ایران پرسمان
کارت‌های پنهان اروپا در برابر قلدری ترامپ
شنبه 16 فروردين 1404 - 16:28:55
ایران پرسمان - فارس / «در مواجهه با دولت تهاجمی ترامپ، اروپایی‌ها باید بفهمند از چه دارایی‌هایی به عنوان اهرم بازدارندگی استفاده کنند.» گِرکه این را در یادداشتی برای اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا نوشت.
در حالی که تنش‌های آمریکا و اروپا بر سر موضوعاتی از قبیل جنگ اوکراین و جنگ تعرفه‌ای دولت دونالد ترامپ باعث شده تحلیلگران غربی درباره «طلاق» دو سوی آتلانتیک هشدار بدهند، این عضو ارشد شورای روابط خارجی اروپا از سران این قاره خواست که مقابل آمریکا بایستند.توبیاس گِرکه تحلیلگر آلمانی عضو اندیشکده مطرح اروپایی، تقابل کنونی بروکسل و واشنگتن را به بازی «پوکِر» تشبیه کرد.
بازار



او که متخصص حوزه جفرافیای سیاسی و امنیت اقتصادی است، نوشت: اتحادیه اروپا و شرکای اروپایی آن در زمینه‌های تجارت، فناوری، زیرساخت، امور مالی و روابط مردمی، «کارت‌هایی» برای بازی در برابر قلدری ترامپ دارند. عضو ارشد اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا که دفتر مرکزی آن در برلین است اما در انگلیس، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، بلغارستان و لهستان هم دفتر دارد، البته گفته که سیاست‌گذاران این قاره «باید مزایای نسبی (مقابله با قلدری‌های دولت ترامپ) و هزینه‌هایی را که برای اروپا به همراه خواهد داشت، ارزیابی کنند.»
او پیشنهاد داد که اتحادیه اروپا باید یک زیرساخت بازدارندگی اقتصادی ایجاد کند و ابزار موجود خود برای مقابله با زورگویی دولت آمریکا را تقویت نماید.
گِرکه به پیام 13 مارس (23 اسفند سال 1403) دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال اشاره کرد که در آن، رئیس‌جمهور آمریکا گفته بود که اتحادیه اروپا «صرفاً برای سوءاستفاده از ایالات متحده تشکیل شده است.

ایران پرسمان

تحلیلگر ارشد آلمانی نوشت که «این حمله تند، یادآوری بود که جنگ‌های تجاری دولت او فقط منحصر به کانادا، چین و مکزیک نیست و به سمت اروپا نیز در حال گسترش است.» او هشدار داد که «این بخشی از یک داستان گسترده‌تر است» و دولت دوم ترامپ، حاکمیت ارضی اروپا را با تهدید به الحاق گرینلند، مدل دیجیتال آن را با حمله به مقررات فناوری اروپا و نظام‌های سیاسی احزاب سیاسی قاره را با گرایش به نیروها و احزاب افراطی به چالش کشیده و مورد تهدید قرار داده است. به باور گرکه، رویکرد ترامپ در قبال اروپا، بیشتر یادآور خراج‌گذاری امپراتوری مینگ علیه حاکمان زیردست آن است که در آن، رئیس‌جمهور آمریکا انتظار دارد رهبران اروپایی در برابر امپراتور واشنگتن تعظیم کنند.مینگ، دودمانی بود که از سال 1368 تا سال 1644 میلادی بر چین و اراضی گسترده‌ای حکمرانی می‌کرد.

ایران پرسمان

عضو شورای روابط خارجی اروپا می‌گوید که ترامپ مایل است اوکراین و حامیان اروپایی آن را برای یک توافق صلح با روسیه تحت فشار قرار دهد و بخش‌های قابل توجهی از تعهدات امنیتی آمریکا در این قاره را کنار بگذارد. او به دیدار پر تنش دهم اسفند سال گذشته در کاخ سفید بین ترامپ و رئیس‌جمهور اوکراین اشاره کرد که در آن رئیس‌جمهور آمریکا به ولودیمیر زلنسکی گفت: «شما هیچ کارتی برای بازی کردن ندارید.»گرکه نوشت: «اروپایی‌ها باید به سرعت یاد بگیرند که چگونه کارت بازی کنند. آنها باید چیزهایی را که در اختیار دارند (منابع اهرم فشار اروپا بر ترامپ و آمریکای ترامپ) و نحوه تقویت آن را را ارزیابی کنند.»

ایران پرسمان

به بیان او، «بازی پوکِر فراآتلانتیک احتمالاً تازه شروع شده است» و اروپا باید موضوعات ذیل را تعیین تکلیف کنند: آنها می‌خواهند در کجا با ایالات متحده همسو بمانند؟ می‌خواهند رابطه را در کجا متعادل کنند؟ و در کجا می‌خواهند از آمریکا جدا شوند؟ وی در پاسخ به این سوال که «چرا بازدارندگی در برابر ترامپ اهمیت دارد؟»، می‌نویسد: «اتحادیه اروپا و شرکای اروپایی آن باید به دنبال نتایج ناشی از مذاکره باشند و امید داشتبه باشند که بازارها در نهایت رئیس‌جمهور آمریکا را محدود کنند اما ترامپ بیش از همه به کارت‌ها یا به عبارت دیگر، قدرت اهمیت می‌دهد. بنابراین، پایه و اساس هرگونه واکنش اروپایی باید در درجه اول، قدرت باشد.»

ایران پرسمان

از نظر او اساس بازدارندگی هسته‌ای، راهبرد «نابودی حتمی طرفین» است اما اروپا باید به دنبال «وابستگی متقابل نامتقارن» برود. گروکه نوشت: «جنبه‌های قابل توجهی از رفاه و قدرت ژئوپلیتیکی آمریکا طی دهه‌های متمادی ناشی از روابط خوب آن با اروپا بوده و اروپایی‌ها برخی از این گلوگاه‌ها و به عبارت دیگر، "کارت‌هایی" در اختیار دارند.» به نوشته او، کارت‌ها به شرح ذیل هستند:
1- تعرفه و تجارت
2- خدمات
3- مالکیت معنوی و دیجیتال
4- فناوری و زیرساخت‌های حیاتی مالی
5- روابط مردمی

ایران پرسمان

او اقدامات تعرفه‌ای متقابل کمیسیون اروپا علیه آمریکا و استفاده از مقررات کشاورزی و زیست‌محیطی اتحادیه اروپا به عنوان سلاح علیه محصولات آمریکایی را پیشنهاد داد و نوشت، قانون خدمات دیجیتال، اتحادیه اروپا را قادر می‌کند نرم‌افزار آمریکایی و پلتفرم‌های آنلاین را تحت فشار قرار دهد و کمیسیون اروپا ابزارهای قابل توجهی برای جریمه و تحریم شرکت‌ها در اختیار دارد.
به گفته او، اتحادیه اروپا می‌تواند از ابزارهای مختلف سیاست خارجی، دفاعی و مقررات انرژی برای محدود کردن دسترسی آمریکا به زیرساخت‌های حیاتی اروپا استفاده کند. استفاده اروپایی‌ها از دیگر ابزارهای نظامی و غیرنظامی برای ایجاد محدودیت و تبعض قائل شدن روی محصولات و شرکت‌های آمریکایی «براساس دلایل استراتژیک»، پیشنهاد دیگر او است. به گفته او، توسل به ماده 346 پیمان عملکرد اتحادیه اروپا درباره خریدهای نظامی و فرآیند صدور گواهینامه آژانس امنیت سایبری اتحادیه اروپا امکان محدود کردن شرکت‌های آمریکایی و غربالگری سرمایه‌گذاری‌های خارجی را فراهم می‌کند. اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن «ابزارهای مختلفی برای سست کردن روابط مالی خود با ایالات متحده دارند.» گرکه نوشت، از جمله این ابزارها، اقداماتی برای کاهش بدهی‌های ملی ایالات متحده و تجارت دلاری است. بانک مرکزی اروپا می‌تواند انجام تراکنش‌های مالی به یورو را تشویق و دلار را تضعیف کند.تحلیلگر آلمانی در حوزه «روابط مردمی» توصیه کرد که توسل به ابزار مقابله با اجبار (ACI) مفید خواهد بود و ابزار تحریم‌های اتحادیه اروپا که در سیاست خارجی و امنیت مشترک اروپا بدان اشاره شده است.»

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1237003/کارت‌های-پنهان-اروپا-در-برابر-قلدری-ترامپ
بستن   چاپ