ایران پرسمان

آخرين مطالب

تلویزیون در قاب سلبریتی ‌ها! خبر خوب

تلویزیون در قاب سلبریتی ‌ها!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
نگاهی به رویه‌ها و عملکردهای صداوسیما در دهه‌های 60، 70 و 80 نشان می‌دهد که این رسانه گرچه در چارچوب‌های مختص خود اما توانسته بود معیار ثابتی از مخاطبان را برای خود داشته باشد. اما روند تغییرات مدیریتی در یک دهه گذشته و نگاه‌های خاص مدیران باعث شده تا این رسانه با ریزش مخاطب مواجه شده و برای جذب مخاطب به سمت استفاده از سلبریتی‌ها برود. سلبریتی‌هایی که مشخص نیست با چه قراردادی حاضر به فعالیت شده‌اند. محمدحسین صوفی دبیر شورای نظارت بر صداوسیما در مورد دستمزدهای کلان برای چهره‌های خبرساز می‌گوید: «این موضوع پیچیدگی زیادی دارد و هنوز بررسی‌ها در این زمینه تمام نشده است.»
مخاطب‌آوری به چه قیمتی؟
بسیاری از کارشناسان عرصه رسانه بر این امر صحه می‌گذارند که صداوسیما به خاطر عملکردهای خاص خود و وضع برخی مقررات که موجب بعضا چهره‌سوزی‌هایی در این رسانه شده با افت شدید مخاطب روبه‌رو شده و کم نیستند کسانی که اساسا به تلویزیون حتی نگاه هم نمی‌کنند. این در حالی است که چندی پیش حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید رمضان موسوی‌مقدم قائم‌مقام صداوسیما در اظهارنظری تامل‌برانگیز گفته بود: «امروز بالای 90 درصد اعتماد به رسانه ملی و بالای 80 درصد رضایت نسبت این رسانه وجود دارد». با این حال آنچه مشخص است فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی امروز به‌عنوان رسانه‌هایی فراگیر جای صداوسیما را گرفته‌اند. البته مدیران جوان و اصولگرای جام‌جم نیز بیکار ننشسته‌اند و برای جذب مخاطب جدید یا بازگرداندن مخاطب‌های ازدست‌رفته ترفند جدیدی در پیش گرفته‌اند؛ ترفندی که گاه پاسخ داده و گاه نتوانسته حتی مخاطبین خود صداوسیما را نیز راضی کند. صداوسیما در موج جدید برنامه‌سازی خود از سلبریتی‌های پربیننده دعوت کرده به‌عنوان مجری در برنامه‌ها حضور داشته باشند. هرچند که در برخی موارد سخنان این سلبریتی‌ها با ایدئولوژی مدیران مشابه نیست اما مدیران جوان اصولگرا از این سلبریتی‌ها برای جذب مخاطب استفاده می‌‎کنند تا بتوانند پیام‌های اصلی خودشان را به مخاطب بگویند. حضور و استفاده از هنرمندان و سلبریتی‌هایی همچون رضا رشیدپور، سام درخشانی، مهران مدیری، مهران غفوریان، پژمان بازغی، کامران تفتی، دانیال عبادی، اشکان خطیبی و حتی خوانندگانی مثل محمد علیزاده که فعلا مجری شده‌اند موید این گفته است. گویا قانون نانوشته‌ای به دست تهیه‌کنندگان صداوسیما رسیده که برای جذب مخاطب بیشتر از چهره‌هایی دعوت کنند که به قول معروف گیشه دارند. گرچه پیش از این نیز چهره‌هایی چون محمدرضا گلزار و رامبد جوان هم در این راستا فعالیت می‌کردند اما بنا به اتفاقات و فعل و انفعالاتی از دور کار در صداوسیما حذف شدند. با این حال آنچه مسلم است نحوه مواجهه صداوسیما با این چهره‌ها و قراردادهایی است که با آنها منعقد می‌شود. مساله‌ای که در مورد چهره‌های خبرسازی همچون مهران مدیری، رضا رشیدپور و محمدرضا گلزار و مسابقه حاشیه‌سازش همچنان مطرح است.
دستمزدهای کلان در دست بررسی
دبیر شورای نظارت بر صداوسیما درباره وضعیت حضور چهره‌های خبرساز فضای مجازی در برنامه‌ها و تولیدات تلویزیونی اظهار داشت: رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی، رسانه‌ای ملی و متعلق به همه اقشار جامعه است. پس باید برنامه‌هایشان از جذابیتی برخوردار باشند که همگان از آن بهره ببرند. محمدحسین صوفی گفت: بخشی از جذابیت این جنس برنامه‌ها هم طبیعتا وابسته به استفاده از چهره‌هاست، منتها چهره‌هایی که موجه، قابل احترام و الگویی شایسته برای همگان به‌ویژه نسل جوان باشند و آثار وجودی مثبتی برای جامعه داشته باشند. وی افزود: این چهره‌ها خدای ناکرده نباید چهره‌هایی زرد یا ناخوش‌نام باشند. اتفاقا باید از چهره‌های خوشنام و خوش‌سابقه برای این منظور بهره گرفت. مخصوصا که از لحاظ ادبیات و سواد هم باید از محاسن رسانه‌ای برخوردار باشند. دبیر شورای نظارت بر صداوسیما یادآور شد: صداوسیما و هر نهاد رسانه‌ای باید در انتخاب افراد خود با دقت عمل کند تا چهره‌هایی به آن ورود کنند که بدآموزی نداشته باشند و اصول حرفه‌ای در فرآیند حضور آنها رعایت شده باشد. وی اضافه کرد: صداوسیما باید در مسیر اصول و هنجارهای رسانه قدم بردارد و همه هنرمندان و سلبریتی‌ها و اشخاصی که به نوعی به این رسانه ورود می‌کنند و در هر کسوتی از جمله مجری، برنامه‌ساز، گوینده و… فعالیت می‌کنند، متعهد شوند ضوابط و هنجارهای سازمان را در خارج از قاب تلویزیون هم رعایت کنند. دبیر شورای نظارت بر صداوسیما درباره اینکه سلبریتی‌ها معمولا به چنین تعهدی تن نمی‌دهند، اظهار کرد: اگر کسی تن نمی‌دهد، سازمان هم نباید از او استفاده کند. آنها از امکانات سازمان صداوسیما استفاده می‌کنند ولی ضوابط را رعایت نمی‌کنند. دبیر شورای نظارت بر صداوسیما درباره نمایش آدرس اینستاگرام در برخی از برنامه‌های تلویزیونی تاکید کرد: حتما این کار خلاف است و اگر در برنامه‌ای آدرس اینستاگرام را نمایش بدهند یا کانال تلگرامی یک برنامه از آنتن تبلیغ شود تخلف رسانه‌ای محسوب می‌شود. وی درباره استفاده از آنتن برای منفعت شخصی افراد هم عنوان کرد: اگر خود را تبلیغ کنند یا فردی در یک برنامه جشن تولد خود یا خانواده‌اش را بگیرد، اینها حتما تخلف رسانه‌ای است و مدیران رسانه باید با آن برخورد کنند. صوفی در بخش دیگر درباره روند بررسی حرف‌ و حدیث‌ها درباره دستمزدهای کلان برای چهره‌های خبرساز مانند رضا رشیدپور، محمدرضا گلزار و مهران مدیری توسط شورای نظارت که حدود 2 ماه پیش وعده آن مطرح شده بود، بیان کرد: این موضوع پیچیدگی زیادی دارد و هنوز بررسی‌ها در این زمینه تمام نشده است. وی در تشریح پیچیدگی‌های این پرونده هم عنوان کرد: بررسی دقیق این موضوع بستگی به عوامل و برنامه‌های دیگر و حتی اسپانسرها دارد. به‌طور مثال بعضی اسپانسرها جوابگوی ما نیستند و از آنجایی که باید برنامه‌ها را به تفکیک هر شبکه، مقطع زمانی تولید و پخش و مواردی از این دست در نظر بگیریم، بررسی جامع این موضوع با پیچیدگی‌هایی مواجه شده ‌است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/164087/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرغ گران شد

آماری از پروژه‌های عمرانی ناتمام در کشور

نمایی خاص از نماز عید فطر در روستایی در یمن

اقامه نماز عید فطر در خیابان های مسکو

باهنر: گرایش‌های رادیکال می‌خواهند همه جامعه مثل آنها فکر کنند

ماجرای تصویر عباس عبدی، بهروز گرانپایه و حسین قاضیان در دادگاه چه بود؟

جراحی ماسک و ترامپ به وزارت بهداشت رسید

کاخ سفید مرگ سربازان آمریکایی در لیتوانی را تأیید کرد

طرح خطرناک اشغالگران علیه غزه

شهادت 15 هزار کودک در نوار غزه

«ماندن در قدرت»؛ رویای تازه ترامپ

بازی پیچیده واردات خودرو؛ بازار در شوک

رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور ثبت شد

محبوب‌ترین خودروی عراقی‌ها

پیامبری که اولین خیاط عالم بود؟

با علی(ع) کار را تمام کن!

تحقیق جدید ناسا از اثرات نگران‌کننده فضا بر استخوان‌ موش‌ها خبر می‌دهد

دفتر دوم «زندگی با آیه‌ها»؛ کتابی برای اصلاح سبک زندگی مومنان

گاردین: عربستان و امارات مخالفت با حمله نظامی علیه ایران را به گوش ترامپ می‌رسانند

عراقچی در گفت‌وگو با گروسی: ایران هر تدبیر لازمی را برای صیانت از برنامه هسته‌ای خود اتخاذ خواهد کرد

محاکمه 5 نفر در بلغارستان به دلیل مرگ پناهجویان افغان

روسیه اسناد تخلفات اوکراین را به آمریکا و سازمان ملل ارائه کرد

تماس تلفنی ترامپ و السیسی درباره غزه و یمن

عربستان و قطر؛ اولین مقصد خارجی ترامپ

پایان سلطه صهیونیست‌ها بر هالیوود؛ سکوت دیگر کافی است!

ابوسعید ابولخیر که بود؟

طلوع هم‌زمان 2 خورشید

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

اعلام جرم علیه مدعی دروغینِ استعفای جمعی از نمایندگان مجلس

«ساگینتایف» به پزشکیان پیام تبریک داد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

رمزگشایی از اعلام موضع صریح لاریجانی؛ آیا ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای می‌رود؟

حزب الله در واکنش به حمله به ضاحیه: صبر ما هم حدی دارد

پاکستان اخراج اتباع افغان را آغاز کرد

جان باختن بیش از 300 کودک از زمان از سرگیری عملیات اسرائیل در غزه

سفیدبازی منافقین

گرگیجه ترامپ در مقابل ایران

احتمال افزایش سقف وام مسکن به 2 میلیارد تومان

تعرفه گمرکی و سود بازرگانی واردات موبایل در سال 1404 ابلاغ شد

گوناگون/ تاریخچه سیزده بدر را می‌دانید؟

سقوط یک هواپیما حین اجرای حرکات نمایشی در استرالیا

ماجرای جالب خواستگاری یک رزمنده از همسرش

چرا زنان در برابر استرس‌های فضایی مقاوم‌ترند؟

راهنمای جامع گشت‌وگذار در 50 ساحل جذاب ایران

رهبر انقلاب روز رای‌گیری برای جمهوری اسلامی در کدام شهر بودند؟

شکوری راد: در انتخابات اخیر مجلس، جبهه پایداری علیه قالیباف کودتا کرد

آلمان: پوتین به دنبال صلح نیست

حزب‌الله شهادت حسن علی بدیر را تأیید کرد

کابل: گفت‌وگوی فشرده با روسیه، پس از لغو ممنوعیت طالبان آغاز می‌شود

دمشق: آماده همکاری با جامعه جهانی هستیم