ایران پرسمان
هواپیمای فضایی مخفی چین پس از 268 روز عملیات بازگشت
شنبه 17 شهريور 1403 - 13:51:03
ایران پرسمان - ایسنا /«شن‌لانگ»(Shenlong) هواپیمای فضایی مخفی چین پس از 268 روز عملیات در مدار زمین به زمین بازگشته است. این فضاپیما روز 14 دسامبر 2023 از فضاپیمای جیوکوان(Jiuquan) با موشک لانگ مارچ 2اف(Long March 2F) به فضا پرتاب شده بود.
فضاپیمای مخفی چین به نام شن‌لانگ در تاریخ 6 سپتامبر پس از انجام 268 روز عملیات در مدار زمین به سلامت به زمین بازگشت.
گفته می‌شود این فضاپیمای آزمایشی قابل استفاده مجدد در مکانی در صحرای گوبی فرود آمده است.
9 ماه پیش بود که ایالات متحده متوجه شد یک شیء ناشناخته از یک موشک خارج شده و به مدار فرستاده شده است.
این سومین آزمایش مداری فضاپیمایی چین بود که با هدف تأیید فناوری قابل استفاده مجدد و انجام آزمایش‌های علمی در فضا انجام شد.
گفتنی است که شن‌لانگ در دومین آزمایش مداری خود، 276 روز را در فضا گذراند در ماه مه سال 2023 به زمین بازگشت. اولین آزمایش مداری این فضاپیما نیز در سال 2020 انجام شد.
با این حال چین هنوز مشخصات آن را عمومی نکرده و اندازه، وزن و سایر جزئیات فنی آن را پنهان نگه داشته است.
رسانه دولتی چین گزارش داد که موفقیت این آزمایش نشان‌دهنده بلوغ فزاینده فناوری‌های فضایی قابل استفاده مجدد چین است که راه را برای روش‌های رفت و برگشت راحت‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر برای استفاده صلح‌آمیز از فضا در آینده هموار می‌کند.
سختگیری چین در مورد افشای مشخصات هواپیمای فضایی خود
چین از زمان اولین آزمایش مداری این هواپیمای فضایی در سال 2020 نسبت به افشای مشخصات این هواپیمای فضایی احتیاط کرده است و هنوز جزئیات فنی از جمله اندازه یا وزن آن را فاش نکرده است.
این فضاپیما آخرین بار در 14 دسامبر 2023 از فضاپیمای جیوکوان(Jiuquan) با موشک لانگ مارچ 2اف(Long March 2F) به فضا پرتاب شد.
این پرتاب دو هفته قبل از پرتاب هواپیمای فضایی ایالات متحده موسوم به X-37B انجام شد که ادعا می‌شود شبیه به شن‌لانگ است. همچنین ادعا می‌شود که X-37B یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین فضاپیماهای جهان برای ورود مجدد به جو زمین است که برای کار در مدار پایین زمین در ارتفاع 150 تا 500 مایلی زمین طراحی شده است.
این وسیله نقلیه اولین وسیله نقلیه از زمان شاتل فضایی است که می‌تواند آزمایشات را برای بازرسی و تجزیه و تحلیل بیشتر به زمین بازگرداند. وسیله نقلیه فضایی بدون سرنشین نیروی هوایی ایالات متحده فناوری‌های وسایل نقلیه قابل استفاده مجدد را بررسی می‌کند که از اهداف فضایی بلند مدت پشتیبانی می‌کنند.
اکنون هواپیمای فضایی چین سومین پرواز خود را به پایان رسانده است. رسانه‌های چینی از فرود این هواپیمای فضایی در تاریخ 6 سپتامبر خبر دادند.
طبق گزارش‌ها، این هواپیمای فضایی توسط شرکت علوم و فناوری هوافضای چین توسعه یافته است که قبلاً برنامه‌هایی را برای یک سیستم حمل و نقل فضایی کاملاً قابل استفاده مجدد فاش کرده بود.
در حالی که مشخصات هدف و محموله سومین ماموریت شن‌لانگ مشخص نیست، این هواپیمای فضایی مدار خود را در ماه ژانویه از ارتفاع 300 کیلومتری به 600 کیلومتری افزایش داد.
این فضاپیمای مرموز ماه گذشته برای اولین بار توسط یک ناظر فضایی اتریشی به نام فلیکس شوفبانکر(Felix Schöfbänker) که تصاویری را از مدار زمین ثبت می‌کرد، در حال پرواز مشاهده شد.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/1163043/هواپیمای-فضایی-مخفی-چین-پس-از-268-روز-عملیات-بازگشت
بستن   چاپ