ایران پرسمان
دلیل تفاوت نرخ گوشت تازه و یخ زده وارداتی چیست؟
جمعه 30 شهريور 1403 - 12:09:13
ایران پرسمان - مهر / مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دام‌پروران گفت: ارز گوشت گرم گوساله، تالار اول و ارز 28 هزار و 500 تومان بوده و ارز تأمین شده برای گوشت یخ زده تالار دوم و ارز حدود 42 هزار تومانی است.
 رصد بازار کالاهای اساسی نشان می‌دهد هر بسته گوشت تازه گوساله با قیمت دولتی 285 هزار تومان در حال عرضه است در حالی که هر بسته یک کیلو گرمی گوشت یخ زده گوساله بین 305 تا 315 هزار تومان عرضه می‌شود.
قیمت متفاوت در حالی که انتظار است گوشت گرم نرخ بالاتری داشته باشد سبب شد تا موضوع از سوی خبرنگار مهر پیگیری شود.
جواد آزاد، مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دام پروران همگام کشور در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: این امر به منبع تأمین ارز این دو گوشت قرمز تازه و یخ زده بر می‌گردد. تأمین ارز گوشت گرم گوساله تالار اول و ارز 28 هزار و 500 تومان دارد و ارز تأمین شده برای گوشت یخ زده تالار دوم و ارز حدود 42 هزار تومانی است.

وی افزود: در حالی که برای واردات دام پایه پروار 6 ماه درخواست تخصیص ارز شده اما هنوز ارزی تخصیص داده نشده است.
این فعال صنفی عنوان کرد: در حال رایزنی هستیم تا برای جلوگیری از خارج شدن این محصولات از فروشگاه‌ها و فروش با قیمت بالاتر در برخی فروشگاه‌های آنلاین، ارز مورد نیاز هر دو نوع گوشت از تالار دوم تأمین شود.
آمار واردات گوشت قرمز
آزاد با اشاره به آمار واردات گوشت در سال جاری، گفت: از ابتدای امسال و در 3 ماه نخست 51 هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شده که تغییری در قیمت این محصول در بازار داخل نداشته است. از سوی دیگر در این ماه قیمت دام زنده کاهش یافته زیرا عرضه برای فروش دام به دلیل کمبود نقدینگی و تأمین منابع مالی برای تهیه علوفه، زیاد شده است.
وی با بیان اینکه بازار اشباع است، اظهار کرد: با کاهش دام مولد و عرضه آنها به دلیل کمبود نقدینگی سبب می‌شود در آینده‌ای نه چندان دور دوباره بازار دچار چالش و افزایش قیمت‌ها شود.
نرخ دام سبک و سنگین
آزاد در ادامه سخنان خود عنوان کرد: در حال حاضر گوساله نر زنده که بالاترین قیمت را دارد هر کیلو گرم 170 هزار تومان بوده و هر کیلو گرم گوشت آن باید 370 هزار تومان باشد در حالی که این نرخ در بازار بین 420 تا 450 هزار تومان است.
وی اضافه کرد: گوسفند نر زنده هم هر کیلو گرم 270 هزار تومان قیمت گذاری شده و قیمت گوشت آن باید بین 500 تا 600 تومان باشد اما 880 تا 900 تومان به فروش می‌رسد. پرسش این است، چرا با وجود واردات گوشت قیمت‌ها تفاوت نکرده است؟
مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دام پروران همگام کشور که از زیرمجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، در پایان گفت: اگر همین ارز برای واردات و تکمیل زیرساخت‌ها هزینه شود ظرفیت تولید در دام سبک و سنگین به 870 تا 900 هزار تن و حتی یک میلیون تن می‌رسد.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1167237/دلیل-تفاوت-نرخ-گوشت-تازه-و-یخ-زده-وارداتی-چیست؟
بستن   چاپ