ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ نهنگ تک‌شاخ؛ کمیاب‌ترین جانور جهان که شاخی سه متری دارد خواندنی ها

گوناگون/ نهنگ تک‌شاخ؛ کمیاب‌ترین جانور جهان که شاخی سه متری دارد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرادید / «ناروال» نهنگی شکل و شمایلی عجیب است که در اقیانوس‌های منجمد شمالی و اطلس در اطراف گرینلند، کانادا، نروژ و روسیه زندگی می‌کند. گاهی اوقات از آن‌ها به عنوان «تک شاخ دریا» یاد می‌شود، زیرا ناروال نر دارای یک عاج مارپیچی شمشیر مانند است که از سر آن‌ها بیرون زده است.

ایران پرسمان

شاخ ناروال از عاج ساخته شده و در واقع یک دندان است که از سمت چپ بالای فک و از طریق لب آن‌ها به صورت مارپیچی بیرون می‌آید. این شاخ یا دندان می‌تواند تا 3 متر طول و 10 کیلوگرم وزن داشته باشد. طول بدن ناروال بدون احتساب عاج مارپیچ نر بین 4 تا 5.5 متر و وزن آن بین 800 تا 1600 کیلوگرم است.

ایران پرسمان

ایران پرسمان

آن‌ها سالانه از مناطق تابستانی مرتفع قطب شمال در خلیج‌های ساحلی گرینلند غربی و کانادا به مناطق زمستانی دریایی در آب‌های عمیق‌تر مهاجرت می‌کنند. این کار برای جلوگیری از گیر افتادن توسط یخ‌های سریع و نزدیک شدن به منابع غذایی آسان است.
ناروال در طول ماه‌های زمستانی محدود، ماهی‌های پهن و ماهی هالیبوت می‌خورد که هر دو را می‌توان در ته دریا در خلیج بافین و تنگه دیویس یافت. در طول ماه‌های تابستان آن‌ها می‌توانند ماهی کاد و ماهی حلزون را مصرف کنند و همچنین در صورت امکان از کیسه ماهی، میگو و ماهی مرکب نیز استفاده می‌کنند.
 IUCN وضعیت حفاظتی آن‌ها را به عنوان «کمترین نگرانی» طبقه بندی می‌کند. برآورد‌های اخیر نشان می‌دهد که کل جمعیت ناروال بیش از 170000 عدد است.

ایران پرسمان

در سال 1577 کاشف انگلیسی مارتین فروبیشر به یک ناروال مرده نگاه کرد و آن را به عنوان «تک شاخ دریایی» توصیف کرد. افسانه تک شاخ‌ها قرن‌ها قبل از سفر او در اروپا چرخیده بود که با آشنایی بیشتر کارشناسان اروپایی با این حیوانات، این افسانه محو شد. 
هر دو نر و ماده با دو دندان کوچک در جمجمه خود به دنیا می‌آیند، اما فقط در نرها، دندان جلوی چپ به شکل یک عاج مارپیچی رشد می‌کند. ناروال‌های دو عاج و یا ماده ناروال‌های عاج‌دار به ندرت پیدا می‌شوند. تخمین زده می‌شود که حدود 3 درصد از ناروال‌های ماده یک عاج کوچک دارند.
 از هر 500 ناروال نر حدود 1 ناروال دارای دو عاج است. این عاج از سمت راست جلوی فک بالایی خود رشد می‌کند. عاج در واقع دندان نیش است که از سمت چپ بالای فک خارج می‌شود. این تک‌شاخ‌های دریایی می‌توانند تا 3 متر طول و 10 کیلوگرم وزن داشته باشند.
عاج آن‌ها در درجه اول مربوط به جفت گیری است، دقیقا مشابه عملکرد شاخ گوزن. نر‌ها از عاج‌ها برای تعیین موقعیت اجتماعی، تسلط بر سایر نر‌ها و رقابت برای جفت گیری با ماده‌ها استفاده می‌کنند. همچنین ناروال‌ها از عاج خود برای شکار ماهی استفاده می‌کنند. 

ایران پرسمان

 عاج‌های آن‌ها توانایی حسی را به ناروال می‌دهد، زیرا پایانه‌های عصبی آن را قادر می‌سازد تا تغییرات شوری آب را تشخیص دهد. مطالعه‌ای در سال 2014 نشان می‌دهد که ناروال‌ها می‌توانند از عاج‌های خود برای احساس تغییرات اطراف خود در آب مانند شوری، دما و فشار استفاده کنند. مانند همه نظریه ها، این مورد بحث داغ دانشمندان است. 
ناروال‌ها طعمه را می‌مکند و آن را کامل می‌بلعند. دهان ناروال تقریباً بدون دندان است. این بدان معنی است که آن‌ها به سمت طعمه شنا می‌کنند و آن‌ها را با نیروی قابل توجهی به داخل دهان خود می‌مکند.

ایران پرسمان

ناروال‌ها به طور منظم زمستان خود را در تنگه دیویس و خلیج بافین که کمتر از 5 درصد آب آزاد دارد می‌گذرانند. آن‌ها برای اینکه بتوانند نفس بکشند به آب آزاد نیاز دارند، اما این ناحیه دارای غلظت بالایی از هالیبوت برای تغذیه آسان است.
ناروال‌ها می‌توانند تا عمق 1.8 کیلومتری بدون بازگشت به سطح برای تنفس، بیش از 25 دقیقه شیرجه بزنند. در طول ماه‌های زمستان، مشاهده شده که ناروال‌های نر برخی از عمیق‌ترین غواصی‌های ثبت‌شده را انجام می‌دهند، با غواصی منظم حداقل 800 متر، بین 10 تا 25 بار در روز. این شیرجه‌ها برای به حداکثر رساندن سرعت عملاً عمودی هستند.
آن‌ها برای مقاومت در برابر فشار باورنکردنی آب تکامل یافته اند. این تک‌شاخ‌های دریایی دارای قفسه سینه‌های قابل فشرده شدن هستند که می‌توانند آن‌ها را بدون آسیب رساندن به در هنگام شنا در اعماق زیاد فشرده کنند. به گزارش راز بقا آن‌ها همچنین دو برابر غلظت میوگلوبین متصل به اکسیژن در عضلات خود به عنوان مهر و موم دارند که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا با سرعت 1 متر در ثانیه به مدت 20 دقیقه در زیر آب شنا کنند، بدون نیاز به تنفس.

ایران پرسمان

 آن‌ها به ندرت توسط انسان دیده می‌شوند. دیدن یا مطالعه آن‌ها بسیار دشوار است، زیرا هیچ نهنگ دیگری تا این اندازه در شمال، در دورافتاده‌ترین و سردترین نقاط اقیانوس زندگی نمی‌کند. کمیاب بودن این جانور و دوری محل زندگی آن‌ها بر باورهای مربوط به تک‌شاخ بودنشان تأثیر زیادی گذاشته‌است. نهنگ‌های تک شاخ یکی از کمیاب‌ترین جانوران جهان است. 
ناروال‌ها حدود 50 درصد چربی بدن دارند و ضخامت پیه آن‌ها 3 تا 4 اینچ است. به دلیل سرمای شدید آب‌های قطب شمال، آن‌ها به طور قابل توجهی بیشتر از یک نهنگ معمولی که معمولا بین 20 تا 30 درصد چربی دارد، چربی دارند.
 ناروال‌ها در برابر به دام افتادن در یخ آسیب پذیر هستند. اگر ناروال‌ها نتوانند قبل از پاییز محل تابستان خود را ترک کنند، به دلیل تغییرات ناگهانی در شرایط آب و هوایی (مانند جابجایی باد، یا کاهش سریع دما)، ممکن است در دام یخ بیفتند. 

ایران پرسمان

شکارچیان اصلی آن‌ها خرس‌های قطبی هستند که از طریق سوراخ‌های تنفسی‌شان به آن‌ها حمله می‌کنند. با این حال، آن‌ها تهدیدات دیگری نیز دارند، به ویژه نهنگ‌های قاتل، که به حمله گروهی معروفند. کوسه‌های گرینلند و گراز‌های دریایی شکارچیان دیگر ناروال‌ها هستند. 
 گفته می‌شود ملکه الیزابت اول 10000 پوند برای یک عاج ناروال (معادل 2 میلیون پوند امروز) هزینه کرد و آن را در جواهرات خود قرار داده است. بازرگانان غیرقانونی عاج‌های ناروال را به عنوان «عاج تک شاخ» کمیاب می‌فروختند، که تا ده برابر وزن طلای آن‌ها پول به دست می‌آوردند. 
عاج‌های ناروال مورد توجه کلکسیونر‌ها هستند و هر کدام می‌توانند تا 10000 پوند به فروش برسند. در سال 2009، 7 عاج ناروال به طور قانونی در در بونهامز به حراج گذاشته شد. با این حال، کمپینی به رهبری انجمن حفاظت از نهنگ‌ها و دلفین‌ها موفق به حذف آن‌ها شد.

ایران پرسمان

شکار ناروال‌ها در کانادا و گرینلند توسط شکارچیان کانادایی اینویت و گرینلند قانونی است (برای کمک به حمایت از سنت‌ها و جوامع آنها). با این حال، از سال 2004 سهمیه‌های شکار ناروال ایجاد شد. به طور متوسط از سال 2007 تا 2011 سالانه 979 ناروال در سطح جهان صید شده است. آن‌ها برای هزاران سال توسط بومیان که برای غذا و اقتصاد خود به آن‌ها متکی هستند، شکار شده‌اند.
تغییرات آب و هوایی تهدید اولیه برای ناروال‌ها است. تصور می‌شود که تغییرات سریع آب و هوا و گسترش فصلی یخ باعث به دام افتادن آن‌ها می‌شود، در حالی که توزیع شکار اصلی آن‌ها هالیبوت در آب‌های گرم‌تر به مراتب کمتر خواهد بود.
ناروال‌ها با یخ کمتر نیز ممکن است در برابر شکارچیانی مانند نهنگ‌های قاتل آسیب‌پذیرتر باشند. آن‌ها تکامل یافته اند تا در برابر یخ‌های شدید مقاومت کنند تا آب و هوای گرم تر. کارشناسان معتقدند سرنوشت آن‌ها مستقیماً به یخ گره خورده است، جایی که آن‌ها برتری دارند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1162950/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت رسانه اسرائیلی از منشاء پیجرهای بمب‌گذاری شده (زیرنویس فارسی)

روایت رسانه اسرائیلی از منشاء پیجرهای بمب‌گذاری شده

سازمان ملل: انفجار پیجرها در لبنان نقض قوانین حقوق بشر است

استاندار جوان و اهل تسنن کردستان را بشناسید

تاکید عراقچی بر علاقمندی ایران برای گسترش همه‌جانبه روابط بین تهران و کاراکاس

واکنش جلیلی به انفجارهای تروریستی لبنان

کمالوندی: طرفین مقابل در برجام در اجرای تعهدات کوتاهی می‌کنند

واکنش داماد روحانی به ادعای جنجالی درباره نقشش در خرید پیجرها در لبنان

استفاده از پیجر در ایران هم هست؟

تکذیب یک دروغ علیه سرپرست اداره کل سخنگوی دولت پزشکیان

متلک مقام ارشد طالبان به مخالفان

سی ان ان: آمریکا در جریان عملیات اسرائیل در لبنان قرار داشت

تصویب قطعنامه پایان اشغالگری اسرائیل در سازمان ملل

مجارستان دخالت در ساخت پیجرهای منفجر شده را رد کرد

تلاش تازه برنی سندرز، سناتور آمریکایی برای محدودسازی فروش تسلیحات آمریکایی به اسرائیل

پولیتیکو: حماس و رژیم اسرائیل با 90 درصد متن توافق آتش بس موافقت کرده اند

وبسایت نزدیک به جلیلی: عملکرد دولت پزشکیان شبیه رفتار آمریکا در اوایل دهه 2000 میلادی است

چرا اسرائیل اکنون حمله تروریستی علیه لبنان را انجام داد؟

از ملا نصرالدین تا نبویان؛ دروغ اولی خنده‌دار بود و دومی فلاکت‌بار

احمق های شیعه چگونه تبری را از ما گرفتند؟

کلیپی جالب از حفظ تعادل اجسام

پنجره‌ای جالب مربوط به سال 1912

یک‌نمایش زیبا و موزیکال

سلطان جنگل با خانواده رفته گردش

مرموز ترین نقاشی های تاریخ جهان

پرنده بهشتی؛ شگفتی سلطنتی جنگل های پاپوآ گینه نو

نظر هوش مصنوعی درباره مسلمان شدن برای زندگی بهتر

من نخواهم ایستاد رو به روی تو!

«سید شهاب‌الدین طباطبایی» در دولت پزشکیان پُست گرفت

تصاویری از ژست و تیپ پزشکیان در پاستور

دریادار سیاری: اگر صلح می‌خواهیم باید آماده جنگ باشیم

جدیدترین اظهارات ولیعهد سعودی درباره ارتباط با رژیم صهیونیستی

روزنامه اصولگرا: چرا استخدام واژگان رئیس‌جمهور مهم است؟

تکانه‌های سخت در سیاست اسرائیل

عصبانیت اصولگرایان از پزشکیان

همه برای جنگ در منطقه آماده می شوند

حمله اصولگراها به «پزشکیان» با اسم رمز فتنه و اغتشاش

خرید قسطی کیف نوت بوک و کوله پشتی با تخفیف ویژه

حراج پاییزی شمش طلا از اول مهر

دلیل گرانی طلا چه بود؟

صداهایی از طبیعت که هرگز نمی‌شنویم

قُرَیش چه کارهایی برای از میان برداشتن پیامبر اکرم (ص) و اسلام انجام داد؟

طنز/ بقیه پول کذایی

لحظه زیبای شکار سنجاقک توسط قورباغه

بندبازی بین آسیا و اروپا

تصاویر تکان دهنده از لحظه آدم ربایی در لندن

عجیب‌ترین و خوش‌رنگ ترین ماهی دنیا!

شگفتی های درمانی درخت خون اژدها

یک رستوران معروف با مجسمه های فرشته

صبحی زیبا در تایلند