ایران پرسمان

آخرين مطالب

باید از تصمیم مقامات ارشد کشور حمایت کنیم، رفتارهای جناحی اکنون مانند سم است تحلیل روز

باید از تصمیم مقامات ارشد کشور حمایت کنیم، رفتارهای جناحی اکنون مانند سم است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مهدی بیک اوغلی| با مرور برخی رسانه‌ها در روزهای اخیر، متوجه خط رسانه‌ای عجیبی می‌شویم که در آن به جای همراهی با رویکردهای اصلی کشور مدام بر طبل اتخاذ تصمیمات شتابزده و هیجانی کوبیده می‌شود. این در حالی است که کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی بیشتر از هر عامل دیگری، کشور به رویکردهای خردمندانه و راهبردهای دوراندیشانه نیاز دارد.
برخلاف برخی رسانه‌های حاکمیتی که مدام با طرح این پرسش که چرا دولت اقدام به شلیک موشک‌های بالستیک نمی‌کند؟ دولت را می‌نوازند منصور حقیقت‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است در قانون اساسی ایران این شورای عالی امنیت ملی کشور به عنوان یک نهاد بالادستی است که در مسائل راهبردی وظیفه تعیین نقشه راه و انجام سیاستگذاری‌ها را به عهده دارد. شورایی که سران و مقامات سه قوه همراه با متولیان نیروهای مسلح در آن عضویت دارند و مبتنی بر شرایط خاص کشور، منطقه و جهان وظایف هر کدام از بخش‌های اجرایی را تعیین می‌کنند. در واقع دولت نه تصمیم‌گیر نهایی بلکه تنها مجری سیاست‌هایی است که شعام ترسیم می‌کند. حقیقت‌پور در عین حال معتقد است اتخاذ رویکردهای جناحی و سیاسی در مواجهه با مسائل راهبردی و ملی مانند سم مهلکی است که به مصالح عمومی و منافع ملی آسیب می‌رساند.
این روزها در شرایط حساس منطقه‌ای، برخی جریانات تلاش می‌کنند در آتش التهاب بدمند. این گروه‌ها از دولت انتقاد می‌کنند. بعضا این افراد در رسانه‌های رسمی هم این مطالبات را مطرح می‌کنند. شما فکر می‌کنید بهترین تصمیم برای مواجهه با بحران فعلی چیست؟
شرایط به ‌شدت حساس است و ایران باید با دقت و مطالعه مناسب عمل کند. به نظرم مقامات مسوول کشورمان در مواجهه با رخدادها، هوشمندانه، پخته و اصولی عمل کرده و تصمیم درست را در راستای منافع ملی کشور اتخاذ می‌کنند. در این روزهای حساس، مسوولان همه جوانب را باید ببینند و نهایتا کاربردی‌ترین، ارزان‌ترین و موثرترین راهبرد را انتخاب کنند. راهکار انتخاب شده برای مواجهه با رفتارهای جنون‌آمیز اسراییل و نتانیاهو ممکن است شبیه به وعده صادق باشد یا اینکه راهبرد متفاوتی اتخاذ شود. نهایتا باید اجازه داده شود مدیران و مقامات مسوول کشور در این مقطع حساس تصمیم بگیرند. رسانه‌ها هم موظف هستند در این خطوط کلی نظام حرکت کنند و نباید در شرایط فعلی ساز جداگانه زد.
وظیفه شورای عالی امنیت ملی کشور هماهنگ کردن تمام این قطعات مختلف پازل با سیاست‌های کلان نظام است. شخصا منتقد رویکردهای صدا و سیما در مواجهه با این حوادث هستم. من شنیدم که مجری و کارشناس برنامه می‌گفت، بهترین زمان حمله برای انتقام گرفتن از رژیم اسراییل زمانی است که رییس‌جمهور در سازمان ملل در حال نطق است. این روند را مناسب نمی‌دانم. صدا و سیما و سایر رسانه‌های حاکمیتی باید سیاست‌های متخذه نظام را حمایت کنند نه اینکه باعث به وجود آوردن دو قطبی در خصوص حمله کردن یا حمله نکردن شوند. نهایتا هم توپ را به زمین دولت می‌اندازند!
اگر مقامات ارشد کشور تصمیم گرفتند که پاسخ داده شود همه باید از آن حمایت کنیم و اگر تصمیم به صبر استراتژیک شد، همه باید از این تصمیم تبعیت کنند. ما حق نداریم یکدستی و وفاق سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور را با تندروی و رفتارهای رادیکال به هم بریزیم. ما باید تابع سیاست‌ها، مقررات، ضوابط و... نظام باشیم و از آن حمایت کنیم.
اساسا کدام نهاد و کدام ساختار در ایران در خصوص یک چنین مواردی تصمیم‌سازی می‌کند؟ آیا دولت به تنهایی مسوول اتخاذ این نوع تصمیمات است؟
سیاست‌های کلان این‌چنینی در اختیار نهاد شورای عالی امنیت ملی است که نهادی فراقوه‌ای است. اتفاقا دیبر این نهاد همان فردی است که از زمان دولت سیزدهم فعالیت‌های خود را آغاز کرده است. دولت در این زمینه به تنهایی تصمیم‌گیر نیست و تنها مجری نهادهای بالادستی است. اگر شورای عالی امنیت ملی تصمیم بگیرد که فلان واکنش داده شود، دولت باید اجرا کند. واکنش وزارت خارجه و نیروهای مسلح هم توسط این نهاد مشخص می‌شود. دولت به تنهایی در این زمینه به تنهایی نقشی ندارد. ترکیب این شورا هم با حضور سران و مدیران سه قوه همچنین نیروهای مسلح است. مصوبات شورا هم نهایتا باید به تایید رهبر انقلاب برسد. در این مقطع حساس همه باید گوش به فرمان مقامات کشور باشند. هر تصمیمی که شورای عالی امنیت ملی گرفته، باید از سوی همه جریانات و گروه‌ها پذیرفته شود.
برخوردهای جناحی و سیاسی با موضوعاتی که با منافع ملی و کلان کشور سر و کار دارد، چه خطراتی را ممکن است ایجاد کند؟
این رفتارهای جناحی در مورد موضوعات راهبردی مانند سم است و به منافع کشور آسیب می‌زند. در نظام تصمیم گرفته می‌شود که برجام اجرایی شود. 4 نفر تندرو جلوی مصوبه را می‌گیرند، ابراز دلواپسی کرده، آن را آتش می‌زنند و اجازه اجرای آن را نمی‌دهند. هیچ کس حق ندارد از خطوط تعیین شده نظام عبور کند. کارشناس هم باشیم، تحلیل‌های‌مان که بر خلاف منافع ملی باشد، اثربخش نیست. فرد می‌تواند نظراتی داشته باشد اما وقتی فرد در تریبون صدا و سیما قرار می‌گیرد باید ارزیابی‌هایی ارائه کند که در راستای منافع ملی و مصوبات نهادهای بالادستی باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1170809/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش قیمت سکه و طلا؛ نوسان دلار در کانال 68 هزار تومان

پاییز رویایی جاده دیلمان در گیلان

لحظه هولناک ریزش یک ساختمان در هند

استراحت و گردش بچه های ‌قو بر روی بالهای مادرشان

اروپایی‌ها اینجوری غذای ایرانی سفارش می‌دهند!

چند تا گره کاربردی و مفید

توضیح جالب علمی برای تغییر فصل ها

جادوی نوشتن از دید دکتر شکوری

تقاضای فعال اصلاح‌طلب از پزشکیان و عارف

واکنش مقامِ وزارت راه به تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه کشتیرانی ایران

عراقچی: اگر قدرت نباشد، دیپلماسی ابتر خواهد ماند

نتانیاهو درصدد برکناری رئیس شاباک

انفجار در غرب کابل

حزب‌الله برای نخستین بار «حوسن» را هدف قرار داد

همشهری زیر تیغ شورا

سعید جلیلی باز حذف شد!

تحول در تلویزیون؟... کدام تحول؟

اعتماد ابتکار به ترامپ

اظهارات دبیر انجمن خودروسازان ایران درباره واگذاری سهام خودروسازان به بخش خصوصی

تصویب دستورالعمل بانک‌های تخصصی تا یک ماه آینده

اسب آبی بچه خود را می کشد

تصاویری شگفت‌انگیز از بزرگترین نیروگاه خورشیدی ساحلی جهان در چین

راهکارهای تقویت و توسعه ارتباطات بین دانش‌بنیان‌های معدنی و صنایع معدنی

یک رصد از سطح سیاره ی مریخ

شعر اول آرش پورعلیزاده در مرحله نهایی رقابت شاعران

قالیباف: به قول شهید خرازی «نداریم، نمی‌تونیم، نمی‌شه» شعار تنبل‌هاست

پزشکیان: درباره رفع فیلترینگ به نگاه مشترک میان سران رسیده‌ایم

تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب منتشر خواهد شد

جلیلی: شعار می‌دادند هم سانتریفیوژ بچرخد هم اقتصاد؛ نتیجه این شد

شمار شهدای غزه به مرز 44 هزار نفر رسید

کابینه وفاداران، نه هم حزبی‌های استخوان‌دار

نحوه اطلاع از برنامه زمانبندی خاموشی‌های برق

تعامل فعالان اقتصادی و بورس برای تداوم رشد بازار سرمایه

انتقاد کارشناس صنعت خودرو: افزایش قیمت خودروی داخلی در حالی است که مشتریان از کیفیت آنها راضی نیستند

مداحی چادر سوخته

مداحی زیبای حاج عبدالرضا هلالی

مهارت راننده زن ایرانی پشت فرمان تریلی

زیبایی خیره کننده آبشار فوماسینیا در کشور برزیل

حرکات جالب یک زن برای سرو قهوه در ایتالیا!

ششمین پرتاب آزمایشی «استارشیپ» فردا انجام می‌شود

شعر انتخابی سمانه خلف‌زاده در مرحله نیمه‌نهایی رقابت شاعران

اتحادیه اروپا شرکت کشتیرانی ایران را تحریم کرد

برنامه «صد روز با رییس‌جمهور» امشب پخش می‌شود

بادامچیان: همیشه فیلترینگ بوده، خیلی بزرگش می‌کنند

میثم مطیعی از پیام رهبر انقلاب به آوارگان لبنانی خبر داد

جلیلی: جهان را نباید در آمریکا خلاصه کرد

مدیر آنروا: اگر آنروا متوقف شود مسئولیت هر اتفاقی که برای فلسطینیان بیفتد با اسرائیل خواهد بود

رکورد صادرات تسلیحات آلمان به دلیل جنگ اوکراین

در میانۀ جنگ و آتش‌بس؛ تحلیل «زیدآبادی» از سفر لاریجانی

علیه کاسبان ترس