ایران پرسمان
سرمقاله جهان صنعت/ ولادیمیر و عماد علیه اصلاح‌طلب‌ها در اسپوتنیک
سه شنبه 8 تير 1400 - 18:53:20
ایران پرسمان - جهان صنعت / « ولادیمیر و عماد علیه اصلاح‌طلب‌ها در اسپوتنیک » عنوان سرمقاله روزنامه جهان صنعت به قلم احسان شادی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یک سایت خبری به نام اسپوتنیک به زبان فارسی گزارش می‌دهد و از ایران و جهان خبر تهیه و منتشر می‌کند. این سایت خبری- تحلیلی دو گزارشگر و تحلیل‌کننده اصلی دارد. ولادیمیر ساژین از سوی این سایت خبری به خاورشناس روسیه مشهور شده است. عماد آبشناس یک تحلیلگر دیگر این سایت خبرگزاری است که به نظر می‌رسد بخش فارسی خبرگزاری روسی اسپوتنیک است که جایگزین ریانوستی شد. این دو تحلیلگر گونه‌ای می‌نویسند و گزارش تهیه می‌کنند که اگر اسم‌های آنها را بردارید و نوشته‌هایشان را بخوانید از یک سو تصور می‌کنید که نوشته یکی از اصولگرایان تندرو است و از سوی دیگر تصور می‌کنید که یک مقام روسیه این حرف‌ها را می‌زند یا آرزوهای این مقام‌های روسی است. این دو تحلیلگر یکسره علیه غرب و به ویژه علیه آمریکا به نیابت از ایران رجزخوانی می‌کنند و گونه‌ای می‌نویسند که گویا قصد دارند برخی نیروهای ایرانی را قوت قلب بدهند و نیز گونه‌ای تحلیل می‌کنند که انگار با اعلام نتایج ریاست‌جمهوری دنیا به کام روس‌ها و چینی‌ها شده است.
به طور مثال ولادیمیر نوشته است: «اصلاح‌طلبان شکست‌خورده همچنان خواستار اصلاحات و عادی‌سازی روابط با جهان غرب هستند. اما سیاستمدارانی که قول دادند اما نتوانستند تغییری ایجاد کنند، دیگر اعتقاد ندارند. آنها باید با جلب افراد جدید، سیاستمداران جوان جدید، دوباره ساختارهای مخالفان را تشکیل دهند. و این کار به سرعت انجام نمی‌شود.» وی پس از یورش به اصلاح‌طلبان در مقاله تازه خود ادامه می‌دهد: «در روابط بازرگانی و اقتصادی نیز نباید انتظار پیشرفت جدی داشت. با کمک روسیه، ساخت واحدهای جدید نیروگاه هسته‌ای در بوشهر و ساخت نیروگاه حرارتی سیریک در جنوب این کشور ادامه خواهد یافت. همکاری‌های فنی و نظامی نیز امیدوار‌کننده است. تجارت روسیه و ایران طی 10 سال گذشته یا بیشتر، گردش کالا بین روسیه و ایران حدود دو میلیارد دلار بوده است. البته برای کشورهای بزرگی مانند روسیه و ایران، این بسیار کم است.»
عماد آبشناس نیز بدون توجه به اینکه نظام سیاسی ایران تلاش دارد توپ ناکامی در وین را به زمین آمریکایی‌ها بیندازد می‌نویسد: «ایران هیچ وظیفه‌ای برای انجام این تعهدات ندارد و حتی اگر هم نیاز باشد و ببیند که عضویت در سازمان بین‌المللی انرژی هسته‌ای و عضویت در ان‌پی‌تی برایش چه جای منفعت ضرر هم دارد شاید در نهایت حتی تصمیم بگیرد از ان‌پی‌تی هم خارج شود.» این در حالی است که ایران هرگز چنین اصراری ندارد و نگفته است چنین خواهد کرد. یکی از نکاتی که این روزها بسیار مطرح است این است که در انتخابات اخیر اصلاح‌طلب‌ها در همه‌جا چه انتخابات ریاست‌جمهوری چه انتخابات شوراها عرصه را به اصولگرایان واگذار کردند. بحث زیادی هم پیرامون دلایل وقوع این اتفاق است که مهم‌ترین آنها شاید اختلاف داخلی فیمابین اصلاح‌طلب‌ها در مورد هزینه و فایده مشارکت در انتخابات بوده.
از سوی دیگر نارضایتی موجود در بدنه مخاطبان مجموعه اصلاح‌طلبان به حدی بالا بود که امکان مجاب کردن آنها به رای دادن غیرممکن بود. حال این را کنار نارضایتی موجود در میان عموم جامعه قرار دهید. به این ترتیب می‌توان گفت بخشی از تصمیم‌گیران در جناح اصلاح‌طلب کلا از همان ابتدا با مشارکت در انتخابات مخالف بودند و بخشی دیگر فقط تمایل به حضور داشتند تا بگویند ما هم بودیم. فقط بخش کوچکی از اصلاح‌طلبان بودند که امید داشتند شاید بتوانند لحظه آخر معادلات را به هم بزنند.»

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/301777/سرمقاله-جهان-صنعت--ولادیمیر-و-عماد-علیه-اصلاح‌طلب‌ها-در-اسپوتنیک
بستن   چاپ