ایران پرسمان

آخرين مطالب

دستاورد کاظمی از سفر به واشنگتن چه بود؟ خبر خوب

دستاورد کاظمی از سفر به واشنگتن چه بود؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - انتخاب /متن پیش رو در انتخاب منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
ولید الخزرجی- عربی 21/ سفر نخست وزیر عراق به ایالات متحده و دیدار او با دونالد ترامپ، سوالات زیادی را در خصوص توافق‌ها بین واشنگتن و بغداد و اینکه دو طرف به چه تفاهم‌های استراتژیکی دست یافتند، به دنبال داشته است.
 در ادامه این مطلب آمده است: مذاکرات بین دو طرف، حول محور پرونده‌های مهمی بود از جمله خروج نیرو‌های امریکایی از عراق، حمایت اقتصاد و انرژی برق برای عراق و در مقابل، پایان دادن به نقش شبه نظامیان نزدیک به ایران و انجام انتخابات زود هنگام در عراق.
در همین رابطه، غانم العابد، تحلیلگر سیاسی در گفتگو با عربی 21 گفت: «این سفر، برای حمایت از الکاظمی بود، اما حمایت به صورت آشکار از سوی ایالات متحده صورت نمی‌گیرد، به این دلیل که خواسته اصلی ایالات متحده، انجام انتخابات زود هنگام در عراق است». به گفته العابد، حمایت واشنگتن از الکاظمی منوط به شناخت قدرت وی برای منحصر کردن حق استفاده از سلاح، در دست دولت و مقابله با شبه نظامیان مسلح و جلوگیری از پیوستن حشد الشعبی به منظومه دفاعی رسمی در عراق است.
این تحلیلگر پیش بینی می‌کند که پس از سفر الکاظمی به واشنگتن، هجمه‌ها علیه حضور آمریکا اوج گرفته و هرج و مرجی در عراق ایجاد شود، به این دلیل که ایران در معرض تحریم‌های سناباک قرار گرفته و جز عراق، راه تنفس اقتصادی ندارد.
در رابطه با امکان تحقق توازنی در روابط عراق با تهران و واشنگتن، العابد معتقد است که تا کنون، الکاظمی به دنبال برقراری روابط متوازنی با واشنگتن و تهران بوده و در همین راستا تصریح کرده است که موضوع عراق، داخلی است و ایران حق دخالت در مسائل داخلی عراق را ندارد.
در مقابل، وائل الرکابی، دیگر تحلیلگر مسائل سیاسی می‌گوید: «الکاظمی در سفر به واشنگتن، حامل تصمیم پارلمان عراق برای خروج نیرو‌های آمریکایی نبود مادامی که نیرو‌های آمریکایی از عراق خارج نشده اند، هر توافقی که الکاظمی در سفر به آمریکا امضا کرده، تاثیر مثبتی بر واقعیت عراق نخواهد داشت.»
الرکابی معتقد است که فواید این سفر، بیش از هر طرفی، متوجه ترامپ و واشنگتن می‌شود، چرا که رئیس جمهور آمریکا پیش از برگزاری انتخابات، به دنبال یک پیروزی برای خود است.
این تحلیلگر سیاسی بر این عقیده است که عراق از سفر پروتکلی الکاظمی به آمریکا سودی نمی‌برد، علاوه بر اینکه اگر الکاظمی در حالی به عراق بازگردد که در مذاکراتش به واشنگتن موضوع عقب نشینی امریکا از عراق را مطرح نکرده باشد، با یک هجمه سیاسی بزرگ از سوی طرف‌های مخالف حضور آمریکا، مواجه می‌شود.
وی می‌افزاید: ترامپ از الکاظمی انتظار دارد که این خواسته‌های آمریکا را در طول سه سال محقق کند: انحلال حشد الشعبی، باقی ماندن نیرو‌های آمریکایی و اجرای معامله قرن. اما سوال مهم آن است که آیا الکاظمی چنین قدرتی دارد؟ به نظر نمی‌رسد عراقی‌ها در نهایت با وی موافقت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/179817/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرغ گران شد

آماری از پروژه‌های عمرانی ناتمام در کشور

نمایی خاص از نماز عید فطر در روستایی در یمن

اقامه نماز عید فطر در خیابان های مسکو

باهنر: گرایش‌های رادیکال می‌خواهند همه جامعه مثل آنها فکر کنند

ماجرای تصویر عباس عبدی، بهروز گرانپایه و حسین قاضیان در دادگاه چه بود؟

جراحی ماسک و ترامپ به وزارت بهداشت رسید

کاخ سفید مرگ سربازان آمریکایی در لیتوانی را تأیید کرد

طرح خطرناک اشغالگران علیه غزه

شهادت 15 هزار کودک در نوار غزه

«ماندن در قدرت»؛ رویای تازه ترامپ

بازی پیچیده واردات خودرو؛ بازار در شوک

رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور ثبت شد

محبوب‌ترین خودروی عراقی‌ها

پیامبری که اولین خیاط عالم بود؟

با علی(ع) کار را تمام کن!

تحقیق جدید ناسا از اثرات نگران‌کننده فضا بر استخوان‌ موش‌ها خبر می‌دهد

دفتر دوم «زندگی با آیه‌ها»؛ کتابی برای اصلاح سبک زندگی مومنان

گاردین: عربستان و امارات مخالفت با حمله نظامی علیه ایران را به گوش ترامپ می‌رسانند

عراقچی در گفت‌وگو با گروسی: ایران هر تدبیر لازمی را برای صیانت از برنامه هسته‌ای خود اتخاذ خواهد کرد

محاکمه 5 نفر در بلغارستان به دلیل مرگ پناهجویان افغان

روسیه اسناد تخلفات اوکراین را به آمریکا و سازمان ملل ارائه کرد

تماس تلفنی ترامپ و السیسی درباره غزه و یمن

عربستان و قطر؛ اولین مقصد خارجی ترامپ

پایان سلطه صهیونیست‌ها بر هالیوود؛ سکوت دیگر کافی است!

ابوسعید ابولخیر که بود؟

طلوع هم‌زمان 2 خورشید

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

اعلام جرم علیه مدعی دروغینِ استعفای جمعی از نمایندگان مجلس

«ساگینتایف» به پزشکیان پیام تبریک داد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

رمزگشایی از اعلام موضع صریح لاریجانی؛ آیا ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای می‌رود؟

حزب الله در واکنش به حمله به ضاحیه: صبر ما هم حدی دارد

پاکستان اخراج اتباع افغان را آغاز کرد

جان باختن بیش از 300 کودک از زمان از سرگیری عملیات اسرائیل در غزه

سفیدبازی منافقین

گرگیجه ترامپ در مقابل ایران

احتمال افزایش سقف وام مسکن به 2 میلیارد تومان

تعرفه گمرکی و سود بازرگانی واردات موبایل در سال 1404 ابلاغ شد

گوناگون/ تاریخچه سیزده بدر را می‌دانید؟

سقوط یک هواپیما حین اجرای حرکات نمایشی در استرالیا

ماجرای جالب خواستگاری یک رزمنده از همسرش

چرا زنان در برابر استرس‌های فضایی مقاوم‌ترند؟

راهنمای جامع گشت‌وگذار در 50 ساحل جذاب ایران

رهبر انقلاب روز رای‌گیری برای جمهوری اسلامی در کدام شهر بودند؟

شکوری راد: در انتخابات اخیر مجلس، جبهه پایداری علیه قالیباف کودتا کرد

آلمان: پوتین به دنبال صلح نیست

حزب‌الله شهادت حسن علی بدیر را تأیید کرد

کابل: گفت‌وگوی فشرده با روسیه، پس از لغو ممنوعیت طالبان آغاز می‌شود

دمشق: آماده همکاری با جامعه جهانی هستیم