ایران پرسمان - فارس / وبگاه عبری واللا امروز دوشنبه با اشاره به چالشهای خطرناک اسرائیل در چند جبهه اصلی نبرد، نوشت که ماه آینده برای رژیم صهیونیستی «حساس» و سرنوشتساز خواهد بود.
امیر بوخبوط خبرنگار و تحلیلگر نظامی صهیونیستی به نقل از منابع خود در تشکیلات امنیتی اسرائیل نوشت که با توجه به تشدید تنشها در چهار میدان اصلی نبرد یعنی لبنان، سوریه، کرانه باختری و نوار غزه، «ماه آینده ماه حساسی» خواهد بود و سفر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا دارای وزن زیادی در صحنه سیاسی در مناطق مختلف در آینده خواهد بود.
وی چالشهای اسرائیل در محورهای مختلف میدان نبرد، را به تفکیک برشمرد و طی یادداشتی در وبگاه واللا به آن پرداخت.
غزه
«قرار بود که مرحله دوم مذاکرات برای مبادله اسرا از روز دوشنبه آغاز شود، اما نتانیاهو که برای دیدار با دونالد ترامپ به آمریکا سفر کرده، تصمیم گرفت حداقل تا زمانی که از این سفر بازگردد، تیم مذاکره کننده را به قطر اعزام نکند».
بر اساس این گزارش، ارتش اسرائیل پس از پیشرفت در مراحل تکمیلی فرایند مبادله اسرا، در حال تدارک اقدامات مختلفی از جمله احداث مقرهایی در منطقه حائل در امتداد نوار غزه، منطقهای محصور بین دیوار احداث شده و اراضی فلسطینی به عمق 700 تا 1000 متری در نوار غزه است. اسرائیل همچنین در حال انجام کارهای مهندسی با هدف تقویت طرح دفاعی جدید برای شهرکهای اشغالی در غرب نقب است. علاوه بر این، تصمیم گرفته شده که نیروهای کمکی در این مرحله در داخل اراضی فلسطینی و نزدیک مرز باقی بمانند تا دایره حفاظت از اراضی اشغالی تقویت شود.
همزمان ارتش اسرائیل در حال برنامهریزی برای «روز بعد» (روز پس از جنگ) است و از یکسو به فکر آمادهسازی برای سناریویی است که در آن توافقهای آینده شامل عقبنشینی و باز استقرار نیروها در مناطق مرزی است و از سوی دیگر، خود را آماده میکند که در صورت شکست مذاکرات، جنگ را از سر گیرد و آرایش نیروهایش در نوار غزه این امکان را بدهد.
لبنان
درباره جبهه لبنان، بوخبوط میگوید که در صورت عدم تغییر برنامه در لحظه آخر، قرار است نیروهای ارتش اسرائیل در 18 فوریه 2025 پس از استقرار ارتش لبنان در جنوب این کشور، از روستاهای جنوبی این کشور عقبنشینی کنند.
وی افزود که اکنون مقامات امنیتی بسیار نگران تلاشها برای پرواز پهپادها در مناطق جنوبی لبنان هستند. زیرا هنوز مشخص نیست که آیا این یک ابتکار محلی است یا تصمیم رهبری حزبالله. با این وجود منابع آگاه در تشکیلات امنیتی اسرائیل از هماهنگیها در سازوکار نظارتی آمریکایی-لبنانی، راضی هستند و میدانند که ارتش لبنان به هدف تعیین شده برای آن، پایبند خواهد بود. لذا فرماندهی شمال در حال تدارک برای سناریوهایی است که در آن حزب الله تلاش خواهد کرد تا ارتش اسرائیل را به چالش بکشد و توانمندیهای نظامی خود را در منطقه ارتقا دهد.
کرانه باختری
این تحلیلگر نظامی افزود که نیروهای ارتش در حال حاضر با تمام توان در جنین و طولکرم با تمرکز بر شهرها و روستاهای تیسیر، طمون، طوباس، الفارعه و وادی الفارعه در حال عملیات هستند. این نیروها قصد ندارند بدون کشتن یا بازداشت رزمندگان فلسطینی، عقبنشینی کنند. همزمان هفت تیپ نظامی در کرانه باختری از بیم «حملات مسلحانه مقاومت» مستقر شدهاند. از سوی دیگر منابع امنیتی اسرائیل میگویند که ارتش قصد دارد به مناسبت آغاز ماه مبارک رمضان در اواخر فوریه، که به عنوان یک دوره امنیتی حساس معروف است، سطح درگیریها را کاهش دهد.
در ادامه این گزارش اینچنین ادعا میشود که ارزیابی از وضعیت موجود این چنین است رهبری حماس در خارج از کشور که با کمک ایران پول زیادی را به منطقه پمپاژ می کند، سعی خواهد کرد حملات را در عمق اسرائیل و در سراسر کرانه باختری هدایت کند. در همین حال، شاباک و ارتش اسرائیل نیز برای آزادی زندانیان امنیتی در کرانه باختری آماده میشوند.
مرزهای سوریه
بوخبوط درباره سوریه میگوید که ارتش اسرائیل با ایجاد چندین مقر و گسترش سیطره خود با هدف دور نگه داشتن عناصر متخاصم از مرز، یک منطقه حائل در خاک سوریه و در جبل الشیخ سوریه ایجاد کرده است. نهاد امنیتی اسرائیل، این منطقه را «پایدار» توصیف میکند، اما در این منطقه، همچنان کارهای مهندسی، استقرار خودروهای امنیتی برای بهبود حفاظت از مرزها و انجام فعالیتهایی با مردم محلی در حال انجام است.
مرزهای اردن
به موازات این امور، از ارتش رژیم صهیونیستی خواسته میشود تا نیروهای خود را در امتداد مرز اردن، علاوه بر گردان پیاده که از هتلهای بحر المیت در این منطقه محافظت میکند، افزایش دهد. لذا برآورد شده که نشان می دهد لشکر شرق تحت فرماندهی ژنرال اورن سیمها، گردانهای ذخیره جدیدی را در اواخر سال جاری در مرز اردن مستقر کند تا به تقویت مرزها و مقابله با قاچاق اسلحه و هراس از «حملات مسلحانه» کمک کند.
یمن
این تحلیلگر اسرائیلی در خاتمه یادداشت خود به موضوع یمن اشاره میکند و مینویسد که دستگاههای اطلاعاتی «اسرائیل» تلاش خود را برای جمعآوری اطلاعات علیه «حوثی ها» (انصارالله) در یمن افزایش دادهاند تا بانک اهداف خود را تقویت کنند و گسترش دهند. زیرا ایین ارزیابی وجود دارد که اگر رژیم صهیونیستی به جنگ غزه بازگردد، شلیکها و حملات از یمن نیز از سر گرفته خواهد شد.به همین دلیل اسرائیل خود را برای سناریوهای مختلف آماده میکند.