ایران پرسمان
چراغ سبز کرملین برای گفتگو با ترامپ
جمعه 21 دي 1403 - 15:59:21
ایران پرسمان - ایرنا / سخنگوی کرملین با بیان اینکه مسکو از تمایل دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا برای گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه استقبال می‌کند، گفت: سازماندهی تماس‌ها بین دو رئیس‌جمهور می‌تواند پس از تحلیف ترامپ آغاز شود.
به گزارش ریانووستی، دیمیتری پسکوف روز جمعه به خبرنگاران افزود:‌ ما می بینیم که آقای ترامپ نیز آمادگی خود را برای حل مشکلات از طریق گفت‌وگو اعلام می کند، ما از این موضوع استقبال می کنیم. البته هنوز جزئیات خاصی درباره این گفت‌وگو وجود ندارد.
وی ادامه داد: ما بر فرض آمادگی دوجانبه برای این دیدار پیش می رویم، اما به احتمال زیاد پس از ورود آقای ترامپ به دفتر بیضی شکل، تحرکاتی رخ خواهد داد.
سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه خاطرنشان کرد: هیچ پیش شرطی برای مذاکره بین روسای جمهور روسیه و آمریکا مورد نیاز نیست، تنها خواست متقابل و اراده سیاسی برای انجام گفت وگو است.
پسکوف یادآور شد: پوتین بارها در مورد آمادگی خود برای تماس با رهبران بی‌ المللی از جمله رئیس جمهور ایالات متحده صحبت کرده است.
وی همچنین یادآور شد: موضع روسیه برای مذاکره در مورد اوکراین پیش از این اعلام شده است، این مواضع که قبلا از سوی رئیس جمهور روسیه اعلام شده و به واقعیت های جدید سرزمینی اشاره دارد، متناسب، بسیار روشن و برای همه به خوبی قابل درک است
پیش از این دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتنخب آمریکا به خبرنگاران گفت که پوتین می‌خواهد با او دیدار کند و طرفین در حال سازماندهی چنین دیداری هستند.
ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه قبلا آمادگی خود را برای گفت و گو و دیدار با ترامپ اعلام کرده و گفته بود: اگر این اتفاق بیافتد، رئیس جمهور دو کشور موضوعاتی برای گفت‌وگو خواهند داشت.
ترامپ در این پیوند گفته بود: از آمادگی پوتین برای مذاکره خبر دارد، اما چنین تماس هایی را تنها پس از بازگشت رسمی وی به کاخ سفید ممکن می داند.
پیشتر، رئیس جمهوری منتخب آمریکا گفته بود که قصد دارد در 6 ماه اول ریاست جمهوری خود با رئیس جمهوری روسیه دیدار کند. ترامپ اعلام کرده در اولین روزهای کاری خود، به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.
دونالد ترامپ قرار است 20 ژانویه 2025 (یکم بهمن 1403) به عنوان چهل و هفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا سوگند یاد کند.
واکنش به بسته جدید کمک های تسلیحاتی آمریکا به اوکراین
سخنگوی کرملین در واکنش به تخصیص بسته جدید کمک های تسلیحاتی واشنگتن به کی یف نیز گفت: رهبری ایالات متحده آمریکا در دوره کنونی (دولت بایدن) که 10 روز دیگر از قدرت کنار می‌رود، قصد دارد به انجام هر کاری برای ادامه درگیری در اوکراین ادامه دهد و کشورهای اروپایی نیز از آن پیروی می کنند.
وی ادامه داد: ما می بینیم که این کشورها همچنان اراده سیاسی خود را اعلام می‌کنند و به حمایت از اوکراین ادامه می‌دهند.
پیش از این، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) تخصیص بسته کمکی 500 میلیون دلاری به اوکراین را تأیید کرد که شامل موشک‌های دفاع هوایی، تجهیزات جنگنده‌های اف 16 و مهمات است.
کرملین: اختلاف نظر در میان حامیان اوکراین در حال افزایش است
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز جمعه درباره بیست وپنجمین نشست گروه هماهنگی حمایت نظامی از اوکراین که در پایگاه رامشتاین آلمان برگزار شد، نیز گفت: در آنجا دیده شد که تناقضات در حال افزایش است و می‌بینیم که اختلافات زیادی در مورد چشم‌انداز، روش‌های ارائه کمک‌های بیشتر، اثربخشی کمک ها به کی یف وجود دارد.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز 21 فوریه سال 2022 (دوم اسفند 1400) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال 1400، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
پس از آن، یک گروه تماس در قالب موسوم به رامشتاین با متحد کردن بیش از 50 کشور، در بهار 2022 برای کمک به اوکراین در بحبوحه کمبود مهمات تسلیحات ساخته‌ شده به سبک دوران شوروی در میان نیروهای مسلح اوکراین ایجاد شد. به گزارش نیویورک تایمز، این گروه به عنصر کلیدی استراتژی جهانی دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای "محور" روسیه تبدیل شده است و در طول کار خود بیش از 126 میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است.
نخستین نشست این گروه در 26 آوریل 2022 در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان برگزار شد، جایی که وزرای دفاع و رهبران نظامی 40 کشور در مورد اقدامات فوری برای تامین تسلیحات و مهمات گفتگو کردند. این گروه بعداً به 52 عضو گسترش یافت، از جمله کشورهایی که قبلاً روی تسلیحات روسی تمرکز داشتند و انتقال به استانداردهای ناتو را آغاز کردند.
مقامات روسیه پیش از این اعلام کرده‌اند: ارسال تسلیحات به اوکراین در حل و فصل تداخل دارد، کشورهای ناتو را مستقیماً در درگیری دخالت می دهد و «با آتش بازی می کند». سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در این باره گفت: ایالات متحده و ناتو مستقیماً در این درگیری دخالت دارند، از جمله نه تنها با تهیه سلاح، بلکه با آموزش نظامیان اوکراین در بریتانیا، آلمان، ایتالیا و سایر کشورها.



واکنش به رئیس‌جمهور لیتوانی
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری درباره پیام رئیس‌جمهور لیتوانی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفت:‌ این پیام در مورد کالینینگراد، ادعاهای ارضی ویلنیوس را نشان می دهد، این موضوع، نگرانی عمیق ما و نیز اقدامات انجام شده برای تضمین امنیت فدراسیون روسیه را توجیه می‌کند.
پسکوف اظهار داشت: لیتوانی کشوری غیردوست برای کشور ما است، کشوری که نسبت به ما مواضع خصمانه و همچنین ادعاهای ارضی دارد.
پیش از این، رئیس‌جمهور لیتوانی در پیام خود، کالینینگراد را یک شهر تاریخی لیتوانیایی نامید که به نظر او باید نام مناسب را داشته باشد..
گیتاناس نائوسدا افزود: هرچقدر هم که روسیه تلاش کند، کارالیاوچیوس هرگز کالینینگراد نخواهد شد. به گفته وی، در بخشی از منطقه کالینینگراد، آثار فرهنگ لیتوانیایی محفوظ مانده است.
کالینینگراد نام استانی در قلمروی فدراسیون روسیه است. این منطقه از سرزمین اصلی این کشور جدا افتاده و مرکز آن تا مرز غربی روسیه بیش از 600 کیلومتر فاصله دارد. کالینینگراد، میان لهستان و لیتوانی و در مجاورت دریای بالتیک واقع است. این منطقه در سال 1945 و در پایان جنگ جهانی دوم توسط نیروهای شوروی وقت تصرف و به قلمروی آن اضافه شد و پس از فروپاشی شوروی نیز در قلمروی روسیه باقی ماند.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1207182/چراغ-سبز-کرملین-برای-گفتگو-با-ترامپ
بستن   چاپ