ایران پرسمان
تخریب الشام
شنبه 24 آذر 1403 - 17:53:31
ایران پرسمان - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
بیش از 80 درصد تجهیزات و زیر‌ساخت‌های نظامی سوریه منهدم شده است

طی جنگی که از زمان آغاز آن تاکنون بیش از 14 ماه می‌گذرد و باریکه غزه را به نابودی کشانده است، فرصتی برای رژیم صهیونیستی فراهم شد تا به تجاوزات و اشغالگری خود افزوده و مناطق بیشتری از سرزمین مردم منطقه غرب آسیا را با حمایت مالی، نظامی و سیاسی غربی‌ها اشغال کند. رژیم صهیونیستی در آخرین اقدام تجاوزکارانه خود و پس از آنکه نتوانست در جنوب لبنان پیشروی کرده و دست به اشغال سرزمین ملت لبنان بزند، از فرصتی که تکفیری‌ها و تروریست‌های بین‌المللی در سوریه برای آن به وجود آورده‌اند نهایت استفاده را برده و بخش‌های باقیمانده از جولان اشغالی در خاک سوریه را اشغال کرده و دامنه تجاوزات و استعمارگری خود را به بلندی‌های استراتژیک جبل‌الشیخ در 20 کیلومتری دمشق رسانده و از سوی دیگر دست به اشغال شهر قنیطره سوریه زده است. این تحولات پس از آن رخ داد که ارتش سوریه در پی سقوط دولت مرکزی این کشور پست‌های دیده‌بانی خود را در مرزهای جولان اشغالی رها کرد و سربازان سوری اقدام به فرار کردند. رژیم صهیونیستی نیز به بهانه ترک پست از سوی سربازان سوریه و از بین رفتن توافق آتش‌بس با ارتش این کشور، پس از 50 سال به خاک این کشور عربی یورش برد تا عادت دیرینه اشغالگری خود را بار دیگر به نمایش بگذارد. به موازات این یورش و اشغالگری زمینی در مناطق استراتژیک و مهم سوریه که امکان تسلط رژیم صهیونیستی بر منابع آب سوریه، جاده دمشق به بیروت و حتی کشور اردن را به صهیونیست‌ها می‌دهد، ارتش رژیم صهیونیستی امکانات و زیرساخت‌های نظامی کشور سوریه را به شکل کامل نابود کرد. رژیم صهیونیستی طی بیش از 300 حمله هوایی و استفاده از 1800 بمب در ساعات ابتدایی سقوط دولت سوریه، زیرساخت‌ها و تجهیزات نظامی این کشور را به شکل کامل نابود کرد و تمام سامانه‌های پدافندی، فرودگاه‌های نظامی و انبارهای موشکی کشور سوریه را هدف قرار داد؛ اقدامی تجاوزکارانه که در راستای سیاست‌های توسعه‌طلبانه صهیونیست‌ها و به دنبال افزایش اشغالگری آنها در منطقه رخ می‌دهد.
رژیم صهیونیستی پس از اینکه تمام تاسیسات نظامی و زیرساخت‌های علمی سوریه را از بین برد و بر نقاط مهمی در مرز مشترک سوریه، لبنان و فلسطین اشغالی تسلط پیدا کرد نیز دست از اقدامات اشغالگرانه خود برنداشت و دست به پاکسازی برخی روستاهای سوریه از ساکنان آن زد. اقدامات صهیونیست‌ها در خاک سوریه نشان‌دهنده این است که قصد آنها برای حضور در خاک سوریه کوتاه‌مدت نیست و به همین دلیل نیز آنها نیازمند منطقه‌ای خالی از سکنه در برخی نقاط سوریه هستند. سربازان ارتش اشغالگر در نخستین اقدام تلاش کردند ساکنان روستاهای اطراف قنیطره در سوریه را تخلیه کرده و ساکنان‌شان را فراری دهند. طبق گزارشات منابع مختلف، ارتش اسرائیل اهالی 2 شهرک الحضر و الحمیدیه را از منازل خود بیرون رانده است. این اقدام، موجب ترس و وحشت اهالی شده و آنها را به مناطق مجاور سوق داده است. روز جمعه نیز منابع سوری خبر دادند ارتش اشغالگر اسرائیل در اطراف شهرک «الصمدانیه» در استان قنیطره در جنوب سوریه موضع گرفته است. شبکه تلویزیونی سوریه نیز گزارش داد ارتش اسرائیل به مناطق غربی شهر جباتاالخشب در استان قنیطره وارد شده و از اهالی آن خواسته است سلاح‌های خود را تسلیم کنند. همچنین گزارش شده ارتش اسرائیل تمام ساکنان روستای الحریه را آواره کرده است. رادیو رژیم صهیونیستی در گزارشی مدعی شد ارتش رژیم صهیونیستی قصد حضور طولانی‌مدت در مناطق اشغالی جدید در سوریه را دارد. رادیو ارتش اسرائیل شامگاه چهارشنبه گذشته اعلام کرد ارتش این رژیم «برای حضور طولانی‌مدت در مناطق سوریه» پس از عقب‌نشینی نیروهای دولت سوریه از مواضع خود در منطقه‌ بی‌طرف (منطقه حائل) آماده می‌شود. رادیو ارتش اسرائیل همچنین گفت «ارتش اسرائیل در حال تبدیل پایگاه‌های نظامی سوریه که پیش‌تر توسط یگان 101 وحدت چتربازان اشغال شده‌ بودند، به پایگاه‌های نظامی ثابت است».
این رادیو گزارش داد: «ارتش اسرائیل شروع به ایجاد زیرساخت‌های لجستیکی گسترده برای این مناطق کرده است، از جمله آوردن کانکس‌هایی حاوی امکاناتی مانند سرویس‌های بهداشتی، آشپزخانه و حتی دفاتر کار برای افسران و احتمال می‌دهند این فعالیت‌ها شامل ایجاد ستادهای ارتباطات نیز شود». طبق این گزارش: «ارتش اسرائیل کنترل خود را بر مناطق کلیدی این منطقه تحکیم کرده و قله‌هایی را اشغال کرده که بخش‌های وسیعی از سوریه، بویژه مناطق مرزی را تحت پوشش قرار می‌دهد. ارتش اسرائیل همچنین نقاط تلاقی و جاده‌های درون روستاهای سوریه را با استقرار حصارهای نظامی مسدود کرده که شبیه حصارهای موجود در کرانه باختری است». بنیامین نتانیاهو نیز از ادامه اشغال مناطق بی‌طرف تا زمانی که نیرویی برای اجرای توافقنامه خلع سلاح امضاشده سال 1974 شکل بگیرد خبر داد؛ اقدامی که با توجه به شرایط فعلی سوریه و حملات ارتش رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های این کشور، رخداد آن در کوتاه‌مدت بسیار دور از واقعیت است. نکته جالب دور جدید اشغالگری رژیم صهیونیستی در منطقه حمایت تمام و کمال دولت جو بایدن از این روند است. جیک سالیوان در یک کنفرانس خبری مدعی شد اقدامات اسرائیل در سوریه موقت خواهد بود و هدف آن «شناسایی و خنثی‌سازی تهدیدات» است. او با دفاع از پیشروی ارتش اسرائیل در منطقه‌ بی‌طرف سوریه، آن را منطقی و مطابق با حق دفاع از خود دانست. همچنین، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از این اقدامات اسرائیل دفاع کرد و گفت هدف از این اقدامات، جلوگیری از دستیابی سلاح‌های ارتش سوریه به «دست‌های نادرست»، یعنی تروریست‌ها و افراد افراطی است. بلینکن پیش از عزیمت از اردن به ترکیه، در سفر خود برای بررسی بحران سوریه، به خبرنگاران گفت هدف آشکار این اقدامات، اطمینان از این است که تجهیزات نظامی رهاشده توسط ارتش سوریه به دست «افراد نادرست» نیفتد. 
افراد نادرستی که مقامات سیاسی آمریکا به آنها اشاره می‌کنند تا پیش از این و قبل از سقوط دولت سوریه به عنوان مبارزان سوری و مخالفان دموکراتیک بشار اسد معرفی می‌شدند و پس از سقوط دولت سوریه نیز شبکه‌های رسانه‌ای دولت آمریکا مانند سی‌ان‌ان با رهبران آنها مصاحبه کرده و به رپرتاژ رسانه‌ای به نفع آنها پرداخته‌اند و نابودی زیرساخت‌های سوریه به بهانه اینکه این تجهیزات در دستان افراد نادرست قرار نگیرند با رفتار رسانه‌ای، سیاسی و نظامی آنها در قبال سوریه در تناقض است. ادعاهای مقامات آمریکایی در توجیه تجاوزات رژیم صهیونیستی به سوریه جهت پوشاندن هدف اصلی غرب و رژیم صهیونیستی در سوریه مطرح شده است؛ هدفی که تجزیه سوریه و رقابت با محور اخوانی تحت حمایت ترکیه و قطر را دنبال کرده و به دنبال سهم‌خواهی از سوریه بی‌دفاع است.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1197048/تخریب-الشام
بستن   چاپ