ایران پرسمان
«رسوایی بزرگ» برای دموکراسی آمریکایی
يکشنبه 21 دي 1399 - 12:35:00
ایران پرسمان - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در اخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
«مرتضی مکی» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «صبح‌نو» با اشاره به رخدادهای اخیر آمریکا و تصرف چند ساعته کنگره این کشور توسط معترضان و هواداران دونالد ترامپ، عنوان کرد: رویدادهای آمریکا و اشغال چند ساعته کنگره توسط معترضان به نتایج انتخاباتی و هواداران ترامپ رویداد بی‌سابقه‌ای در تحولات آمریکا بود که ترامپ طرفدارانش را به حضور در خیابان‌ها تحریک کرد. این اقدام که به منظور مخالفت با ریاست جمهوری جوبایدن روی داد، نشان‌دهنده یک روسوایی بزرگ برای دموکراسی آمریکا بود که صاحب‌نظران غربی و حتی افرداد شاخص داخل حزب جمهوری‌خواهان نسبت به آن اعتراض و مواضع تندی نسبت به اشغال چند ساعته ساختمان کنگره از خود بروزدادند.
 وی با اشاره به اینکه از ابتدای روی کار آمدن دونالد ترامپ این موضوع مطرح بود که دارای شخصیتی غیر‌قابل پیش‌بینی است و رفتارهایش تطابقی با قواعد سیاسی آمریکا ندارد، افزود: ترامپ با رفتارهایی که در دوره ریاست جمهوری خود داشت، نشان داد که قواعد سیاسی آمریکا را برنمی‌تابد و برای حفظ دستاوردهایش و تحکیم پایه‌های قدرتش از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کند. او پیامدهای رفتارش را نگاه نمی‌کند وخودش را برحق می‌داند. این موضعی بود که در چهار سال اخیر از سوی رسانه‌های آمریکا مورد توجه قرار گرفته است.
این کارشناس مسائل بین‌الملل، با بیان اینکه دو هفته پایانی عمر سیاسی دولت ترامپ بدون روی دادن اقدام مهمی سپری می‌شود، اظهار داشت: در محافل سیاسی آمریکا ماده‌25 قانون اساسی مطرح شده است تا بخاطر اتفاقاتی که در روزهای اخیر روی داد، دونالد ترامپ از قدرت خلع شود. موضع‌گیری‌ها و اقداماتی که برای رفتار ترامپ و هوادارانش از سوی سیاسیون مطرح شد اما به نظر نمی‌رسد که اقدامی برای برکناری ترامپ صورت گیرد و بیان این موضوعات بیشتر واکنشی برای رفتارهایی بود که اتفاق افتاد. فکر نمی‌کنم که در دو هفته باقی‌مانده از عمر دولت ترامپ اقدامی علیه ناهموار کردن انتقال قدرت انجام دهد. کما اینکه هیلاری کلینتون هم به این موضوع اشاره کرد و گفت؛ بزرگترین هدیه‌ای که ترامپ می‌تواند در 15‌روز آخر به مردم آمریکا بدهد این است که وارد جنگ با ایران نشود. این موضوع را هیلاری از آنجا مورد تاکید قرار داد که رفتار ترامپ غیرقابل پیش‌بینی است.
 وی ادامه داد: ساز‌و‌کار نظام سیاسی آمریکا به‌گونه‌ای است که ترامپ دیگر بیش از این نمی‌تواند قدرت و کاری را خلاف عرف انجام دهد. چرا‌که اظهار نظرهای متفاوتی در میان احزاب آمریکا وجود دارد و تحرکات نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا نشان‌دهنده پارادوکسی است که اختلاف موجود بین آن‌ها را به وضوح به تصویر می‌کشد.
 این کارشناس مسائل اروپا با اشاره به واکنش دولتمردان فرانسه، آلمان، بریتانیا و حتی رژیم صهیونیستی در محکوم کردن اقدام ترامپ و هوادارانش در اشغال کنگره آمریکا، تاکید کرد: واکنش و محکوم‌کردن رفتار ترامپ از سوی نتانیاهو، مکرون و حتی مرکل و جانسون از آنجایی صورت گرفت که دموکراسی آمریکایی را یک الگویی برای جهان می‌دانند. این را هم باید مدنظر قرار داد که این دولتمردان از دو هفته دیگر باید با جو بایدن، رییس‌جمهوری جدید آمریکا کار کنند و می‌دانند که ترامپ رفتنی است و دیگر پایگاه و محبوبیتی در جهان ندارد. ترامپ با این اقدامات اخیرش خودزنی سیاسی کرد و انتظار نمی‌رفت که علیه بایدن اظهار نظر کند. ارتباط نزدیک سران غرب و عبری با آمریکا آن‌ها را برآن داشت تا رویدادهای اخیر واشنگتن را محکوم کنند. قطعا بایدن با ترامپ فرق دارد و سیاست‌های‌شان هم با یکدیگر متفاوت است. به‌خصوص با آمدن بایدن، منطقه با تغییراتی مواجه خواهد بود و سرعت این تغییرات با اما و اگرهایی مواجه است که پس از 20‌ژوئن و انتقال قدرت بهتر مشخص می‌شود.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/239959/«رسوایی-بزرگ»-برای-دموکراسی-آمریکایی
بستن   چاپ