ایران پرسمان - ایرنا / دولت سوئد اعلام کرد که یک بسته کمک نظامی جدید به ارزش بیش از 27 میلیون دلار برای تأمین سامانههای موشکی دفاع هوایی پاتریوت برای اوکراین اختصاص داده است.
دولت سوئد تصمیم گرفته است که 300 میلیون کرون سوئد (معادل 27 میلیون و یکصد هزار دلار) را به عنوان حمایت غیرمستقیم از اوکراین در اختیار رومانی قرار دهد چرا که این کشور یک سامانه موشکی دفاع هوایی پاتریوت خود را در اختیار کییف گذاشته است.
به نوشته تارنمای خبری اورندا، روسیه معتقد است که انتقال تسلیحات به اوکراین روند حل و فصل درگیری در این کشور را مختل کرده و کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را به شکل مستقیم وارد درگیری با روسیه خواهد کرد.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز پیشتر تاکید کرده بود که هرگونه محموله حاوی تسلیحات برای اوکراین، اهداف قانونی روسیه تلقی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد که ایالات متحده و ناتو نه تنها با تهیه تسلیحات برای اوکراین بلکه با آموزش پرسنل ارتش این کشور در انگلیس، آلمان، ایتالیا و سایر کشورها به طور فعال در درگیری اوکراین با روسیه مشارکت دارند.
به گزارش ایرنا، میهای کنستانتین سخنگوی دولت رومانی پیش تر در اظهاراتی از موافقت هیات دولت این کشور برای اهدای یک سامانه پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین خبر داد و اعلام کرد که این لایحه برای تصویب به سرعت به پارلمان ارسال خواهد شد.
سخنگوی دولت رومانی با اشاره به امضای قرارداد همکاری امنیتی میان بخارست و کییف در ماه جولای، گفت: پس از تصویب لایحه اهدای این سامانه پاتریوت به کییف از سوی پارلمان، این سامانه به سرعت به اوکراین ارسال خواهد شد.
به نوشته خبرگزاری آناتولی، شورای امنیت ملی رومانی در ماه جولای از قصد این کشور برای اهدای یک سامانه پاتریوت به اوکراین در پاسخ به حملات هوایی روسیه به اهداف و زیرساختهای غیرنظامی این کشور خبر داده بود.
رومانی در سال 2017 قراردادی به ارزش 4 میلیارد دلار برای خرید هفت سامانه پاتریوت از ایالات متحده امضا کرده است.
رئیس جمهور روسیه 21 فوریه 2022 (دوم اسفند 1400) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه 24 فوریه (5 اسفند 1400) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.