ایران پرسمان - مهر / معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ما علاوه بر اینکه باید از تولید محصول سالم مراقبت کنیم، باید پیگیری شود تا محصولی که از کشور خارج میشود به ویژه در بازار بینالمللی، اگر خدای ناخواسته مشکلاتی داشته باشد، هنگام برگشت در سبد مصرف داخلی قرار نگیرد.
برومندی با بیان اینکه متولی این امر سازمان غذا و دارو کشور و همین طور سازمان حفظ نباتات است، تصریح کرد: سازمان حفظ نباتات، آفات و بیماریها و… را دنبال میکند که وارد کشور نشود؛ اما به لحاظ سلامت سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه تکلیف دارند که اگر محصولی برگشت خورد بر اساس مقررات و قانونی که در این زمینه دارند، حتماً با آن برخورد کرده و اجازه مصرف ندهند.
وی اضافه کرد: اما نکته مهمتر این است که گاهی برخی مسائل در کشور به غلط مصطلح میشود، شاید به دلیل عدم شفاف سازی ما مسئولان هم باشد. به عنوان مثال، در برگشت محصولات به صادرات فلفل دلمه به روسیه اشاره میشود. در این موضوع که چرا فلفلهای دلمه صادراتی به روسیه برگشت شد، در پیگیریهای وزارت جهاد کشاورزی حضور داشتم. مذاکرات در مسکو را به عنوان معاونت امور باغبانی این وزارتخانه دنبال میکردم و چون این پرونده را خودم نهایی کردم، باید گفت این محموله مشکل نداشت؛ برگشت هم نخورد؛ ولی مسئله این بود که سمومی که ما در گلخانههای کشور در حال استفاده بودیم چند نمونه در روسیه رجیستر نشده بود.
برومندی گفت: بر اساس پروتکلهای بینالمللی مکلف هستیم سمومی را که استفاده میکنیم را با کشورهای هدف صادراتی خود هماهنگ کنیم. در آن مقطع زمانی روسها چند نامه نوشته بودند و درباره سمومی که استفاده میکنیم از ما توضیح خواسته بودند.
این مسئول دولتی اظهار کرد: در آن زمان پاسخ داده نشده بود و با تأخیر جواب داده شد. نهاد مربوط به حمایت و نظارت بر حقوق شهروندان روسیه محدودیت موقت را ایجاد کرد. معاونت باغبانی وزارت جهاد ورود کرد، با وجود اینکه مسئولیت پاسخگویی به آن نامهها در حوزه این معاونت نبود.
وی ادامه داد: با روسها مذاکره کردیم. آنها به ایران سفر کردند و بسترهای تولید مورد بازرسی آنها قرار گرفت. از مراکز سورت و بسته بندی هم بازدید شد. روسها محصولات را حتی به آزمایشگاههای خود بردند و مورد دقت و بررسی جدی قرار دادند. در نهایت کمتر از 3 ماه دوباره صادرات ما به روسیه آغاز شد و همچنان ادامه دارد.