ایران پرسمان - ایرنا / کارشناسان نظامی در انگلیس با انتقاد از وعده نخستوزیر این کشور درباره مشارکت نیروهای مسلح در مأموریتهای صلحبانی اوکراین، تأکید دارند که ارتش انگلیس بهدلیل کمبود منابع انسانی و مشکلات ساختاری، توانایی تحقق چنین مأموریتی را ندارد.
ریچارد دَنَت رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش انگلیس اعلام کرد که برای حفاظت از مرزهای اوکراین با روسیه به حداقل 5 تا 10 هزار نیرو نیاز است و این درحالی است که ارتش انگلیس از منابع کافی برای تأمین این تعداد نیرو برخوردار نیست. او در گفتوگو با شبکه اسکای نیوز تأکید کرد: «ارتش انگلیس با چالشهای بزرگی روبروست و برای انجام این مأموریت باید منابع انسانی و مالی بیشتری اختصاص یابد.»
همیش دِ برِتون گوردون فرمانده پیشین یگان تسلیحات شیمیایی ارتش انگلیس نیز هشدار داد که مشارکت در مأموریتهای صلحبانی فشار عظیمی بر بودجه دفاعی کشور وارد خواهد کرد و ارتش در صورت انجام چنین مأموریتی قادر به اجرای دیگر وظایف خود نخواهد بود.
کارشناسان معتقدند که ارتش این کشور به دلیل کاهش بودجه و سرمایهگذاری ناکافی به حدی ضعیف شده که برای بازگرداندن آمادگی کامل خود به 5 تا 10 سال زمان نیاز دارد. ریچارد بارونز ژنرال بازنشسته انگلیس، در گفتوگویی بیان داشت: «اگر قرار باشد نیروهای ما در مأموریتهای صلحبانی شرکت کنند، باید منابع بیشتری به ارتش اختصاص داده شود.»
کالین اسمیت تحلیلگر نظامی هم گفت: «انگلیس به دلیل کاهش شدید بودجه دفاعی، ناوگان فرسوده و مشکلات جسمی و روانی نیروها، نمیتواند در مأموریتهای گسترده بینالمللی نقشآفرینی کند. ارتش نیازمند بازنگری و تقویت فوری است.»
این درحالی است که کییر استارمر نخستوزیر انگلیس، در جریان سفر اخیر خود به کییف مدعی شده بود که انگلیس نقش فعالی در مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه ایفا خواهد کرد و نیروهای نظامی این کشور برای صلحبانی در اوکراین مشارکت خواهند داشت. او ادعا کرده بود که «هیچ گزینهای از روی میز خارج نیست» و امنیت اوکراین را مرتبط با امنیت انگلیس دانست.
واقعیت این است که ارتش انگلیس در سالهای اخیر با مشکلات جدی مواجه بوده است. بر اساس گزارش روزنامه تایمز، بیش از 20 درصد نیروها بهدلیل مشکلات جسمی و روانی، قادر به شرکت در عملیات نظامی نیستند.
از سوی دیگر، کاهش بودجه نظامی و ضعف در مدیریت تجهیزات نظامی، بارها انتقادات کارشناسان و رسانههای انگلیسی را برانگیخته است. به گزارش کمیته پارلمانی انگلیس، ارتش این کشور توانایی مقابله با تهدیدات جدید، بهویژه از سوی روسیه، را ندارد و بسیاری از تجهیزات آن فرسوده و قدیمی هستند.
مجموع این مشکلات، توانایی انگلیس برای ایفای نقش در صحنههای بینالمللی و ائتلافهای نظامی را بهشدت تحت تأثیر قرار داده و از این منظر، وعدههای استارمر برای نقشآفرینی در مأموریتهای صلحبانی، با انتقادهای جدی در داخل مواجه شده است.
http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1209825/ادعای-استارمر-درباره-صلحبانی-انگلیس-در-اوکراین،-پوچ-از-آب-درآمد