ایران پرسمان - ایسنا /سیریش سوباش دانشآموز کلاس نهمی به لطف اختراع دستگاهی که بقایای آفتکشها را روی محصولات زراعی تشخیص میدهد، برنده چالش معتبر دانشمندان جوان 3M شد.
یک مخترع 14 ساله برای ساخت آشکارساز آفتکشها به عنوان برترین دانشمند جوان آمریکا معرفی شد.
حسگر مبتنی بر هوش مصنوعی او با تجزیه و تحلیل طول موجهای نوری که از میوهها و سبزیجات منعکس میشود، به دقت تشخیص بیش از 85 درصدی دست یافته است.
سیریش سوباش(Sirish Subash) دانشآموز کلاس نهم در جورجیای آمریکاست که به لطف اختراع دستگاهی که بقایای آفتکشها را روی محصولات تشخیص میدهد، برنده چالش معتبر دانشمندان جوان 3M شده است.
دستاورد او یک جایزه نقدی 25 هزار دلاری و کسب عنوان «دانشمند جوان برتر آمریکا» است، افتخاری که برای نوآورترین ذهنهای جوان در علم رقم میخورد.
دستگاه سیریش که PestiSCAND نام دارد، از هوش مصنوعی و طیفسنجی نوری برای اسکن محصولات به منظور شناسایی بقایای آفتکشها استفاده میکند و به یک مشکل بهداشتی مهم که بر ایمنی مواد غذایی تأثیر میگذارد، رسیدگی میکند.
از یک کنجکاوی ساده تا یک دستگاه پیشگامانه
مسیر سیریش با یک سوال ساده و رایج آغاز شد. یادآوری مداوم مادرش برای شستن میوهها و سبزیجات قبل از خوردن، او را به این فکر انداخت که آیا شستن آنها واقعاً تفاوتی ایجاد میکند؟
تحقیقات نشان داده که 70 درصد محصولات در ایالات متحده دارای بقایای آفتکشها هستند که میتوانند با مشکلات سلامتی مانند سرطان و آلزایمر مرتبط باشند. علاوه بر این، شستن میوهها و سبزیجات فقط برخی از این باقیماندهها را از بین میبرد.
سیریش میگوید: اگر بتوانیم آنها را شناسایی کنیم، میتوانیم از مصرف آنها اجتناب کنیم و خطر این مشکلات سلامتی را کاهش دهیم.
این امر او را برانگیخت تا PestiSCAND را بسازد، دستگاهی که به مصرفکنندگان اجازه میدهد فوراً آثار آفتکشها را روی هر محصول بررسی کنند.
این دستگاه با تابش نور به سطح میوهها و سبزیجات کار میکند و طول موجهایی را که منعکس میشوند، اندازهگیری میکند. هر ماده طول موجهای مختلفی را جذب و منعکس میکند و وجود آفتکشها الگوهای خاصی را در نور بازتاب شده ایجاد میکند.
سیریش دستگاه خود را روی بیش از 12 هزار نمونه از جمله سیب، اسفناج، توت فرنگی و گوجه فرنگی آزمایش کرد تا دقت و قابلیت اطمینان آن را تنظیم کند.
هوش مصنوعی PestiSCAND با تجزیه و تحلیل دادههای نوری میتواند طول موجهای خاص مرتبط با بقایای آفتکشها را به خوبی شناسایی کند.
تشخیص مبتنی بر هوش مصنوعی با قیمت مقرون به صرفه
طراحی PestiSCAND یک حسگر و یک پردازنده مبتنی بر هوش مصنوعی را ادغام میکند که به آن اجازه میدهد تا به دقت تشخیص قابل توجه بیش از 85 درصدی دست یابد. این دقت بالا با هدف سیریش برای اطمینان از اثربخشی و سرعت در تشخیص آفتکشها مطابقت دارد.
او قصد دارد این فناوری را در دسترس عموم قرار دهد و هر دستگاه را با قیمت 20 دلار به فروش برساند.
سیریش امیدوار است که PestiSCAND را تا زمانی که وارد دانشگاه میشود، به بازار عرضه کند و به مصرف کنندگان این امکان را بدهد که ابزاری مقرون به صرفه و با استفاده آسان برای انتخاب غذای ایمنتر داشته باشند.
سیریش به عنوان یکی از 9 فینالیست این رقابت، چهار ماه گذشته را تحت هدایت یک دانشمند که به عنوان مربی او در کنارش بود، صرف اصلاح نمونه اولیه خود کرد. این مربی به او کمک کرد تا از چالشها عبور کند و اختراع خود را برای کاربرد در دنیای واقعی کامل کند.
نتایج کار او در مقر جهانی 3M در مینهسوتا به نمایش گذاشته شد، جایی که او عنوان رویایی دانشمند جوان برتر آمریکا را به دست آورد.
توری کلارک(Torie Clarke) مدیر ارشد روابط عمومی 3M گفت: من تحت تأثیر فینالیستهای چالش دانشمندان جوان امسال قرار گرفتم که توانایی باورنکردنی در ایجاد راهحلهای خلاقانه برای برخی از مهمترین چالشهای جهان از خود نشان دادهاند.
آرزوها و اهداف آینده
اشتیاق سیریش سوباش به علم، به ویژه در فیزیک و مهندسی، رویاهای آکادمیک و حرفهای او را شکل داده است. هدف او حضور در موسسه فناوری ماساچوست(MIT) است.
جایزه 25 هزار دلاری این مسابقه به تامین بودجه تحصیلات دانشگاهی او کمک میکند و به جاهطلبی او برای تأثیرگذاری از طریق نوآوری دامن میزند.
http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1181438/مخترع-14-ساله-به-عنوان-برترین-دانشمند-جوان-آمریکا-معرفی-شد