ایران پرسمان
پیشتازی هریس
دوشنبه 14 آبان 1403 - 19:05:30
ایران پرسمان - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
▫️سه‌شنبه انتخابات آمریکا برگزار می‌شود. “کامالا هریس” بنابر اغلب نظرسنجی‌ها با اختلاف اندکی از “دونالد ترامپ” پیش افتاده و شانس‌اش برای پیروزی بیشتر شده است. آیا می‌توان به نتایج نظرسنجی‌ها اطمینان کرد؟
فرشاد گلزاری| انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده فردا (سه‌شنبه) برابر با 5 نوامبر برگزار می‌شود سپس کامالا هریس و دونالد ترامپ به انتظار خواهند نشست تا مشخص شود چه کسی قرار است برای چهار سال آینده مستأجر کاخ‌ سفید شود. طی روزهای گذشته شاهد آن بودیم که کمپین انتخاباتی هر دو نامزد در ایالت‌های تاثیرگذار که به ایالت‌های میدان نبرد معروف هستند با قدرت پیش رفت و حالا چشم اردوگاه دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان به 7 ایالت ازجمله میشیگان (15 رای الکترال)، نوادا (6 رای الکترال)، پنسیلوانیا (19 رای الکترال)، آریزونا (11 رای الکترال)، کارولینای شمالی (16 رای الکترال)، ویسکانسین (10 رای الکترال) و جورجیا (16 رای الکترال) دوخته شده است؛ چراکه مجموعاً 93 رای الکترال (مجمع گزینندگان) از این 7 ایالت برای نامزدها منظور خواهد شد که البته در این میان تا لحظه آخر ممکن است نتایج دستخوش تغییر قرار بگیرد اما در نهایت این 7 ایالت تعیین‌کننده حیاتی برای ورود هریس یا ترامپ با اتاق بیضی کاخ ‌‌سفید است. در این راستا، نتایج نظرسنجی‌ها در 7 ایالت مذکور از رقابت بسیار نزدیک دو نامزد با یکدیگر خبر می‌دهند. هرچند این نظرسنجی‌ها توسط موسسات مختلفی انجام شده که برخی اوضاع ترامپ را بهتر و تعداد دیگری هم شرایط را برای هریس مطلوب‌تر به تصویر می‌کشند اما از میانگین تمام این نظرسنجی‌ها می‌توان به برآوردی درخصوص آخرین وضعیت دو نامزد دست یافت. درخصوص آرای الکترال مجموع نظرسنجی‌ها اعتقاد بر این دارند که اختلاف میان دو طرف حدود 1 تا نهایتاً 4 درصد خواهد بود که البته در این راستا نظرسنجی منتشر شده از سوی سی.ان.ان (عصر یک‌شنبه)، عدد 226 برای هریس و 219 را برای ترامپ نشان می‌دهد که در برخی از برآوردهای فعلی، نتایج نقشه‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 و 2020 هم مدنظر قرار گرفته است.
توجه داشته باشید که در طول تاریخ این ایالت‌ها در ادوار مختلف انتخاباتی بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها دست به دست شده‌اند. به عنوان مثال دونالد ترامپ در سال 2020 پنج ایالت ویسکانسین، میشیگان، پنسیلوانیا، جورجیا و آریزونا که در سال 2016 در آنها پیروز شده بود و هیلاری کلینتون را به حاشیه راند از دست داد و همین باعث شکست او در مقابل جو بایدن شد. حالا هم ممکن است که این اتفاق به‌گونه‌ای دیگر رخ دهد و یک‌باره شاهد آن باشیم که ترامپ همانند سال 2016 کامالا هریس را کنار بزند!
اکونومیست: هیچ‌کس پیروز نیست!
آنچه در این راستا باید مدنظر قرار بگیرد این است که اساساً گمانه‌زنی‌ها در مورد نتیجه این دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده به دلیل پیچیدگی‌های گوناگون در این 7 ایالت بسیار دشوار شده که البته در گذشته هم اینگونه بوده اما به بیان بسیاری از ناظران سیاسی و تحلیلگران در آمریکا، این دوره یک رقابت به شدت پیچیده را شاهد هستیم. براساس گزارش منتشر شده توسط اکونومیست که (یک‌شنبه) سوم نوامبر منتشر شد، محتمل‌ترین نتیجه- که در 20 درصد از انتخابات شبیه‌سازی شده این نشریه به دست آمده این است که ترامپ در هر 7 ایالت نوسانی (چرخشی) پیروز می‌شود و به ریاست‌جمهوری می‌رسد. دومین مورد کاملاً برعکس است؛ یعنی کامالا هریس 7 درصد شانس برای کسب آرای 7 ایالت را خواهد داشت و سومین سناریو هم این است که هریس تمام ایالت‌ها به جز نوادا را به ترامپ واگذار می‌کند که این تکرار نتیجه انتخابات سال 2016 خواهد بود. اما براساس تمام سناریوهای مورد نظر اکونومیست، رقابت کاملاً به هم ریخته است و هیچ یک از نامزدها به اندازه کافی پیشتاز نیستند که بتوان تحلیل بدون اشتباه ارائه کرد.
گاردین و نیویورک‌تایمز: برتری یک‌ درصدی هریس در آرای ملی
نیت کوهن، تحلیلگر حوزه سیاسی و انتخابات در روزنامه نیویورک تایمز در آخرین نوشته خود که سوم نوامبر (یک‌شنبه) منتشر شده به این موضوع اشاره می‌کند که کامالا هریس و ترامپ در سطح «آرای ملی» صرفاً با یک درصد نسبت به هم اختلاف دارند و عدد 49 برای نامزد دموکرات‌ها و 48 برای نامزد جمهوری‌خواهان را منظور کرده و به این موضوع اشاره داشته که موقعیت هریس در کالج الکترال لزوماً بهبود نیافته است. گاردین هم اعلام کرده که در سطح آرای ملی هریس 48 و ترامپ 47 درصد رای دارد که به گفته رابرت تایت، تحلیلگر این روزنامه انگلیسی‌ بسیاری از نظرسنجی‌ها در سطح جهان همین خطای یک‌درصدی را برای آرای ملی ثبت و ضبط کرده‌اند.
بقیه نظرسنجی‌ها چه می‌گویند؟
در نظرسنجی برگزار شده توسط آیپسوس که برای ای‌بی‌سی انجام شده، کامالا هریس 49 درصد و ترامپ 46 درصد آرا را به خود اختصاص داده است.
نتایج نظرسنجی انجام‌شده توسط موسسه تحقیقاتی «اطلس‌اینتل» گزارش‌ها هم نشان از آن دارد که دونالد ترامپ در تمامی ایالت‌های کلیدی نسبت به کامالا هریس با 1.8 درصد پیشتاز است و به‌ طور کلی توانسته به آرای 49 درصد برسد. این موسسه در صفحه ایکس خود نوشت: «ترامپ در ایالت‌های کلیدی به‌ خصوص در آریزونا و نوادا با اختلاف قابل‌توجهی پیشتاز بوده اما رقابت در ایالت‌های کلیدی همچنان تنگاتنگ است». تایمز هم براساس انتشار یک نقشه از تمام ایالت‌ها به این موضوع اشاره کرده که در نظرسنجی انجام شده از سوی آنها، هریس 293 رای الکترال را به دست می‌آورد و برای ترامپ هم عدد 245 گمانه‌زنی‌ شده است. بی.بی.سی جهانی هم در نظرسنجی خود در سطح ملی آرای هریس و ترامپ را 48 به 47 به نفع دموکرات‌ها نشان داده اما حاضر نشده در مورد آرای الکترال پیش‌بینی خود را منتشر کند. آخرین به روزرسانی فاکس‌نیوز به عنوان رسانه مورد علاقه ترامپ هم حاکی از پیروزی جمهوری‌خواهان بر دموکرات‌هاست و 230 رای الکترال را برای ترامپ و 226 رای الکترال را هم برای هریس ثبت کرده است.
پولیتیکو هم در گزارش خود به قلم استیون شپرد تقریباً همین اعداد و ارقام را منتشر کرده است.

ترامپ، تقلب و چند نکته
آنچه در واپسین لحظات باید مورد نظر قرار بگیرد این است که بسیاری از رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که ممکن است، سناریویی مانند انتخابات سال 2020 به وقوع بپیوندد و جمهوریخواهان مجدداً ادعای تقلب را مطرح کنند. در این خصوص جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا طی مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان در مورد اینکه آیا ترامپ نتایج انتخابات ریاست جمهوری 2024 را خواهد پذیرفت یا خیر، می‌گوید: «فکر نکنم او نتیجه انتخابات را بپذیرد و ما باید آماده چنین موضوعی باشیم». در این میان روزنامه واشنگتن‌پست در گزارش خود به این موضوع اشاره کرده که همزمان با برگزاری انتخابات ایالات متحده، این کشور آماده برخورد با برخی از تهدیدات احتمالی است که برخی از آنها مانند حملات سایبری به حوزه‌های انتخاباتی و زیرساخت‌های آن یک تهدید خارجی به حساب می‌آید و تهدید داخلی دیگر هم می‌تواند دو قطبی ایجاد شد در این کشور پس از انتشار نتایج باشد که در نهایت می‌تواند، ماجرای مشابه با یورش به کنگره آمیکا در تاریخ ششم ژانویه 2021 را رقم بزند که ترامپ دستور آن را صادر کرده بود.
این روزنامه نوشته است که «در ارزیابی‌های شورای اطلاعات ملی (NIC) آمریکا که به تازگی از طبقه‌بندی خارج شده، ادعا شده است که روسیه و چین به احتمال زیاد تاکتیک‌هایی را برای دامن زدن به خشونت یا افزایش آن پس از انتخابات ریاست جمهوری در نظر دارند». به نوشته واشنگتن پست، هر کشوری بر اساس منافع خود به دنبال پیروزی یکی از دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه است. به عنوان مثال، پیروزی ترامپ می‌تواند به سود روسیه باشد. از سوی دیگر پیروزی هریس به سیاست حمایت نظامی قوی بایدن از اوکراین در جنگ با روسیه ادامه خواهد داد. در همین حال، ترامپ گفته که جنگ را ظرف چند روز پس از بازگشت به قدرت پایان خواهد داد. از سوی دیگر اسرائیل به دنبال پیروزی ترامپ و تقویت محافظه‌کاران در واشنگتن است همچنین در چین هم چندان از پیروزی ترامپ خوشحال نخواهند شد. در هند اما این موضوع چندان فرقی نمی‌کند؛ چراکه ایالات متحده در راهبردهای کلان خود دهلی را سنگری برای خنثی‌سازی و به چالش کشیدن چین می‌داند و به همین دلیل دهلی را در هر وضعیتی تقویت خواهد کرد. برای اروپا اما هریس در شرایط فعلی که روسیه به دنبال ایجاد شکاف در قاره سبز است، مطلوب‌تر خواهد بود. کشورهای عربی هم به نوعی خواهان پیروزی هریس هستتند اما برای عربستان و امارات، به نظر می‌رسد که پیروزی ترامپ مهم‌تر باشد.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1182309/پیشتازی-هریس
بستن   چاپ