ایران پرسمان - نورنیوز / طی سالهای اخیر، گروههای افراطی در ساختار سیاسی آمریکا با بهانهسازیهایی نظیر تلاش ایران برای ساخت سلاح هستهای، درصدد تشدید تنشها و حفظ هژمونی خود در نظام بینالملل بودهاند.
طی سالهای اخیر، گروههای افراطی در ساختار سیاسی ایالات متحده با استفاده از بهانههایی همچون ادعای تلاش ایران برای ساخت سلاح هستهای، سعی کردهاند با فضا سازی های رسانه ای و سیاسی زمینه ساز افزایش تنش در منطقه و محیط بین الملل شوند. هدف این جریانها، توجیه اقدامات مداخلهجویانه و حفظ هژمونی در نظام بینالملل است. در این فرآیند حتی به استفاده ابزاری از ساختارهای بین المللی بویژه آژانس بین المللی انرژی اتمی که نهاد حقوقی ناظر بر فعالیتهای هسته ای کشورها محسوب می شود نیز متوسل شده اند و از این طریق این ساختار مهم را نیز به ورطه سیاسی کاری کشانده اند.ایران اما با استناد به اصول دکترین هستهای خود که بر پایه فتوای مقام معظم رهبری تنظیم شده همواره تلاش کرده ضمن حرکت در مسیر قانونی ، اصل شفافیت را در فعالیتهای صلح آمیز هسته ای خود مبنا قرار داد. ایران نشان داده است که به صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود پایبند است و همواره بر اساس رویکرد تعاملی تلاش کرده تا با بهانهجویی های هدفمند مقابله کند.
افراطگرایان و سیاستهای تنشزا
رسانه های آمریکایی اخیرا اعلام کردند ؛جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در جلسهای که چند هفته پیش برگزار شد و تا کنون محرمانه مانده بود، گزینههایی برای حمله احتمالی ایالات متحده به تأسیسات هستهای در ایران در صورتی که ایران تا قبل از 1 بهمن (20 ژانویه که دونالد ترامپ رئیس جمهوری بعدی آمریکا میشود) به سمت تولید سلاح هستهای حرکت کند، به رئیسجمهوری آمریکا، جو بایدن ارائه کرد.
بحثهای مطرحشده در جلسه محرمانه کاخ سفید درباره احتمال حمله به تأسیسات هستهای ایران، بهخوبی نشاندهنده تلاش برخی جریانهای افراطی برای تشدید بحران است. هرچند جو بایدن از صدور مجوز حمله خودداری کرده، اما مطرح کردن چنین سناریوهایی بیانگر راهبرد فشار حداکثری این جریانهاست. طرح ادعاهایی بی پایه در خصوص افزایش سطح غنیسازی اورانیوم تا سطح 90 درصد در ایران، صرفاً ابزاری برای فشار دیپلماتیک به جمهوری اسلامی به شمار میآید.
پاسخ هوشمندانه ایران: تأکید بر دکترین صلحآمیز
ایران بارها بر پایبندی به دکترین هستهای خود که مبتنی بر فتوای مقام معظم رهبری است، تأکید کرده است. این فتوا، تولید و استفاده از سلاحهای هستهای را بهطور قطعی حرام اعلام کرده و برنامه هستهای ایران را صرفاً در چارچوب مقاصد صلحآمیز تعریف میکند. در همین راستا، علیاکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز هفته گذشته در دیدار با وزیر خارجه عمان اعلام کرد که تغییری در دکترین هستهای جمهوری اسلامی ایران ایجاد نشده و ایران همچنان به تفاهمات بینالمللی پایبند است. این موضعگیری روشن از سوی عالی ترین مسئول نهاد امنیت ملی ایران در ادامه سیاستهای دائمی کشورمان در زمینه شفاف سازی فعالیت های صلح آمیز هسته ای ضمن آن که پیامی مشخص به منظور مقابله با فضاسازی های دروغین بر علیه فعالیتهای هستهای ایران دارد، گامی مؤثر در مسیر مقابله با ایران هراسی است
تقویت دیپلماسی و همکاری منطقهای
ایران با اتخاذ سیاست تعامل سازنده، بهویژه از طریق تقویت روابط با کشورهای منطقه مانند عمان، توانسته است زمینه را برای کاهش تنش و ارتقای همکاریهای منطقهای فراهم کند. این دیپلماسی فعال نهتنها زمینه ساز تقویت مناسبات همه جانبه کشورهای منطقه با یکدیگر خواهد بود، بلکه افکار عمومی جهانی را متوجه ماهیت غیرمنطقی و تحریکآمیز اقدامات برخی جریانهای افراطی در غرب میکند.
تأکید ایران بر پایبندی به دکترین هستهای صلحآمیز، مبتنی بر فتوای مقام معظم رهبری، نشاندهنده عزم جمهوری اسلامی برای پیشبرد سیاستهای شفاف و جلوگیری از هرگونه تنشزایی است. در برابر اقدامات تحریکآمیز گروههای افراطی، ایران با تدابیر هوشمندانه و دیپلماسی فعال، مسیر حلوفصل اختلافات از طریق گفتوگو و همکاری را دنبال میکند. این رویکرد در شرایطی که با افزایش پیچیدگیهای سیاسی و امنیتی در منطقه، نگرانی ها در زمینه توسعه بی ثباتی فزونی یافته ،میتواند تقویت کننده صلح و امنیت در منطقه باشد
http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1204818/چرا-جلسه-محرمانه-در-کاخ-سفید-برای-حمله-به-ایران-بینتیجه-ماند؟