اهداف کروز و پنهان کار با دقت بالا جزو وظایف این رادار به حساب می‌آید. همان‌طور که گفتیم، بشیر قادر است به صورت 360 درجه محیط پیرامون را رصد کند و از غافلگیری‌ها باخبر شود.
هر گردان سامانه موشکی سوم خرداد 36 موشک در اختیار دارد که شامل یک مرکز کنترل، یک رادار بشیر، چهار سامانه سوم خرداد و هشت پرتابگر می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1182372/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی قیمت دلار 5 دی 1403

کارخونه سنگ توالت دیده بودین!

پسربچه کل فاضلاب شهر رو فرستاد هوا!

شمارش معکوس «پارکر» برای لمس خورشید

مجموعه «نیکی گلسرخ» فریبا کلهر برای کودکان چاپ شد

جلیلی: همین غربی که ادعای تمدن دارد، در سوئیس خانم‌ها از سال 1971 توانستند که حق رای داشته باشند

تصاویر کانال تلگرامی پزشکیان از جلسه شورای عالی فضای مجازی در روز رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل‌پلی

رسانه عربی المعلومه: آمریکا تلاش می‌کند یک پایگاه نظامی جدید در ایجاد کند

نیروهای نظامی آمریکا و ترکیه به سوریه چه تاثیری در میدان تحولات مناطق شمالی این کشور دارد؟

چرا رژیم صهیونیستی حریف یمن نمی شود

ظاهر شدن ترامپ با استایل جدید و موهای پشت کفتری !

انصارالله: منافع آمریکا در خاورمیانه را هدف قرار خواهیم داد

پرچم جدید بر فراز سفارت سوریه در کویت برافراشته شد

وال‌استریت ژورنال: سوریه به کدام سمت می‌رود؟

بعد از سقوط سوریه، عراق را هم به کانون تهدید علیه ایران تبدیل خواهند کرد؟

ساختار اینترنت در ایران از لحاظ حقوقی مغشوش است

2ماه قبل از وقایع سوریه در نشست ویژه ایران و روسیه چه گذشت؟

چرا ارز تک نرخی نشد؟

داستانک/ فرصت کم است...

وقتی سنجاب میخواد بگه من ترسناکم!

غزه زنده است...

افزایش کارایی پنل‌های خورشیدی که با روش نانویی خنک می‌شوند

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: گام اول تحقق وعده رفع فیلترینگ عملی شد

پزشکیان در دیدار با هموطنان مسیحی: بر سر مسائل بیهوده دعوا نکنیم

ادعای «تسنیم» درباره رحمانی فضلی، زنگنه و کلانتری تکذیب شد

نخست‌وزیر لبنان خواستار خروج فوری رژیم صهیونیستی از مناطق مرزی شد

بازگشت دوباره ترامپ؛ اروپا به سمت آتش‌بس در اوکراین می‌رود؟

اوکراین اولین قسط وام 50 میلیارد دلاری غرب را دریافت کرد

پنج هلندی به دلیل درگیری با هواداران صهیونیست فوتبال در آمستردام محکوم شدند

اشپیگل: برنامه اسرائیل برای شهرک‌سازی در غزه جدی‌است

دمشق: سوریه نقش منطقه‌ای و بین‌المللی خود را باز می‌یابد

شکست استراتژی افزایش جمعیت

کشف فرار مالیاتی 7 صندوق قرض‌الحسنه

ویدئوی جذاب برداشت دارچین از جنگل

بشقاب‌پرنده مشکوک فرازمینی در آمریکا

دلیل چاقی بعد از کاهش وزن کشف شد

روایتی عاشقانه از پشت جبهه جنگ

وزیر ارتباطات دولت پزشکیان: رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل‌پلی خبر امیدآفرینی برای مردم بود

نخستین واکنش سخنگوی دولت به رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل‌پلی

رئیس عقیدتی-سیاسی فرماندهی کل قوا: دنبال حذف فضای مجازی نیستیم

دریادار ایرانی: امروز گام نخست دولت در اجرایی کردن فرامین رهبری رقم خورد

پزشکیان: اگر کسی خدا را بشناسد به راحتی زن و بچه و پیر و جوان را بمباران نمی‌کند

بررسی تمهیدات برگزاری مراسم سالگرد سردار سلیمانی در کمیسیون امنیت ملی مجلس

رسانه فرانسوی: برج ایفل تخلیه شد

درخواست مضحک وزیر خارجه صهیونیست‌ها از شورای امنیت

اشپیگل: دولت آلمان مجوز صادرات بیشتر تسلیحات به اسرائیل را صادر کرده‌است

حزب «استارمر» در بحران؛ سایه «ایلان ماسک» بر سیاست سنتی انگلیس

رییس جمهور کره جنوبی در جلسه بازجویی روز چهارشبنه حاضر نمی‌شود

انتقاد چین به گزارش پنتاگون در مورد توانمندی نظامی پکن