ایران پرسمان - ایسنا /نخستوزیر پیشین ایتالیا با انتقاد شدید از طرح تسلیح مجدد اتحادیه اروپا هشدار داد که این برنامه نهتنها به همبستگی اروپا کمکی نمیکند، بلکه به تسریع روند فروپاشی آن دامن خواهد زد.
«جوزپه کونته» نخستوزیر پیشین ایتالیا و رهبر اپوزیسیون این کشور با اعلام مخالفت دوباره با طرح افزایش توان تسلیحاتی اروپا گفت: «این طرح نهتنها به نفع اروپا نخواهد بود، بلکه به فروپاشی آن کمک خواهد کرد. این پروژه یک طرح دفاعی مشترک اروپایی نیست که ما از آن حمایت کنیم و صرفهجویی اقتصادی و منطقیسازی هزینههای نظامی را به همراه داشته باشد؛ بلکه 800 میلیارد یورو به هدر میرود و به هر کشور با ارائه مشوقهایی اجازه داده میشود که مستقلانه خود را تسلیح کند.»
او گفت کشورهایی مانند آلمان که ظرفیت مالی بالایی دارند، بیشترین سود را خواهند برد؛ درحالیکه کشورهایی مانند ایتالیا که بدهی عمومی بالایی دارند، عقب خواهند ماند.
به گفته کونته، نتیجه این است که برخی کشورها تولید ناخالص داخلی خود را با تولید موشک و تانک افزایش میدهند و برخی دیگر تنها بدهی خود را بیشتر میکنند.
طرح تسلیح مجدد اتحادیه اروپا که به بهانه افزایش امنیت در برابر تهدیدات روسیه طراحی شده، در عمل با تخصیص 800 میلیارد یورو به هر کشور برای تقویت زرادخانههای نظامیشان، خطر تشدید شکافهای اقتصادی میان اعضای اتحادیه را در پی دارد.
منتقدان این طرح، از جمله جوزپه کونته، هشدار دادهاند که این مسیر نه تنها امنیت را تضمین نمیکند، بلکه باعث تبدیل اروپا به بلوکی ناهمگون و پرتنش خواهد شد؛ جایی که کشورهای ثروتمند، مانند آلمان و فرانسه، سود میبرند و کشورهای بدهکار، نظیر ایتالیا، بیش از پیش در بحران فرو میروند.
این سیاستمدار ایتالیایی همچنین گفت آلمان تصمیم گرفته به یک ابرقدرت نظامی تبدیل شود و فرانسه نیز همین حالا چنین جایگاهی دارد. او گفت: «در نظرسنجیهای اخیر، حزب راست افراطی (آلترناتیو برای آلمان) در پیشتاز شده و ممکن است به قدرت برسد؛ حزبی که ایدئولوژی آن مبتنی بر اراده برای سلطه و سرکوب است. آیا این همان اروپایی است که ما میخواهیم؟»
کونته اذعان کرد که کشورهای اروپایی برای توجیه افزایش بودجههای نظامی خود، تهدید روسیه و قصد ادعایی این کشور برای حمله به اروپا را بیش از حد بزرگنمایی کردهاند. او در این باره گفت: «با ایجاد این توهم که با تسلیح هر کشور امنیت بیشتری ایجاد خواهیم کرد، شهروندان خود را فریب میدهیم. این راهبرد نظامی ماست که مشکل دارد و شکست خورده است.»

«جورجیا ملونی» نخستوزیر ایتالیا
لزوم مذاکره مستقیم بروکسل با کرملین
او گفت اروپا باید مستقل از ایالات متحده، با روسیه وارد گفتوگو شده و امنیت و رفاه شهروندان خود را تضمین کند؛ گفتوگویی در آن به چرخهای که به جنگ منجر میشود، دامن زده نشود.
کونته همچنین در واکنش به اتهام حمایت از روسیه که به آن متهم شده گفت: «این تبلیغات جنگطلبانی است که از این برنامه تسلیح مجدد حمایت میکنند. در آغاز، ما از ارسال کمکهای نظامی به اوکراین حمایت کردیم، اما با این شرط که این اقدام مقدمهای برای مذاکره باشد؛ نه این که پیشنهادهایی مانند آنچه در استانبول در آوریل 2022 مطرح شد، رد شود. در آن زمان، بوریس جانسون (نخستوزیر وقت انگلیس) با عجله به اوکراین رفت تا یک توافق که شرایط بهتری نسبت به وضعیت کنونی داشت را از مسیر خارج کند.»
او با بیان اینکه روسیه 6000 کلاهک هستهای در اختیار دارد، گفت در اروپا و همزمان با جنگ اوکرانی، یک نظام تبلیغاتی شکل گرفته و رهبران قاره سبز نمیخواهند بپذیرند که پیشبینیهایشان درباره پیروزی اوکراین، شکست خورده است.
کونته یادآور شد که هیچ ابرقدرتی، از جمله ایالات متحده، نمیخواهد دشمنانش در نزدیکی مرزهایش حضور داشته باشند و افزود افرادی که از ایده پیوستن اوکراین به ائتلاف نظامی ناتو حمایت میکنند، اصلاً نمیخواهند این جنگ پایان یابد.

حملات رژیم صهیونیستی به غزه
نتانیاهو نسلکشی میکند
این سیاستمدار ایتالیایی در ادامه با اعلام نگرانی نسبت به وضعیت غزه، گفت: «ایالات متحده همچنان به بنیامین نتانیاهو پوشش نظامی و سیاسی میدهد؛ فردی که در حال انجام یک نسلکشی سیستماتیک است و این موضوع وجدان اروپایی ما را نیز به چالش میکشد. بحث جنایات علیه بشریت مطرح است. اتحادیه اروپا چه میکند؟»
او با اشاره به اینکه اسپانیا کشور فلسطین را به رسمیت شناخته و فرانسه نیز در ماه ژوئن آن را به رسمیت خواهد شناخت، گفت: «اما در ایتالیا ما دولتی داریم که به سادگی چشم خود را بر حقیقت میبندد.»
http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1243604/نخستوزیر-پیشین-ایتالیا--طرح-تسلیح-مجدد-اروپا-به-فروپاشی-اتحادیه-منجر-میشود