ایران پرسمان - اطلاعات /متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سفیر اسبق ایران در نروژ و مجارستان گفت که با کناره گیری آمریکا از مذاکرات، بهترین فرصت برای احیای دوباره برجام فراهم شده است و ایارن باید از این فرصت استفاده کند.
عبدالرضا فرجی راد، سفیر اسبق ایران در نروژ و مجارستان در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» درباره اهمیت مذاکرات ایران با سه کشور مهم اروپایی اظهار داشت: دولت چهاردهم در آستانه شروع مذاکرات هستهای قرار دارد. آقای پزشکیان و تصمیم گیران وزارت امور خارجه به خوبی واقف هستند که شرایط بینالملل و مخصوصاً اوضاع خاورمیانه بهطرز عجیبی در سال 2024 بههمریخت. بنابراین جمهوریاسلامی باید همه جوانب از جمله فضای اقتصادی کشور، شرایط حاشیه حوزه خلیجفارس و .. را در نظر بگیرد و بعد دور میز مذاکره با اروپاییها بنشینند تا از این طریق راهی برای خروج از برهه بحرانی برداریم.
این تحلیلگر ارشد سیاسی در ادامه گفت: پرونده هستهای ایران یکی از پیچیدهترین پروندههای جهان در طول دو دهه دهه اخیر است که هربار بنا به دلایلی بلاتکلیف مانده است.اما حالا که آمریکا رسماً از این موضوع کنار رفته است و کاخ سفید دیگر نمیتواند در راستای توافقی منطقی سنگاندازی کند، بهترین فرصت است تا برای احیای برجام با اروپا قراردادی ببندیم که باعث باز شدن گرههای دیپلماتیک و اقتصادی ما باشد.
او افزود: تحریمها هم فضای اقتصادی و هم فضای سیاسی و اجتماعی و در نتیجه آرامش و آسایش عمومی را تحتتأثیر قرار دادهاند. ادامه این محدودیت کشور را وارد موقعیت بحرانی میکند.بنابراین باید با هر روش و رویکردی که امکانپذیر است، توافق را رسمی کنیم.
وی همچنین تصریح کرد: ظاهراً خرد جمعی به این نتیجه رسیده است که بدون « اف ای تی اف » نمیتوانیم گام مثبتی برای کاهش مشکلات برداریم. این یک اتفاق مثبت است. اگر مسئله پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی یعنی اصطلاحا اف.ای.تی.اف یکبار برای همیشه حل شود، سیستم بانکی برخلاف دههای که گذشت، میتواند در مراودات پولی ـ مالی بازارهای جهانی حاضر شود که برای اقتصاد کشور بسیار چارهساز خواهد شد. امیدوارم، سایر موانع دیگر هم از میان برداشته شوند تا مقدمات خروج ایران از تنگنای اقتصادی فراهم شود.
فرجی راد درباره تلاشهای رادیکال و توأم با سیاهنمایی و تخریب گروهی افراطی و تندرو گفت: فضای سیاسی و مدیریتی ایران با رفتارهایی که اصرار به استفاده افراط و تفریط دارند، غریبه نیست. مهم این است، همه ارکان و دستگاهای نظام حکمرانی به این درک و تشخیص برسند که باید با گروه ها و افراد هزینه ساز برخورد جدی صورت گیرد. زیرا تندروی ها دقیقاً به میزان تحریم میتواند مشکل ایجاد کند.
وی ابراز امیدواری کرد: حالا که فضای بینالمللی آماده تحقق تفاهم است و در داخل کشور هم نوعی همصدایی در خصوص مسائل بینالمللی شکل گرفته است، بتوانیم، بالاخر گره مسائل هستهای را با اتخاذ سیاستی همراه با تدبیر باز کنیم.
http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1207570/بخاطر-مردم-هم-باید-توافق-کنیم-هم-FATF-را-بپذیریم!