ایران پرسمان

آخرين مطالب

استفاده از آووکادو برای جلوگیری از فاسد شدن غذاها دانش و فناوری

استفاده از آووکادو برای جلوگیری از فاسد شدن غذاها
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /دانشمندان از ترکیبات به دست آمده از دانه‌های آووکادو در بسته‌بندی مواد غذایی استفاده کردند تا به از بین بردن میکروب‌ها و هشدار در مورد فساد مواد غذایی کمک کند.
اکثر مواد بکار رفته در بسته‌بندی مواد غذایی فقط به عنوان یک مانع در برابر باکتری‌ها عمل می‌کنند، اما در واقع میکروب‌ها را از بین نمی‌برند. اکنون یک ماده آزمایشی جدید دقیقاً این کار را انجام می‌دهد، ضمن اینکه زمانی که ماده غذایی در حال فاسد شدن است، تغییر رنگ می‌دهد تا هشدار دهد.
گفتنی است که این ماده جدید برای استفاده در بسته‌بندی‌های مواد غذایی از دانه‌های آووکادو ساخته شده است.
این ماده در حال حاضر توسط گروهی به سرپرستی پروفسور ویلیام چن بیل(William Chen Bill) در دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور در حال توسعه است. ویلیام دانشمندی پرمشغله است، زیرا اخیراً نوآوری‌هایی مانند امولسیفایر غذایی ساخته شده از ضایعات جو، جایگزین روغن پالم مبتنی بر جلبک و سینی‌های غذای ساخته شده از پر مرغ را توسعه داده است.
ویلیام و همکارانش در این پروژه جدید، دانه‌های دور ریخته‌ شده آووکادو را فرآوری کردند تا سه ترکیب طبیعی به نام کاتچین(catechin)، اسید کلروژنیک(chlorogenic acid) و رنگدانه‌ای به نام پرسیورانجین(perseorangin) از آنها استخراج کنند.
دو ماده اول با آسیب رساندن به غشای سلولی میکروب‌ها، باکتری‌های مضری مانند استافیلوکوکوس اورئوس(Staphylococcus aureus) و ای کولی(Escherichia coli) را از بین می‌برند. از طرف دیگر، پرسیورانجین در واکنش به تغییر سطح pH تغییر رنگ می‌دهد. این سطوح به دلیل تولید ترکیبات نیتروژن توسط باکتری‌هایی که از غذاهای پر پروتئین مانند گوشت یا ماهی تغذیه می‌کنند، افزایش می‌یابد.
در حالی که دانه‌های آووکادو مواد فعال موجود در این ماده جدید را فراهم می‌کنند، بخش عمده‌ای از مواد از نشاسته برداشت‌شده از دانه‌های دور ریخته شده میوه‌های خارگیل و جک‌فروت تشکیل شده است.
در آزمایشات آزمایشگاهی، میگوهای خام به همراه مقداری از این مواد در ظروف پتری قرار داده شدند. هنگامی که میگوها شروع به فاسد شدن کردند، این مواد با تغییر رنگ از زرد به قهوه‌ای هشدار دادند. نکته مهم اینکه این هشدار دو روز قبل از تغییر رنگ یا بوی میگو صادر شد.
ویلیام چن می‌گوید: ما یک پوشش غذایی جدید ایجاد کرده‌ایم که انتظار می‌رود با استفاده از قدرت طبیعت، یعنی ترکیبات ضد میکروبی و ضد فساد موجود در دانه‌های دور ریخته شده آووکادو، تأثیر عمیقی بر کاهش هدر رفت مواد غذایی داشته باشد.
این در واقع اولین ماده‌ای نیست که ما می‌بینیم تغییر رنگ می‌دهد تا در مورد فاشد شدن غذاها هشدار دهد، اما هیچ یک از آنها از دانه‌های آووکادو استفاده نکرده بودند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1172344/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت تخم مرغ امروز 14 مهر 1403

سازه‌های منحصربفرد در چین؛ آسمان خراش هایی با نمای طبیعت

ترکیب درصد های مختلف رنگ‌ها و نتیجه حیرت انگیز آن‌ها

مهربانی با دست فروشان

بازنگری در برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان با رویکرد تحولگرا و با مشورت نخبگان

فضاپیمای جدید شرکت «بلو اوریجین» دوشنبه پرتاب می‌شود

3 کتاب معرفی شده توسط مهران مدیری

داستانک/ شعارهای مجازی

واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی به اقدام ضدایرانی پارلمان لیتوانی

لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» به مجلس ارسال شد

فارن پالیسی: اتفاقات اخیر، این احتمال را که ایران تصمیم به ساخت سلاح هسته‌ای بگیرد، تقویت می‌کند

اصابت موشک حزب‌الله به ساختمانی در کرمیل

حمله موشکی حزب‌الله لبنان به الجلیل

نیویورک تایمز: نگرش‌ مثبت نسبت به نصرالله در خاورمیانه افزایش یافته است

6 حمله جدید رژیم اسرائیل به ضاحیه بیروت

حمله مقاومت عراق به 3 هدف حیاتی در سرزمین‌های اشغالی

افزایش نیرو و تسلیحات در دستورکار ناتو

دوازدهمین بیانیه عملیاتی امروز حزب‌الله

بزرگترین تاسیسات هسته‌ای جهان در شمال فرانسه احداث می‌شود

کیش، میزبان 100 فوق تخصص و استاد از دانشگاه های علوم پزشکی کشور

بورس بر مدار کاهش

بازگشت دوباره تالار مجازی بورس

اینفلوئنسرهای ایرانی از تبلیغات 6 همت درآمد کسب کردند

صادرات به برزیل 2.5 برابر شد

ارزش دارایی های صندوق بازنشستگی کشوری چقدر است؟

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی بنیاد:/ سخن گفتنی و جای ماندنی برای ماندگاری در دنیای دیجیتال ضروری است

نخستین دوره مسابقات فوتبال "جام شهدا" برگزار می شود

شورای حج تمتع بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شد

سوال چهاردهم از مسابقه سراسری "زمزم حیات"

در برنامه از آسمان مطرح شد؛/ جانبازان در هر زمان جانشان را برای آسایش مردم تقدیم می کنند

برگزاری مراسم شب‌های قدر در جوار مزار شهدای گمنام

حجت الاسلام والمسلمین شهیدی:/ حضرت علی(ع) بی کرانه‏ ترین شکوه خلقت است

بازدید از پروژه مرکز فرهنگی ، ورزشی و توان بخشی استان گیلان -

سواری گرفتن بچه زرافه از مادرش

یوزپلنگ مهشاد و 4 توله‌اش دوباره رخ‌نمایی کردند

سریع‌ترین پشتک‌زن دنیای حیوانات

جنگ ترسناک کروکودیل گرسنه با گله شیرها بر سر لاشه یک گاو وحشی

تقدیر از دو استاد اخترفیزیک در هفته جهانی فضا

رمز در ادامه دادن هست!

محمد هاشمی: اقتصاد رژیم صهیونیستی به فروپاشی نزدیک می‌شود

نماینده مجلس: موشک‌های فوق پیشرفت ایران آماده شلیک است

آخرین وضعیت حقوقی پرونده حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه از زبان معاون پزشکیان

انتقاد شدید عراقچی از بی‌عملی شورای امنیت در برابر جنایات رژیم صهیونیستی

گززارش بقائی از دیدار وزرای خارجه ایران و سوریه: بسیار مفید بود

کاهش نرخ بیکاری در تابستان امسال به 7.5 درصد

بازیگوشی موش های خرما درون لوله پلاستیکی

شهر زیبای وین در اتریش

مسیر زیبای آبشار ویسادار در گیلان

ابزار جالب فنی برای انجام راحت کارها

تربیت گربه یا تربیت شاه؟