ایران پرسمان

آخرين مطالب

مشاغل خانگی، راهی برای کاهش نرخ بیکاری معاونت امور زنان و خانواده

مشاغل خانگی، راهی برای کاهش نرخ بیکاری
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -

تمرکز برگسترش مشاغل خانگی که یکی از ظرفیت‌های مهم در اقتصاد هستند ،به طور خاص می‌تواند بهترین راه ایجاد اشتغال که نیازمند منابع مالی زیادی نیز ندارد، راهکاری مهم و اثرگذار در کاهش نرخ بیکاری باشد.به عبارتی مشاغل خانگی ازجمله شیوه های نوین و جدید کسب و کار و ایجاد اشتغال است که به دلایلی از جمله نیاز به حجم پایین سرمایه‌گذاری و سودآوری مطلوب، مورد توجه و استقبال بسیاری از افراد جویای کار به ویژه زنان و جوانان قرار دارد.
همه مسئولین و مردم به این امر واقفند که دولت به تنهایی توانایی ایجاد شغل گسترده برای همه جوانان تحصیل کرده را ندارد و در این راستا، مشاغل خانگی البته با حمایت دولت و ایجاد تسهیلات می تواند پیرامون کاهش بیکاری راهگشا باشد، البته درگسترش و ایجاد مشاغل خانگی، همواره مشکلات و چالش هایی نیز وجود دارد و باید آن ها را حل نمود.صاحبان بسیاری از کسب و کارها، از آنجایی که منابع مالی و فیزیکی کافی در خور شروع یک کسب و کار در اختیار نداشته اند، ترجیح داده اند، به گونه ای خلاقانه فکر کنند که بتوانند حتی در منزل و بدون اجاره کردن مغازه یا محلی برای کسب و کار و البته بدون نیاز به نیروی کار زیاد کسب درآمد کنند. کسب و کارهای خانگی یکی از جذاب ترین انواع کسب و کار است که به علت خصوصشیات منحصر به فرد خود در تمام دنیا یکی از مطمئن ترین راه های درآمد زایی محسوب می گردد. از آنجایی که این مشاغل در فضای خانه و امکانات منزل بهره می گیرند، در صورت بروز رکودهای اقتصادی، از مقاومت بیشتری برخوردارند. همچنین معاف از مجوزهای دست و پاگیر و پرداخت مالیات هستند. از این ‌رو، بهترین و شاید کارآمدترین اقدام پسندیده برای کاهش نرخ بیکاری خود اشتغالی در منازل است که در مقابل باید همانطور که در بالا نیز بدان اشاره شد، مسئوولین با حمایت‌های خود تسهیلات ویژه‌ای را برای محقق ساختن این امر مهم در نظر بگیرند و تمامی راهکارها و تسهیلات در حد حرف و روی کاغذ باقی نماند.
براساس آخرین آمارها، 88 شرکت تعاونی تامین نیاز مشاغل خانگی در سراسر کشور با عضویت 4170 نفر و با سرمایه 3519180 هزار ریال و ایجاد 1800 فرصت شغلی در سامانه ثبتی وزارت تعاون به فعالیت اشتغال دارند. اما آنچه از این آمار روشن و مبرهن است که متاسفانه تا به امروز از ظرفیت مشاغل خانگی و تاثیرات شگرف آن در توسعه اقتصادی، اجتماعی و محرومیت زدایی از خانواده های کم‌ درآمد و آسیب پذیر،آنطور که شایسته است ،مورد توجه قرار نگرفته است. درحالیکه هر خانه می تواند به عنوان یک واحد تولیدی و خدماتی نقش موثری در راستای تحقق اقتصاد درآمدزا و مقاومتی ایفا کند. صنایع دستی همچون قالیبافی، خیاطی، دامپروری ، شیلات و... فعالیت های تولیدی و صنعتی و کسب و کارهایی با گرایش فناوری اطلاعات تنها بخشی از مشاغل خانگی محسوب می شوند که با شناسایی چالش ها و فرصت های پیش روی آن می‌توان به رونق هرچه بیشتر آن کمک کرد.
اکنون با گسترش فضای مجازی، مشاغل خانگی با رویکردی نوین در حال گسترش هستند و طیف وسیعی از رشته ها را در بر می گیرند. از تشکیل گروه های خرید و فروش اجناس مصرفی از جمله
صنایع دستی، پوشاک تا سفارش انواع شیرینی ها و غذاهای خانگی همگی از جمله مشاغل خانگی هستند که تعداد آن ها رو به فزونی و تنوع است. این فضا ،امکان حضور افراد در محیط خانه و استفاده از رایانه و وسایل جانبی مورد نیاز را به سادگی فراهم می سازد. البته ناگفته نماند که زنان نقش اول را در تحقق مشاغل خانگی عهده دارند و به عنوان یکی از محورهای اساسی آن نقش ایفا می کنند و بطور قطع در برنامه ریزی ها و اجرای آن حرف اول را می زنند. در کشورهای توسعه یافته، زودتر از ما به فکر ساماندهی و حمایت و برنامه ریزی برای مشاغل خانگی افتاده اند و این در حالی است که از سال 1389 عملا قانون ساماندهی و حمایت از اشتغال خانگی به تصویب رسید. به گفته کارشناسان، کسب و کارهای خانگی 15 تا 80 درصد نیاز به اشتغال 150 کشورهای جهان را تامین می کنند. در حال حاضر، بسیاری از کشورها نظیر چین، هند ،انگلیس ، استرالیا وآمریکا از جمله کشورهای موفق در زمینه توسعه کسب و کار خانگی و کارآفرینی به شمار می‌روند. کشور چین در حوزه مشاغل خانگی، پیشتاز و فعال بوده و با راه اندازی 1040 شغل خانگی، مولد بیش از سی درصد محصولات بازار چین می باشد، و این در حالی است که در ایران حدود 300 حرفه تصویب شده مشاغل خانگی وجود دارد. در انگلیس هم بیش از پنجاه درصد مشاغل کوچک در خانه انجام می شود تا جایی که مشاغل خانگی در سال 2014 حدود 400 میلیون پوند در اقتصاد این کشور تاثیر داشته است.علاقمندان این شاخه می توانند با کمی تحقیق و جستجو در فضای اطراف زندگی خود نیازها را شناسایی و با توجه به بازارهدف ،کسب و کاری را راه اندازی نمایند. با توجه به اهمیت کسب و کارهای خانگی و تاکید صاحب نظران بر درآمدزایی و اشتغال زایی بالای این مشاغل، اهتمام هر چه بیشتر مسئولین در راستای تسهیل روند اشتغال و استفاده از ظرفیت های موجود وطنی در مشاغل خانگی بستر حل بسیاری از معضلات نشات گرفته از بیکاری و مسائل اقتصادی جامعه را فراهم می سازد.
ناگفته نماند ،بحث اشتغال خانگی در قالب بنگاه‌های کوچک در جهت کاهش بیکاری می تواند راه حل ایجاد شغل در کوتاه مدت باشد، ولی راه مستمر و نهایی نیست و باید برای حل معضل بیکاری و ریشه کن کردن آن در بلندمدت به سمت اشتغال های پایدار دیگر برویم.
منبع: روزنامه تفاهم

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/335642/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احتمال افزایش سقف وام مسکن به 2 میلیارد تومان

تعرفه گمرکی و سود بازرگانی واردات موبایل در سال 1404 ابلاغ شد

گوناگون/ تاریخچه سیزده بدر را می‌دانید؟

سقوط یک هواپیما حین اجرای حرکات نمایشی در استرالیا

ماجرای جالب خواستگاری یک رزمنده از همسرش

چرا زنان در برابر استرس‌های فضایی مقاوم‌ترند؟

راهنمای جامع گشت‌وگذار در 50 ساحل جذاب ایران

رهبر انقلاب روز رای‌گیری برای جمهوری اسلامی در کدام شهر بودند؟

شکوری راد: در انتخابات اخیر مجلس، جبهه پایداری علیه قالیباف کودتا کرد

آلمان: پوتین به دنبال صلح نیست

حزب‌الله شهادت حسن علی بدیر را تأیید کرد

کابل: گفت‌وگوی فشرده با روسیه، پس از لغو ممنوعیت طالبان آغاز می‌شود

دمشق: آماده همکاری با جامعه جهانی هستیم

5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی مرغوب است

وضعیت بازار مسکن در روزهای عید نوروز

تخت گاز صادرات غیرنفتی ایران در 1403؛ غیرنفتی‌ها رکورد 53 میلیارد دلاری را شکستند

مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی 1404؛ بهترین استراتژی سرمایه‌گذاری در سال جدید

آتش سوزی هولناک در یک پمپ بنزین مالزی

گوناگون/ بازی‌های خاطره‌انگیز و آیین‌های کهن در سیزده‌بدر

آتش‌سوزی یک خط لوله گاز در مالزی

داور برنامه محفل: پخش قرآن از مناره مسجد من رو قاری کرد

«اوپن‌ای‌آی» در ماه‌های آینده یک مدل زبانی وزن باز را معرفی می‌کند

صحبت های شنیدنی دکتر گبور مته نویسنده کتاب«وقتی بدن نه می گوید»

شورای نگهبان بیانیه داد

ناگفته‌هایی از توافقِ ویدیوکُنفرانسی روحانی-ترامپ در سال 99

چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: در صورت عدم توافق، حملات در غزه ادامه می‌یابد

ادامه تجاوز نیروهای صهیونیستی به کرانه باختری

واکنش «مارین لوپن» به حکم دادگاه فرانسوی

اعتراضات پس از دستگیری رقیب اردوغان شعله‌ور شد

بودجه‌های دولتی را کم کنید!

تزریق سرمایه 3 میلیارد دلاری به نفت

اعتراض جالب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه هاروارد

انگلیس: دیپلماسی، بهترین راه‌حل در موضوع هسته‌ای ایران است

صدر: با صدور حکم اعدام سلمان رشدی، مسلمانان جهان امام را به عنوان رهبر جهان اسلام پذیرفتند

مشاور پزشکیان: روابط ایران و جمهوری آذربایجان در مسیر گام‌های مثبت قرار دارد

حمله سایبری به اسرائیل از طریق تلگرام

مسکو: پیشنهادات آمریکا درباره اوکراین را جدی می‌گیریم اما نمی‌پذیریم

حشدالشعبی از ورود تروریست ها از سوریه به عراق جلوگیری کرد

میزان مالیات نقل و انتقال ملک‌ اعلام شد

رصد و توسعه شبکه برق کشور برای مدیریت اوج بار 1404

فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان

جزیره هرمز، سرزمین رنگ‌ها و جادو

حکمت/ طمع مایه هلاکت

هوش مصنوعی مولد تصویر «اوپن‌ای‌آی» اکنون در دسترس همه کاربران است

تکنیک‌های زندگی بهتر؛ از خواب مفید تا نوشتن‌درمانی

هشدار روسیه نسبت به ماجراجویی نظامی علیه ایران

رهبر طالبان: نیازی به دموکراسی و قوانین غرب نداریم

نبیه بری: حمله اسرائیل، تجاوز به لبنان و نقض قطعنامه سازمان ملل است

مقام صهیونیست: تاسیس پایگاه نظامی ترکیه در سوریه تهدیدی برای ماست