ایران پرسمان
روایت «اوراسیا ریویو» از اهرم‌های ایران برای رویارویی با اسراییل
سه شنبه 1 آبان 1403 - 20:24:30
ایران پرسمان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نشریه اوراسیا ریویو اما با انتشار گزارشی در راستای بررسی سناریوهای احتمالی گام‌های بعدی تهران و تل‌آویو در شرایط پرتنش منطقه مدعی است، در شرایط کنونی خاورمیانه به‌ شدت چالش‌برانگیز است و اگر اسراییل تصمیم بگیرد با حمله ادعایی به تاسیسات ایرانی، دامنه درگیری را گسترش دهد، این اقدام می‌تواند بحران بزرگی در منطقه ایجاد کند که عواقب دوربردی به همراه خواهد داشت. به گونه‌ای که ایران ممکن است به هرگونه تجاوز اسراییلی به سرعت و به‌طور شدید واکنش نشان دهد. این نشریه در ادامه سناریوی ادعایی خود در زمینه پاسخ احتمالی ایران، به حملات موشکی، تهدید به امنیت دریایی و نیز حملات سایبری اشاره کرد و مدعی شد که این اهرم‌ها در لیست پاسخ‌های احتمالی ایران قرار دارد. واکنش کشورهای عربی به رویارویی احتمالی تهران و تل‌آویو از جمله موضوعات مورد اشاره در نشریه اوراسیا ریویو است که در این زمینه مدعی شده احتمالا عربستان سعودی و امارات متحده عربی، سکوت اختیار می‌کنند و بعید است از تحمیل فشار با ایران خرسند نشوند. با این حال، آنها ممکن است از طرفداری علنی از اسراییل نیز اجتناب کرده تا از واکنش منفی از سوی افکار عمومی خود جلوگیری کنند.
در رابطه با مصر و اردن نیز این کشورها روابط دیپلماتیک با اسراییل دارند، ممکن است سعی کنند موضعی بی‌طرفانه اتخاذ کنند و به دنبال راه‌حل‌های دیپلماتیک باشند تا از تشدید تنش‌های منطقه‌ای جلوگیری کنند. این نشریه در رابطه با رویکرد چین و روسیه نیز در صورت تشدید درگیری‌های احتمالی میان ایران و اسراییل مدعی شد: روسیه به عنوان متحد کلیدی ایران، مخالف هرگونه پاسخ احتمالی و ادعایی اسراییل است. به نوشته این نشریه، با توجه به حضور این کشور در سوریه، ممکن است مسکو تلاش کند از رویارویی مستقیم بین اسراییل و ایران جلوگیری کند. همچنین این احتمال وجود دارد که روسیه به ایران حمایت نظامی ارایه دهد و بر مذاکرات دیپلماتیک جهت ایجاد ثبات در منطقه تاکید کند. اما در رابطه با چین تحلیل متفاوتی توسط این نشریه ارایه شده است.
براساس سناریوی ادعایی پکن ممکن است به دلیل مراوادتی که در حوزه انرژی با ایران دارد به‌طور سیاسی از ایران حمایت کند، اما این احتمال نیز وجود دارد که پکن از دخالت مستقیم خودداری کند؛ اولویت چین جلوگیری از بی‌ثباتی است، چراکه عدم ثبات در منطقه می‌تواند شرایط انرژی در بازارهای جهانی را مختل کند.
این نشریه اما از زاویه‌ای دیگر مواضع احتمالی ترکیه را به عنوان دیگر بازیگر تاثیرگذار خاورمیانه بررسی می‌کند و مدعی است که این کشور فعلا تلاش دارد تا موضعی بی‌طرفانه اتخاذ کرده و از بیانات غیرضروری یا جانبداری اجتناب کند؛ چراکه موقعیت جغرافیایی ترکیه این کشور را در موقعیتی شکننده قرار می‌دهد و احتمالا حفظ بی‌طرفی سنتی‌ بهترین راه‌حل خواهد بود.


http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1178417/روایت-«اوراسیا-ریویو»-از-اهرم‌های-ایران-برای-رویارویی-با-اسراییل
بستن   چاپ