گوناگون/ چرا توریست های مسلمان بیشتر به استرالیا سفر میکنند؟
خواندنی ها
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - خبرآنلاین / استرالیا یکی از کشورهایی است که به طور عمده میزبان گردشگران مسلمان بوده است. چند سالی است که حوزهای به نام گردشگری حلال در حال گسترش بوده و برخلاف انتظار حتی کشورهای غیراسلامی در تلاش هستند که با تغییرات و تبلیغات مناسب، بتوانند گردشگران مسلمان را که به قوانین شریعت اسلامی پایبند هستند به سوی خود بکشانند.
استرالیا یکی از کشورهایی است که به طور عمده میزبان گردشگران بسیاری از کشورهای مختلف به خصوص از جنوب شرق آسیا بوده و با توجه به مسلمان بودن بسیاری از گردشگرانی که از این کشورها به استرالیا میآیند، مسئولان صنعت گردشگری این کشور تلاش کردهاند که با ایجاد تغییراتی در خدمات خود (هتلها، حمل و نقل و مراکز تفریحی) این گردشگران را میزبانی کنند.
به طور کلی جامعه استرالیا جامعه باز و متنوعی است؛ جامعه استرالیا فرهنگهای مختلف را در خود پذیرفته و جشنها و مراسم منحصر به فرد افراد از فرهنگها و ادیان گوناگون در این کشور دیده میشود. جشنها و مراسم اسلامی به طور گسترده در سراسر استرالیا توسط جوامع مسلمان این کشور برگزار میشود و بزرگترین جشن آن جشنواره و نمایشگاه عید چند فرهنگی(MEFF) در سیدنی است. مسلمانان مالایی بزرگترین جامعه مسلمان در استرالیا هستند و جوامع مسلمان بزرگ دیگری هم وجود دارند که از کشورهایی مانند بنگلادش، ترکیه، لبنان و سودان تشکیل شدهاند.
با کمک برنامه چند فرهنگی دولت ایالت ویکتوریا، موزه اسلامی استرالیا در سال 2014 در تورنبری، واقع در 10 کیلومتری خارج از مرکز شهر ملبورن افتتاح شد. این موزه اولین موزه اسلامی در استرالیا است و هدف آن از بین بردن کلیشهها از دین اسلام است.
صنعت گردشگری در استرالیا تا قبل از شیوع کووید-19 وضعیت بسیار خوبی داشته و در سال 2018 حدود 8,5 میلیون گردشگر بینالمللی از استرالیا بازدید و 43 میلیارد دلار هزینه کردند. کشورهای جنوب شرق آسیا از جمله کشورهایی هستند که بیشترین گردشگر را به استرالیا دارند. گردشگران اندونزیایی در سال 2018، 0.8 میلیارد دلار ، گردشگران مالزیایی 1.3 میلیارد دلار و گردشگران سنگاپوری 1.5 میلیارد دلار در طول مدت اقامت خود در استرالیا خرج کردند.
این باعث شده که سرمایهگذاریهایی در حوزه گردشگری حلال در استرالیا صورت گیرد و سازمانهای گردشگری در استرالیا تلاشهای زیادی را برای جلب توجه گردشگران مسلمان از طریق چندین طرح و کمپین انجام دهند. در سال 2015، سازمان گردشگری استرالیا (Tourism Australia) یک راهنمای بازدید برای گردشگران مسلمان منتشر و در یک بخش از وبسایت خود حوزه گردشگری حلال را اضافه کرد، که رستورانهای حلال در بزرگترین شهرهای استرالیا را معرفی میکند. آژانسهای گردشگری منطقهای نیز در معرفی استرالیا به عنوان یک مقصد گردشگری مناسب مسلمانان، رویکرد فعالی را در پیش گرفتهاند.
غذاها و رستورانهای حلال در استرالیا به دلیل حضور اقلیت مسلمان در این کشور به خصوص در شهرهای بزرگ در سالهای اخیر رشد زیادی داشته است. به طور کلی طیف گستردهای از غذاهای حلال در این کشور وجود دارد: از کبابهای ساده گرفته تا مکانهای مجلل و محصولات غذایی حلال تولید شده در استرالیا که در سوپرمارکتها در دسترس است. رستورانهای حلال در استرالیا زیاد هستند و گواهینامه حلال را دارند. البته این رستورانها کلمه حلال را براساس استانداردهای خود نمایش داده زیرا در حال حاضر، هیچ مرجع رسمی تأیید رستوران حلال در استرالیا وجود ندارد. اکثر دانشگاههای استرالیا هم غذای حلال را سرو میکنند.
خبرگزاری ایکنا نوشته: در عین حال، استرالیا دارای سیستم قوی گواهینامه حلال برای غذاهای تولید شده است؛ مرجع صدور گواهینامه حلال استرالیا(HCA) در سال 1993 تأسیس شد و یکی از اعضای مؤسس شورای جهانی حلال و شورای جهانی غذای حلال است.
هتلهای مناسب مسلمانان در همه شهرهای بزرگ استرالیا وجود دارد. اکثر آنها الکل را از فهرست خود حذف کرده و علاوه بر ارائه غذای حلال، اطلاعاتی در مورد رستورانهای مناسب مسلمانان در منطقه خود ارائه میدهند. برخی هتلها مانند هتل Reandezvous در مرکز ملبورن و The Grace Hotel در مرکز شهر سیدنی در صورت نیاز، به مسافران جانماز میدهند.
از طرف دیگر، یافتن محل اقامه نماز در استرالیا به طور کلی مشکل بزرگی برای مسافران مسلمان نیست. مساجد و مراکز اسلامی را میتوان در همه شهرهای بزرگ یافت ـ برجستهترین آنها مسجد مرکزی آدلاید و مسجد بیتالهدی در سیدنی است ـ و نمازخانههایی در برخی از فرودگاهها، بیمارستانها و دانشگاهها ایجاد شده است.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1165615/