ایران پرسمان

آخرين مطالب

پژوهشکده آمریکایی: موشک‌های ایران، بزرگترین کابوس پایگاه‌های ماست خبر خوب

پژوهشکده آمریکایی: موشک‌های ایران، بزرگترین کابوس پایگاه‌های ماست
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دیپلماسی ایرانی /متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن در اخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
بکا واسر و آرون استین- مرکز امنیت نوین امریکا (سی ان ای اس)/ افزایش توانمندی های ایران، ایالات متحده را مجبور به بازنگری در معماری دفاعی اش در خاورمیانه می کند. به جای تکیه بر شمار اندکی از پایگاه های دائمی و بزرگ در نزدیک ایران، ایالات متحده باید بر مجموعه ای از پایگاه های کوچک و پراکنده تمرکز کند. گذار به سمت راهبرد حضور کم تر و دیپلماسی بیشتر در منطقه، ایالات متحده را وا می دارد تا از یک معماری توزیع شده انعطاف پذیر برای امنیت نیروهای آمریکایی بهره ببرد.
پس از جنگ اول خلیج فارس و با جنگ های اخیر بسیاری از پایگاه های آمریکا به پایگاه های دائمی تبدیل شده اند و شماری از مراکز عملیاتی نیز افزایش یافته اند.
به رغم آن که ردپای ایالات متحده در جنگ های افغانستان و عراق کاهش یافته اما معماری پایه ایالات متحده گسترش یافته است. هر دو پایگاه العُدید (Al Udeid) و الظفرا(Al Dhafra) در امارات در حال گسترش هستند تا نیروهای بیشتر ایالات متحده را به صورت دائمی در خود جای دهند. با این حال، گسترش مداوم این پایگاه ها همواره در راستای پیشبرد اهداف ایالات متحده و امنیت شرکای منطقه ای نبوده است.
همچنان که برتری هوایی ایالات متحده، به ویژه برای شیوه جنگی آمریکا ضروری شده، توانایی های دشمن نیز بر جلوگیری از تجمع نیروهای ایالات متحده قبل از درگیری تمرکز یافته است.
گسترش موشک های بالستیک و کروز و همچنین هواپیماهای بدون سرنشین می تواند توانایی نظامی ایالات متحده برای عملیات از پایگاه های جلویی را مختل کند. ایران ممکن است در پی نابودی اهدافی مانند هواپیماها یا پدافندهای هوایی باشد که ایالات متحده به راحتی و به سرعت نمی تواند آنها را جایگزین کند.
ایران سخت افزار و توانایی اجرای حملات دقیق به اهداف نزدیک را دارد. سرمایه گذاری ایران در قابلیت های موشکی، نیروهای آمریکایی را با چالش مکان یابی و نابودی اهداف کوچک و پراکنده روبه رو می کند. به این ترتیب، ایران با دارا بودن بزرگترین زرادخانه موشکی خاورمیانه می تواند به مهمترین و بزرگ ترین پایگاه های ایالات متحده به راحتی آسیب بزند.
ایران همچنین می تواند با ابزارهای غیر متعارف قابلیت های متعارف خود را تقویت کند. همانند استفاده از نیروهای نیابتی که می توانند دامنه فعالیت خود را گسترش داده و امکان انکار باورپذیری را ایجاد کنند. به این ترتیب، نسبت دادن مستقیم حملات به ایران دشوار و پاسخ های احتمالی پیچیده می شود.
توانایی دفاع ایالات متحده نامحدود نیست. مثلا به اندازه کافی سامانه موشک های پاتریوت را در اختیار ندارد. ارسال شمار زیادی از آنها به خاورمیانه انباره این سامانه ها در مناطق هند، اقیانوس آرام و اروپا را کاهش می دهد. با این حال، حتی اگر ایالات متحده از سامانه های پدافند هوایی کافی برخوردار باشد، ایران بازهم شمار موشک های مورد نیاز برای دور زدن این سامانه ها را خواهد داشت.
در شرایط کنونی پایگاه های هوایی بزرگ برای پاسبانی از دارایی های ایالات متحده ضروری به نظر نمی رسند و از سوی دیگر در برابر حملات موشکی ایران آسیب پذیرند. ایالات متحده باید ساختار پایه فعلی را کوچک کند و به مجموعه ای از پایگاه های توزیع شده کوچک تر در سرتاسر منطقه تبدیل کند، به طوری که آن پایگاه های کوچک میزبان چرخش واحد های آمریکایی باشند.
برای اجرای این رویکرد باید پایگاه های العدید و کمپ آریفجان(Arifjan) کوچک شوند. ترک کامل این پایگاه ها به معنی کنار گذاشتن سرمایه های ایالات متحده و هم آسیبی به روابط ایالات متحده با شرکای منطقه ای است. بنابراین حضور کمرنگ آنها برای فعالیت های صلح از جمله اقدامات مبارزه با تروریسم و همکاری های امنیتی عاقلانه به نظر می رسد. از آنجا که دسترسی به بندر بیش از پایگاه های دریایی برای ایالات متحده مهم است بنابراین آمریکا باید حضور دریایی را به پایگاه خود در بحرین محدود کند و همزمان دسترسی به بنادر کلیدی همانند دُغم Duqm در عمان و جبل علی در امارات را حفظ کند.
برای تکمیل این دگرش ها، واشنگتن باید به توافق نامه های از پیش تعیین شده دسترسی داشته باشد تا در صورت لزوم به سرعت توانایی هایش در منطقه را افزایش دهد.
در صورت بروز بحران با ایران، ایالات متحده باید نیروهایش را از نزدیکی خلیج فارس به پایگاه های دورتری مانند پایگاه هوایی شهید موفق در اردن یا پایگاه پرنس سلطان انتقال دهد، چرا که ایران موشک های کم تری برای رسیدن به آنها دارد. پایگاه هوایی پرنس سلطان عمق راهبردی مورد نیاز برای پراکندگی نیروها در مواردی که دارایی های هوایی به راحتی تهدید می شوند – مانند العدید و الظفرا – را فراهم کند. ترکیبی از بستن پایگاه ها و ادغام ها که به شبکه ای چند لایه و توزیعی می انجامد به پراکندگی بیشتر نیروهای ایالات متحده کمک می کند و انعطاف پذیری نیروها را افزایش و جذابیت آنها برای هدف قرار داده شدن را کاهش می دهد.
از آنجا که برنامه ریزی دفاعی ایالات متحده بر جنگ با قدرت های بزرگ است یک ساختار پایه توزیع شده در خاورمیانه متناسب با چارچوب دفاع ملی سال 2018 می تواند نگرانی ایالات متحده از ایران را کاهش و تمرکز را بر مبارزه با چین و روسیه استوار کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/234462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اطلاعیه سرکنسولگری ایران در خصوص حادثه دانشگاه فدرال کازان و بازداشت دو دانشجوی ایرانی

توئیت جدید علی لاریجانی در مورد اتفاقات اخیر هسته‌ای با عنوان "برداشت درست"

روسیه: صدور قطعنامه ضدایرانی گامی در جهت نادرست است

سخنگوی وزارت خارجه: از هر گامی برای مجازات رژیم اسرائیل استقبال می‌کنیم

ظهره وند: در آستانه ایران هسته ای قرار داریم

کمالوندی: غنی سازی 60 درصد به هیچ وجه بنا نبود متوقف شود

تصاویری از خانواده گرگ‌های خاکستری در سرزمین هیرکانی

اختاپوسی عجیب در اعماق اقیانوس

ویدیو بازسازی شده یونان در 375 سال پیش از میلاد مسیح

زنان می‌توانند نقش خلاقانه در کاهش پسماند داشته باشند

شعرخوانی شنیدنی دکتر کاکاوند

مهاجری خطاب به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟

فیلمی از حضور رهبر انقلاب در جمع مردم زلزله‌زده‌ کرمانشاه در سال 96

محله شهید رئیسی چابهار با حضور پزشکیان افتتاح می‌شود

ویرانی گسترده در صور بعد از جنایت رژیم صهیونیستی

اقدام نمادین یمنی‌ها علیه ناوهواپیمابر آمریکا

حزب‌الله تصاویر حمله موشکی به پایگاه ارتش اسرائیل در حیفا را منتشر کرد

پیام موشکی روسیه به غرب: عقب‌نشینی کنید

دارندگان سهام عدالت بخوانند/سود جدید تا پایان آذر واریز می‌شود؟

همزیستی عجیب درختان اقاقیا و مورچه ها

حضور پراید در آلمان!

ثبت واضح‌ترین تصاویر از سطح خورشید

شعر انتخابی طیبه عباسی در مرحله دوم رقابت شاعران

مالک شریعتی زیر بار حرف فضائلی نرفت

اقدام نروژی‌ها در به تصویر کشیدن جنایات رژیم صهیونیستی

پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم

خودکشی دست کم 6 نظامی صهیونیست طی ماه‌های اخیر

تصویری از لحظه هدف قرار دادن یک ساختمان در بیروت توسط رژیم صهیونیستی

ناچیز بودن عملکرد بانک‌ها در حوزه مسکن تایید شد

نفت در مدار افزایش قیمت

لحظه شگفت انگیز بلعیده شدن شکار توسط فلامینگو

شبیه سازی انفجار ابرنواختر SN 1054

از همه طرف داره رنج و اندوه میباره!

بمباران مجدد ضاحیه جنوبی بیروت

ایرلند: نتانیاهو به کشورمان بیاید دستگیرش می‌کنیم

موشکباران پایگاه تیپ گولانی ارتش اسرائیل در شمال عکا

تصاویری از حیفا در پی حملات موشکی حزب‌الله

به تعویق افتادن محاکمه ترامپ به مدت نامعلوم؛ احتمال مختومه شدن پرونده

راز شکست این تیم پرستاره چه بود؟

حباب سکه چقدر است؟

توزیع برنج تنظیم بازار با قیمت 45 هزار تومان

کشف معدن 1000 تنی طلا در چین

پوشش مردان ایرانی از قاجار تا به امروز

اسکیت روی یخ در زیر ماه و شفق شمالی

هوش مصنوعی چهره برجسته

واقعا زمین گرد است؟ / پس چرا تخت به نظر می‌رسد؟

شعری جذاب از سعدی

واکنش دولت به اظهارات خارج از عرف یک فرماندار درباره خبرنگاران

جلیلی: برای کمک به موفقیت یک دولت، نیاز به گرفتن مسئولیت نیست

روسیه: قطعنامه ضدایرانی شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است