ایران پرسمان
خط‌ونشان‌های جریال رادیکال برای دولت
سه شنبه 1 آبان 1403 - 11:56:36
ایران پرسمان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وحیده کریمی| جریان رادیکال به دنبال بهانه برای حملات بی‌امان به پزشکیان است و از هر دستاویزی بهره می‌جوید؛ یک‌ روز بر ظریف و حضورش در دولت می‌تازد‌ که اگر تن به خواست آنها ندهد او را محاکمه و عزل خواهند کرد و روزی دیگر پیگیر ابلاغ لایحه حجاب هستند و خط‌و‌نشان برای پزشکیان می‌کشند. اکنون‌ که لایحه حجاب و عفاف‌ در مرحله ابلاغ قرار دارد، به چالشی جدی برای دولت تبدیل شده است. این لایحه دست‌پخت تندروها در مجلس قبل است که در مجلس فعلی با افزایش تعداد نزدیکان این جریان، صدای رساتری دارند و ظاهرا فرصت خوبی هم برای تسویه با پزشکیان یافته‌اند و اگر این‌گونه پیش بروند، پیوستن آنان به وفاق نیز به یک احتمال تبدیل خواهد شد.
دیروز‌ مجتبی رحماندوست، نماینده تهران در مجلس، با همان لحن چند روز اخیر نمایندگان هم‌نظرش گفته است پیگیر برکناری ظریف هستند و قصد شکایت مجلس از دولت را مطرح کرده است. از طرف دیگر، مشخص شده است ‌علت تأخیر در ابلاغ لایحه عفاف و حجاب، در‌خواست دولت از مجلس است. دولت از زمان تأیید این لایحه توسط شورای نگهبان، درخواستی مبنی بر تأخیر در ابلاغ داشت. فرصتی که می‌تواند به چاره‌اندیشی برای تبلیغ حجاب و عفاف به دور از مباحث سیاسی و انتظامی منجر شود و رحماندوست در این رابطه گفته است: «البته نمی‌توانم دلیل این درخواست دولت را توضیح دهم، اما این فرصت دولت اکنون پایان یافته و در چند روز آینده لایحه عفاف و حجاب ابلاغ می‌شود‌». او با نقد عملکرد دولت در همراهی با افکار عمومی و تلاشش برای انجام کار فرهنگی به جای رفتارهای قضائی و مجازات‌محور در امر حجاب گفته است: «در پاسخ به کسانی که می‌گویند دولت این لایحه را اجرا نمی‌کند، باید عرض کنم‌ دولت تاکنون یک تخطی قانونی در‌خصوص انتصاب جواد ظریف داشته است که شما می‌بینید نمایندگان چگونه این تخلف را پیگیری می‌کنند و اکنون کار به مرحله شکایت در قوه قضائیه رسیده است. آیا کسی می‌تواند بگوید من قانون را قبول ندارم و اجرا نمی‌کنم؟ تنها کسی که این حرف را زد، بنی‌صدر بود که حضرت امام در پاسخ فرمودند‌ ‌قانون تو را قبول ندارد». او همچنین تهدید کرده است: «اگر دولت بخواهد لایحه عفاف و حجاب را اجرا نکند، مجلس سازوکاری برای پیگیری این موضوع دارد و می‌تواند وفق ماده 234 قانون آیین‌نامه داخلی خود عمل کند، همان‌طور که در‌خصوص انتصاب ظریف عمل شد‌». البته این نوع سخنان در روزهای گذشته بارها از زبان برخی رادیکال‌ها شنیده شده و هرچند در عمل فقط به یک فضا‌سازی بی‌تأثیر ختم شده است، اما برای این جریان در بر همان پاشنه همیشگی می‌چرخد. این در حالی است که مسعود پزشکیان در ایام انتخابات به‌شدت از اجرای طرح نور در خیابان‌ها انتقاد کرد و آن را «طرح تاریکی» خواند و بیان کرد همه تلاشش را برای بازپس‌گیری لایحه حجاب خواهد کرد. ایده پس‌گرفتن لایحه حجاب از مجلس گرچه خیلی زود از سوی مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس دوازدهم، رد شد و اعلام کرد‌ «به‌هیچ‌وجه امکان بازپس‌گیری لایحه حجاب توسط دولت مسعود پزشکیان نیست و موضوع حجاب و مصوبه‌ آن قانون شده و تمام است‌»، اما برخی باز هم معتقد بودند که آمدن مسعود پزشکیان حداقل به ‌بازپس‌گیری لایحه منجر خواهد شد. از این‌رو، رادیکال‌ها چنان پیگیر لایحه مجازات‌محور خود بودند که تأیید نهایی شورای نگهبان را گرفته و امروز داعیه ابلاغ و اجرای آن را دارند. این همان حداقل فرصت برای تخریب دولت نوپای چهاردهم است و اگرچه دولت با تدبیر، سعی در کاهش تنش اجتماعی دارد، اما جریان رادیکال با فشار بر اجرای قوانینی سخت‌گیرانه، به نظر می‌رسد از ایجاد حاشیه‌هایی برای دولت در شرایط کنونی خشنود است؛ زیرا برخی معتقدند‌ در شرایط فعلی اجتماعی کشور، لایحه عفاف و حجاب هم همچون قوانینی مانند ماهواره، قابلیت اجرائی ندارد یا مانند فیلترینگ راه‌هایی برای دور‌زدن آن فراهم می‌شود و عملا در زمره قوانین متروک قرار خواهد گرفت، اما برخی نیز اساس وجود چنین مواردی را زمینه‌ساز چالش می‌دانند و نگران وضعیت اجتماعی کشور هستند.
حال با توجه به نگاه جریان رادیکال به دستاویز قرار‌دادن این لایحه و از طرفی تلاش دولت برای کنترل اوضاع و توقف موقت ابلاغ آن، باید دید این رویارویی منتج به چه نتیجه‌ای خواهد شد.


http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1178187/خط‌ونشان‌های-جریال-رادیکال-برای-دولت
بستن   چاپ