ایران پرسمان - ایسنا / دبیر شورای امنیت ملی روسیه هشدار داد که مسکو حق استفاده از سلاح هستهای علیه غرب را برای خود محفوظ میداند و تأکید کرد که اعزام نیروی حافظ صلح به اوکراین به جنگ جهانی سوم منجر خواهد شد. او همچنین گفت کشورهای اروپایی آشکارا برای جنگ با روسیه که پیشبینی میکنند در سال 2030 باشد، آماده میشوند.
سرگئی شویگو، از چهرههای سرشناس روس که سابقا وزیر دفاع بود و در حال حاضر بهعنوان دبیر شورای امنیت ملی روسیه کار میکند، به بریتانیا درباره استقرار «ائتلاف داوطلبان» در اوکراین هشدار داد و اعلام کرد که این اقدام میتواند به جنگ جهانی سوم هستهای منجر شود.
سرگئی شویگو گفت که روسیه حضور نظامی غرب در خاک اوکراین را نمیپذیرد.
او همچنین هشدار داد که مسکو آماده استفاده از سلاحهای هستهای و ازسرگیری آزمایشهای اتمی در قطب شمال است؛ اقدامی که از زمان جنگ سرد بیسابقه بوده است. او همچنین گفت اروپا مخفیانه در حال آمادهسازی برای جنگ با روسیه تا سال 2030 است.
شویگو به خبرگزاری دولتی تاس گفت: «سیاستمداران عاقل در اروپا میدانند که اجرای چنین سناریویی [حضور نیروهای غربی در اوکراین] میتواند به درگیری مستقیم میان ناتو و روسیه و در نهایت به جنگ جهانی سوم منجر شود.»
این مقام روس با اشاره به ایده «ائتلاف داوطلبان» کر استارمر، نخستوزیر انگلیس گفت: «درستتر این است که این نیروهای بریتانیایی و اتحادیه اروپا را "نیروهای مداخلهگر یا اشغالگر" بنامیم.»
او پرسید: «این نیروهای به اصطلاح "حافظ صلح" قرار است از کجا بیایند؟ آنها همان نیروهای کشورهای ناتو خواهند بود که روسیه حتی پیش از شروع جنگ با حضورشان مخالفت کرده بود؛ جنگی که تا حد زیادی به دلیل همین تهدید - استقرار زیرساختهای نظامی ناتو در اوکراین، بر روی قلمرو تاریخی ما - آغاز شد.»
شویگو با انتقاد از بریتانیا گفت: «همین بریتانیاییها حتی پیش از آغاز جنگ با جدیت مشغول ساخت پایگاه دریایی در اوچاکیف در منطقه میکولایف بودند، جایی که نهتنها نیروهای ویژه دریایی اوکراین را آموزش میدادند، بلکه عملیاتهایی علیه ما نیز انجام میدادند.»
او گفت: «یعنی حالا آنها میخواهند دوباره به آنجا بازگردند، اما این بار زیر پرچم نیروهای حافظ صلح؟»
شویگو که تا 11 ماه پیش وزیر دفاع بود، هشدار داد: «این دقیقاً همان چیزی است که رئیسجمهور فرانسه، امانوئل ماکرون، وقتی میگوید اوکراین حق دارد بدون مشورت با روسیه خواستار حضور نیروهای ناتو شود، مد نظر دارد.»
این چهره سرشناس روس گفت: «این "حافظان صلح" قرار است در اوکراین از چه چیزی محافظت کنند؟ از رژیم نازی، رژهها و راهپیماییهایی با مشعل و نمادهای واحدهای اساس؟ حمایت از آزار و اذیت مسیحیان ارتدوکس؟ محروم کردن جمعیت روسزبان از حق صحبت به زبان مادریشان، حفظ فرهنگ و سنتهایشان؟»
سرگئی شویگو در ادامه تاکید کرد: «این مأموریت حفظ صلح نیست. بهنظر میرسد به همین دلایل، کشورهای واقعاً اکثریت جهان هیچ تمایل خاصی برای شرکت در چنین ابتکارات "حافظ صلحی" از خود نشان نمیدهند.»
او این سخنان را در آستانه سفر جدید استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ، برای گفتوگوهای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه طی روزهای آتی مطرح کرد.
شویگو 69 ساله که باسابقهترین مقام سیاسی روسیه است، همچنین تاکید کرد: «یک کمپین آشکار در اروپا در حال شکلگیری است برای آمادهسازی جهت درگیری نظامی با فدراسیون روسیه. زمانبندیهای احتمالی برای چنین رویارویی در سطوح مختلف اعلام شدهاند؛ از سه تا پنج سال. تا سال 2030، سیاستمداران و نظامیان اروپایی میخواهند آماده جنگ با ما باشند.»
او همچنین در گفتوگو با خبرگزاری تاس اشاره کرد که اوکراین در آستانه فروپاشی اقتصادی است و اروپا و بریتانیا توانایی مالی نجات و تأمین تجهیزات نظامی آن را ندارند.
شویگو خاطرنشان کرد که علیرغم تلاش مقامات کییف برای طولانی کردن خصومتها و «فروش منابع طبیعی اوکراین، قلمرو آن و آینده مردم اوکراین به اروپا با قیمتی بالاتر» در ازای تأمین مالی و تسلیحاتی، پتانسیل نظامی، اقتصادی و بسیج این کشور تضعیف شده است.
این مقام روس افزود: «اقتصاد این کشور در یک وضعیت بحرانی عمیق قرار دارد و به کمک غرب وابسته است و بدهی عمومی همچنان در حال رشد است و در سال 2024 به 167 میلیارد دلار رسید. با این حال، علیرغم صداهای بلند، کشورهایی که از آنها حمایت میکنند نمیتوانند تقاضای کییف در حوزه نظامی را برآورده کنند.»
سرگئی شویگو همچنین هشدار داد که روسیه در صورت تهاجم علیه خود یا متحدش بلاروس، حق استفاده از سلاحهای هستهای را برای خود محفوظ میداند و «دقیقاً پیگیر آمادگیهای نظامی کشورهای اروپایی» است.
او گفت به همین دلیل، سلاح شگفتانگیز جدیدی به نام «اورشنیک» که قابلیت حمل کلاهک هستهای دارد، در بلاروس مستقر شده است. شویگو با احتیاط نسبت به آغاز دورهای جدید در روابط آمریکا و روسیه در سایه مواضع ادعایی طرفدار مسکو از سوی دونالد ترامپ، ابراز نظر کرد.
دبیر شورای امنیت ملی روسیه گفت: «ما از چنین رویکردی استقبال میکنیم و آماده گامهای متقابل هستیم. زمان نشان خواهد داد که آیا آمریکاییها آماده حل مشکلات ساختاری موجود هستند یا نه، مشکلاتی که نیاز به رسیدگی دارند. این فرایندی دشوار و طولانی است. تاریخ روابط ما با ایالات متحده نشان داده است که فقط میتوانیم به اقدامات عملی اعتماد کنیم، نه به بیانیههای لفظی.»
او همچنین احتمال انجام آزمایشهای هستهای جدید از سوی روسیه را رد نکرد و به تاس گفت: «موضع ما در این زمینه به اقدامات ایالات متحده در این حوزه بستگی دارد. اکنون دوره ضمانت برخی از تسلیحات هستهای آنها رو به پایان است و توسعه نسل جدیدی از تسلیحات در جریان است. این ممکن است واشنگتن را به سمت ازسرگیری آزمایشهای هستهای سوق دهد. در چنین شرایطی، روسیه ممکن است به عنوان واکنشی متقابل، مسیر آنها را دنبال کند.»
در همین حال، دیمیتری مدودف، نخستوزیر پیشین روسیه که بین سالهای 2008 تا 2012 خودش رئیسجمهور بود، تهدیدی هستهای علیه کشورهایی از جمله بریتانیا مطرح کرد که به حکم بازداشت دیوان کیفری بینالمللی در خصوص اتهامات جنایات جنگی علیه رهبر کرملین پایبند هستند.
او درباره اینکه «اجرای یک حکم غیرقانونی از سوی دیوان کیفری بینالمللی علیه رئیس دولتی که عضو اساسنامه دادگاه نیست، چه پیامدهایی خواهد داشت» هشدار داد.
مدودف گفت: «اجرای چنین حکمی میتواند بهعنوان بهانهای برای اعلام جنگ علیه کشورهایی تلقی شود که در صدور آن نقش داشتهاند. لازم به ذکر است که چنین تصمیماتی در مورد رهبری یک قدرت هستهای و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، خطرناک است.»
او هشدار داد که کسانی که این حکم را صادر کردهاند «میتوانند و باید توسط نهادهای تحقیقاتی و قضایی کشوری که رهبریاش بهطور غیرقانونی تحت پیگرد قرار گرفته، محاکمه شوند.»
بازار
![]()
http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1244614/روسیه--نیروی-حافظ-صلح-در-اوکراین-یعنی-آغاز-جنگ-جهانی-سوم