ایران پرسمان
«تلسکوپ فضایی جیمز وب» کهکشان‌های کوچکی را در یک تار عنکبوت کیهانی کشف کرد
پنجشنبه 15 آذر 1403 - 14:39:37
ایران پرسمان - ایسنا / تلسکوپ فضایی جیمز وب» یک پیش‌خوشه تار عنکبوتی را بررسی کرده است که شمار زیادی از کهکشان‌های کوچک در آن قرار دارد.
ستاره‌شناسان از «تلسکوپ فضایی جیمز وب» برای کاوش رشته‌های پیش‌خوشه تار عنکبوتی استفاده کرده‌اند. اگرچه تلسکوپ فضایی 10 میلیارد دلاری یک عنکبوت کیهانی وحشتناک را در قلب این شبکه بین کهکشانی پیدا نکرد، اما شگفتی‌هایی را به نمایش گذاشت.
به نقل از اسپیس، پیش‌خوشه به نوعی از خوشه کهکشانی گفته می‌شود که در مراحل اولیه شکل‌گیری قرار دارد. جیمز وب کهکشان‌های جدیدی را در این پیش‌خوشه تار عنکبوتی نشان داد که شامل حدود 100 کهکشان شناخته شده است و در فاصله 10 میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد. این بدان معناست که جیمز وب یک پیش‌خوشه تار عنکبوتی را تقریبا در چهار میلیارد سال پس از انفجار بزرگ می‌بیند.
ستاره‌شناسان می‌توانند از شهرهای کیهانی وسیع مانند این نمونه که نشان‌دهنده تجمع اولیه کهکشان‌ها هستند، برای درک رشد و تکامل کیهان استفاده کنند. «خوزه پرز مارتینز»(Jose Pérez-Martínez) پژوهشگر «مؤسسه فیزیک نجومی جزایر قناری»(Instituto de Astrofísica de Canarias) گفت: ما در حال مشاهده روند ساخت یکی از بزرگ‌ترین ساختارهای جهان هستیم. شهری از کهکشان‌ها در حال ساخت است. ما می‌دانیم که بیشتر کهکشان‌های خوشه‌های کهکشانی محلی، قدیمی هستند؛ اما در این کشف جدید به دوران نوجوانی اجرام نگاه می‌کنیم. ویژگی ساختارهایی که این شهر کهکشانی شکل می‌گیرند و رشد می‌کنند نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد. اکنون جیمز وب برای اولین بار اطلاعاتی را درباره روند ساخت چنین ساختارهایی به ما می‌دهد.

ایران پرسمان


اگرچه پیش‌خوشه تار عنکبوتی پیشتر به خوبی مورد بررسی قرار گرفته بود، اما مشاهده آن با جیمز وب به این معناست که جزئیات پنهان‌شده درباره آن آشکار می‌شوند. گاز و غبار کیهانی که این مجموعه از کهکشان‌های اولیه را پوشانده، در جذب و پراکندگی نور مرئی بسیار مؤثر است.
نور فروسرخ موج بلند می‌تواند این پوشش را به لغزش دچار سازد و از آن عبور کند تا به چشم حساس فروسرخ جیمز وب برسد. این ویژگی به آشکار شدن مناطقی از پیش‌خوشه تار عنکبوتی که قبلا پنهان شده بودند، کمک کرد.
جیمز وب به پژوهشگران امکان داد تا گاز هیدروژن را ببینند و آن را طوری ردیابی کنند که برای تجهیزات زمینی غیر ممکن است. جیمز وب کهکشان‌هایی را در پیش‌خوشه‌ تار عنکبوتی نشان داد که معمولا پنهان هستند.
نتایج چشمگیر این گروه پژوهشی که تنها با 3.5 ساعت مشاهده به دست آمد، قدرت باورنکردنی تلسکوپ فضایی جیمز وب را نشان می‌دهد.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1193885/«تلسکوپ-فضایی-جیمز-وب»-کهکشان‌های-کوچکی-را-در-یک-تار-عنکبوت-کیهانی-کشف-کرد
بستن   چاپ