ایران پرسمان

آخرين مطالب

جزئیات کشف مهمترین باگ امنیتی سیستم بانکی/شناسایی 230 آسیب در 3 روز دانش و فناوری

جزئیات کشف مهمترین باگ امنیتی سیستم بانکی/شناسایی 230 آسیب در 3 روز
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /در چهار روز رقابت‌های هکرهای کلاه سفید اهداف برای شناسایی آسیب‌های سامانه‌های دو بانک، یک شرکت بیمه‌ای و چندین شرکت بخش خصوص تعریف شد و تیم‌های حاضر علاوه بر شناسایی 230 آسیب موفق به کشف مهمترین آسیب در سامانه یکی از بانک‌های کشور شدند.
امنیت سایبری به معنای محافظت از سیستم‌های متصل به اینترنت شامل سخت‌افزار، نرم‌افزار و داده‌ها در برابر تهدیدات دیجیتال است. این روش هم توسط افراد و هم توسط سازمان‌ها برای جلوگیری از نفوذ غیرمجاز به پایگاه‌های داده‌ و سایر سیستم‌های دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد.
حملات هکرها یکی از مهم‌ترین تهدیداتی است که معمولاً برای نفوذ، اصلاح، پاک کردن، تخریب یا باج‌گیری سیستم‌ها و داده‌های محرمانه کاربر یا سازمان طراحی شده‌اند. یکی از روش‌هایی که برای کنترل و خنثی کردن حملات هکرها می‌تواند استفاده شود، بکارگیری رویکردهای تدافعی در امنیت سایبری است.
از این رو همگام با تحول فناوری، انواع تهدیدات مختلف و جدیدی در حوزه امنیت سایبری به وجود می‌آیند و یا به شکل پیشرفته‌تری تبدیل می‌شوند. در حال حاضر تهدیدات امنیتی مختلفی وجود دارد که شامل این موارد می‌شود:
بدافزارها
بدافزارها (Malware) دسته‌ای از نرم‌افزارهای مضر هستند که در آن هر فایل یا برنامه‌ای می‌تواند برای آسیب رساندن به کاربر کامپیوتر به سلاحی خطرناک تبدیل شود. این شامل انواع مختلفی از بدافزارها مانند کرم‌ها، ویروس‌ها، تروجان‌ها و جاسوس‌افزارها است.
باج افزارها
باج‌افزارها (Ransomware) نوعی بدافزار هستند که در آن یک مهاجم یا به‌ اصطلاح یک هکر، فایل‌های سیستم کامپیوتری شخص یا سازمان قربانی را معمولاً از طرق مختلفی رمزگذاری می‌کند و به دنبال آن در ازای رمزگشایی و انتشار این فایل‌ها، از کاربر باج‌خواهی می‌کند.
مهندسی اجتماعی
مهندسی اجتماعی (Social Engineering) نوعی روش حمله است که بر تعامل انسان با انسان متکی است و کاربران را فریب می‌دهد تا با دور زدن پروتکل‌های امنیتی، اطلاعاتی که معمولاً ایمن هستند را بدست آورند.
فیشینگ
نوعی مهندسی اجتماعی محسوب می‌شود که شامل ارسال ایمیل‌ها یا پیام‌های متنی جعلی است که به نظر می‌رسد منشأ آن از منابع قانونی باشد. این پیام‌ها معمولاً مخاطبان گسترده‌ای را هدف قرار می‌دهند. هدف این پیام‌ها سرقت اطلاعات حساس مانند جزئیات کارت اعتباری یا اعتبار ورود به سیستم است.
تهدیدهای داخلی
تهدیدهای داخلی مربوط به نقض یا ضررهای امنیتی است که توسط عوامل انسانی مانند کارمندان، پیمانکاران یا مشتریان ایجاد می‌شود. این تهدیدها می‌توانند مخرب یا غیرعمدی باشند.

ایران پرسمان


حملات مرد میانی
حملات Man-in-the-Middle (MitM) یا حملات مرد میانی، حملات نظارتی هستند که در آن مهاجم، پیام‌ها را بین دو طرف که مستقیماً با یکدیگر در ارتباط هستند، ره‌گیری و ارسال می‌کند.
در این بین امنیت سایبری همواره با مسائلی مانند هکرها، از دست دادن داده‌ها، حریم خصوصی، مدیریت ریسک و تکامل استراتژی‌های امنیت سایبری دست و پنجه نرم می‌کند و هر چند که تعداد حملات سایبری در طول سال‌های آینده رو به فزونی می‌گذارد، ولی چالش‌های کلیدی در امنیت سایبری وجود دارد که مستلزم توجه مداوم‌ هستند.
«سازگاری با تهدیدات در حال تغییر»، «مدیریت حجم داده‌ها»، «کمبود نیروی انسانی متخصص»، «شکاف مهارتی» و «مدیریت حملات زنجیره تأمین و ریسک‌ها» نمونه‌هایی از این چالش ها به شمار می‌رود.
یکی از مهم‌ترین موانع در امنیت سایبری، تغییر مستمر چشم‌انداز خطرات امنیتی است. ظهور فناوری‌های جدید و کاربردهای بدیع یا متفاوت آنها، راه را برای روش‌های جدید حمله هموار می‌کند. به‌روز ماندن با این تغییرات و پیشرفت‌های مکرر در حملات و اقدامات حفاظتی، کاری اساسی و در حین حال سخت محسوب می‌شود. 
این انگیزه‌ای شد تا در اولین المپیک فناوری 2024، بخش امنیت سایبری بدون هیچ محدودیتی در برگزاری و یا پذیرش تیم‌ها مورد توجه قرار گیرد و منطقه بین‌المللی نوآوری ایران اولین مکانی برای گردهمایی شکارچیان کلاه سفید باشد تا در زیر یک سقف جمع شوند و آسیب‌های برخی از سامانه‌های خدمت‌رسان را شناسایی و کشف کنند.
بر این اساس از روز سه‌شنبه اول آبان لیگ امنیت سایبری در دو بخش «هک سخت افزاری» و «باگ بانتی» برگزار شد و روز گذشته، جمعه 4 آبان به کار خود پایان داد.

ایران پرسمان


رقابت سایبری از مرحله انتخابی تا فینال
مجتبی مصطفوی، دبیر لیگ امنیت سایبری المپیک فناوری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه روز گذشته جمعه 4 آبان رقابت هک سخت‌افزاری را برگزار کردیم، گفت: این آخرین رقابت رویداد المپیک سایبری بود و تیم‌های برتر مشخص شدند.
وی ادامه داد: در کنار این رقابت، مسابقه کشف آسیب پذیری یا باگ بانتی را برگزار کردیم که در مدت 4 روز بیش از 230 حفره امنیتی از سامانه‌های مختلف شناسایی و گزارش شده است.
مصطفوی برگزاری همایشی روز دوشنبه، 7 آبان با عنوان «همایش ملی هکرهای دوست داشتنی» را از دیگر بخش‌های این رویداد دانست و اظهار کرد: در این رویداد ارائه‌های فنی را از سوی متخصصان داخلی و همچنین متخصصانی از کشور روسیه خواهیم داشت.
رده‌بندی‌های تیمی
دبیر لیگ امنیت سایبری در خصوص رده بندی تیم‌ها توضیح داد: در بخش رقابت مقدماتی این لیگ 400 تیم شرکت کردند و از میان آنها 10 تیم برای حضور در رقابت «حمله و دفاع» و 10 تیم نیز برای حضور در رقابت‌های «هک سخت افزاری» انتخاب شدند.
مصطفوی خاطر نشان کرد: در فینال رقابت «حمله و دفاع» که روز پنج شنبه 3 ابان به کار خود پایان داد، تیم‌هایی که به زیر ساخت‌های دیگر تیم‌ها حمله می‌کردند، امتیاز مثبت دریافت می‌کردند و هر تیمی که به زیر ساختش حمله موفق صورت می‌گرفت، امتیاز منفی دریافت می‌کرد و مجموع امتیازات منفی و مثبت هر تیم محاسبه و امتیاز نهایی آنها مشخص می‌شد.
به گفته وی بر این اساس 3 تیم در رقابت حمله و دفاع و 3 تیم در بخش هک سخت افزاری انتخاب شدند که در اختتامیه المپیک فناوری معرفی می‌شوند و جوایزی دریافت خواهند کرد.
مصطفوی با اشاره به جزئیات لیگ هک سخت‌افزاری گفت: در این لیگ تیم‌ها برای هک سخت افزارهایی مانند کارت‌های هوشمند که برای تردد استفاده می‌شوند، بردهای الکترونیکی، تجهیزات IOT و غیره با یکدیگر به رقابت پرداختند. این لیگ یک روزه بود که روز جمعه برگزار شد و تا پایان رقابت‌های روز گذشته ادامه داشت. تیم‌ها بر اساس میزان چالش‌هایی که حل کردند امتیاز دریافت می‌کردند و در نهایت تیم‌های اول تا سوم انتخاب شدند.

ایران پرسمان


کشف بزرگترین آسیب سیستم بانکی
به گزارش ایسنا، یکی از بخش‌های هیجان انگیز این رقابت کشف باگ‌ها و آسیب‌های سامانه‌ها بود. این سامانه‌ها به درخواست برخی از شرکت‌ها و دو بانک و یک شرکت بیمه‌ای برای بررسی آسیب‌پذیری‌ها به این لیگ معرفی شدند و تیم‌های هکری کلاه سفید باید در طی روزهای برگزاری اقدام به کشف و شناسایی این آسیب‌ها و ارائه گزارش به داوران می‌کردند.
یکی از تیم‌های شکارچی موفق به کشف بزرگترین باگ سامانه یکی از بانک‌ها شد.
یکی از اعضای این تیم کلاه سفید در خصوص این کشف به ایسنا گفت: آسیبی که ما موفق به شناسایی آن شدیم، باگی است که مهاجم می‌تواند لینکی را آماده و به کاربری که وارد حساب خود می‌شود، ارسال و آن کاربر را قربانی کند، چون با یک کلیک کاربر بر روی آن، کل حساب فرد برای مهاجم ارسال خواهد شد.
وی تاکید کرد: این بانک برای جلوگیری از حملات و ارتقای امنیت سامانه خود نیاز دارد تا فیچر خود را به گونه دیگری برنامه‌ریزی کند تا تایید کاربر را بخواهد و بدون تایید کاربر نباشد.
کوچکترین شکارچی با 16 سال سن
نیما غلامی، کوچکترین شکارچی رقابت باگ بانتی لیگ امنیت سایبری المپیک است که در این رقابت شرکت کرده و موفق به شناسایی برخی از باگ‌ها شده بود.
وی که دانش‌آموز رشته کامپیوتر است، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: من از 14 سالگی شروع به شناسایی باگ ها کردم و تاکنون توانسته‌ام باگ دو سایت خارجی را شناسایی و گزارش آن را ارسال کنم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1179477/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران و مدیرکل مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد به استان مرکزی

جانبازان شیمیایی در کنفرانس (OPCW) شرکت می‌کنند

بازسازی 1200 تصویر شهید استان قزوین با استفاده از هوش‌مصنوعی

وظیفه ما تو این شرایط چیه؟!

4گوشه دنیا/ اعترافات قاتل سریالی استرالیا قتل 3نفر با انگیزه خرید مواد مخدر

استوری/ بر همه واجب است که اینها را بیرون کنند

11 خودروی خودران فینالیست به مصاف هم می‌روند

عکس‌های جدیدی از ردپای غبارآلود یک دنباله‌دار

تولید واژینوسکوپ نانویی دامپزشکی برای افزایش سرعت و دقت در لقاح مصنوعی

آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور

ریزش 5 میلیونی سکه در بازار

برداشت و واریز وجوه در صرافی‌های ایرانی به حالت عادی خود بازگشت!

بیمه دی، پایدار در رشد سودآوری

سفر مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران و مدیرکل تسهیلات رفاهی بنیاد به استان مرکزی

پیکر شهید دکتر «علی حیدری» در حرم امام خمینی(ره) آرام گرفت

پاسخگویی سرپرست بنیاد شهید آذربایجان‌شرقی به تماس‌های ایثارگران در «سامد»

دیدار نماینده ولی‌فقیه در استان البرز و امام‌جمعه کرج با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

مسابقات ماهیگیری جانبازان نخاعی و قطع عضو کشور در رامسر مازندران برگزار شد

جانباز 70 درصد شهید «علی اکبرحسینی» به همرزمان شهیدش پیوست

دست نقاش طبیعت در محور توسکستان

پرش زیبای قزل آلای قهوه ای

موشن گرافیک؛ پناه بگیرید!

خب تمام شد!

ساخت بینی مصنوعی که از میوه فاسد تا سرطان را تشخیص می‌دهد

کوچکترین باتری زیستی لیتیومی جهان برای ایمپلنت‌ها ساخته شد

کتاب "پاییز آمد" درباره فخر السادات موسوی نوشته شده است

گوشه‌ای از زندگی و آثار مرتضی نعمت‌الهی

عراق: حملات اسرائیل به ایران تلاشی برای گسترش درگیری در منطقه است

اعتراض عباس عبدی به بلاتکلیفی دولت در تصمیم‌گیری برای بنزین

اظهارات سخنگوی دولت درباره تجاوز اسرائیل: خسارات محدودی وارد شده است

اسرائیل از کدام مسیر به ایران حمله کرد؟

مصر: هر اقدامی که امنیت و ثبات منطقه را تهدید کند، محکوم است

واکنش اردن و کویت به تجاوز اسرائیل به ایران

ادعاها درباره حمله هکرهای چینی به کمپین کامالا هریس

یورش اشغالگران به طولکرم

آغاز انتخابات پارلمانی در گرجستان

ارتش آلمان موشک‌های تاروس خود را 2 برابر می‌کند

واشنگتن پست برای نخستین بار از نامزد‌های ریاست جمهوری آمریکا حمایت نمی‌کند

سرمقاله ابتکار/ اعتراض! باتجویز صاحبان رانت!

معنای تشدید حملات موشکی گروه‌های عراقی علیه اسرائیل

سرمقاله رسالت/ بازی در سیاست!

عامل اصلی گران شدن ارز در روزهای اخیر از زبان وزیر اقتصاد احمدی‌نژاد

افتتاح حساب وکالتی برای خرید خودرو امروز به اتمام می‌رسد

29 همت از مطالبات گندمکاران پرداخت شد

بررسی شاخص‌های کلان اقتصادی در کمیسیون تلفیق بودجه 1404

ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا؛ سکه به کانال 51 میلیون تومان بازگشت

صعود 24 هزار واحدی شاخص بورس

تکذیب ادعای پیمانکار فرودگاه امام؛ ازسرگیری پرواز خارجی امشب

سامانه «نظام پیشنهادات ایثارگران» راه اندازی شد

خیلی تاثیرگذار بود!