ایران پرسمان
ترفندهای نانوایان برای افزایش قیمت نان
يکشنبه 29 مهر 1403 - 10:21:25
ایران پرسمان - میزان /قیمت نان در نانوایی‌های سطح شهر تهران علی‌رغم افزایش نرخ مصوب با رشد دوباره همراه شده است و نانوایان با ترفندهای مختلف از جمله تزیین نان با اضافه کردن سبزیجات خشک و کاهش وزن چانه‌ها اقدام به فروش نان با قیمت‌های دلخواه می‌کنند.
افرایش بی‌ضابطه قیمت نان در تهران و عرضه آن با قیمت‌هایی بالاتر از نرخ مصوب اوایل شهریور 1403 خبرساز شد پس از آن در تاریخ 20 شهریور قیمت نان رسما گران شد.
با تأیید وزارت کشور، تغییرات قیمت در کارتخوان‌های مربوط به فروش نان به اجرا در آمد که بر این اساس قیمت نان سنگک ساده از 3 هزار تومان به 5 هزار تومان افزایش یافته است. 
همچنین، قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک از یک‌هزار و 800 تومان به 2 هزار و 500 تومان و بربری ساده با آرد نوع 2 از 2 هزار و 500 تومان به 3 هزار و 500 تومان رسیده است.
نان لواش با آرد نوع یک از 500 تومان به 700 تومان تغییر قیمت یافت و لواش نوع 2 نیز از 650 به 900 تومان رسید.

قیمت نان سنتی تافتون با آرد نوع یک، از 900 تومان به یک هزار و 260 تومان و نوع 2 از یک هزار و 200 به یک هزار و 500 تومان رسید و قیمت نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک از 700 به 850 تومان و نوع 2 از یک هزار به یک هزار و 200 تومان تغییر یافت.
براساس برخی گزارش‌ها باوجود اصلاحات قیمتی، هنوز برخی از نانوایان در قیمت‌ها دست می‌برند و بعضی دیگر وزن چانه نان را کم می‌کنند.
گزارش‌های میدانی میزان نشان می‌دهد که باوجود اعلام نرخ‌های مصوب نان در تهران، برخی از نانوانی‌های سطح شهر تمایلی به فروش نان با نرخ‌های اعلام را ندارند و با ترفند‌های مختلف اقدام به فروش نان با قیمت‌های دلخواه می‌کنند.
بررسی قیمت‌ها در نانوایی‌هایی که به‌طور آنلاین نیز به فروش نان مشغولند نشان می‌دهد که بربری ساده حداقل 5 هزار تومان قیمت دارد درحالی که حداکثر نرخ مصوب هر عدد نان بربری با آرد نوع دو، 3 هزار و 500 تومان اعلام شده است.
همچنین نان سنگک ساده که نهایتا باید با رقم 5 هزار تومان عرضه شود کمتر از 10 هزار تومان در نانوایی‌های عرضه نمی‌شود.
نان تافتون هم که نباید بیش از یک هزار و 500 تومان به فروش برسد در نانوایی‌ها با رقم حداقل 2 هزار تومان عرضه می‌شود.
در این میان نان لواش نیز بدون توجه به نرخ مصوب که باید حداکثر 900 تومان فروخته شود با قیمت حداقل هزار و 500 تومان عرضه می‌شود.
البته گران‌فروشی‌ها به همین جا ختم نمی‌شود و نانوایی‌ها با اضافه کردن سبزیجات خشک و دانه‌هایی از جمله کنجد، زیره و سیاه‌دانه قیمت‌ها را تا 2 برابر بالا می‌برند.
تزیین پشت و روی نان نیز از دیگر اقداماتی است که از سوی نانوایان مدتی است باب شده و بهانه‌ای برای بالا بردن قیمت نان به‌شمار می‌‎رود.
سهمیه آرد نانوایان متخلف قطع می‌شود
در همین رابطه معصومه رضایی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران به گران‌فروشی برخی نانوایی‌ها، اشاره کرد و گفت: قیمت‌ها با نظر بخش خصوصی اصلاح شده و ما با تشدید نظارت‌ها باید فضای تخلف را از بین ببریم.
وی ادامه داد: براساس تصمیم کارگروه آرد و نان، از این پس سهمیه آرد نانوایان متخلف بنا بر نوع تخلف به طور موقت یا دایم قطع می‌شود؛ این قطع سهمیه به خاطر این است که اگر نانوا به تخلف خود ادامه داد، دیگر لزومی بر ادامه فعالیت وی وجود ندارد.
رضایی گفته است واحدی که اصرار به گران فروشی دارد، از آرد دولتی محروم خواهد شد و سهمیه آن به نانوایی‌های اطراف تزریق می‌شود که تاکنون سهمیه آرد 11 نانوایی قطع شده است.
براساس این گزارش قیمت نان در تهران درحالی با افزایش قیمت دوباره روبه‌رو شده است که همچنان خبری از اصلاح کیفیت قوت غالب مردم به چشم نمی‌خورد و همه روزه افراد به‌واسطه کیفیت پایین آن بخش قابل توجهی از این محصول را دور می‌ریزند.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1177440/ترفندهای-نانوایان-برای-افزایش-قیمت-نان
بستن   چاپ