ایران پرسمان - خراسان / «توصیهای دلسوزانه به دکتر جلیلی» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم حامد رحیم پور است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
در ابتدای این یادداشت باید اذعان کنم که احترام به آقای دکتر سعید جلیلی، به عنوان جانباز و ایثارگر دوران دفاع مقدس، برای تمامی کسانی که به ایران و منافع ملی آن علاقهمندند، امری واجب و ضروری است. هرگونه توهین و اهانت به ایشان، نه تنها خلاف اصول اخلاقی و انسانی است، بلکه باعث لطمه زدن به فضای گفت وگوی سازنده در کشور می شود. با این حال، باید تاکید کرد که این احترام نباید مانع از آن شود که نقدها و توصیه های دلسوزانه و سازنده به ایشان مطرح نشود. در فضای سیاسی و اجتماعی امروز، هر فردی که در جایگاه رهبری یک جریان سیاسی قرار دارد و به عنوان یک کنشگر سیاسی خود را مطرح کرده است، باید از نقدهای منطقی و اصولی استقبال کند تا امکان بهبود و رشد مستمر فراهم شود.با توجه به حواشی و مباحثی که در هفتههای اخیر پیرامون آقای جلیلی مطرح شده است، به نظر میرسد که فرصت مناسبی برای بررسی برخی مسائل وجود دارد، بنابراین، این یادداشت تلاش دارد تا با نگاه دلسوزانه و بدون جانبداری از گروه یا شخص خاصی، نکاتی را به ایشان منتقل کند که میتواند در مسیر بهبود و تعالی ایشان در عرصه سیاسی و همچنین حفظ انسجام سیاسی کشور مؤثر باشد.
1-رهبر معظم انقلاب با تاکید بر ضرورت همراهی و کمک فعالان سیاسی و رسانهای به دولت جدید، مسیری روشن و مسئولانه برای تمامی عناصر دلسوز نظام ترسیم کردند. در همین راستا، دکتر جلیلی نیز با پیروی از این توصیه حکیمانه، در ابتدای شروع به کار این دولت در چند سخنرانی خود حمایت لفظی خود را از دولت اعلام کرد.
2-متاسفانه اما در رفتار برخی از نزدیکان و مشاوران ارشد ایشان، تناقضاتی آشکار به چشم میخورد. در حالی که دکتر جلیلی حمایت از دولت را اعلام کردهاند، برخی از مشاوران نزدیک ایشان، از جمله آقای ثابتی، با طرح کلیدواژه «استیضاح» در همان ماههای ابتدایی فعالیت دولت، به شکلی ناسازگار با این رویکرد عمل کرد. این تناقضات موجب ابهام در مواضع کلی جریان منتسب به ایشان شده است. همچنین رسانههای غیررسمی منتسب به ایشان، با اتخاذ ادبیاتی تند و گاه توهینآمیز نسبت به دیگر مسئولان نظام، نه تنها به تنشهای سیاسی دامن زدهاند، بلکه فضایی از بیثباتی و بیاعتمادی را در تعاملات سیاسی کشور ایجاد کردهاند. بسیاری از این جریانهای هتاک دکتر جلیلی را نیز به عنوان سخنران همایشها و جلسات خود دعوت کردهاند.
3-حمایت دکتر جلیلی از دولت در چند سخنرانی خود بعد از توصیه رهبری بر کسی پوشیده نیست، اما آن چه در هفتههای اخیر به شدت قابل توجه و محل تأمل بوده، تلاشهای مستمر نزدیکان و رسانههای غیررسمی منتسب به ایشان برای دامن زدن به شایعه استعفای رئیسجمهور است. این اقدام که منجر به ایجاد تزلزل در ساختار سیاسی کشور می شد، بهواقع تهدیدی جدی برای ثبات و انسجام سیاسی است. در چنین شرایطی، روزنامه خراسان، بهطور دلسوزانه از دکتر جلیلی خواست تا نسبت به این تحرکات موضعگیری کند و از مشاوران حاشیه ساز و رسانههای منتسب به خود فاصله بگیرد. متاسفانه، پاسخ رسانههای حامی دکتر جلیلی به این درخواست نه تنها محترمانه نبود، بلکه با ادبیات زننده، توهینآمیز و حملههای شدید به روزنامه خراسان همراه شد. با وجود این و در شرایطی که دکتر جلیلی به سکوت خود در برابر این حاشیهسازیها ادامه داد، نقد خراسان باعث شد، همین رسانهها ویدئوهای قدیمی دکتر جلیلی در حمایت از دولت را که پس از توصیه رهبری منتشر شده بود، مجدد در فضای مجازی منتشر کنند و به سرعت در میان مخاطبان وایرال شود.
4-در شرایط کنونی که رسانههای غیررسمی یکی از مهم ترین مولفه های ترند شدن سوژه ها در فضای مجازی هستند، آقای جلیلی باید با حساسیت و دقت بیشتری نسبت به مواضع و رفتارهای حامیان خود واکنش نشان دهد. در صورتی که وی در این مقطع حساس بهطور فعال و شفاف موضعگیری نکند، ممکن است با این اتهام روبهرو شود که یا با نظرات حامیان خود موافق است، یا توانایی مدیریت و هدایت آن ها را ندارد. چنین نگرشی میتواند تصویری منفی از او در اذهان عمومی ایجاد کند که نشاندهنده ضعف در رهبری و ناکارآمدی در مدیریت تیم سیاسیاش است.
5-با توجه به حساسیت شرایط سیاسی و اجتماعی کنونی، ضروری است که همه سلایق سیاسی در کشور، با نگاه به منافع ملی و در جهت آرامسازی فضای عمومی، در مسیر گفتوگو و تعامل سازنده گام بردارند. در این راستا، تذکرات دلسوزانه و انتقادهای منصفانه باید جایگزین فضاهای منفی و جدالهای بیپایان شود چراکه در چنین شرایطی، هرگونه تشدید تنش میتواند به بحرانهای عمیقتر اجتماعی و سیاسی منجر شده و ظرفیتهای موجود برای حل چالشهای اساسی کشور را تضعیف کند. دولت، به عنوان نهاد اجرایی، در این شرایط به شدت نیازمند فضای آرام و همگرایانه برای اجرای سیاستها و برنامههای اقتصادی و اجتماعی خود است. به عبارت دیگر، در شرایط ملتهب، دولت می تواند بهانهای برای عدم تحقق اهداف و وعدههای خود داشته باشد. از این رو، یک فضای سیاسی و اجتماعی باثبات، ضروری است تا دولت بتواند بدون دغدغههای جانبی، به مسائل اصلی کشور بپردازد و راهکارهای مؤثر و کارآمد را برای رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی ارائه کند.ان شاءا...
http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1202736/سرمقاله-خراسان--توصیهای-دلسوزانه-به-دکتر-جلیلی