ایران پرسمان

آخرين مطالب

خرابکاری‌های ترامپ در روند انتخابات آمریکا تا کجا پیش خواهد رفت؟ خبر خوب

خرابکاری‌های ترامپ در روند انتخابات آمریکا تا کجا پیش خواهد رفت؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
"رونالد برانشتاین*" تحلیلگر ارشد "پایگاه خبری آتلانتیک" در مقاله‌ای برای این پایگاه خبری، استفاده ابزاری دونالد ترامپ از نهاد‌ها و ساختار سیاسی آمریکا، در راستای اهداف و منافع انتخاباتی خود را مورد ارزیابی و تحلیل قرار داده است.
وی در این رابطه می‌نویسد: «اعتراف اخیر ترامپ مبنی بر اینکه وی از تمامی ظرفیت‌های خود استفاده خواهد کرد تا در سرویس خدمات پستی آمریکا ایجاد اختلال کند تا موقعیت خود را در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تقویت کند، حاکی از یک حقیقت تلخ و ناامید کننده است: وی در حال استفاده ابزاری و غیرقانونی از قدرت خود به عنوان رئیس جمهور آمریکا جهت تقویت موقعیت خود و حزبش در انتخابات 2020 آمریکا است. مساله‌ای که در نوع خود در تاریخ آمریکا بی سابقه است».
ترامپ در میدان عمل، به طور نظام مند، نهاد‌هایی نظیر سرویس خدمات پستی آمریکا، و وزارتخانه‌های دادگستری و امنیت داخلی آمریکا را که به طور سنتی از علایق و گرایشات احزاب سیاسی آمریکا به دور بودند، به نحوی در راهبرد‌ها و استراتژی‌های خود تعریف کرده که از آن‌ها برای پاداش دادن به متحدان و مجازات کردن دشمنانش استفاده می‌کند. بسیاری از کارشناسان و مقام‌های آمریکایی به من گفته اند که ترامپ به نحو روزافزونی، مرز میان منافع فردی و دولتی (که ناشی از موقعیت حقوقی وی هستند) را در دوره حضور خود در قدرت کمرنگ کرده است. امری که به نوعی در تاریخ آمریکا بی سابقه است.
به گزارش فرارو، "پل لایت" استاد دانشگاه نیویورک در این رابطه می‌گوید: "همیشه وسوسه‌هایی بوده تا روسای جمهوری آمریکا از قدرت خود در راستای منافع شخصیشان استفاده کنند... با این حال، تاکنون هیچ رئیس جمهوری در تاریخ مدرن آمریکا به وضوح و صراحت ترامپ به این اقدام متوسل نشده است. وی به صراحت نهاد‌های آمریکایی را در راستای اهداف و منافع خود به کار می‌گیرد و ابایی در پوشاندن این مساله هم ندارد".
در تاریخ آمریکا، همواره برخی نهاد‌ها فارغ از اینکه چه کسی جهت اداره آن‌ها منصوب شود، به دوری از رویه‌های سیاسی و مغرضانه مشهور بوده اند. این دقیقا همان چیزی است که ترامپ به همراه حامیان جمهوریخواهش، در حال نقض و برچیدن آن هستند. روسای جمهور آمریکا همواره وقتی می‌خواسته اند به افراد پاداش دهند، مناصبی را برای آن‌ها در سرویس خدمات پستی آمریکا در نظر می‌گرفتند. با این حال، تاکنون هیچ کدام از آن‌ها آن چیزی را که ترامپ از این نهاد انتظار دارد، انتظار نداشته اند. ترامپ در برهه کنونی، عملا سرویس خدمات پستی را به ابزاری جهت ضربه زدن به روند انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا تبدیل کرده است. این تخلفی آشکار در تاریخ آمریکا است.
نتیجه این رویکرد ترامپ این شده که هم اکنون با رئیس جمهوری در آمریکا رو به رو هستیم که عملا همه چیز را حتی دستگاه حکومتی را بی پروایانه به مثابه ابزاری جهت تامین اهداف و منافعش ارزیابی می‌کند. وی در اجرای دستورکار خود، فرقی هم میان نهاد‌های سیاسی، اقتصادی، مالی و یا هر نوع نهاد دیگری قائل نمی‌شود. در این چهارچوب، "والتر شائوپ" یکی از مقام‌های سیاسی اسبق آمریکا در دولت اوباما می‌گوید: "ترامپ خط قرمز‌هایی را نقض کرده که پیش از وی هیچ کسی جرات نقض کردن آن‌ها را نداشته است".
اساسا بایستی ترامپ را رئیس جمهوری در آمریکا دانست که این مساله را (استفاده شخصی از قدرت) در دولت خود نهادینه کرده است. وی در دوران حضور خود در قدرت، از منابع مالی دولتی جهت تقویت تجارت‌هایی استفاده کرده که به نوعی با خودش ارتباط داشته اند یا وی به دولت اوکراین در ازای کمک انتخاباتی به او، کمک‌های نظامی اعطا کرده است. امری که موجب پیشبرد طرح استیضاح وی نیز شد.
بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که ترامپ پس از تبرئه در جریان طرح استیضاحش، عملا بر شدت استفاده ابزاری از نهاد‌های دولتی آمریکا در راستای اهداف و منافع شخصی اش افزوده است. وی علاوه بر اقدامات اخیر در رابطه با سرویس خدمات پستی آمریکا و وعده ایجاد اختلال در آن در راستای منافع انتخاباتی اش، دست به اقداماتی نظیر آنچه در ادامه می‌آید نیز زده است:
ترامپ با سرعت بالا اقدام به تصفیه آن دسته از دادستان‌ها و بازپرس‌های آمریکایی کرده که در دولت آمریکا حضور داشتند و با ترامپ و رویه هایش مخالفت می‌کردند. وی پنج تن از آن‌ها را در زمان بسیار کوتاهی از کار برکنار کرد. به عنوان مثال، یکی از آن‌ها همان فردی بود که حاضر شد بر علیه ترامپ در جریان استیضاحش در کنگره آمریکا، شهادت بدهد.
ترامپ به وضوح و آشکارا، وزارت دادگستری آمریکا را تحت فشار قرار داد تا از تعقیب قضای مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا "مایک فلین" خودداری کند. وی همچنین خواستار برخورد ملایم دستگاه قضایی آمریکا با متحدش یعنی "راجر استون" شد. وی حتی بعد‌ها وی را عفو نیز کرد و به نوعی او را از تمام اتهام وارده، مبرا ساخت.
وی در جریان اعتراضات گسترده ضدنژاد پرستی در پورتلند، اورگان و دیگر شهر‌های آمریکا، اقدام به استفاده ابزاری از مقام‌های ایالتی و امنیتی در آمریکا در راستای مقابله خشونت بار با معترضان کرد.
ترامپ به طور خاص ارتش امریکا و مقام‌های آن را در چهارچوب کارزار خود بر علیه معترضان اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا تعریف کرد. وی در این راستا تلاش‌های زیادی جهت همراه کردن "مارک اسپر" وزیر دفاع آمریکا و همچنین "مارک میلی" فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا با سیاست‌های سرکوبگرانه خود علیه معترضان انجام داد. تلاش‌های ترامپ در این زمینه، نگرانی‌های زیادی را در ارتش آمریکا سبب شد به نحوی که مارک میلی با فهم این مساله، عذرخواهی کرد و به نوعی بر ماهیت فراحزبی و فراشخصیتی ارتش آمریکا تاکید کرد.
موارد فوق همه و همه حاکی از این هستند که ترامپ از ظرفیت و استعداد لازم جهت استفاده شخصی از قدرت برخوردار است. آنچه که در مخالفت کامل با اصول ابتدایی دموکراسی آمریکایی است. حال، اغلب کارشناسان و تحلیلگران این سوال را مطرح می‌کنند که با توجه به این دست از رویکرد‌های ترامپ، وی حاضر است براستی تا کجا پیش رود و قدرت را تا چه میزان به بازیچه منافع شخصی خود تبدیل کند؟ سوالی که در نوع خود حاوی نگرانی‌های گسترده در مورد خسارات احتمالی ترامپ و سیاست‌های او برای آمریکا و ساختار سیاسی آن است.
*رونالد برانشتاین، وی نویسنده و تحلیلگر ارشد در پایگاه خبری آتلانتیک است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/175751/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازی پیچیده واردات خودرو؛ بازار در شوک

رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور ثبت شد

محبوب‌ترین خودروی عراقی‌ها

پیامبری که اولین خیاط عالم بود؟

با علی(ع) کار را تمام کن!

تحقیق جدید ناسا از اثرات نگران‌کننده فضا بر استخوان‌ موش‌ها خبر می‌دهد

دفتر دوم «زندگی با آیه‌ها»؛ کتابی برای اصلاح سبک زندگی مومنان

گاردین: عربستان و امارات مخالفت با حمله نظامی علیه ایران را به گوش ترامپ می‌رسانند

عراقچی در گفت‌وگو با گروسی: ایران هر تدبیر لازمی را برای صیانت از برنامه هسته‌ای خود اتخاذ خواهد کرد

محاکمه 5 نفر در بلغارستان به دلیل مرگ پناهجویان افغان

روسیه اسناد تخلفات اوکراین را به آمریکا و سازمان ملل ارائه کرد

تماس تلفنی ترامپ و السیسی درباره غزه و یمن

عربستان و قطر؛ اولین مقصد خارجی ترامپ

پایان سلطه صهیونیست‌ها بر هالیوود؛ سکوت دیگر کافی است!

ابوسعید ابولخیر که بود؟

طلوع هم‌زمان 2 خورشید

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

اعلام جرم علیه مدعی دروغینِ استعفای جمعی از نمایندگان مجلس

«ساگینتایف» به پزشکیان پیام تبریک داد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

رمزگشایی از اعلام موضع صریح لاریجانی؛ آیا ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای می‌رود؟

حزب الله در واکنش به حمله به ضاحیه: صبر ما هم حدی دارد

پاکستان اخراج اتباع افغان را آغاز کرد

جان باختن بیش از 300 کودک از زمان از سرگیری عملیات اسرائیل در غزه

سفیدبازی منافقین

گرگیجه ترامپ در مقابل ایران

احتمال افزایش سقف وام مسکن به 2 میلیارد تومان

تعرفه گمرکی و سود بازرگانی واردات موبایل در سال 1404 ابلاغ شد

گوناگون/ تاریخچه سیزده بدر را می‌دانید؟

سقوط یک هواپیما حین اجرای حرکات نمایشی در استرالیا

ماجرای جالب خواستگاری یک رزمنده از همسرش

چرا زنان در برابر استرس‌های فضایی مقاوم‌ترند؟

راهنمای جامع گشت‌وگذار در 50 ساحل جذاب ایران

رهبر انقلاب روز رای‌گیری برای جمهوری اسلامی در کدام شهر بودند؟

شکوری راد: در انتخابات اخیر مجلس، جبهه پایداری علیه قالیباف کودتا کرد

آلمان: پوتین به دنبال صلح نیست

حزب‌الله شهادت حسن علی بدیر را تأیید کرد

کابل: گفت‌وگوی فشرده با روسیه، پس از لغو ممنوعیت طالبان آغاز می‌شود

دمشق: آماده همکاری با جامعه جهانی هستیم

5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی مرغوب است

وضعیت بازار مسکن در روزهای عید نوروز

تخت گاز صادرات غیرنفتی ایران در 1403؛ غیرنفتی‌ها رکورد 53 میلیارد دلاری را شکستند

مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی 1404؛ بهترین استراتژی سرمایه‌گذاری در سال جدید

آتش سوزی هولناک در یک پمپ بنزین مالزی

گوناگون/ بازی‌های خاطره‌انگیز و آیین‌های کهن در سیزده‌بدر

آتش‌سوزی یک خط لوله گاز در مالزی

داور برنامه محفل: پخش قرآن از مناره مسجد من رو قاری کرد

«اوپن‌ای‌آی» در ماه‌های آینده یک مدل زبانی وزن باز را معرفی می‌کند

صحبت های شنیدنی دکتر گبور مته نویسنده کتاب«وقتی بدن نه می گوید»

شورای نگهبان بیانیه داد