ایران پرسمان
معاون ترامپ: قاره پیر نباید همیشه برای امنیتش بر دوش ما تکیه کند
چهارشنبه 27 فروردين 1404 - 18:01:21
ایران پرسمان - ایرنا / معاون رئیس‌جمهور آمریکا، با انتقاد از وابستگی امنیتی اروپا به واشنگتن، تأکید کرد که قاره پیر باید نقش مستقل‌تر و مسئولیت‌پذیرتری در مسائل دفاعی و بین‌المللی ایفا کند.
جی‌دی ونس در نخستین گفت‌وگوی مفصل خود با یک رسانه اروپایی به‌نام «آن‌هِرد» گفت: «به‌نفع اروپا و آمریکا نیست که قاره اروپا همچنان به‌عنوان رعیت امنیتی ایالات متحده باقی بماند.» وی افزود: «من عاشق اروپا هستم. مردم اروپا را دوست دارم. بارها گفته‌ام که فرهنگ آمریکایی از دل فرهنگ، فلسفه، الهیات و مهاجرت‌های اروپایی برآمده است. اما اینکه اروپا همواره بر دوش ما تکیه کند، نمی‌تواند ادامه یابد.»
معاون ترامپ در واکنش به انتقادات اخیر ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین، که او را به توجیه حمله روسیه متهم کرده بود، این‌طور پاسخ داد: «من از سال 2022 بارها اقدامات مسکو را محکوم کرده‌ام. اما برای پایان دادن به جنگ، باید در کنیم که طرفین دنبال چه اهدافی هستند. شناخت خطوط قرمز استراتژیک روسیه به معنای تأیید اخلاقی آن‌ها نیست، بلکه شرط واقع‌بینی در مسیر پایان درگیری است.» جی‌دی ونس افزود: «اینکه زلنسکی به کشورش که بقای دولت و ارتش او به حمایت آن وابسته است، اتهام جانبداری از روسیه بزند، رفتاری غیرسازنده است.»
اروپا در روابطش با آمریکا، شریک باشد، نه پیرو
بخش مهمی از سخنان جی‌دی ‌ونس به انتقاد از رهبران اروپا به‌ویژه در زمینه مهاجرت، اقتصاد و فقدان پاسخ‌گویی به رأی‌دهندگان اختصاص داشت. او گفت: «ما، یعنی من، رئیس‌جمهور و کل دولت، از اینکه مردم اروپا خواهان سیاست‌های معقول مهاجرتی و اقتصادی هستند، اما رهبران‌شان عکس آن را ارائه می‌دهند، به‌شدت ناامید و خشمگین هستیم.»
به‌گفته معاون ترامپ، اروپا دچار «تنبلی استراتژیک» شده و زیرساخت‌های امنیتی‌اش به‌شدت به آمریکا وابسته‌اند. وی افزود: «واقعیت تلخ، اما صادقانه این است که کل امنیت اروپا، در تمام طول عمر من، بر دوش آمریکاست.»
جی‌دی ‌ونس گفت که چند دهه پیش، ارتش‌های اروپا توان دفاع از سرزمین‌های خود را داشتند، اما اکنون فقط چند کشور مانند انگلیس، فرانسه و لهستان در وضعیت نسبتاً مناسبی هستند. او این کشورها را «استثناهایی دانست که وجودشان، ناکارآمدی گسترده را ثابت می‌کند.»
وی به‌صراحت اعلام کرد که اروپا باید مانند دوران شارل دوگل در جنگ سرد، استقلال بیشتری از واشنگتن داشته باشد و افزود: «من معتقدم اروپا اگر مستقل‌تر شود، برای خودِ آمریکا هم بهتر خواهد بود. مثلاً در قضیه کانال سوئز، فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها حق داشتند که با آیزنهاور مخالفت کردند.»
جی‌دی ‌ونس که سابقه حضور در جنگ عراق را نیز دارد، گفت: «برخی کشورها در اروپا حق داشتند که با تهاجم آمریکا به عراق مخالفت کنند. اگر آن‌ها استقلال بیشتری داشتند، شاید می‌توانستند جلوی آن فاجعه راهبردی را بگیرند.» وی افزود: «من نمی‌خواهم اروپا هرچه آمریکا می‌گوید، انجام دهد. این نه به نفع اروپاست و نه به نفع ما. اروپا باید در روابطش با ما، شریک باشد، نه پیرو.»
در بخش دیگری از این گفت‌وگو، معاون ترامپ با اشاره به روابط ویژه با انگلیس گفت: «ترامپ عاشق بریتانیاست. او ملکه را دوست داشت، پادشاه را تحسین می‌کند و رابطه عمیقی با این کشور دارد. ما روی توافق تجاری با دولت استارمر خیلی سخت کار می‌کنیم و شانس خوبی برای دستیابی به توافقی عالی داریم.»
او ضمن تأکید بر «اشتراکات فرهنگی» میان دو کشور، افزود: «آمریکا در اساس یک کشور آنگلوساکسون است. به همین دلیل، رابطه ما با انگلیس از عمق و تداوم زیادی برخوردار است.»
گفتنی است، آنگلوساکسون به مردمانی از نژاد ژرمن اطلاق می‌شود که در سده‌های میانی به جزایر انگلیس مهاجرت کردند و بنیان فرهنگی، زبانی و سیاسی انگلستان را شکل دادند. در گفتمان سیاسی امروز، این واژه به‌طور نمادین برای اشاره به پیوندهای تاریخی و فرهنگی عمیق میان آمریکا و انگلیس به‌کار می‌رود.
معاون ترامپ در ادامه گفت که مذاکرات با سایر کشورهای اروپایی نیز در دستور کار است، اما راه دشوارتری در پیش دارند. او گفت: «مثلاً آلمان به‌شدت به صادرات به آمریکا وابسته است، اما در عین حال موانع زیادی برای صادرات شرکت‌های آمریکایی به داخل آلمان ایجاد می‌کند.» معاون ترامپ اضافه کرد: «ما اروپا را متحد خود می‌دانیم، اما می‌خواهیم این اتحاد، بر پایه استقلال و تعامل متقابل باشد. روابط تجاری و امنیتی ما باید این واقعیت را منعکس کند.»
دفاع از سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ
در حالی‌که اعمال تعرفه‌های گسترده آمریکا بر واردات اروپا، بازارهای مالی را دچار نوسان کرده، معاون رئیس‌جمهور از این سیاست دفاع کرد و گفت: «هدف ما کاهش کسری‌های تجاری است. البته در برخی حوزه‌ها، کسری منطقی است، مثلاً آمریکا موز تولید نمی‌کند، اما وضعیت فعلی غیرقابل تحمل است.»
جی‌دی‌ ونس تأکید کرد که نظام تجاری جهانی فعلی، باعث واردات بیش از حد از سراسر دنیا به آمریکا شده و این روند به ضرر تولیدکنندگان داخلی و کارگران آمریکایی تمام شده است. او هشدار داد: «اگر روزی آمریکا وارد جنگ شود، این کسری‌ها به ضرر سربازان ما هم خواهد بود.»
او در پاسخ به این پرسش که آیا سقوط اخیر ارزش سهام باعث نگرانی او شده است، با خونسردی گفت: «هر اجرای سیاست جدیدی، بازارها را عصبی می‌کند. اما این مسیر یک بازی بلندمدت است.»
معاون ترامپ افزود: «باید به صدای جامعه تجاری، کارگران و بازار اوراق بهادار گوش داد؛ ما برای بازار بورس سیاست‌گذاری نمی‌کنیم، هدف ما اصلاح تراز تجاری جهانی است و رئیس‌جمهور در این مسیر مصمم است.»
جی‌دی‌ ونس در پایان این مصاحبه گفت که سیاست دولت دونالد ترامپ نه‌تنها از نظر محتوا بلکه از نظر نحوه انتقال پیام نیز با گذشته تفاوت دارد. وی ادعا کرد که شوک‌درمانی اقتصادی جدید آمریکا برخلاف الگوی جهانی‌سازی پیشین، به‌دنبال بازگرداندن اولویت‌ها به داخل کشور است.
دونالد ترامپ از ابتدای دور دوم ریاست‌جمهوری، سیاست تجاری تهاجمی‌تری در پیش گرفته و در چارچوب طرح موسوم به “روز آزادی اقتصادی”، تعرفه‌های سنگینی را بر واردات از اروپا، چین و سایر شرکای تجاری اعمال کرده است. این اقدامات با هدف کاهش کسری تجاری آمریکا، بازگرداندن صنایع به داخل کشور و اعمال فشار سیاسی و اقتصادی بر رقبا و حتی متحدان سنتی انجام شده و با واکنش‌های تند از سوی اتحادیه اروپا و آشفتگی در بازارهای مالی جهانی همراه بوده است.
بازار

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1241838/معاون-ترامپ--قاره-پیر-نباید-همیشه-برای-امنیتش-بر-دوش-ما-تکیه-کند
بستن   چاپ